Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας καταλαβαίνει τι μας συνέβη...

Οσο κρατιόμαστε έστω και με τα δόντια στην Ευρώπη, όσο δεν ακολουθούμε το δρόμο της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, όσο η πλατεία Συντάγματος δεν γίνεται πλατεία Ταχρίρ, τόσο ανακαλύπτουμε, έστω και αργά, έστω και οδυνηρά, τα προβλήματα που βασανίζουν την ελληνική κοινωνία, τις αιτίες της χρεοκοπίας μας.
Τα Μέσα Ενημέρωσης, από κεκτημένη ταχύτητα, συνεχίζουν να μιλάνε για σκάνδαλα. Σκάνδαλο όμως είναι κάτι που ξεφεύγει από την κανονική τάξη των πραγμάτων. Στην Ελλάδα τα «σκάνδαλα» είναι η επίσημη μορφή οικονομικής οργάνωσης. Αυτή τη βδομάδα ανακαλύψαμε ότι οι «ΜΚΟ» είναι η διαδεδομένη μορφή υπεξαίρεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων από τη δημόσια περιουσία, μια μηχανή που είχαν στήσει επιτήδειοι, κομματικοί υπάλληλοι, γ.γ. υπουργείων, σύζυγοι και μανάδες πολιτικών, ακόμα και οι ίδιοι, εν ενεργεία βουλευτές και υπουργοί, για να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Με εκατομμύρια ευρώ χαμένα σε εξωτικές «δράσεις» και τοποθεσίες, με μισθούς 9.500 ευρώ, γιατί η φιλανθρωπία αμείβεται καλά σ’ αυτή τη χώρα.
Ξέρουμε ότι τα μαύρα κονδύλια του Yπουργείου Εξωτερικών έφευγαν με προφορικές διατάξεις και σημειώματα για σκοπούς που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, πάντα όμως «εθνικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: