Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Άφησαν τα μπλόκα και οι αγρότες της Βοιωτίας



Άνοιξε χθές βράδυ το μπλόκο που είχαν κάνει με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Θήβας στο 85ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας ενώ περίπου στις 10, σήμερα το πρωί, αποχώρησαν και οι αγρότες απο το Κάστρο.
Σήμερα, ωστόσο, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα περισσότερα σημεία τα οποία παραμένουν αποκλεισμένα από τους αγροτοκτηνοτρόφους. Άνοιγμα των εθνικών οδών ακόμα και εντός της ημέρας προανήγγειλαν οι αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου δηλώνοντας ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηγάκης επανέλαβε ότι δεν παραβιάστηκε κανένενας κανονισμός της ΕΕ και επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι υπέστη μία πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ήττα.
Ο κ. Χατζηγάκης έκανε λόγο "για επιχειρήματα που προσφέρθηκαν αφελώς στις Βρυξέλλες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης."
Τέλος, ο κ. Χατζηγάκης κάλεσε τις δικαστικές αρχές να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος των αγροτών που συμμετείχαν στα μπλόκα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν.
Προηγήθηκε παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ο οποίος ζήτησε από την Αστυνομία να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος όσων αγορών παρακωλύουν τις συγκοινωνίες.
Χθες αποχώρησαν οι αγρότες από τα εξής σημεία: Θήβα (από τον δρόμο Θηβών-Μουρικίου), Μοσχοχώρι (παράκαμψη Αλαμάνας), από τα μπλόκα της Εγνατίας Οδού στον Νομό Σερρών και Καβάλας, από τον δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης (Στρυμονικό), από την είσοδο της Ροδόπης, καθώς και από δύο μικρά μπλόκα στην Πέλλα.
Στο μεταξύ, εκτάκτως συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ με σκοπό την αποζημίωση των αγροτών για το σιτάρι και το καλαμπόκι.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Κατσαρός, δήλωσε ότι οι αποζημιώσεις θα φτάσουν γρήγορα στους αγρότες, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι γεωπόνοι του Οργανισμού αρνούνται να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις ζημιών.
Επιπλέον ο κ. Κατσαρός είπε ότι εάν επιλεγόταν η λύση της υποβολής προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η διαδικασία θα καθυστερούσε περισσότερο από ένα χρόνο.

Πηγή: thiva-press.blogspot.com


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ