Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το Λιμάνι της Νούσας και ο Κορινθιακός Κόλπος.


ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑΣ, Toledo, Ohio.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες του πρώην Δήμου Θίσβης και του Δήμου Θηβών.
Ήρθε η ώρα, εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, να εξετάσουμε τους πρώην Δημάρχους, τους τωρινούς, καθώς επίσης και αυτούς που ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν.
Ο Δήμος Θίσβης στα 12 χρόνια του Καποδίστρια, είχε την ατυχία να κυβερνάται από στρατιωτικόν.
Ο Δήμος Θηβών αυτήν την τετραετίαν κυβερνάται επίσης από στρατιωτικόν.
Άτομα, δηλαδή, που είχαν διδαχτεί να εκτελούν εντολές, να βομβαρδίζουν και να καταστρέφουν τα πάντα. Αυτό είναι το είδος εντολών που παίρνουν από τους κυβερνώντες του κράτους σήμερα, που και αυτοί περνούν εντολές από τους μεγάλους επιχειρηματίες.
Η ιστορία, μας έχει διδάξει πολλά και θα αναφέρω ένα παράδειγμα:
Όταν ο σημερινός μας κ. Α. Σαμαράς ήταν υπουργός πολιτισμού με πρωθυπουργό τον κ. Κ. Καραμανλή, δεν επέτρεψε να δοθεί το λιμάνι της Νούσας στον όμιλο Στασινοπούλου.
Μόλις ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού όμως άλλαξε ΓΝΩΜΗ. Ο υπουργός του κ Γ. Στουρνάρας το παραχώρησε στον όμιλο Στασινόπουλου Γιατί; Αφού είχε ήδη χαρακτηριστεί από τρεις υπουργούς Πολιτισμού (Μ. Μερκούρη – Μ. Λιάπης – Α. Σαμαράς) σαν αρχαιολογικός χώρος.
Τι ανάγκασε τον κ. Α. Σαμαρά να παραχωρήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Όρμο της Νάουσας, που δεν εχουν μεχρι σημερα περιβαλλοντικες μελετες, για 30 χρόνια στον όμιλο Στασινόπουλου; Μήπως ήθελε να απαλλάξει τον κ. Στασινόπουλο από τους δασμούς, για τα εισερχόμενα και εξαγόμενα προϊόντα του ομίλου του; Ή μήπως θεώρει ότι η καταστροφή ολοκλήρου του Κορινθιακού κόλπου δεν είναι τόσο αξιόλογη όσο τα προϊόντα του ομίλου;

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: