Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής Οικονομία: Μαύρα τα μαντάτα λέει το ΔΝΤ

Ενώ επίκειται η ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ / IMF) με αυτούς της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) στο Τόκιο της Ιαπωνίας, το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα της προβλέψεις του για την πορεία της διεθνούς οικονομίας για το έτος 2013.
Οι προβλέψεις δεν είναι καλές, καθώς εκτιμάται ότι η διεθνής οικονομία θα σημειώσει επιβράδυνση το επόμενο έτος. Οι αναπτυγμένες οικονομίες δεν θα πρέπει να αναμένουν ανάπτυξη μεγαλύτερη του 1,3% το 2012 που συνιστά περαιτέρω μείωση σε σχέση με το 1,6% του 2011 και το 3% του 2010. Για το 2013 οι προβλέψεις μπορεί να είναι πολύ χειρότερες εάν η Ευρωζώνη δεν κατορθώσει να ελέγξει την κρίση χρέους και οι ΗΠΑ το έλλειμμα, καθώς επίσης να προκύψει συμφωνία στο Κογκρέσο για τις περικοπές.
Η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει και τις αναδυόμενες και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη, αφού ως γνωστόν η οικονομία λειτουργεί ως αλυσίδα, όπου το πρόβλημα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό περνάει και στους υπόλοιπους «κρίκους»…
Όσον αφορά τη συνάντηση του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα που θα διαρκέσει μια ολόκληρη εβδομάδα, αναμένονται περισσότεροι από 10.000 κεντρικοί τραπεζίτες, υπουργοί Οικονομικών, ακαδημαϊκοί, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: