Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Όρθιοι στο γραφείο για λιγότερα κιλά και εμφράγματα

Όταν μετακόμισαν στα νέα τους γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, οι νεαροί εργαζόμενοι της Kissmetrics, μίας εταιρείας διαδικτυακών αναλύσεων, δεν είδαν κάτι ευφάνταστο. Οι τοίχοι ήταν γυμνοί και άσπροι, καλώδια δεν υπήρχαν πουθενά και τα γραφεία... αυτά ήταν ένα θέμα, διότι ήταν γραφεία για ορθίους!
Οι εργαζόμενοι άρχισαν να κάνουν αναλύσεις των στοιχείων, να στέλνουν email και να επικοινωνούν με τους πελάτες τους όρθιοι μπροστά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τοποθετημένους πάνω σε αναλόγια. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να καθίσουν πίσω από ένα κανονικό γραφείο.
«Οι πρώτες εβδομάδες ήταν πραγματικά δύσκολες. Πονούσαν τα γόνατά μου, πονούσαν οι αστράγαλοί μου, τα πόδια μου πρήζονταν», λέει ο 31χρονος προγραμματιστής Ντέρεκ Κόλλινς. «Έπειτα από λίγες εβδομάδες, όμως, το συνήθισα και ένιωθα πολύ καλά που δεν καθόμουν».
Ο Ντέρεκ και οι συνάδελφοί του δεν είναι οι μόνοι εργαζόμενοι γραφείου που δουλεύουν όρθιοι. Τουναντίον, ολοένα περισσότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες εγκαταλείπουν την καθιστική εργασία και αναζητούν τρόπους για να διεκπεραιώνουν μεν οι εργαζόμενοι τις δουλειές γραφείου, αλλά όντας συνεχώς στο... πόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: