Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

«Ξένες» οι νέες τεχνολογίες για τους Ελληνες



Από το EΘΝΟΣonline

«Ξένα» παραμένουν οι νέες τεχνολογίες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το Ιντερνετ για τους περισσότερους Ελληνες, παρά τη μικρή βελτίωση των τελευταίων ετών. Οι 6 στους 10 δηλώνουν ότι δεν τα χρησιμοποιούν σε μόνιμη βάση.Είναι χαρακτηριστικό πως το 35,5% των ατόμων μεταξύ 40 και 44 χρόνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του υπολογιστή και το 45,5% δεν έχει... σερφάρει στο Διαδίκτυο.
Εξάλλου, μόνο ένα 13,7% του συνόλου του πληθυσμού δηλώνει ότι κάνει... ηλεκτρονικές αγορές.
Αντίθετα οι νέοι εμφανίζονται πλήρως εξοικειωμένοι. Πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχουν 8 στα 10 νεαρά άτομα ηλικίας από 16 έως 19 ετών και 9 στα 10 χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Από 16 έως 29 ετών απαντούν σχεδόν όλοι ότι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο.
Το κινητό είναι διαδεδομένο σε όλες τις ηλικίες, με εξαίρεση όσους έχουν περάσει τα 70 χρόνια (31,3%).
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας που έκανε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία το πρώτο τρίμηνο του έτους σε δείγμα 5.045 νοικοκυριών. Ειδικότερα το 44,4% του συνόλου χρησιμοποιεί υπολογιστή και το 38,2% έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. 
Κυριότερος λόγος που αναφέρεται για την έλλειψη πρόσβασης στο Ιντερνετ από το σπίτι είναι ότι δεν υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες σε ποσοστό. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

φιλε/φιλη καλησπερα