Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Καράντζαλης, Τσιγαρίδας και Μουλκιώτης … τα «φαβορί» για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας

Ανταπόκριση για την Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση, Λάμπρος Ρόδης

Μπορεί το … μεγαλύτερο ενδιαφέρον – εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του 2010 – να συγκεντρώνεται πρωτίστως γύρω από την τοπική κοινωνία, τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν – για πρώτη φορά και ταυτόχρονα – οι Περιφερειακές Εκλογές κατ` εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης». Εκλογές στις οποίες εξ` αρχής έχει δηλώσει την πρόθεσή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο σημερινός και ιδιαίτερα δημοφιλής Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ένα πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει – όπως πολλές πληροφορίες συγκλίνουν – να ταυτίζεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο «ενδιαφερόμενο» ή «ενδιαφερόμενη» με το προφίλ του επικεφαλή που επιθυμεί και η Ιπποκράτους για την εν λόγω Περιφέρεια.
Ο «πιο επιτυχημένος Νομάρχης», όπως κατ` ομολογία καταγράφεται, κατάφερε στην 8ετή αυτή δημιουργική του διαδρομή να «αναδείξει» μαζί του και μια σειρά στελεχών – Νομαρχιακών Συμβούλων (σε σημείο που κανείς νόμιζε πως «μειοψηφία» δεν υπάρχει στη Βοιωτία) τρείς από τους οποίους φαίνεται πως διεκδικούν με αξιώσεις την θέση του εν δυνάμει Περιφερειάρχη Βοιωτίας, ο οποίος επίσης θα οριστεί εξ` αρχής με το ψηφοδέλτιο (στη προκειμένη περίπτωση του ΠΑΣΟΚ).
Πρόκειται για τους κκ. Λουκά Καράντζαλη (Οικονομολόγος, τ. Αντινομάρχης Βοιωτίας και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΝ.ΔΙ.Α. Στερεάς Ελλάδας), τον Γιάννη Τσιγαρίδα (Οδοντίατρος, νυν Αντινομάρχης Βιομηχανίας, Αντιπρόεδρος ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) και τον Γιώργο Μουλκιώτη (Δικηγόρος, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας). Ο καθένας τους είναι γεγονός πως συγκεντρώνει τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα για την «θέση» που λέγεται πως προορίζονται ενώ και οι τρείς διαθέτουν αυτό που και στη πολιτική αλλά κυρίως στη ζωή είναι «απαραίτητο»: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!

e-aftodioikisi.gr

3 σχόλια:

Σχολιαστής είπε...

Όσο κι αν μας βολεύει όταν τα παιδιά μας δίνουν εξετάσεις, αν θέλουμε να μην υποβαθμιστεί και άλλο η Δημόσια Παιδεία, τα μέτρα για τον αριθμό των απουσιών και τις ύποπτες μεταγραφές είναι στη σωστή κατεύθυνση.
« Σε δραστική μείωση του ορίου απουσιών στα σχολεία προσανατολίζεται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ύστερα από συνάντησή της με την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, καθώς κοινό μυστικό αποτελούν οι «βεβαιώσεις» από γιατρούς, που συχνά χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να «δικαιολογηθούν» οι απουσίες των παιδιών τους στα σχολεία.
Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «ντροπή» το «καθεστώς» των ψεύτικων βεβαιώσεων, που προσκομίζει το παιδί στο σχολείο του, εν γνώσει των γονέων, για να δικαιολογήσει την απουσία του και να μην έχει επιπτώσεις.
Επιπλέον, παρατηρείται και το φαινόμενο της μετεγγραφής μαθητών, για λόγους
υγείας, που ενδεχομένως δεν είναι πραγματικοί. Αυτό το «καθεστώς» προτίθεται να αλλάξει από φέτος η υπουργός Παιδείας, μειώνοντας το όριο των απουσιών και απαιτώντας σοβαρή τεκμηρίωση γι αυτές.»
Πριν όμως το ηλεκτρονικό σχολείο, πρέπει να κατασκευαστούν ή να ανακατασκευαστούν σχολεία λειτουργικά που να κρατούν το μαθητή στην τάξη και δεν τον προδιαθέτουν για κοπάνα. Επιπλέον να γίνει σωστή διάρθρωση από το κατάλληλο προσωπικό. Προέχει το ωραίο κτιριακό περιβάλλον με το ενημερωμένο και το μελετημένα επιλεγμένο έμψυχο υλικό- σήμερα απλώς συμπληρώνουμε ώρες μαθημάτων- και έπεται το ηλεκτρονικό σχολείο. Το να κάνουμε ηλεκτρονικά σχολεία για να φαγωθούν κάποια εκατομμύρια ή δισ/ρια, όπως με τους φορητούς ηλεκτρ. υπολογιστές πέρυσι, είναι δώρο- άδωρο. Απαιτούνται μελετημένες κινήσεις, όχι κινήσεις εντυπωσιασμού…

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ... ανοίξτε ένα θέμα άλλο φτάνει πια με τα copypaste δεν είναι ότι το καλύτερο, χαλάτε και υποβαθμίζετε τη συνολική εικόνα του blog, εκτός θέματος και χωρίς ειρμό οι κακέκτυπες αντιγραφές...
Αν είναι να ανέβουν κάποια θέματα ο Διαχειριστής είναι πολύ έμπειρος και πολύ πιο εξει-(ει)δικευμένος στο τι θα αναρτήσει και τι θα ανεβάσει χρονικά...
Αν έχετε κάτι να γράψετε για το θέμα και τον βοιωτικό ή τοπικό αυτοδιοικητικό προβληματισμό καλώς, αλλιώς μην κάνετε ανούσιες και άστοχες παρεμβολές σε άσχετα και μη έχοντα σχέση με την ουσία θέματα...
Έπεσαν στο τραπέζι τρία ονόματα αυτοδιοικητικών, έχετε κάτι να μας σχολιάσετε ή να μας προτείνετε; ο Περγαντάς από την άλλη θεωρείτε ότι ενέχει τα εχέγγυα "για παραπάνω"; θεωρείτε ότι στο θέμα λχ της "βοιωτικής μόλυνση", που μας καίει και μας απασχολεί, είχε έγκαιρα (αντ)-ανακλαστικά;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 9.38 ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ; ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ.