Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Φρούτα, λαχανικά προστατεύουν από το καρκίνο του μαστού

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό, ιδιαίτερα για καρκίνο που είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έχει φτωχότερη πρόγνωση.
Όταν ερευνητές από το Harvard Medical School εξέτασαν τα αποτελέσματα ερευνών που μετρούσαν τα επίπεδα καροτενοειδών στο αίμα των γυναικών, ανακάλυψαν ότι όσες είχαν τα υψηλότερα επίπεδα εμφάνιζαν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό σε σύγκριση με όσες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα.
Η σχέση φάνηκε να είναι ισχυρότερη για τις καπνίστριες σε σχέση με τις μη καπνίστριες και για γυναίκες που ήταν αδύνατες σε σχέση με τις υπέρβαρες.
Στις τροφές που αποτελούν καλή πηγή καροτενοειδών περιλαμβάνονται τα καρότα, οι γλυκές πατάτες, το σπανάκι και οι κόκκινες πιπεριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: