Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ενίσχυση μνήμης με σύντομη άσκηση

Άσκηση σύντομης διάρκειας ενισχύει τη σταθεροποίηση των αναμνήσεων σε υγιείς ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και σε όσους εμφανίζουν ελαφρά νοητική εξασθένηση, ανακάλυψαν επιστήμονες του UC Irvine's Center for the Neurobiology of Learning & Memory.
Οι περισσότερες έρευνες εστίασαν στα οφέλη της μακροχρόνιας άσκησης στη γενική υγεία και τη νοητική λειτουργία σε μεγαλύτερη ηλικία. Ωστόσο η νέα έρευνα είναι η πρώτη που εξέτασε τα άμεσα αποτελέσματα της σύντομης άσκησης στη μνήμη.
Οι ερευνητές Sabrina Segal, Carl Cotman και Lawrence Cahill, έδειξαν σε ανθρώπους 50 έως 85 ετών με ή χωρίς προβλήματα μνήμης, ευχάριστες εικόνες και αμέσως μετά οι συμμετέχοντες ασκήθηκαν σε στατικό ποδήλατο για 6 λεπτά στο 70% της μεγαλύτερης δυνατότητας. Μια ώρα αργότερα οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστα ανάκλησης σχετικά με τις εικόνες που είδαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική ενίσχυση της μνήμης από την άσκηση σε υγιείς και ανθρώπους με προβλήματα μνήμης, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν ασκήθηκαν στο στατικό ποδήλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: