Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Παρέμβαση, στη συγκέντρωση (11-6-08), για το 6σθενές Χρώμιο στα Βάγια


Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Αν αληθεύει ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις λογαριάστε με πόσες λέξεις αντιστοιχούν όλες αυτές οι πολύχρωμες εικόνες πού είδαμε .
Η ικανότητα του κ .Ζαμπετάκη και της κας Μαλανδρίνου ήταν αναμενόμενη αφού ως άριστοι επιστήμονες στο είδος τους κατέχουν πλήρως το αντικείμενο.
Μη αναμενόμενη ήταν η εκπληκτική απόδοση του π. Ιωάννη που μας μετέφερε την αγωνιστική του εμπειρία και την περιβαλλοντική του ευαισθησία εν παραλλήλω αλλά και εντονότερη -λόγω του νεαρού της ηλικίας- προς την αντίστοιχη του μακαριότατου στην γενέτειρα του οποίου και ιερουργεί.
Όλοι τους μας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου , μας έφεραν ενώπιον των ευθυνών μας σαν κοινωνία πέρα από μυωπικές κομματικές κατηγοριοποιήσεις, μακρυά από δημαρχολογικούς τακτικισμούς .
… Ο νοών λοιπόν νοείτω.. και.. ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω …
Όση ώρα παρακολουθούσα έστυβα το μυαλό μου για να βρει τη σχέση, τον κοινό παρονομαστή ανάμεσα σε δύο από πρώτη άποψη άσχετα γεγονότα:
Την αποψινή δηλαδή συγκέντρωση με αφορμή με τα ίχνη έστω της 6σθενούς χρωμιορρύπανσης πού ανιχνεύθηκε και τη προηγούμενη πού έγινε προ δύο περίπου μηνών στο απέναντι κτίριο του Κ.Α.Π.Η. για την μη εγκατάσταση στην περιοχή μας βιομηχανικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.
Ξαναβρήκα λοιπόν πού για άλλη μια φορά θα επαναλάβω ότι αφετηρία και κοινός παρονομαστής των αλλά και όσων άλλων κινητοποιούν την κοινωνική διαμαρτυρία είναι το συνολικό στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας .
Είναι η ανυπαρξία μέχρι τώρα Χωροταξικού Σχεδίου, πού μετά την πρόσφατη ψήφιση του σχεδίου Σουφλιά, προέκυψε ένα τραβεστί και ερμαφρόδιτο συνονθύλευμα αναντίστοιχο με τις ανάγκες της εποχής.
Αναφέρομαι δηλαδή με αδρές γραμμές σε ένα σχέδιο που να απαντά στο ερώτημα : που μπορεί και πρέπει κάποιος να κάνει τι πώς και γιατί με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.
Μια ευρύτερη ανάπτυξη όσο αφορά τη Βοιωτία έκανα στις δύο συγκεντρώσεις πού έγιναν στις 14 &21 /4/08 όταν μίλησα γι΄αυτό το εργοστάσιο.
Αναφέρονται: α) σ΄ αυτό το blog υπό τον τίτλο «ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ» την 1/5/08 και β) στα « ΒΟΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» την 5 / 5 /08 και ως εκ τούτου για την αποφυγή πλατειασμού δεν θα επαναλάβω.
Το θέμα είναι μεγάλο και ίσως έπρεπε να προηγηθεί αυτή η συζήτηση πράγμα πού ελπίζω να γίνει στο άμεσο μέλλον
Τώρα όμως αυτό είναι αδύνατο γιατί ο χρόνος πού μου δόθηκε είναι περιορισμένος ,
αλλά και αν υποθέσουμε ότι μου άναβε το πράσινο φως η πάντα ευγενής κα διευθύνουσα τη συζήτηση, η ώρα είναι περασμένη.
Αμέσως λοιπόν στο … δια ταύτα … Τι μέλλει γενέσθαι …
Θα ομφαλοσκοπήσουμε κατά τον Καβάφη ... δειλοί και άβουλοι αντάμα περιμένοντας το θαύμα … ή θα αναλάβουμε δυναμική άμεση δράση;
Στα πρόσωπά σας διαβάζω την απάντηση:
1) Να εντοπίσουμε την αιτία και την εστία της 6σθενούς χρωμιορρύπανσης.
 Οφείλεται άραγε σε κάποια εργοστάσια της περιοχής Θηβών που κατά την επεξεργασία χρησιμοποιούν χρώμιο;
Κάτι τέτοιο αναφέρει για την περίπτωσή μας ο δημοσιογράφος Κασσιανός Τζέλης στην έγκριτη πολιτικοοικονομική εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» στις 21/6/08 με τίτλο «20 χλμ ταξιδεύει το δηλητήριο του Ασωπού» .
 Προέρχεται μήπως από τον επί πεντηκονταετία σκουπιδότοπο του Δήμου πού καθώς είναι αφύλακτος μπορεί να δέχεται τη νύκτα ακόμη και τοξικά απόβλητα; Αυτό δεν έχουμε διερευνήσει και νομίζω ότι θα πρέπει.
Δράττομαι της ευκαιρίας τη στιγμή αυτή να απευθυνθώ στο Δήμαρχό μας που δεν βλέπω στην πρώτη θέση
Τον θέλω με «Δ», αλλά και στον δήμαρχο Θεσπιών που αυτοχαρακτηρίσθηκε ως δήμαρχος με «δ» αλλά θα τον ήθελα επίσης με «Δ»:
Όλοι οι Δήμοι της επαρχίας Θηβών συναποτελούν Δημοτική Επιχείρηση κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων)
Το έργο δημοπρατήθηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2007.
Είναι ίσως ο τελευταίος και πάρα λίγο να επιστραφούν τα χρήματα στο ευρωπαϊκό ταμείο, γιατί εφεξής άρχισε η χρηματοδότηση της επόμενης- ανώτερου επιπέδου- δράσης πού είναι πλέον οι Χ.Υ.Τ.Υ (Χ.Υ.Τ. Υλικών).
Παρά την πολυτέλεια σε γραφεία και εξοπλισμό πολυτελή ,το έργο αυτό σήμερα καρκινοβατεί.
Γνωρίζουν άραγε ότι απειλείται η χώρα μας με πρόστιμο-μαμούθ 7,5 εκ € την ημέρα , ισοδύναμο με 34.000 € ανά ενεργή χωματερή, εάν μέχρι τα τέλη του χρόνου δεν έχουν κλείσει και αποκαταστήσει τους 1.125 σκουπιδότοπους που παραμένουν διάσπαρτοι σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια;
Αν σήμερα το έργο φυτοζωεί, οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του κ. Τσοκανή διευθυντή της επιχείρησης .
Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο Δήμαρχος Θηβαίων.
Όσοι λοιπόν δήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι με ακούνε, ρώτησαν και έλεγξαν ποτέ γιατί καθυστερεί το έργο;
Θέλω παραλήπτες αυτού του μηνύματος και του ερωτήματος να είναι και όσοι στα πλαίσια του Καποδίστρια 2, μεθοδεύουν να μας μαντρώσουν στα τείχη της Καδμείας, ανεξάρτητα από τον οφειλόμενο σεβασμό όλων μας στο πελώριο ιστορικό βάρος του συγκεκριμένου χώρου.
Με την ακροθιγή μου αυτή αιχμή , θέλω να ανοίξω πρώτος απόψε δημόσια την αυλαία του προβληματισμού και των συζητήσεων αναφορικά με τον Καποδίστρια 2 που από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν.
2) Αφού λοιπόν εντοπίσουμε την αιτία και την εστία να προχωρήσουμε στην αποχρωμίωση.
Είναι όντως έργο δύσκολο και δαπανηρό μεν όχι όμως αδύνατο για το επίπεδο της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας
Πρώτα όμως απ΄ όλα θα πρέπει να λυθεί κάποιο μείζον πρόβλημα.
Είναι ο ορατός γόρδιος δεσμός στις σχέσεις μεταξύ Δήμου και Πρωτοβουλίας.
Δεν ανήκω οργανικά στην Πρωτοβουλία Πολιτών για το Περιβάλλον.
Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να συμμετέχω, να εκφράζω άποψη να λαμβάνω τον λόγο και να αρθρογραφώ.
Φιλοξενώ χωρίς επιφυλάξεις την ανωτέρω Κίνηση στο εδώ γραφείο μου για όσο χρόνο επιθυμούν και σας προτρέπω να πυκνώσετε τις τάξεις της πέρα από τις ποικιλώνυμες σειρήνες του σκοταδισμού, της οπισθοδρόμησης, του λαϊκισμού, της αντίδρασης.
Αυτή μου η ιδιότητα και η «ειδική σχέση μου» με την Πρωτοβουλία την οποία απόψε σας γνωστοποιώ νομίζω ότι δίνει λαβή προς τις δύο πλευρές -ιδιαίτερα προς την πλευρά του Δήμου- να μου αναθέσουν διαμεσολαβητικό ρόλο για την προσέγγιση τους κάτι πού θα ανακουφίσει και θα χαροποιήσει την τοπική κοινωνία και πού ελπίζω ακράδαντα ότι θα φέρω σε πέρας …

Σημείωση: Την αναφορά του δημάρχου Θεσπιέων στο βιολογικό καθαρισμό Βαγίων (για τον οποίο έχω αρθρογραφήσει και έχουν γίνει έντυπα και ηλεκτρονικά ρεπορτάζ) αλλά και την δήλωσή του ότι θεωρεί τον εαυτό του ως δήμαρχο με «δ», δεν σχολίασα αμέσως μετά κατά την παρέμβασή μου που ακολούθησε, γιατί στη θέση που ήμουν είχα κακή ακρόαση. Τα έμαθα εκ των υστέρων από δημότες και από την ανάρτηση ανώνυμων σχολίων, όπως και από πρώτη ανάρτηση την επομένη στο blog.
Θα απαντήσω αλλά προηγουμένως θέλω να διαβάσω τα όσα είπε πράγμα που μπορεί να γίνει μέσα σε 2-3 ημέρες να αναρτήσει επώνυμα στο blog.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαιωάννου :
Ποιος απο την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ σας ζήτησε να μεσολαβήσετε για οτιδήποτε με μας και τον Δήμο ?
Eμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον Δήμο Βαγίων.
Ο καθείς εξ ημων έχει τις απόψεις του.
Ο Δήμος θεωρεί οτι το νερό είναι κατάλληλο για πόση.Με γειά του με χαρά του.
Εμείς διατυπώσαμε την άποψη μας δημοσιως την Παρασκευή με την εκδήλωση.
Εκείνοι έπαιρναν το dinner τους στην απέναντι ταβέρνα.
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο διαμεσολάβησης.Μεσολαβητή θέλει το Σκοπιανό το Κυπριακό το Παλαιστινιακό κτλ.
Οπου υπάρχει εθνικιστική διαφορά.
Εμείς εδώ ζούμε στο ιδιο χωριό και θα κριθούμε απο την συμπεριφορά μας.
Εσύ τοποθετήσου για την ύπαρξη του Εξασθενούς Χρωμίου και για την αδιαφορία του Δήμου στο πρόβλημα.

*** Ενα μέλος της Πρωτοβουλίας
με προσωπική άποψη.

Ανώνυμος είπε...

.....Την αποψινή δηλαδή συγκέντρωση με αφορμή με τα ίχνη έστω της 6σθενούς χρωμιορρύπανσης ....

Εκανα copy απο το κείμενο σου Θοδωρή και γράφεις ΕΣΤΩ ΙΧΝΗ 6σθενούς Χρωμίου ?

Πρέπει νάσαι η πολύ αδαής η να το παίζεις σε πολλά ταμπλώ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΈΠΕΙΑ ΠΟΛΎ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΟΙΡΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΔΡΕΟΥ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ 2,ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΑΝΧΩΝΕΤΕ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 3,38
Εσύ έχεις μείνει ακόμη στην υποσημείωση 2.
Τίποτα δεν κατάλαβες απο αυτά που σου έλεγαν οι επιστήμονες την Παρασκευή.
Μάλλον μύριζες μπριζόλα.
Σου είπαν οτι η Ενωση Ελλήνων Χημικών εδωσε οριο 0,2.
Ο παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος απο το 1974 για οτι αφορά ορια λεέι δεν πρέπει να ανιχνεύεται ιχνος .Δηλαδή 0.
Η Ενωση Ευρωπαίων Χημικών δηλώνει την μηδενικότητα.
Ο Πίνακας με τις παραμετρικές αναφορές των στοιχείων του νερού
για στοιχεία μη αναφερόμενα στον Πίνακα όπως το εξασθενές ,υποστηρίζει ενδεχόμενος κίνδυνος,καθιστά το νερό ακατάλληλο.
Σου μιλούσε επι ώρα η Ενδοκρινολόγος για την συσσωρευτική ιδίοτητα του εξασθενούς χρωμίου την μετάλλαξη και την αλλαγή στο dna.
χαμπάρι δεν πήρες εσύ.
Εχεις μείνει ακόμη στην υποσημείωση της σημείωσης,που εσυ υποκειμενικά μεταφράζεις.
Πιες νερό των Βαγίων να χορτάσεις εξασθενές εσύ,ΌΠως έκαναν οι πρόγονοι σου με το Νερό του Καματερού.

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 3:38 σου υπενθυμίζω ότι τα όρια τα θέτουν οι κυβερνώντες και όχι οι επιστήμονες. Γι' αυτό πολλές φορές υπάρχει σύγκρουση μεταξύ επιστημονικής κοινότητας και κυβερνώντων για τον καθορισμό των ορίων και πολλά αναθεωρούνται."Το αλαλούμ στα όρια η χαρά του βιομηχάνου " επεσήμανε ο αρθρογράφος της Ελευθεροτυπίας 28/09/07, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι παίζουν με τα όρια- και με την υγεία μας θα συμπλήρωνα εγώ- για να διώξουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Όσο αφορά το εξασθενές χρώμιο τα όρια είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.Από πού συνάγεται το συμπέρασμά σου ότι ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν μια σαφή απάντηση;Σε ποιες ανακοινώσεις επιστημονικών φορέων αναφέρεσαι που αφορούν το εξασθενές χρώμιο;Αν το ισχυρίζεσαι έτσι αβασάνιστα χωρίς να έχεις κάτι υπόψη σου δε νομίζω να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στον τόπο σου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ (ΦΙΛΕ 3.38 ΜΜ) ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ; ΣΕ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ GOOGLE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΘΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΧΕΟΥΝ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ; (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ(!!) ΔΗΜΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ,ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΠΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ...ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ...ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ!!!!)

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/7/2008 ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ!!! ΞΥΜΝΗΣΤΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ! ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τι λέει η υποσημείωση 2 των αναλύσεων του Ανδρέου: "Δεν προβλέπεται όριο για το εξασθενές χρώμιο αλλά μόνο για το ολικό"
Γιατί χοντροκέφαλε το δηλητήριο δεν έχει όριο....... Δεν πρέπει να ανιχνεύεται καθόλου. Παρόλα αυτά εσύ μην αγχώνεσαι, συνέχισε να πίνεις δηλητήριο και δώσε και στα παιδάκια σου..... Όσο για τη δουλική υπακοή σου στον "αξιοσέβαστο" Δήμαρχο Βαγίων και το "υπεύθυνο" Δ.Σ θα βραβευθείς με το βραβείο της ανοιχτής παλάμης!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΜΟ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ?

ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΟΥΣΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ; ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΧΡΩΜΙΟ; ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ!!! Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ !!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!!!! ΠΟΥ ΖΟΥΝ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε περίπτωση τα όρια που τίθενται δεν είναι όρια ασφαλείας αλλά όρια επικινδυνότητας.
Η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί πιο έντονα τελευταία και αφού το θέμα αναδείχτηκε πλέον από μόνο του, αλλά ματαίως, να πείσει για τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις, γιατί μακροπρόθεσμα ούτως ή άλλως όλοι μας θα είμαστε μακαρίτες, κλείνοντας τον μοιραίο "φυσικό κύκλο".
Είναι λοιπόν άξιον απορίας τι κουβαλούν τελικά στο μυαλό τους οι νυν ιθύνοντες του Δήμου Βαγίων...
Δεν θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των κατοίκων και με συγκεκριμένες κινήσεις να κάνουν αυτά που οφείλουν μιας και προασπίζονται το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον;;
Αλήθεια στις οικογένειές τους, στα παιδιά τους, τι νερό δίνουν να πιούν;
Προς τι λοιπόν οι αφελείς και γραφικοί σνομπισμοί και η προσωπική ανεύθυνη στάση που δείχνει αν μη τι άλλο "επίπεδο παιδιού" που του παίρνουν τα παιχνίδια του;
Προς Θεού ενήλικα άτομα είναι...
Ζήτησαν να εκλεγούν...
Και εξελέγησαν...
Για να κυβερνήσουν τον τόπο και να διαχειριστούν τις τύχες του...
Η στάση λοιπόν των δημοτικών αρχόντων και των συμβούλων της πλειοψηφίας την Παρασκευή που αντί να είναι στην εκδήλωση να ακούσουν τους ειδικούς επιστήμονες, να καταλάβουν τι γίνεται, να αντιληφθούν το μέγεθος της απειλής του χρωμίου, να συμφωνήσουν ή και να διαφωνήσουν, να αντιπαρατεθούν και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, προτίμησαν σε μια επίδειξη άκρατου κυνισμού και βλαχοχωριατισμού "να πάνε να φάνε στην ταβέρνα..."
Μάλιστα!!!
Προείχαν τα στομάχια τους !!!
Που έπρεπε να γεμίσουν!!!
Και υποθέτουμε γέμισαν...
Αλλά δυστυχώς όσο περισσότερο κάποιος φροντίζει μόνο το στομάχι του "αδειάζει" το μυαλό του...
Είναι να απορεί κανείς...
Αν η συμπεριφορά αυτή και η απαξίωση είναι απλά θέμα αντικειμενικής αδυναμίας να συλλάβουν το πρόβλημα ή παντελούς έλλειψης και της πιο κοινής λογικής...
Και βλέπουμε πράγματα που δεν έχουν όμοιο προηγούμενο στον τόπο μας και αποτελούν σίγουρα μια ελληνική πρωτοτυπία...
Να ακούγονται και να λέγονται τόσα για το νερό, οι κάτοικοι να αγωνιούν και να μην ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και οι δημοτικοί άρχοντες να φροντίζουν να "ανεβάζουν την χοληστερίνη" τους....
Και μιλάμε για την υγεία των παιδιών των Βαγίων...
Τι να πει άλλο κανείς...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ [ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ ΚΑΝΕ ΜΑΤ ΤΗ ΧΑΡΗ ΕΣΕΙ ΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΞ............