Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πώς μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα της «υγιεινής διατροφής»

Διατροφή αλλά και δίαιτα σημαίνει σωστές ποσότητες κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Όμως υπάρχει η περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα των κρυμμένων θερμίδων και να μην καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.
Είναι αρκετά σημαντικό να μην συνδέουμε την υγιεινή διατροφή με προϊόντα που από τη μία πλευρά φαίνονται απολύτως υγιεινά και θρεπτικά και από την άλλη περιέχουν ενισχυτικά γεύσης ή επεξεργασμένα υλικά. Τέτοιου είδους προϊόντα έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που μπορούν να σαμποτάρουν την διατροφή μας κερδίζοντας έτσι περιττό βάρος.
Ας δούμε αναλυτικά τις τέσσερις τροφές – παγίδες, όπως τις αναφέρει το onmed:
  • Πολύσπορες γεύσεις
  • Γευστικά γιαούρτια
  • Νερό με γεύση
  • Έτοιμες σαλάτες

Στην παγίδα της πιο εύκολης λύσης έχει πέσει κάθε εργαζόμενος, που γύρισε κουρασμένος από την δουλειά του και θεώρησε πως μία έτοιμη σαλάτα αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή για βραδινό. Ωστόσο, μία τέτοια σαλάτα μπορεί να περιέχει μέχρι και 500 θερμίδες, εξαιτίας των επιπρόσθετων υλικών και του dressing. Επιπρόσθετα, τα υλικά που αποτελούν το πιο θρεπτικό μέρος μίας σαλάτας, όπως η ντομάτα και το αγγούρι, βρίσκονται διάσπαρτα σε μικρές ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: