Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σόιμπλε: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει


Σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι το Βερολίνο δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα στην τύχη της.
«Το ζητούμενο για μας θα πρέπει να είναι να συγκεκριμενοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε το πακέτο βοήθειας που αποφάσισε το Eurogroup στις 11 Απριλίου. Έτσι θα δώσουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την Handelsblatt ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δείχνει κατανόηση στην πρόταση πολλών βουλευτών να συνεπωμισθούν και οι ιδιωτικές τράπεζες το κόστος του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά –όπως υπογράμμισε- δεν γνωρίζει πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο κ. Σόιμπλε διευκρινίζει ότι η Γερμανία δεν κωλυσιεργεί. «Πιέζουμε στην κατεύθυνση ταχέων αποφάσεων» λέει χαρακτηριστικά, αναμένοντας ότι τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει τη σχετική απόφαση και το κοινοβούλιο θα αρχίσει τις διαβουλεύσεις. «Είναι πιθανό να προλάβουμε τη συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου στις 7 Μαΐου» προκειμένου στις 19 του ίδιου μήνα να τεθεί σε ισχύ ο σχετικό νόμος.

Περισσότερα >>> dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: