Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το αλάθητο κριτήριο του λαού

“Σχολιαστής”

Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ίδιο ψηφοδέλτιο της Ν. Δ. ήσαν δυο υποψήφιοι. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, (γεννημένος το 1971), ο πρώην ποδοσφαιριστής και παίχτης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τον οποίο ας μου επιτρέψετε να αποκαλέσω επιστήμονα της κλωτσιάς στο τόπι, που σας είναι τόσο γνωστός ώστε δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις. Ήταν και η Χριστίνα Γιαννόπαπα, (γεννημένη το 1976), μηχανολόγος- μηχανικός με ειδίκευση στη Ρομποτική τεχνολογία και στη Δορυφορική. Αυτήν δεν τη γνωρίζετε και γι’ αυτό θα σας δώσω κι άλλα στοιχεία. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοϊατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway). Της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.
Από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διαστήματος (ESPI) στην Βιέννη, όπου τομέας ευθύνης της ήταν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έρευνες καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus, ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

1 σχόλιο:

Το Πειραχτήρι είπε...

Φιλάρα Σχολιαστή, ο Νεροψάχτης ήρθε πέμπτος και καταϊδρωμένος. Ενώ εσύ τον προβίβασες σε τέταρτο, οι Βαγαίοι τον υποβίβασαν για τις γνώσεις του και τις ενέργειές του να έχουμε σωστό νερό στο σπίτι και τα σκατά να πάρουν τον δρόμο τους στο βιολογικό καθαρισμό. Τελικά ωφελημένος βγήκε ο νεροψάχτης γιατί έχει το κεφάλι του ήσυχο και οι βαγαίοι πλερώνουν σαν μακάκες το νερό στα σουπερ μάρκετ και τα σκατά τα έχουν στην πόρτα τους. Άμα πρωτοστατείς για να φτιάχνεις κατσούγκλες, όπως η Λάιδη Κ., ο κυρίαρχος λαός σε στέλνει στο δημαρχείο, αν όμως πρωτοστατείς να πίνουν οι κάτοικοι καθαρό νερό και να έχουν καθαρό περιβάλλον πηγαίνεις για βρούβες. Επειδή καταλάβαμε πως ο λαός καίει νοθευμένο μαζούτ σταματήσαμε να γράφουμε περιμένοντας να φτάσουμε στον πάτο της απύθμενης ηλιθιότητας. Τι τα θυμάσαι τώρα; Ο σαβουρογάμης πολιτικός που κάποτε φορούσε ζιβάγκο και μετά τον έσερνε το νινί της Δήμητρας είχε πει: "το ποτάμι της ιστορίας δε γυρίζει πίσω".