Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Επτά μερίδες λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η κατανάλωση επτά τουλάχιστον μερίδων φρούτων και λαχανικών μέσα στη μέρα μειώνει δραστικά -κατά 42%- τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα λαχανικά παρέχουν πολύ μεγαλύτερη ωφέλεια για την υγεία από τα φρούτα.
Οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον δρα Οϊνλόλα Ογιεμπόντε του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιδημιολογικό περιοδικό “Journal of Epidemiology and Community Health”, σύμφωνα με το “New Scientist” και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες άνω των 65.000 ανθρώπων μεταξύ των ετών 2001-2013.
Η μελέτη έδειξε ότι όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρώει κανείς μέσα στη μέρα, τόσο λιγότερο κινδυνεύει να πεθάνει πρόωρα σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν, για παράδειγμα, τρώει επτά ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών, τότε ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου ειδικά από καρκίνο μειώνεται κατά 25%, ενώ από καρδιά κατά 31%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: