Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η Τουρκία αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο


Βάζοντας τα πολεμικά τους να κάνουν όλες αυτές τις βόλτες στο Αιγαίο, οι Τούρκοι σαφέστατα παραβιάζουν τους κανόνες καλής γειτονίας
Αλλαγή της τουρκικής συμπεριφοράς επί τα χείρω καταγράφεται στο Αιγαίο την τελευταία περίοδο. Χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η γνωστή τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριότητα της Τουρκικής Αεροπορίας, με τις παραβάσεις στο FIR της Αθήνας και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, εδώ και αρκετούς μήνες προστέθηκαν οι παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου.
Τον τελευταίο μήνα έχουν πολλαπλασιαστεί και οι «θαλάσσιες διελεύσεις» τουρκικών πολεμικών πλοίων, που δείχνουν διάθεση κλιμάκωσης από την πλευρά των Τούρκων και τροποποίησης του στρατιωτικού τους δόγματος, με αύξηση της παρουσίας του πολεμικού τους στόλου στο Αιγαίο.
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, έγιναν και «αναχαιτίσεις» αεροσκαφών μέσα στο FIR της Αθήνας! Η αύξηση του αριθμού των «θαλασσίων διελεύσεων» στο Αιγαίο δείχνει ξεκάθαρα αλλαγή τακτικής αλλά και στρατηγικής. Το σύνθημα γι΄ αυτήν την αλλαγή δόθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Μπασπούγκ, κατά την επίσκεψή του, στα μέσα Φεβρουαρίου, στο ναύσταθμο του Γκολτσούκ. Εκεί, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς του Τουρκικού Ναυτικού, σαν αξιωματούχος της οθωμανικής αυτοκρατορίας, είπε: «Στις αυτοκρατορίες η ναυτική δύναμη είναι άκρως σημαντική.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: