Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Προλάβετε τον καρκίνο του προστάτη

Ένας γιατρός ρομποτικής χειρουργικής του προστάτη από τη Νέα Υόρκη, συμβουλεύει τους άνδρες να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, να ασκούνται σε τακτική βάση και να κάνουν σεξ συχνά. Όπως αναφέρει, όλα τα παραπάνω βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
Ο Δρ David Samadi, επικεφαλής της Ρομποτικής και ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής του Mount Sinai Medical Center στη Νέα Υόρκη, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 4000 επιτυχημένες προστατεκτομές με τη μέθοδο της «έξυπνης» ρομποτικής. Όμως οι άνδρες αυτό που πραγματικά επιθυμούν να μάθουν είναι, πως μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, ώστε να αποφύγουν τα περαιτέρω.
Περισσότεροι από 240000 άνδρες στις ΗΠΑ διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη κάθε χρόνο και τις περισσότερες φορές όχι από τα συμπτώματα, αλλά μέσω της εξέτασης του αντιγόνου του προστάτη.
Ο γιατρός σημειώνει ότι η πρόληψη ξεκινά με την υγιεινή διατροφή, αλλά και την επιλογή πολλών και διαφορετικών τροφών. Για παράδειγμα, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βρίσκει κανείς στον καφέ, το πράσινο τσάι, το λιναρόσπορο, τη σόγια, τα ψάρια, το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το χυμό του ροδιού. Αντιθέτως, ο περιορισμός του κόκκινου κρέατος, των αυγών, των αλλαντικών, του γάλακτος και των τροφίμων που περιέχουν ζάχαρη, μπορεί να βοηθήσει.

Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: