Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Μας έβαλαν στο Mνημόνιο με χρέος 127% επί του ΑΕΠ και τώρα είναι στο... 265%!

Το χρέος "θάβει" την Ελλάδα:

Οι αριθμοί δείχνουν πώς η Ελλάδα οδεύει προς μία οικονομική καταστροφή και το χρέος «θάβει» τους Έλληνες, όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία από το 1990 και μετά.
Το 2009 η Ελλάδα είχε χρέος 127% επί του ΑΕΠ, ή 298,7 δισ. ευρώ, όταν το ΑΕΠ ήταν 235 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την γνωστή πολιτική και τις δηλώσεις περί «Τιτανικού» έφερε την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τελικά την οδήγησε στα μνημόνια αρχής γενομένης από το 2010.
Τέσσερα χρόνια μετά, και ενώ οι Έλληνες λιμοκτονούν, η φτώχια θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες, η εξαθλίωση δείχνει εικόνες Κατοχής, η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τη θλιβερή πρωτιά στις χώρες της Ε.Ε. η κατάσταση από τα εφαρμοζόμενα μέτρα και τα μνημόνια αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει διαρκώς.
Στην κυβέρνηση βέβαια κάνουν δική τους ανάγνωση και επιχειρούν με στημένες κινήσεις, όπως η … κατα φαντασίαν έξοδος στις αγορές, να δώσουν την ελπίδα πώς κάτι μπορεί να αλλάξει. Μόνο που γι’ αυτό το κάτι, το οποίο είναι απροσδιόριστο θα πρέπει να θυσιαστούν μερικές γενιές ανθρώπων ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: