Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δεν πέρασε το πραξικόπημα των Βρυξελλών στην Πορτογαλία: Τα αντιμνημονιακά κόμματα έκαναν κυβέρνηση και διακηρύσσουν "τέλος στην λιτότητα"!

Τρίζει το οικοδόμημα της ευρωζώνης: Το πραξικόπημα των Βρυξελλών δεν πέρασε και αναγκαστικά ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή σχηματισμού ιυβέρνησης στα τρία αριστερά κόμματα (Σοσιαλιστικό κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα, Μπλοκ της Αριστεράς) που συμφώνησαν να συνεργαστούν σε μια νέα κυβέρνηση κατά της λιτότητας.
Χθες η Εθνική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας εξέτασε πρόγραμμα διακυβέρνησης που υποστηρίζεται από μία συμμαχία της Αριστεράς «για να γυρίσει τη σελίδα της λιτότητας», τηρώντας παράλληλα «τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις» της χώρας, ενώ σήμερα η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα αποφασίσει εάν συντρέχουν οι συνθήκες για το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης.
Οι Πορτογάλοι δεν τρόμαξαν λοιπόν από την αδιέξοδη ελληνική διαπραγμάτευση και το "γδάρσιμο" της Ελλάδα όπως είχε πει ο Σόιμπλε και ψήφισαν κατών των Μνημονίων από τα οποία υποτίθεται ότι έχουν βγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: