Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Οι Γερμανοί ανακατεύουν τον κόσμο...


«Τανάση, μας έχετε καταστρέψει. Εμείς στο Γερμανία, είμαστε πολύ θυμωμένοι μαζί σας». Τάδε έφη φίλη Γερμανίδα που έχει περάσει τα μισά της και πλέον χρόνια στη Ρόδο. Που να κάθομαι τώρα να εξηγώ για τα προβλήματα του παγκόσμιου καπιταλισμού και το τρίτο κύμα της κρίσης. Δεν είχε νόημα. Η Υβόν ήταν τρομερά εκνευρισμένη. Κι αν κατάλαβα καλά, «μαύρο» θα ρίξει στην Μέρκελ. Ποιος είπε ότι η βοήθεια είναι δεδομένη;
Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις των Γερμανών τις τελευταίες ημέρες δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας στις αγορές. Ανακατεύουν τον κόσμο, δημιουργούν ένα κλίμα ασάφειας για το τι θα συμβεί τελικά με την Ελλάδα. Το θέμα της βοήθειας το θεωρούμε εμείς ως δεδομένο, αλλά δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη και οι πλούσιοι εταίροι μας. Παιγνιδάκια των Γερμανών πολιτικών, θα πείτε, ενόψει των εκλογών. Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί, όμως, και να μην είναι!
Οι Γερμανοί δεν φοβούνται την Ελλάδα, αφού το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας είναι μικρό και το πρόβλημα αντιμετωπίσιμο. Αυτό που φοβούνται είναι ότι μπορεί να κληθούν αύριο να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για μία άλλη χώρα και ότι τότε το κόστος θα είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Η συνέχεια >>> capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: