Θα έχει γεύση και άρωμα καφέ, χωρίς όμως καφεΐνη, αφού δε θα ‘ναι αληθινός καφές και θα παράγεται από φιστίκια, ως πιο υγιή και εναλλακτική λύση. Αυτό ισχυρίζεται πως είναι εφικτό μια ομάδα χημικών στο πανεπιστήμιο της Υόρκης και, αν επιβεβαιωθούν, θα φέρουν, ίσως, αϋπνία στους παραγωγούς καφέ.
Οι μέχρι τώρα έρευνες για την εύρεση ενός πραγματικού υποκατάστατου, που θα έχει την κανονική γεύση του καφέ, αλλά όχι τη διεγερτική ουσία της καφεΐνης, δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση σε ένα είδος φιστικιών, τα Pistacia terebinthus, που είναι πολύ μικρότερα από τα συνηθισμένα και, αν καβουρδιστούν, προσφέρουν τη γεύση του καφέ και, επιπλέον, είναι και αρκετά φθηνότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου