Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κι αυτή η μπόρα θα περάσει. Σημασία έχει εμείς τι θα αποκομίσουμε…

[[ δαμ- ων ]]

Β΄ μέρος
Δεν χρειάζεται να δείχνουμε προσκόλληση ούτε στα καλά. Φυσικά και τα προτιμάμε. Θέλουμε η ζωή μας να είναι ευτυχισμένη. Μα δεν μπορεί να είναι όλες οι μέρες μας ηλιόλουστες. Δεν μπορεί να υπάρχει στη ζωή μας άνοιξη και καλοκαίρι. Γιατί από κάποιο σημείο και μετά θα μας φαινόταν ανιαρή. Στη ζωή μας θέλουμε αλλαγές. Η αλλαγή, η μεταβλητότητα, είναι νόμος της φύσης. «Μόλις χθες τον εαυτό μου τον σκεφτόμουν σαν μικρό κομμάτι που πάλλεται μέσα στη σφαίρα της ζωής. Γνωρίζω τώρα πως είμ’ η σφαίρα και όλη η ζωή σε ρυθμικά κομμάτια κινείται μέσα μου.» μας λέει ο Χαλίλ Γκιμπράν. Για αυτή την αλλαγή μας μιλάει στο ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο του “Τo χειρόγραφo της Άκρα” ο Πάουλο Κοέλο:
[[Η φύση λέει: άλλαξε.
Όσοι δε φοβούνται τον Άγγελο της Τύχης καταλαβαίνουν ότι πρέπει να συνεχίσουν, παρά το φόβο τους. Παρά τις αμφιβολίες. Παρά τις αποδοκιμασίες. Παρά τις απειλές.
Έρχονται αντιμέτωποι με τις αξίες και τις προκαταλήψεις τους. Ακούν τις συμβουλές όσων τους αγαπούν: «μην το κάνεις αυτό, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι: την αγάπη των γονιών σου, την αγάπη της συζύγου και των παιδιών σου, τη δουλειά σου, που τόσο δυσκολεύτηκες να βρεις. Μη διακινδυνεύσεις να βρεθείς πάροικος σε γη αλλότρια».
Εκείνοι ωστόσο ρισκάρουν να κάνουν το πρώτο βήμα- μερικές φορές από περιέργεια, άλλες από φιλοδοξία, συνήθως όμως από τη ανεξέλεγκτη επιθυμία για περιπέτεια.
Σε κάθε στροφή του δρόμου αισθάνονται πιο τρομαγμένοι. Εκπλήσσουν όμως τον εαυτό τους: είναι πιο δυνατοί και πιο χαρούμενοι.

Η συνέχεια > VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: