Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τα τυριά περιέχουν περιττό αλάτι

Οι μεγάλες και περιττές ποσότητες αλατιού που προστίθενται στην παρασκευή τυριών, φαίνεται να απασχολεί την ομάδα Υγείας που είναι υπεύθυνη για την προστασία του κοινού από την υπερβολική κατανάλωση άλατος στη Βρετανία.
Η επιστημονική αυτή ομάδα ανέλυσε 722 μερίδες τυριών των 30γρ, στις οποίες βρέθηκε περισσότερο αλάτι ακόμα και από ένα σακουλάκι πατατάκια! Τα αλμυρότερα όλων ήταν το ροκφόρ, η φέτα και το χαλούμι, ενώ αντίθετα, λιγότερο αλάτι ανιχνεύθηκε στη μοτσαρέλα και το έμενταλ. Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αλατιού διαφοροποιούνται ακόμα και ανάμεσα σε τυριά ιδίου τύπου και υπεύθυνοι είναι πολλοί παράγοντες για αυτό, όπως για παράδειγμα το ποιος είναι ο παραγωγός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: