Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Οι συκοφάντες είχαν βρεί και την "μονάδα" των πραξικοπιματιών ...

Η συνωμοσία και το πραξικόπημα σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, την 1η Νοεμβρίου 2011, η οποία σήμερα αναπαράγεται σήμερα για άγνωστους λόγους από την εφημερίδα "Βήμα" ως υποτιθέμενο "πραξικόπημα που θα εκτελούσαν οι ΕΔ και εξ αυτού του λόγου "αποκεφαλίστηκε η στρατιωτική ηγεσία" είχε βρει και τον στρατιωτικό σχηματισμό που θα ηγείτο του ... "πραξικοπήματος".
Γιατί χωρίς τον υποτιθέμενο "ένοχο" δεν θα μπορούσε να υπάρξει "απόπειρα εγκλήματος".
Και για να γίνει αντιληπτή η έκταση του πραγματικού εγκλήματος, που εκτέλεσαν οι Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτης σε βάρος των ΕΔ, προκειμένου να δικαιολογηθεί ο πρώτος στις Βρυξέλλες για ποιο λόγο είχε ζητήσει να γίνει δημοψήφισμα για την παραμονη ή όχι στο ευρώ, αποκαλύπτουμε ότι είχε στοχοποιηθεί και συγκεκριμένος σχηματισμός ο οποίος βάσει αυτών που κυκλοφορούσαν τα παπαγαλάκια του καθεστώτος Παπανδρέου σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν η επίλεκτη ΧΧΙΙΙ (23η)Ταξιαρχία των Τ/Θ, εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard-2HEL!
Στις πλάτες και στις κεφαλές των εκλεκτών του ΕΣ (γιατί για να υπηρετήσεις στα LEO2HEL, πρέπει να είσαι απλά εκλεκτός) έστησαν, φυσικά εν αγνοία τους των στελεχών, μια τεράστια συνωμοσία: Ότι, άκουσον-άκουσον, ετοίμαζαν πραξικόπημα!


Αντίο μεσαία τάξη!

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε στην Ελλάδα και η μεσαία τάξη… Κάπως έτσι μπορούν να αρχίζουν τις ιστορίες τους οι αφηγητές του μέλλοντος, που θα ζουν σε μια Ελλάδα με δύο αυστηρά διαχωρισμένες κοινωνικές ομάδες: τους πλούσιους και τους φτωχούς. Γιατί απλά η μεσαία τάξη –αυτή η «πολυτέλεια» που ο καπιταλισμός δεν είναι πια διατεθειμένος να πληρώνει– θα είναι ανύπαρκτη ή αμελητέα. Η εξαφάνισή της δεν είναι κάτι που επέρχεται, δεν είναι κάποιο μελλοντικό ενδεχόμενο. Συμβαίνει καθημερινά και σε μαζική κλίμακα, σε σημείο ώστε το τέλος της μεσαίας τάξης –τουλάχιστον στην Ελλάδα– να είναι σχεδόν προβλεπόμενο. Η μεσαία τάξη, η οποία εμφανίστηκε δυναμικά στο κοινωνικό προσκήνιο της Ελλάδας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, η περίφημη «κοινωνία των 2/3» που θα εκδημοκράτιζε, θα εκσυγχρόνιζε και θα εξισορροπούσε την ελληνική κοινωνία, είναι πλέον αντιμέτωπη με το φάσμα της εξαφάνισής της. Μετατίθεται με «συνοπτικές διαδικασίες» στην εκθετικά αυξανόμενη τάξη των νεόπτωχων. Χρεοκοπεί κι εξαφανίζεται. Μαζί της εξαφανίζονται και οι ελπίδες –ή ευσεβείς πόθοι;– να μεταρρυθμιστεί ο σκληρός καπιταλισμός, ώστε να λειτουργεί όχι μόνον προς όφελος των λίγων, αλλά και να συντηρηθεί το Κράτος Πρόνοια που διατηρούσε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. (Δεν χρειάζεται βέβαια να θρηνολογούμε για την εξαφάνισή της, αν αυτή λάβει όντως αμετάκλητο χαρακτήρα –εφόσον είναι μάλλον μια πικρή «εκδίκηση της ιστορίας», επειδή η μεσαία τάξη μόνη της παραδόθηκε άνευ όρων στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και στη λατρεία των αγορών– αλλά να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η κατάσταση που θα μας περιμένει μετά το τέλος της μεσαίας τάξης).

Κίνδυνος καρκίνου από τις τηγανητές πατάτες

Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων χημικών ουσιών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πολλή ώρα για να μαγειρευτούν πριν σερβιριστούν, είτε στο σπίτι είτε συνηθέστερα σε ταχυφαγεία και εστιατόρια.
Όμως η εργοστασιακή επεξεργασία τους μπορεί να επηρεάσει τις ποσότητες του ακρυλαμιδίου που παράγεται κατά το τηγάνισμά τους, σημειώνουν οι ερευνητές.
Το ακρυλαμίδιο είναι μία δυνητικά καρκινογόνος ουσία και η δημιουργία του είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί συνιστούν σθεναρά να καταναλώνουμε με μέτρο και σε ειδικές περιστάσεις τηγανητά τρόφιμα.
«Η επεξεργασία συμπεριλαμβάνει επιλογή και ξεδιάλεγμα των πατατών, κόψιμο, λεύκανση, ενίσχυση των σακχάρων, στέγνωμα, τηγάνισμα και κατάψυξη», γράφουν ο δρ Ντόναλντ Σ. Μότραμ, ομότιμος καθηγητής Χημείας των Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Ρήντινγκ, και οι συνεργάτες του.
«Σε συνδυασμό με το τελικό μαγείρεμα, αυτό προσδίδει στις πατάτες το χρώμα, την υφή και την γεύση που αναμένουν οι καταναλωτές από τις τηγανητές πατάτες».

TA NEA.

«Δύο φυλές και έθνη» έβλεπε στην Κύπρο ο Βρετανός πρωθυπουργός το 1958

Στην δημοσιότητα δόθηκε έγγραφο του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών από το 1958 στο οποίο ο τότε πρωθυπουργός Χάρολντ Μακμίλαν έκανε λόγο για ένα σύνθετο πρόβλημα στην Κύπρο στην οποία κατοικούν δύο φυλές και έθνη.
Σύμφωνα με το έγγραφο ο Μακμίλαν υπογράμμιζε πως η Μεγαλόνησος ήταν πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια και μακρυά από την Ελλάδα. Στην συνέχεια τονίζει πως το Κυπριακό είναι δίπτυχο πρόβλημα, πρωταρχικά διεθνές και μερικώς στρατιωτικό και όχι απλώς αποικιοκρατικό.
Σύμφωνα με ανταπόκριση από το Λονδίνο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, είχε σταλεί τότε από το υπουργείο Αποικιών στον τότε κυβερνήτη της Κύπρου στη Λευκωσία Σερ Χιού Φουτ.
Ο πρωθυπουργός, Μακμίλαν ανέφερε πως οι Τούρκοι θεωρούσαν την Κύπρο ως έναν «στρατηγικό κίνδυνο εναντίον τους», ενώ υπογράμμιζε ότι είναι πραγματικά αδύνατο να εξευρεθεί λύση, εκτός εάν οι Βρετανοί καταφέρουν να φέρουν μαζί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Παράλληλα τόνιζε πως επειδή Ελλάδα και Κύπρος είναι μέλη του ΝΑΤΟ όποια λύση βρισκόταν θα έπρεπε να είναι αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

iefimerida.gr

Σε τρέμουν… Να το θυμάσαι αυτό

Καταιγίδα ξεκίνησε... Τα σύννεφα βαριά, σκεπάζουν τη μικρή ζωή μας. Μπόρα είναι και θα περάσει. Καμιά μπόρα δεν μένει. Μόνο οι μπόρες του μυαλού μας γίνονται κάποτε δυνάστες και μας λυγίζουν, μας γονατίζουν και μπροστά σε έναν ανύπαρκτο θεό θέλουν να μας βάλουν να προσκυνήσουμε. Κι εμείς, τότε λυγίζουμε, τότε βογγάμε. Μα, άλλος πέρα από τον εαυτό μας δεν είναι που μας λυγίζει. Να το θυμάσαι αυτό… Κομμάτια η ψυχή μας έγινε. Αναίτια μήπως; Μάθημα στο σχολείο της ζωής κάνουμε, γιατί ξεχάσαμε να λέμε ευχαριστώ στον Θεό, καλημέρα στον γείτονα… Ξεχάσαμε να κοιταζόμαστε σαν άνθρωποι και κάναμε εχθρό τον φίλο, κάναμε εχθρό τον αδελφό, κάναμε εχθρό τον χρόνο που όλα μας τα φέρνει, αλλά και όλα μπορεί να μας τα πάρει… Σκύβουμε τώρα, γιατί ξεχάσαμε πως είναι να βάζουμε πίσω το εγώ μας, ξεχάσαμε να κοιτάζουμε εκεί από όπου ζούμε, εκεί όπου οδεύουμε… στην γη που πατούμε. Σκύβουμε τώρα, σαν σε μία αόρατη προσευχή και λυγίζουν τα γόνατα από τα βαριά χτυπήματα που μας δίνουν. Καλά κάνουν. Ας θυμηθούμε πως κάποτε πρέπει και να σκύβουμε. Βουβοί στέκουμε απέναντι ο ένας στον άλλον. Μιλάνε τα μάτια, κλαίει η ψυχή, λαχταράμε το φως και το χρώμα. Πού είναι το φως; Πού πήγε το χρώμα; Η φυλακή του εγώ μας, είναι το ζωντανό γκρίζο που ζούμε, που επιτρέψαμε να μας φέρουν. kostasxan

Μαρτυρίες "με ονόματα": Πως οι Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτης έκαναν το πραξικόπημα

Τα φαντάσματα του "παπανδρεϊσμού" και του συστήματος προσπαθούν να τρομάξουν και πάλι τους Έλληνες πολίτες με παπαρολογίες περί "πραξικοπήματος που αποφεύχθηκε την 1η Νοεμβρίου 2011" και εκ του λόγου αυτού ο Γ.Παπανδρέου και ο Π.Μπεγλίτης προέβησαν στις "σταλινικές εκκαθαρίσεις" 18 ανωτάτων αξιωματικών που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Κίνδυνος που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει παρέλθει.
Το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" που κυκλοφορεί έχει πρώτο θέμα "Το πραξικόπημα που δεν έγινε" ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα χωρίς να τα αναφέρει, όμως, αντίθετα με το defencenet.gr που δημοσιεύει με αφορμή αυτό το γεγονός μια μαρτυρία που δείχνει ότι επρόκειτο περί μιας σκευωρίας για να εξυπηρετηθεί προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου εν όψει Καννών και τίποτα άλλο..

Η συνέχεια >>  defencenet.gr

Βαγγέλας ...

“Ούτις”

Με εντολή του προέδρου της Βουλής η έκφραση «της πόρνης το σιδηρούν κιγκλίδωμα» αντικαθίσταται με τη φράση «της Βουλής το κάγκελο»! Ο ωραιοτσούτσουνος κύριος Πρόεδρος μας έκανε να πάρουμε μια χούφτα δραμαμίνες για να μη ξεράσουμε σαν πρωτάρες γκαστρωμένες με όσα σεμνά και ταπεινά είπε στον Πάκη. Εκεί, στο ναό της δημοκρατίας, ο αρχινταβαντζής του «οίκου»- εσχάτης- «ανοχής», με παράπονο και δάκρυα στα μάτια, είπε στον θαμώνα των καναλιών Πάκη: «Ρε ανεπρόκοπε Προκόπη, γιατί γλύφεις το π’λι του Χατζηνικολάου. Να γλύψεις το δικό μου, που είναι ωραιότερο!» Μα το Μεγαλοδύναμο- όχι μα τον άγιο Παστίτσιο- έτσι ακριβώς του το ‘πε. Η προεδράδα, ο Βαγγέλας, είχε σαφή αντίληψη: Ο Θεός τον προίκισε με ωραιότερο- ώ, θαυμαστά τα έργα σου, Κύριε!- από του Νικόλα. Ναι, ρε χάνοι, με όλα αυτά τα σημαντικά ασχολούνται στη Βουλή. Εσείς τι νομίζατε; Πως θα πάσχιζαν να βγούμε από την κρίση; Γι’ αυτήν τα έχουν όλα συμφωνημένα με τους άλλους, τους αγιογδύτες. Τα λοιπά, περί διαφωνίας, είναι να λένε καμιά μ@λακία να περνάει η ώρα όταν ψιλοκόβουν το κουτόχορτο, που ταΐζουν τα χαϊβάνια το λαό. Το λοιπόν, στους δημόσιους υπάλληλους θα θεσπίσουν διαγωνισμούς ακόμη και σε ιστορία και γεωγραφία για να δουν ποιους θα απολύσουν, ενώ οι βουλευτές θα κάνουν διαγωνισμό τσουτσουνιού και αιδοίου, ανάλογα με το φύλο. Έτσι θα καθορίσουν τα έδρανα, όπου θα κάθονται, και τον χρόνο ομιλίας. Είναι η καινοτομία που θα εισάγει ο πρόεδρος της βουλής της συγκυβέρνησης. Ο Ντοράκης, πριν να γίνει γνωστός σαν Μεϊμαράκης. Ο Βαγγέλας, πέρα από τη ρύθμιση της τηλεόρασης της Βουλής, ρύθμισε στις τουαλέτες της βουλής να υπάρχουν παντού μεγεθυντικοί καθρέφτες, ώστε όταν ουρούν να «το» βλέπουν και να τονώνεται το ηθικό τους, που αυτοί οι μινάρες οι τροϊκανοί θέλουν να μας είναι πεσμένο. Γιατίς εμείς οι Έλληνες- με γνήσιο εκπρόσωπο των πρώτο μεταξύ των βουλευτών, πρόεδρο- την προσωπικότητά μας και το ηθικό μας τα έχουμε συνδεμένα με ό,τι έχουμε ανάμεσα στα σκέλια. Αμέεεε. Και αυτό θα δείξει ο Ντοράκης, όταν βγάλει το κουστούμι του προέδρου!

Η συνέχεια >>> VAGIAblog


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμια Κρίση και πολιτική


Ποιοι και γιατί φοβούνται τους αγνοουμένους του 1974;

Του Κωνσταντίνου Χολέβα
 Επανέρχομαι στο θέμα των μαζικών τάφων Ελλήνων, που ανακαλύπτονται συνεχώς στην Κύπρο και καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα του τουρκικού στρατού και των Τουρκοκύπριων παραστρατιωτικών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974. Η τουρκική κυβέρνηση, από το 1974 ως σήμερα, καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για να απαλλαγεί ο στρατός της από κάθε κατηγορία για εγκλήματα πολέμου. H Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να είναι προσεκτικές και να κάνουν παν το δυνατόν για τη διακρίβωση της αλήθειας. Απαιτείται μεγαλύτερη πίεση, διότι η Τουρκία αξιοποιεί τις συμμαχίες της για να αποκρυβεί η αλήθεια. Για του λόγου το ασφαλές, καταθέτω ορισμένα κρίσιμα γεγονότα και ερωτήματα: 1. Γιατί, μόλις ανακαλύφθηκε ο μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων στη Μια Μηλιά, η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια απέλυσε τέσσερις επιστήμονες εξ Ελλάδος, που εργάζονταν για την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των οστών; Η επιστολή απόλυσης αναφέρεται σε πολιτικούς λόγους. Μήπως πίεσαν οι Τουρκοκύπριοι που μετέχουν στη Διεθνή Επιτροπή Αγνοουμένων, δηλαδή η Αγκυρα που είναι από πίσω τους; Και γιατί η αριστερή διακυβέρνηση Χριστόφια δεν στήριξε τους εξ Ελλάδος ανθρωπολόγους και αρχαιολόγους που έκαναν επιστημονικά τη δουλειά τους; 2. Γιατί διεκόπη η χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ του προγράμματος ταυτοποίησης των οστών μέσω DNA;

Το κόκκινο κρασί κόβει την όρεξη

Ακόμα έναν λόγο για να απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μας δίνουν οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Norwegian University of Life Sciences συμβάλλει στην απώλεια βάρους μειώνοντας την όρεξη για φαγητό.
Οπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, όταν οι μέλισσες κατανάλωναν ρεσβερατρόλη, συστατικό που περιέχεται στο κόκκινο κρασί, έτρωγαν λιγότερη ποσότητα φαγητού αμέσως μετά.
Παρά το γεγονός ότι σε φυσιολογικές συνθήκες τρώνε μεγάλες ποσότητες τροφών που περιέχουν πολλή ζάχαρη, οι μέλισσες στις οποίες χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη πριν από το φαγητό τους σταματούσαν να τρώνε αμέσως μόλις κατανάλωσαν ποσότητα ικανή να καλύψει τις ενεργειακές τους απαιτήσεις.
Επιπλέον, άρχισαν ξαφνικά να αδιαφορούν για τα αραιωμένα διαλύματα ζάχαρης, γεγονός που μαρτυρά ότι έγιναν λιγότερο ευαίσθητες σε αυτά.
«Εξετάσαμε την ευαισθησία των μελισσών στη ζάχαρη και την επιθυμία τους να την καταναλώσουν, επειδή ό,τι τρώμε αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης της σωματικής μας υγείας» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Γκρο Αμντάμ, εξηγώντας ότι η ζάχαρη αποτελεί αγαπημένη τροφή για τις μέλισσες, αλλά δεν κάνει καλό στην υγεία τους.
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μπορούσε να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, μιμούμενη τα αποτελέσματα μιας διατροφής χαμηλής σε λιπαρά και βοηθώντας στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας.

wkypros.com

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΑΝΤ1.

Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους σκληρούς και αδίστακτους,διώκτες του Eλληνισμού, κατέλαβε την Ρόδο σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος. Ένας μάλιστα από τους καρπούς αυτού του παιδομαζώματος, ήταν ο περίφημος βεζίρης του, ο Ιμπραήμ πασάς, γιος ελληνορθόδοξης οικογένειας από την Πάργα, στενός φίλος του Σουλεϊμάν. Σύμφωνα με τον μεγάλο Οθωμανό ιστορικό, Lord Kinross, ο Ιμπραήμ ήταν ο μεγάλος εραστής του Σουλεϊμάν με τον οποίο... συχνά μοιράζονταν την αυτοκρατορική κλίνη προς μεγάλη ζήλια και φθόνο της σουλτάνας Χιουριέμ, η οποία τελικά κατάφερε και τον εξόντωσε. Εκείνο όμως που δεν προβάλλετε στην τηλεοπτική σειρά και είναι μια ευκαιρία για τους Νεοέλληνες να μάθουν μερικά πράγματα, είναι ότι ο Σουλεϊμάν, (σύμφωνα με τον μεγάλο Τούρκο ιστορικό Χαλίλ Ινανλτσίκ ), ήταν από τους πιο σκληρούς σουλτάνους στην εφαρμογή του Σεριάτ, δηλαδή του άτεγκτου ισλαμικού νόμου. Η εποχή του χαρακτηρίζετε από την εγκαθίδρυση ενός φανατικού ισλαμικού καθεστώτος που το πλήρωσαν με οδυνηρό τρόπο οι χριστιανοί ραγιάδες της αυτοκρατορίας. Το καθεστώς αυτό εκδηλώνονταν στην καθημερινή ζωή με σκληρές σκηνές βίαιης τιμωρίας των παραβατών του ισλαμικού νόμου. Μάλιστα το 1537, όλοι οι επαρχιακοί διοικητές της αυτοκρατορίας ειδοποιηθήκαν πως όποιος αμφισβητούσε τα λόγια του Προφήτη, έπρεπε να εκτελείτε.

Οικονομικό Αρμαγεδώνα βλέπει ο Μεντβέντεφ: "Έρχεται κρίση μεγαλύτερη του 2008"!

Η ρωσική πολιτική ηγεσία αναμένει δεύτερο κύμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στο άμεσο μέλλον, και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τη δημιουργία αποθεματικού ταμείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που έρχεται! Βασικός στόχος της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας είναι να μην πληγεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας που θα ξεπεράσει τα 600 δισ. δολλάρια τα επόμενα 8 χρόνια, και ειδικά να μην παρεμποδιστούν τα προγράμματα αιχμής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων: Υπερμαχητικού PAΚ FA T-50 , των νέων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Borei, της νέας γενιάς βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων εκτοξευόμενων από σταθερές βάσεις, του νέου αρματος μάχης Armata, των τριών νέων αεροπλανοφόρων, κ.λ.π "Η Ρωσία θα απεξαρτήσει τον προϋπολογισμό της από τα έσοδα της παραγωγής του πετρελαίου", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως ανέφερε, αυτό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της οικονομικής ασφάλειας της χώρας, ιδιαίτερα ενόψει του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η πιο οδυνηρή στιγμή για τη Ρωσία το 2009, ήταν η μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο των ρυθμών ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής και συνεπώς, η μείωση της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε ο Ντ.Μεντβέντιεφ, από το επόμενο έτος ο προϋπολογισμός θα «αποσυνδεθεί» όσο είναι δυνατόν από τιμές του μαύρου χρυσού. Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, η οποία ωστόσο έχει ληφθεί και υλοποιείται, προσθέτοντας ότι τα κέρδη που θα προέλθουν από πιθανή αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα κατευθύνονται στα αποθεματικά κεφάλαια της χώρας.

Ρωσική κίνηση "ματ" στο Αιγαίο υπέρ Ελλάδος - Απέρριψε τις τουρκικές NOTAM για τα νησιά

Με μία απλή αλλά πολύ έξυπνη κίνηση η Ρωσία έστειλε σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία σε ότι αφορά τις συνεχείς ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εκδίδει η Άγκυρα περί δήθεν παραβιάσεων των Συνθηκών του 1914 και του 1923, από την Ελλάδα με την στρατικοποίηση των νησιών του Α.Αιγαίου. Η Ρωσία εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας στα νησιά και ότι οι δυνάμεις αυτές δεν αποτελούν παραβίαση των συνθηκών. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την έκδοση των τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που αμφισβητούσαν το ελληνικό δικαίωμα αυτοάμυνας, η Mόσχα έστειλε ομάδα αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να ... επιθεωρήσουν σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011 από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2012, τα περισσότερα νησιά στα οποία η Τουρκία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας, αποδεχόμενη έτσι, στην πράξη το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά.. Η επιθεώρηση (φωτό α΄σελίδας Έλληνες και Ρώσοι αξιωματικοί) αυτή καθ'αυτή μικρή σημασία έχει (αφορά το Κείμενο της Βιέννης 2011 ένα πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας και επιτρέπει ανταλλαγές αντιπροσωπείων), αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε έχει τεράστια πολιτική-διπλωματική σημασία. Σύμφωνα με το κείμενο της Βιέννης 2011, προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες. Υποτίθεται ότι ελέγχονται οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδος στις περιοχές αυτές αν πληρούν τα όσα προβλέπει το Κείμενο Βιέννης 2011 για τα όπλα που χρησιμοποιούν.

Τα τελικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης - Στο 80% η εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουγείου Οικονομικών, που ορίζει τα τελικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Συγχρόνως, εξετάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το ζήτημα εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων, το οποίο θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις επί αυτού. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης. Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει: • Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου. 
• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000 
• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη. 
• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης. 
• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.

Αμφιβάλλουν οι Ευρωπαίοι για το σχέδιο περικοπών ύψους 13,5 δισ. ευρώ

Ούτε κρύο ούτε ζέστη προκάλεσε στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες η παρουσίαση του σχεδίου των 13,5 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι με την επιστροφή της Τρόικα την Κυριακή, αρχίζουν νέες διαπραγματεύσεις επί του τελικού (;) πακέτου περικοπών- φόρων, οι οποίες κάθε άλλο παρά... υγιεινός περίπατος θα είναι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που παρουσίασε το σχέδιο, το οποίο πήρε την κατ' αρχήν έγκριση των κυβερνητικών εταίρων μόλις τη Πέμπτη, αντιμετώπισε μια μάλλον χλιαρή αντίδραση, καθώς ειδικά όσον αφορά στα διαρθρωτικά μέτρα που συμπλήρωσαν το σχέδιο περικοπών, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες αν όχι ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα τους. Εκτός από αυτό- που μάλλον θα καλυφθεί από τη πολυσυζητημένη Ρήτρα Απόκλισης- έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων π.χ. κλειστά επαγγέλματα, κάτι που σημαίνει ότι και αυτά είναι πολύ πιθανόν να τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τα φώτα να στρέφονται μοιραία στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται για τις ανατροπές που απαιτεί η Τρόικα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.



Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η σαπίλα δεν έχει τέλος…

Της Μιχαλούς 
Δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξεις, όταν σαπίσεις εντελώς... Το τραγούδι του Άκη Πάνου είναι απολύτως επίκαιρο και ταιριάζει απολύτως στο πολιτικό μας σύστημα... Η λαμογιά και το σύστημα αυτό είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένα στην κοινή ελληνική λογική... Όλοι γνωρίζουν με τι διαμάντια ηθικής είχαμε να κάνουμε, αν και, για να μην ξεχνιόμαστε, εμείς τους ψηφίζουμε, άρα έχουμε και εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν προλάβαμε να χωνέψουμε το προηγούμενο σκάνδαλο με τον Άκη και έσκασαν καταγγελίες για τον Μεϊμαράκη Λιάπη και Βουλγαράκη... Στο άκουσμα των καταγγελιών από την εφημερίδα Real ο πρόεδρος της Βουλής έγινε ταύρος εν υαλοπωλείω, με αποτέλεσμα να έχει εξελιχθεί πλέον σε σίριαλ με πολλά επεισόδια η κόντρα μεταξύ του γνωστού πολιτικού με τον Χατζηνικολάου αλλά και με συναδέλφους του (βλ. Παυλόπουλο). Τα ξεσπάσματα του Μεϊμαράκη οφείλονται στην αίσθησή του ότι πλέον έχει πέσει στον λάκκο με τα φίδια, που είναι μάλιστα πολύ βαθύς για να μπορέσει να ξεφύγει!!! Το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει καταντήσει τόσο σάπιο και αναξιοπρεπές, ώστε κρατιέται πλέον όρθιο μόνο με συμφωνίες σιωπής, μια μαφία που έχει κυβερνήσει τη χώρα δεκαετίες και έχει σχηματίσει μια αλυσίδα που, αν σπάσει, θα παρασύρει στην κόλαση όλους τους επιφανείς και λαοπρόβλητους ηγέτες μας. Και δυστυχώς φαίνεται ανίκανο να υπερασπιστεί ικανοποιητικά τον εαυτό του. Παρόλα αυτά, είναι εδώ παρόν και διακηρύσσει ότι θα μας... «σώσει» υβρίζοντας και τρομοκρατώντας οποιονδήποτε άλλον έχει αντίθετη άποψη. Τα ίδια πρόσωπα, αλαζονικά φερόμενα, εννοούν να παραμένουν στις θέσεις τους ακλόνητα και ταυτόχρονα να προωθούν στα ψηφοδέλτια του αποτυχημένου παλαιοκομματισμού, τους πολιτικούς τους κλώνους, δηλαδή τους γόνους τους, τις γυναίκες τους, τους συγγενείς τους, τις παρέες τους. Αυτό όμως που λείπει από την προπαγάνδα τους είναι η ικανότητά τους να υποσχεθούν καλύτερες μέρες. Δεν τους πιστεύει κανείς. Πώς θα το λύσουν; Πρόβλήμά τους. Αλλά και δικό μας...

Πρώτο θέμα στο Reuters τα δάνεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ!

Με τίτλο «το άλλο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας» το δίκτυο Reuters έχει αφιερώσει σε άρθρο του, στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας του, τα χρέη των κομμάτων και κυρίως των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όπως γράφει, τα δύο κύρια πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη δική τους οικονομική κρίση. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τα βασικά μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας, έχουν χρέη άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση λόγω των νέων ποσοστών που έλαβαν στις εκλογές, δημιουργεί προβλήματα. Μάλιστα, γράφει ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι «κρατικά χρηματοδοτούμενο» που σύμφωνα με το νόμο, τα κόμματα λαμβάνουν χρηματοδότηση ανάλογα με τις ψήφους που λαμβάνουν. Στηριζόμενη στα ποσοστά των εκλογών, τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν λάβει τη μελλοντική τους κρατική χρηματοδότηση ως εγγύηση για τραπεζικά δάνεια. Τραπεζικές πηγές που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οφείλουν € 232 εκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες. Μερικά από τα δάνεια δεν θα αποπληρωθούν, λένε οι ίδιες πηγές, ενώ τα χρέη υπερβαίνουν κατά πολύ τα € 37 εκατομμύρια για τα κόμματα που έλαβαν πέρυσι κρατική χρηματοδότηση. Προς το παρόν, αναφέρει το Reuters, η χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι με βάση την αναλογία των ψήφων κάθε κόμματος, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου του 2009, αλλά τον Ιανουάριο η χρηματοδότηση θα αλλάξει ώστε να αντικατοπτρίζει τις ψήφους του Ιουνίου του 2012. Το ΠΑΣΟΚ έκανε βουτιά ψήφων από το 43% στο 12%, ενώ το μερίδιο της ΝΔ μειώθηκε από το 33% στο 29%.

Η ευτυχία του να είσαι μόνιμος υπάλληλος του ΟΠΑΠ και να παίρνεις 20 μισθούς το χρόνο!

Απολαβές που ανέρχονται όχι σε 14 αλλά σε 20 μισθούς ετησίως, πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν υψηλόβαθμα στελέχη στη Wall Street, επιδόματα ισολογισμού, κατασκήνωσης, διακοπών (πέραν της κανονικής άδειας) και ειδικών συνθηκών (για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών!), επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τηλεφωνητές, οδηγούς και χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων (!), συνταξιοδότηση με πλουσιοπάροχα εφάπαξ και επιπλέον bonus είναι ορισμένα από τα προνόμια που συνεχίζει να απολαμβάνει μια κάστα υπαλλήλων και γενικών διευθυντών της ΟΠΑΠ Α.Ε. που μόλις χθες μπήκε και επισήμως σε τροχιά πώλησης. Το “κράτος εν κράτει” των 235 μόνιμων υπαλλήλων της εταιρείας φρόντισε εδώ και αρκετά χρόνια έχοντας την στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών παρατάξεων και την ανοχή σχεδόν όλων των διοικήσεων του Οργανισμού, να εξασφαλίσει μισθολογικά και εργασιακά προνόμια που ακόμη και στις εποχές της επίπλαστης οικονομικής ευμάρειας της χώρας -πόσο μάλλον σήμερα- έμοιαζαν εξωφρενικά σε σχέση με τα εργασιακά τους προσόντα.

Η Παγκόσμια Κρίση από άλλη οπτική γωνία

Άλλα δέκα χρόνια με κρίση!

Σύμφωνα με την Ernst & Young η κρίση χρέους θα βασανίζει την ευρωζώνη για τα επόμενα 10 χρόνια.
Η Ernst & Young προβλέπει πως η ανεργία στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 26% και το 27% για την Ισπανία.
Ο οίκος αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για ανάπτυξη στην ευρωζώνη, καθώς η νεότερη εκτίμηση είναι για ισχνή ανάπτυξη 0,1% για το 2013 από 0,4% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ

Προωθείται το μοντέλο της διαθεσιμότητας για 3.000+12.000 εργαζόμενους με την καταβολή του 75% του μισθού για έναν χρόνο. Διασώζονται τα δώρα για τους αγρότες και για όσους λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη. Στα 10,5 δισ. η εξοικονόμηση στις δαπάνες Στο «σκληρό» πακέτο μέτρων, το οποίο συζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, περιλαμβάνονται και 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα μέσω του μοντέλου της διαθεσιμότητας. Οπως προέκυψε από τις χθεσινοβραδινές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη, στην κυβέρνηση καταλήγουν στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ τον μήνα, με παράλληλη διάσωση των δώρων για τους αγρότες αλλά και όσους συνταξιούχους λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη. Επίσης δεν θα υπάρξουν περικοπές στα επιδόματα που λαμβάνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Ομως ως αντιστάθμισμα, για να καλυφθεί το κενό στο πακέτο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναστολή καταβολής του επιδόματος θέσης ευθύνης το οποίο λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (προϊστάμενοι, τμηματάρχες κ.ά.). Στο μέτωπο των φόρων το επικρατέστερο σενάριο αφορά σε κατάργηση του αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγησή τους με συντελεστή 30 ή 35% από το πρώτο ευρώ. Στον αντίποδα θα υπάρξει ελάφρυνση για φυσικά πρόσωπα με τη μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 35%. Το συνολικό πακέτο ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ και, όπως τόνιζαν αργά χθες το βράδυ πηγές του υπουργείου Οικονομικών, άλλαξε η αναλογία μεταξύ δαπανών και φορολογικών εσόδων.

«φλόγες της οργής»

Με τον τίτλο «φλόγες της οργής» συνοδεύει η Süddeutsche Zeitung πρωτοσέλιδη φωτογραφία από επεισόδια στο περιθώριο των διαδηλώσεων της χθεσινής γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του Μονάχου σημειώνει ότι «άνω του 90% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησής τους. Δεκάδες χιλιάδες το έδειξαν την Τετάρτη με διαδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη». Σε αφιέρωμα στις εσωτερικές της σελίδες η SZ κάνει λόγο κάνει λόγο για «επεισόδια στην Αθήνα, συγκρούσεις στη Μαδρίτη και αυξανόμενη ανεργία στη Γαλλία. Η ανησυχία», σημειώνει το δημοσίευμα, «αναζωπυρώνεται και πάλι σε πολλές χώρες της Ευρώπης».

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα τα ονόματα της λίστας του ΣΔΟΕ

Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές, τη μονομερή στοχοποίηση που έχει ως απώτερο σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, βάζει η zougla.gr. Η ηλεκτρονική εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια. Πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα. Σε αυτή περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Σ. Καργάκος - Ο Ελληνισμός σε κρίση, συνταγή απεγκλωβισμού - 22 Φεβ 12

Κυδώνι για τη μείωση χοληστερόλης

Το κυδώνι είναι ένα φρούτο το οποίο καλλιεργείται εδώ και αιώνες από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Οι αναφορές που γίνονται στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία για το κυδώνι είναι τεράστιες, όσον αφορά στις ιδιότητές του – δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεται ως «χρυσό μήλο».
Από εκείνη την εποχή συμβολίζει τη γονιμότητα και τον έρωτα, αφού λέγεται πώς το δώρισε ο Πάρις στη θεά Αφροδίτη, για να του δοθεί ως αντάλλαγμα η ωραία Ελένη και καθιερώθηκε ως έθιμο να δίνεται στη νύφη, την πρώτη ημέρα του γάμου. Καλλιεργείται πλέον, κυρίως σε Μεσογειακές χώρες, αυτή την εποχή.
Αποτελεί το μόνο είδος του γένους Κυδωνία και είναι κάτι μεταξύ μήλου και αχλαδιού. Οι διατροφικές του ιδιότητες θα μπορούσαν να το κατατάξουν στην καθημερινή μας διατροφή. Ένα κυδώνι μέτριου μεγέθους έχει μόνο 52 θερμίδες, περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι υψηλό σε βιταμίνη C, κάλιο, χαλκό και περιέχει βιταμίνη Α. Είναι ιδανικό για τη μείωση χοληστερόλης και για τους διαβητικούς, αφού ένα από τα κύρια συστατικά του είναι η πηκτίνη. Η πηκτίνη ανήκει στις φυτικές ίνες που διασπώνται από τον ανθρώπινο οργανισμό, μειώνοντας την χοληστερόλη και καθυστερώντας την απορρόφηση της γλυκόζης από το αίμα.

Χιόνι διοξειδίου του άνθρακα στον Άρη

Επιστήμονες στη ΝΑΣΑ αναφέρουν ότι εντόπισαν χιόνι διοξειδίου του άνθρακα στον Άρη.
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ προέρχονται από τον Αναγνωριστικό Δορυφόρο του Άρη και φαίνεται ότι ο Κόκκινος Πλανήτης έχει νέφη χιονιού που αποτελούνται από παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα, γνωστό ως «ξηρός πάγος».
Η ΝΑΣΑ αναφέρει ότι πληροφορίες από τον νότιο πόλο του Άρη από τον 2006 μέχρι το 2007 φαίνεται να αποτελούν το μόνο παράδειγμα χιονιού διοξειδίου του άνθρακα στο ηλιακό μας σύστημα.
Ο επιστήμονας Ράιαν Χέιν της ΝΑΣΑ αναφέρει ότι η ανακάλυψη του χιονιού μπορεί να εξηγεί γιατί παραμένει ολόκληρο το χρόνο πάγος στο νότιο πόλο του Άρη.

voanews.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΒΟΜΒΑ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Την καταγγελία ότι με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γυρίζονται κάποιες πολύ γνωστές τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, που στη συνέχεια πλημμυρίζουν κάποιες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έκανε η βρετανίδα βουλευτής του βρετανικού συντηρητικού κόμματος, Pauline Latham. Μάλιστα η είδηση αυτής της καταγγελίας προκάλεσε τόσο μεγάλη αίσθηση, που πέρασε και στον τουρκικό τύπο, με αποκλειστικό δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Μιλιέτ. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η βρετανίδα βουλευτής κατήγγειλε ότι μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, που ανέρχεται στο ποσό των 620 εκατομμυρίων αγγλικών Στερλινών, πηγαίνει στην ταχέως αναπτυσσομένη τηλεοπτική βιομηχανία της Τουρκίας και στην παραγωγή διαφόρων τηλεοπτικών σήριαλ, που έχουν πλημμυρίσει τα τελευταίαχρόνια τα μεγάλα ελληνικά κανάλια. Το θέμα μάλιστα πήρε μεγάλη έκταση αναγκάζοντας την ίδια την υπουργό Ανάπτυξης της Βρετανίας, Justine Greening, να διατάξει έρευνα για το πως διοχετεύετε η οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία στην παραγωγή τουρκικών τηλεοπτικών σειρών. Να σημειώσουμε ότι ορισμένα από αυτά τα σήριαλ έχουν εξοργίσει τους βρετανούς γιατί αναφέρονται στην παρουσία του βρετανικού στρατού στην Κωνσταντινούπολη, την περίοδο 1919-1922, με εξευτελιστικούς τρόπους που καταρρακώνουν την εικόνα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και δημιουργούν αντιβρεττανικά αισθήματα στο τηλεοπτικό κοινό.

Καιρός ήταν: Εμπάργκο της Ρωσίας στη Monsanto

Η Ρωσία και επίσημα απαγόρευσε τις εισαγωγές προϊόντων και πιο ειδικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού που παράγει η εταιρεία Monsanto ύστερα από τη δημοσιοποίηση ερευνών Γάλλων ερευνητών οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση όγκων όταν δοκιμάστηκε σε ινδικά χοιρίδια. Η οργάνωση προστασίας καταναλωτών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις εισαγωγές της συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε πως το ινστιτούτο διατροφής θα προχωρήσει σε άμεση εκτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας των Γάλλων επιστημόνων. Το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα της Monsanto αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της εταιρείας η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι τα προϊόντα της δε διαφέρουν σε τίποτα από τα φυσικά παραγόμενα., χωρίς να πείθει κανένα πάντως. Μάλιστα κατηγόρησε τη γαλλική ερευνητική ομάδα ότι η μελέτη της δεν στηρίζεται σε επαρκή στοιχεία καθώς, όπως ισχυρίζεται η Monsanto, δεν χρησιμοποίησε αρκετά πειραματόζωα για τις έρευνές της ενώ αυτές διήρκεσαν λίγο χρόνο, κάτι το απόλυτα αναληθές καθώς οι δικές της έρευνες επάνω σε ζώα διαρκούν μόλις 90 ημέρες ενώ η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε τη δική της έρευνα σε διάστημα 2 ετών. Υπάρχουν και άλλα όμως δυσάρεστα νέα για την σχεδόν εγκληματική αυτή εταιρεία. Η Γαλλία πρόκειται να ζητήσει πανευρωπαϊκή απαγόρευση για τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα της, εάν η εθνική της υπηρεσία υγείας επιβεβαιώσει τα ευρήματα της γαλλικής ερευνητικής ομάδας.
defencenet.gr

Μεσίτης για Μεϊμαράκη-Βουλγαράκη-Λιάπη

Άγριος πόλεμος Χατζηνικολάου-Μεϊμαράκη για το «Καρούζος Gate»

Πόλεμος με πολύ σκληρές εκφράσεις εκατέρωθεν ξέσπασε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
Μετά την σημερινή σκληρή επίθεση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος χαρακτήρισε μαφιόζικη την επίθεση εναντίον του από την Real News, ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Χατζηνικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

Περικοπές δαπανών 10,5 δισ. ευρώ και έσοδα από φόρους 3 δισ. ευρώ προβλέπει το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Περικοπές δαπανών 10,5 δισ. ευρώ και έσοδα από φόρους 3 δισ. ευρώ προβλέπει το σχέδιο εξοικονομήσεως 13,5 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δ. Χατζησωκράτη σε συνάντηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με κύκλους της Δημοκρατικής Αριστεράς το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει πως το 2013 θα εφαρμοστούν περικοπές δαπανών ύψους 7,5 δισ. ευρώ και θα υπάρξουν κάποιες μετρημένες παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων, καθώς το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος θα πέσει στο 2014.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το σχέδιο της Κυβέρνησης προβλέπει :
-Ένταξη σε καθεστώς ήπιας προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους.
-Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων
καταβολή του ΕΚΑΣ μετά το 64ο έτος.
-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
-Περικοπές στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.
-Κατάργηση των δώρων στους μισθούς του Δημοσίου.
-Κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
-Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά οι παρεμβάσεις στη φορολογία πρέπει να αποκρυσταλλωθούν περαιτέρω και να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από τα κόμματα που μετέχουν στην Κυβέρνηση.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ονόματα ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε....

Το ΣΔΟΕ ελέγχει. Τους λαδιάρηδες. Υποτίθεται.
Με το νέο γενικό του. Τον κολλητό του Σαμαρά. Τον έφορο της Μεσσήνης. Τον Στασινόπουλο από την Καλαμάτα.
-Για να κάνει απερίσπαστος την δουλειά του και να βγάλει τους κλέφτες στη σέντρα.
-Για να πάνε όσοι έβγαλαν λεφτά έξω ή όσοι αναμείχθηκαν σε παράνομο πλουτισμό μέσω off shore, φυλακή. Για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι έπαιξαν τον ρόλο πλυντηρίου.
-Για να δούμε κι άλλους Τσοχατζόπουλους, πίσω από τα σίδερα.
-Για να γίνει ο Σαμαράς, εξυγιαντής του πολιτικού συστήματος.
Κι ύστερα ξυπνήσαμε. Και κοροιδεύουν τον κόσμο με μια απίστευτη ειδησεογραφική πλεκτάνη σκανδαλολογίας με "λαγούς" γνωστούς δημοσιογράφους της παρωχημένης και παραδοσιακής ενημέρωσης. Ανάσυρση σκανδάλων για το τσουνάμι της φτώχειας που έρχεται. Για τον νέο γερμανικό χειμώνα του 1941-44.
Αναζητούνται όχι πια αρένες(που αποδεικνύονται μικρές)αλλά στάδια για να προβάλλουν το νέο καλοστημένο σόου της δήθεν τιμωρίας.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει και το διαδίκτυο αλλά και η ελεύθερη ενημέρωση για να ξυπνάμε. Και να είμαστε σε εγρήγορση σε αυτά που ακούμε και βλέπουμε.
Μην πιστεύτε τίποτα. Όλοι τους ξεφτυλισμένοι αλλά πάμπλουτοι.΄Βουτηγμένοι στην αμαρτία. Ας τους πουν ομως ότι το χρήμα καλλιεργεί τη δυστυχία. Ακόμα και για όσους νομίζουν ότι είναι άφθαρτοι...

Παράνομοι "συνταξιούχοι"

της Ελίνας Γαληνού 
Η πολύκροτη είδηση για τις συντάξεις -μαιμού και τους παράνομους παραλήπτες συντάξεων, δεν είναι φυσικά κάτι καινούριο. Χρόνια τώρα ψιθυρίζεται επίσημα με αρκετές αναφορές στον τύπο, η περίπτωση πολλών "εξύπνων" που εισέπρατταν είτε συντάξεις αναπηρίας όντας αρτιμελέστατοι, είτε συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους...από δεκαετίας και βάλε. Η προσπάθεια αυτή, εννοείται ότι αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αρχών ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα επιτέλους και να μπούν τα πράγματα στη θέση τους. Ωστόσο, κανείς δεν κινούσε το θέμα μέχρι που το ελληνικό κράτος έφτασε στα όρια των αντοχών του.. Ηδη βρισκόμαστε εδώ και δυόμιση χρόνια, αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεωκοπίας και υπό την συνεχή επιβολή σκληρότατων μέτρων τα οποία έπληξαν (ακόμα και θανάσιμα) αρκετούς νομοταγείς συμπολίτες μας. Το θέμα όμως των παρανόμων συντάξεων ή παρανόμων παραληπτών τους, απέφευγαν να το θίξουν. Γιατί; Τώρα που όλα άρχισαν να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το ανοίγουν, εντοπίζουν τα κακώς κείμενα και δηλώνουν ότι θα στείλουν το λογαριασμό ...σ΄αυτούς που "τα έφαγαν" παρανόμως. Δεν έχουμε αντίρρηση να πληρώσουν όλοι όσοι εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους, ή εμφανίστηκαν ως ανάπηροι-μαιμούδες, όταν τόσοι άλλοι πολίτες της χώρας, πληρώνουν χωρίς να φταίνε. Ομως καλό θα ήταν μια και άνοιξε η υπόθεση, να διερευνηθεί και ποιοί διευθυντές οργανισμών ή ελεγκτές ήταν επί των ημερών όπου εκδόθηκε η κάθε σύνταξη αναπήρου-μαιμού. Να διερευνηθεί ακόμα, γιατί και πώς γίνονταν τα στραβά μάτια από τις τράπεζες που χορηγούσαν τις συντάξεις πεθαμένων και πώς δεν έτυχε να ρωτήσει ούτε ένας τραπεζικός υπάλληλος, "τι έγινε ο βασικός δικαιούχος, έχω να τον δώ πολλά χρόνια..." Εδώ, δυό μήνες κάνει ο γονιός ή ο σύζυγος να φανεί στην τράπεζα και αρχίζουν διακριτικά οι ερωτήσεις "τι κάνει ο κ. τάδε, πέστε του να περάσει καμιά μέρα να τον δώ...".

Ανεξάρτητοι Έλληνες: “Πράξη αποσταθεροποίησης η απόφαση του Μεϊμαράκη”

Ως πράξη αποσταθεροποίησης χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να αναστείλει την εκπλήρωση των καθηκόντων του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το όνομά του, μετά από καταγγελία που έγινε πριν από σχεδόν δυο χρόνια στο ΣΔΟΕ.
«Η απόφαση του κ. προέδρου της Βουλής να είναι στο εξής «ωσεί παρών» στη Βουλή και να μην ασκεί πλήρως τα συνταγματικώς προβλεπόμενα καθήκοντά του αποτελεί, δυστυχώς, από μόνη της πράξη αποσταθεροποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.

Guardian: Το ΔΝΤ εξωθεί την Ελλάδα στην αποτυχία

Δύσπιστη εμφανίζεται η Αθήνα σχετικά με την... αγαθότητα των προθέσεων του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την επιθυμία του Ταμείου να καρποφορήσουν οι συνεχείς διαβουλεύσεις γύρω από το πρόγραμμα - «μαμούθ» των 11,9 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής του στην Ουάσινγκτον πιστεύεται ότι προτιμούν την αποτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να προκύψει η ανάγκη νέου ελληνικού «κουρέματος». Όπως αναφέρει ο χθεσινός Guardian, σε ρεπορτάζ που συνυπογράφει ο Gilles Tremlett, υπεύθυνος για την......... οικονομική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας, στην Ελλάδα υπάρχει ογκούμενη καχυποψία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, καθώς εκτιμάται ότι το ΔΝΤ σκόπιμα θέτει εμπόδια στην επίτευξη της συμφωνίας επί του προγράμματος των 11,9 δισ. ευρώ. «Βασικά, αυτοί (σ.σ. ΔΝΤ) επιθυμούν την αποτυχία των μέτρων ώστε η Ελλάδα να εξωθηθεί στη διατύπωση αιτήματος για νέο “κούρεμα”, ωστόσο γνωρίζουμε ότι αυτό δεν αντανακλά την οπτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Γερμανίας, η οποία εναντιώνεται με σθένος στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αυτή τη στιγμή», σημειώνει ο Guardian, επικαλούμενος πηγή που κατέχει «καίρια θέση» στην Αθήνα.

New York Times: «Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται κοινωνική έκρηξη» Πηγή: New York Times: «Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται κοινωνική έκρηξη»

Το κλίμα έντασης που επικρατεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της σχολιάζουν οι New York Times, μεταφέροντας παράλληλα τους φόβους αξιωματούχων για αποσταθεροποίηση της χώρας ενώ προβλέπουν διάγγελμα Σαμαρά εντός της εβδομάδας.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του Πολ Τόμσεν και του Γιάννη Στουρνάρα, όταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών έφτασε στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της Τρόικα να φύγουν από το γραφείο του.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «η αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών ενισχύει το αδιέξοδο με τους Έλληνες να εξοργίζονται όλο και περισσότερο με την προοπτική νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου».
Ακόμα μεταφέρεται η έντονη ανησυχία αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης ότι καλλιεργείται κλίμα αποσταθεροποίησης στην κοινωνία ενόψει της ψήφισης των σκληρών μέτρων στις αρχές Οκτωβρίου. Για αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με τους New York Times, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να εξηγήσει την αναγκαιότητα της λήψης των συγκεκριμένων μέτρων

iefimerida.gr

Ξαφνική δήλωση στήριξης ΗΠΑ σε Ελλάδα και ... δίνουν δωρεάν τεράστιες ποσότητες όπλων!

Δεύτερο σημαδία εντός ολίγων ημερών ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες - για διάφορους λόγους - να μην αποτρέψουν την εσωτερικη κατάρρευση στην Ελλάδα: Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση. H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία και την Ιταλία μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος». Η δήλωση έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά κλυδωνίζεται στην προσπάθειά της να λάβει μέτρα που κυμαίνονται μεταξύ των 11,5 και 20 δισ. ευρώ και η ίδια η ελληνική κοινωνία είναι σε αναβρασμό. Ο αμερικανικός Τύπος σημειώνει ότι "Η Ελλάδα μπορεί να πέσει στην άβυσσο, αν δεν βρεθεί γρήγορα μια λύση στο οικονομικό πρόβλημα" και σίγουρα η δήλωση της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι ένα ουσιαστικό μήνυμα στήριξης της χώρας, ειδικά προς τις αγορές.

Συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ.

Σε συμφωνία για το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και την φορολογία κατέληξαν στη χθεσινή τους συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ο Υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει σήμερα τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν στην αυριανή συνάντηση που θα έχουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες.


Το Stern «υπενθυμίζει» στους Γερμανούς ότι χρωστούν στην Ελλάδα 300 δισ.!

Απλά μαθηματικά για απλούς ανθρώπους και όχι πολιτικούς! «37 εκατομμύρια ευρώ, είναι το ποσό που η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σωτηρίας του Ευρώ. Σε σχέση με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς, αυτό το ποσό είναι ελάχιστο. Εντούτοις, τα 300 δισ. είναι ένας αριθμός που κάθε Έλληνας μαθητής γνωρίζει. Γιατί είναι αυτά που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου«. Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern δεν μασάει τα λόγια του. »Αυτός ο αριθμός», γράφει, «επανεμφανίζεται τακτικά στις ελληνικές εφημερίδες και αποτελεί το σύνολο όλων των αποζημιώσεων που διεκδικεί η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους«. Στο δημοσίευμα του Stern, το οποίο αναπαρήγαγε το γαλλικό ειδησεογραφικό site Slate.fr, επισημαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια συζήτηση επί του θέματος ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ δεν έχει γίνει καμία επίσημη επαφή. Η απόρριψη όμως προχθές από το Βερολίνο στο ενδεχόμενο να καταβάλλει στη χώρα μας πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής ήταν κατηγορηματική

Η επιστροφή των «Αγανακτισμένων»

Οι «Αγανακτισμένοι» επιστρέφουν με κινητοποιήσεις σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα. Το μήνυμα είναι ένα: «Διάσωση της δημοκρατίας και όχι διάσωση της χώρας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς».
Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» έχουν βγει και πάλι στους δρόμους της Μαδρίτης, περικυκλώνοντας ακόμη και το κτήριο του ισπανικού Κοινοβουλίου. Ζητούν προάσπιση και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών έναντι των έξωθεν επιβαλλόμενων μηχανισμών οικονομικής στήριξης.
Η συγκέντρωση γύρω από το Κοινοβούλιο έχει χαρακτήρα συμβολικό. Οι διοργανωτές μιλούν για παραίτηση της κυβέρνησης αλλά και για ψήφιση ενός νέου Συντάγματος.

Ο καλογυμνασμένος κύριος “καθηγητά”…

Καρντάσια μου, μέρα σημαδιακή η 24η Σεπτέμβρη. Φαίνεται πως η μοίρα διάλεξε το Σεπτέμβρη σαν σημαδιακό μήνα της δυναστείας των ΠΑΠ. Γιατίς το Σεπτέμβρη γιορτάζουμε δύο τρανές επετείους. Την ανατολή του πράσινου ήλιου το 1974 και την ανατολή του άστρου σαν καθηγητή στο Harvard του τρίτου πρόσωπου αυτούνης της οικογένειας. Έλα αιδοίον στον τόπο σου, θα πείτε. Ο Γιωργάκης καθηγητής Πανεπιστημίου; Βεβαίως, βεβαίως! Του ονομαστού Πανεπιστημίου, βεβαίως, βεβαίως. Η μα@ακία πάντα επιβραβεύεται!
Τρεις βδομάδες το διαλαλούσαν τα ΜΜΕ στο Αμέρικα: «Ακούσατε, ακούσατε. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Σχιστομάτηδες και Κοκκινομούρηδες, Αράπηδες και Μαφιόζοι Σιτσιλιάνοι. Στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 θα γίνει πνευματικός σεισμός στο Harvard, που θα συνοδευτεί από μορφωτικό τσουνάμι! Θα δώσει το πρώτο του μάθημα στο φιλοθεάμον κοινό σαν καθηγητής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την ξωτική Ελλάδα. Γιατί μόνο αυτή η χώρα βγάζει τέτοια ξωτικά. Μη πάει το μυαλό σας στο κακό. Δε θα μιλήσει Ελληνικά, γιατί σ’ αυτά είναι ντιπ για ντιπ στούρνος. Εκεί μπλέκει τις κάλτσες με τις κάλπες και είναι για τα τσουράπια. Ο εκλεκτός γόνος των Τσάντ θα μιλήσει στη μητρική του γλώσσα, τα Αμερικάνικα. Ελάτε να μάθετε πώς να στήνετε διαλυτήρια κρατών και να κάνετε χώρες ανατολίτικα παζάρια, όπου όλα πουλιούνται στο ένα εκατοστό της αξίας τους.»
Όμως, ρε καρντάσια, με το που διάβασα το μεροκάματο που θα παίρνει το παλληκάρι, με ‘πιασε κατάθλιψη. Μαύρη πλερέζα έβαλα, που δεν αξιολόγησαν τα προσόντα του. Το παιδί γνώρισε την πάσα αδικία. Ούτε ο Νίκος Ξανθόπουλος δεν είχε αδικηθεί τόσο - ε ρε κλάμα που έπεφτε στους συνοικιακούς κινηματόγραφους τότε- στα έργα που έπαιζε. Ρε μινάρες Αμερικάνοι, μόνο 20 χιλιάρικα δολάρια για τρία μηνάκια στο Γιωργάκη μας; Τι ήταν δηλαδής ο Γιωργάκης μας, κανένα πιρπιτσόλι; Ούτε εφτά χιλιαρικάκια το μήνα; Ρε, τον Προβόπουλο, που έκανε με τις προβλέψεις του την οικονομία μας σαν παλιό σπίτι της Τρούμπας, τον φιλοδωρούσαμε 15 χιλιαρικάκια το μήνα. Χώρια τα τυχερά από τους νταβατζήδες. Γιατί εμείς εκτιμούμε την ασχετοσύνη. Και τα παίρνει ακόμα ζεστά, ζεστά σαν Θεσσαλονικιώτικο κουλούρι, για το ξεπούλημα που μας κάνει. Εμείς το Γιωργάκη, ρε, δεν τον είχαμε έτσι του πεταμού. Μέχρι και πρωθυπουργό τον κάναμε. Άσχετο αν λάκισε, παραχωρώντας τη θέση του στον Βαγγέλα, αφήνοντάς του κληρονομιά το κόμμα. Κι αυτός ο χοντρομπαλάς το ‘καμε απόκομμα.

H συνέχεια >>> VAGIAblog

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. Κοντογιώργης - Παρέμβαση στον ΣΚΑΪ TV

Νέος ιός παρόμοιος με τον SARS ....

Ένας νέος ιός, που συγκαταλέγεται στη ίδια "οικογένεια" με τον ιό SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), και προκάλεσε το 2002 τον θάνατο 800 ατόμων, εντοπίστηκε σε έναν άντρα στη Βρετανία, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι ο 49 ετών άντρας από το Κατάρ, διαγνώστηκε με ένα νέο ιό, που ανήκει στην κατηγορία Coronavirus.
"Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νέο ιό, το επιτελείο του WHO ερευνά ήδη πληροφορίες ώστε να προσδιορίσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία", αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ.
Ο WHO σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο ασθενής από το Κατάρ εξετάσθηκε από γιατρούς στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις 7 του ίδιου μήνα εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Ντόχα του Κατάρ και στις 11 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Βρετανίας.
Ο ιός SARS, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στην Κίνα και υπήρξε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 800 άτομα παγκοσμίως.

ikypros.com

Ιταλία: προς απαγόρευση συναλλαγών σε μετρητά άνω των 50 €

Μετά την απαγόρευση να αποσύρεις από την τράπεζα πάνω από 1.000 ευρώ σε μετρητά, η Ιταλία ετοιμάζεται να κάνει νέο βήμα στην πορεία του απόλυτου έλεγχου των συναλλαγών των ιδιωτών. Πράγματι, κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για την απαγόρευση όλων των συναλλαγών σε μετρητά πάνω από 50 ευρώ. Για μεγαλύτερα ποσά, θα γίνεται δεκτή μόνο η χρήση των ηλεκτρονικών τραπεζικών καρτών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ήθελε το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί από το 2013. Με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της μαύρης και γκρίζας οικονομίας, αυτό το νέο αναγκαστικό μέτρο θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα επιπλέον μέσο για τον έλεγχο του πληθυσμού, από δω και στο έξης με ευκολότερη «ιχνηλάτηση» όλων των καθημερινών δραστηριοτήτων του. Για ορισμένους παρατηρητές, αποτελεί επίσης ένα επιπλέον βήμα προς την απλή και καθαρή κατάργηση των μετρητών υπέρ των ηλεκτρονικών συναλλαγών μόνο

Γερμανός καθηγητής: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει εάν αποχωρήσει από το Ευρώ

Τη δική του λύση θα προτείνει Γερμανός καθηγητής από τη Βαυαρία, ο οποίος θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Θεσσαλονίκη, για να δείξει στους Έλληνες πολιτικούς πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει εάν αποχωρήσει από το ευρώ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο καθηγητής Οικονομικών, Κρίστιαν Γκέλερι, έχει ξεκινήσει από το 2003, σε συνεργασία με τους μαθητές του, ένα τοπικό νόμισμα, σε μία μικρή πόλη, περίπου 50 μίλια νότια του Μονάχου. Το νόμισμα αυτό έχει καταγράψει τόσο καλές επιδόσεις που κάλεσαν τον ίδιο έχει προσκληθεί την Τετάρτη στη Μακεδονία για να δείξει στους πολιτικούς παράγοντες τρόπους αντιμετώπισης της ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη.
«Αντιμετωπίζουμε τα τοπικά νομίσματα ως τη λύση στις ανισορροπίες που σημειώνονται μεταξύ διαφόρων περιοχών που βρίσκονται στην ίδια νομισματική ένωση», επεσήμανε ο κ. Γκέλερι σε δηλώσεις του. «Έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές στην ευρωζώνη όταν συγκρίνει κανείς το Μόναχο με τη Θεσσαλονίκη».
Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως μόνον έτσι μπορεί να αποφευχθεί η διάσπαση του ευρώ μακροπρόθεσμα.

70 δισ.ευρώ δήλωσαν μισθωτοί και συνταξιούχοι - 3,5 δισ. ευρώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ μισθωτοί και συνταξιούχοι για το 2011 ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν μόλις 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2012 και αφορούν στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", αυτός είναι και ο λόγος της εκτίναξης του συνολικού φόρου που καλούνται να καταβάλουν φέτος και μάλιστα για μικρότερα εισοδήματα.
Τα 4,8 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι από τις μισθωτές υπηρεσίες δήλωσαν εισοδήματα ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ακόμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ αφoρούν σε εισοδήματα που προέρχονται από ελευθέρια επαγγέλματα, αγροτικά εισοδήματα, ενοίκια από ακίνητα κ.λπ.
Η μικρή συνεισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ επεξεργάζεται σχέδιο για την ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Επιδεινώνεται με το χρόνο η θέση της Ελλάδας

Παρά το διεθνές «μορατόριουμ» δηλώσεων κατά της Ελλάδας που ισχύει εδώ και σχεδόν έναν μήνα για λόγους μάλλον άσχετους προς την πραγματική κατάσταση της χώρας, η εικόνα που διαμορφώνεται διεθνώς για την Ελλάδα επιδεινώνεται διαρκώς. Και αυτό διότι σταδιακώς έχει αρχίσει να εδραιώνεται στους δανειστές της χώρας η πεποίθηση ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι σε θέση να προωθήσει αλλαγές πέραν των μισθολογικών περικοπών. «Εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα δεν έχει προωθήσει καμία από τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί» ανέφερε προ ημερών στις Βρυξέλλες καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή. Εν τω μεταξύ τα περιθώρια για την απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού κράτους στενεύουν διαρκώς, αφού ελλείψει των δανειακών πόρων η Ελλάδα τείνει να εξαντλήσει τα όποια κρατικά χρηματικά αποθέματα υπήρχαν αλλά και όλα τα επιτρεπτά όρια αναλήψεων κεφαλαίων από διεθνείς οργανισμούς, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμπεριλαμβανομένης

ΕΛΛΑΔΑ! Κλείνει, ενοικιάζεται, πωλείται. Εξαντλείται

Μια ηλικιωμένη προσπαθεί να πληρώσει τα φάρμακά της αφήνοντας τη βέρα της αντί για χρήματα στο Φαρμακείο. Ένας πατέρας δύο ανήλικων παιδιών παθαίνει έμφραγμα μόλις του ανακοινώνουν πως απολύθηκε. Ένας τριαντάχρονος πουλάει το νεφρό του στο ιντερνέτ για πέντε χιλιάδες ευρώ. Σε περίπτωση που βρεθεί πελάτης μπορεί, λέει, να συζητήσει την τιμή. Έτσι κι αλλιώς το προϊόν είναι για σκότωμα και τα λεφτά τα έχει ανάγκη. Τα πανεπιστήμια συγχωνεύονται όπως όπως. Τα νοσοκομεία κλείνουν. Οι ποδηλάτες καλούνται να πληρώνουν διόδια. Τα αυτοκίνητα σκουριάζουν στους δρόμους άδεια από οδηγό, πινακίδες Οι λαϊκές συνοικίες της επαρχίας και της πρωτεύουσας τείνουν να καταστούν απροσπέλαστες. Μόλις 4 οίκοι ανοχής από τους περίπου 350 που λειτουργούν στην Αθήνα διαθέτουν άδεια. Οι έλεγχοι υγείας περιττεύουν. Οι μαυροφορεμένοι μπράβοι της πόλης προσπαθούν να κάψουν ζωντανούς δύο…μετανάστες που κοιμούνται. Η αστυνομία σφυρίζει αμέριμνη ένα γνωστό σκοπό. Η επαιτεία είναι το πρώτο σε ποσοστό επάγγελμα που ασκείται από ανήλικα παιδιά, ακολουθεί η πορνεία. Το κέντρο αγριεύει νύχτα με τη νύχτα και μέρα με τη μέρα ερημώνεται. Σκύβει. Ψυχορραγεί.και βενζίνη. Εξαθλιωμένες διαδρομές. Δακρυγόνα ζωή.