Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δημοτικές Εκλογές

“Σχολιαστής”

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών τελείωσε. Και οδεύουμε ολοταχώς για τον δεύτερο. Για τον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν οι συνδυασμοί των κ. Νικολάου και Χαλβατζή. Αποτέλεσμα αναμενόμενο με βάση την δυναμικότητα των αρχηγών και των ψηφοδελτίων που είδαμε στους πέντε συνδυασμούς των δημοτικών εκλογών.
Τι έδειξε ο πρώτος γύρος; Μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο, που προκρίθηκαν: 46,82% ο Σπύρος Νικολάου και μόλις 18,49% ο Σταμάτης Χαλβατζής.
Με απλά μαθηματικά ο κ. Νικολάου πήρε το 254% σε σχέση με τους ψήφους του κ. Χαλβατζή. Όση αισιοδοξία κι αν έχουν οι απαρτίζοντες τον δεύτερο συνδυασμό, είναι αδύνατο να υπερκαλύψουν τη διαφορά. Δεν μιλάμε για διαφορά 3-5 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά τους είναι 26 ποσοστ. μονάδες. Θα ήταν μέγιστο θαύμα να μπορέσουν να αυξήσουν κατά 270% τις ψήφους τους. Ενώ ο συνδυασμός Νικολάου θέλει μόλις 10,6% αύξηση για να είναι ο νικητής της Κυριακής. Ο αγώνας, λοιπόν, είναι άνισος και νομοτελειακά γνωρίζουμε τον νικητή των δημοτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, και επομένως τον δήμαρχο για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Απ’ όσα διαβάσαμε στην ευχαριστήρια επικοινωνία με τους δημότες της 20-5-2014 του κ. Χαλβατζή, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης» δεν είναι σε θέση να ερμηνεύει τα πολιτικά μηνύματα των εκλογέων. Επικαλείται δε την συστράτευση με τους υπόλοιπους για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα της 15ης Μαΐου. «Έπεα πτερόεντα» γιατί τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο πριν τον κ. Νικολάου δήμαρχος είναι αδύνατο να δεχτούν αυτή την πρόσκληση. Ήδη με ανακοίνωσή του ο κ. Κόρδατζης δεν τάσσεται με κανέναν από τους δύο μονομάχους. Να επισημάνουμε πως στο μήνυμά του ο κ. Χαλβατζής υποτιμά τους ψηφοφόρους, όταν τους θεωρεί εγκλωβισμένους συγκυριακά και τους ζητάει να απελευθερωθούν. Τεράστια γκάφα! Ο επικεφαλής της «Ώρας ευθύνης» είναι ο νέος σωτήρας και κομίζει το φως το αληθινόν; Δεν επιθυμούμε άλλο σώσιμο. Μία σεμνή πρόσκλησή του ίσως έπειθε. Μια υπερφίαλη πρόσκληση μάλλον θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Επιπλέον η όλη τοποθέτησή του αποτελεί δείγμα αιθεροβάμονος και αμετροεπούς ανδρός. Ο πανικός είναι κατάδηλος και ως εκ τούτου και ο ίδιος γνωρίζει το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: