Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ομογενείς υποψήφιοι στις Αμερικανικές εκλογές

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι που καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες τον Νοέμβριο θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και θα ανανεώσουν πλήρως την Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο των μελών της Γερουσίας.
Παρά το ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στρέφεται στις προεδρικές εκλογές, εν τούτοις η Ελληνοαμερικανική κοινότητα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και σε ορισμένες από τις κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος Ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι αλλά και υποψήφιοι που έχουν στο παρελθόν σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, ευρύτερα γνωστοί ως φιλέλληνες υποψήφιοι.
Στην Αμερικανική Γερουσία υπηρετεί τώρα ένας μόνον Ελληνικής καταγωγής πολιτικός, η Ολυμπία Μπούχλη Σνόου, Ρεπουμπλικανή από την Πολιτεία Μέην, η οποία όμως αποσύρεται από το Κογκρέσο μετά την λήξη της θητείας της τον Ιανουάριο 2013. Η κυρία Σνόου αποφάσισε να μην επιδιώξει επανεκλογή κι έτσι όλες οι ελπίδες της ομογένειας να αποκτήσει Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή συγκεντρώνονται στην Σέλεη Μπέρκλεη.

Η συνέχεια >>>> voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: