Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κινητικότητα για τον "Καλλικράτη"


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες των Δημάρχων, με στόχο τη διαμόρφωση των προτάσεών τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών μέχρι την Παρασκευή, για το σχέδιο "Καλλικράτης". Βασική θέση της ΚΕΔΚΕ είναι να εφαρμοστούν ενιαία κριτήρια στο θέμα των συνενώσεων και να υπάρξει κοστολόγηση αρμοδιοτήτων, καθώς και να μην υπάρχει επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους δημάρχους.
Στο θέμα των αμοιβών, αίτημα των δημάρχων είναι η διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος, με τα έξοδα παράστασης, διότι σε δήμους άνω των 10 χιλιάδων, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αναστέλλεται κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.
Οι μετατάξεις προσωπικού που αφορούν κυρίως τους υπαλλήλων των νομαρχιών που καταργούνται απασχόλησαν τη συνεδρίαση της ΕΝΑΕ.
Παράλληλα στη σημερινή της συνεδρίαση η ΚΕΔΚΕ τόνισε ότι περιμένει τον τελικό χάρτη με το χωροταξικό, ώστε να τον συνυπολογίσει στις τελικές της προτάσεις. Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στις 3 Μαΐου, αναμένται να υπάρξει η τελική θέση για το χωροταξικό. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΚΕ έχει διατυπώσει θετική άποψη για τις μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας όμως προβληματισμό για το αν θα έχουν προβλεφθεί οι απαιτούμενοι πόροι για τη λειτουργία των ΟΤΑ, που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: