Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι σημερινοί Έλληνες είναι δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα;

[[ δαμ- ων ]]

Στην πατρίδα μας έπαψαν πια οι στατιστικές ανάπτυξης. Οι στατιστικολόγοι ασχολούνται με τις αυτοκτονίες των Ελλήνων πολιτών. Από την ημέρα που ο νυν περιφερόμενος ανά την υφήλιο ενοικιαζόμενος ομιλητής και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μας έβαλε στο λαιμό τα αγκωνάρια του ΔΝΤ και της Γερμανίας και μας έριξε στον ωκεανό της υποτέλειας και της ανυποληψίας, αυτοκτόνησαν τόσοι συμπατριώτες μας, που θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια κωμόπολη. Τις τελευταίες δέκα μέρες διαβάσαμε για αυτοκτονίες νέων και νεανίδων 20, 24, 32 χρονών αλλά και μεγαλύτερων 54 ετών. Τερματίζουν τη ζωή τους άνθρωποι παραγωγικοί. Άνθρωποι που κανονικά έπρεπε να χαίρονται το μεγάλο αγαθό της ζωής. Έσβησαν μέσα στην απόγνωση, χωρίς καμία ελπίδα, μέσα σε ένα διάχυτο αίσθημα ντροπής και απόρριψης… Ένιωσαν ότι η ζωή τους γύρισε την πλάτη και δεν το άντεξαν.
Η συγκυβέρνηση των τριών μνημονικών κομμάτων πριν λίγες μέρες ψήφισε τα χειρότερα μέτρα για τον απλό λαό, αφήνοντας παράλληλα ατιμώρητους τους κλέφτες και πρόξενους της κρίσης. Και αυτό που σε βυθίζει στην άκρα απόγνωση είναι το ότι δεν υπάρχει ένα τέλος αυτής της εθνικής εξαθλίωσης και του ευτελισμού των απλών ανθρώπων. Γιατί τα λαμόγια και οι λακέδες των μεγαλοτραπεζιτών γλεντούν με τα κλοπιμαία, επιζητώντας ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού. Του λαού που με τρεμάμενα χείλη ψιθυρίζει τους στίχους του Κώστα Βάρναλη από το ποίημα “Οι Μοιραίοι”:
« Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους να τυραννιέται,
άσπρην ημέρα δε θυμιέται.»
… Κι αν θυμιέται την άσπρη μέρα, του φαντάζει τόσο μακρινή… Όσοι ακόμη έχουν εργασία, βλέπουν οι αποδοχές τους συνέχεια να μειώνονται, το κόστος ζωής να αυξάνει και τα φορομπηχτικά μέτρα να έχουν κάνει επιδρομή στο πενιχρό οικογενειακό τους βαλάντιο. Και υπομένουν καρτερικά όλα τα μέτρα με ένα αίσθημα μαζοχισμού. Από πάνω λένε «ευχαριστώ» γιατί βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να έχουν μια θέση εργασίας, έστω κι αν από παντού τους κλέβουν, εργοδότες και κράτος!

Η συνέχεια VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: