Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σε 1 + 3 δόσεις έρχονται τα 44 δισ

Σε 1 + τρεις δόσεις θα εκταμιευθούν τα 44 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με όσα αναφέρομνται στο επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Το Eurogroup έχει υπόψιν του ότι μεταξύ ότι Ελλάδας και τρόικας έχει επιτευχθεί μια πλήρης συμφωνία στο αναθεωρημένο πρόγραμμα και ότι σύμφωνα με την τρόικα, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις.
Το Eurogroup χαιρετίζει ιδιαίτερα την αναθεωρημένη αποτίμηση της τρόικας ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει κατά ικανοποιητικό τρόπο μία ευρεία δέσμη μεταρρυθμίσεων καθώς επίσης τον προϋπολογισμό του 2013 και ένα φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-16.
Το Eurogroup σημειώνει με ικανοποίηση ότι το νέο ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την υιοθέτηση νέων εργαλείων ενίσχυσης της εφαρμογής των μέτρων του προγράμματος (...)
Οσον αφορά την εκταμίευση της δόσης στην ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρεται:
«Το Eurogroup συμπεραίνει ότι όλα τα απαιτούμενα στοιχεία είναι τώρα έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια για την έγκριση της επόμενης δόσης του EFSF, η οποία φθάνει στο ποσό των 43,7 δισ. 10,6 δισ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και 23,8 δισ σε ομόλογα του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πληρωθούν τον Δεκέμβριο. Η εκταμίευση του εναπομένοντος κεφαλαίου θα γίνει σε τρεις υπο - δόσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σύνδεση με την εφαρμογή των χρονικών ορίων του Μνημονίου (συμπεριλαμβαμομένης της μεταρρύθμισης του φορολογικού τον Ιανουάριο) σε συμφωνία με την τρόικα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: