Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το διατροφικό μυστικό της αιώνιας νεότητας


ΡΩΜΗ Στις σαρδέλες, στα ρεβίθια και στα ακτινίδια βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το μυστικό της «αιώνιας» νεότητας. Ελβετοί επιστήμονες από την Ακαδημία Δερματολογίας και Ογκολογίας Βίντερ, μαζί με ιταλούς συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια της Σιένα, της Φλωρεντίας και του Μιλάνου ανακάλυψαν όλες εκείνες τις τροφές που εμποδίζουν τη δημιουργία ρυτίδων, και κατ΄ επέκταση συμβάλλουν στη μακροζωία του ανθρώπου, και συγκρότησαν μια νέα δίαιτα κατά των γηρατειών.
Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 120 ατόμων διαφορετικών φύλων και ηλικιών, έδειξε ότι τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, όπως τα μπισκότα, οι τούρτες, τα γλυκά και τα πλούσια σε ζάχαρη ροφήματα και ποτά, διαθέτουν γλυκαιμικό δείκτη (GΙ) ο οποίος επηρεάζει αρνητικά το δέρμα. Στα τρόφιμα αυτά, τα λεγόμενα και υψηλής μη ενζυμικής γλυκοζυλίωσης (ΑGΕ, ΑdvancedGlycation end Ρroducts»), τα μακρομόριά τους έχουν υποστεί μετατροπές, δεσμεύοντας πρωτεΐνες του πλάσματος, παρεμβαίνοντας στη φυσιολογική λειτουργία των ιστών και οδηγώντας στην υπερπλασία τους.

Διαβάστε περισσότερα: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: