Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

27ο Συνεδρίο Μαθηματικής Παιδείας-Εύβοια

Τη Χαλκίδα επισκέφθηκε την Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 27ου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας από 19 μέχρι 21η Νοεμβρίου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που φιλοξενείται στις τρεις αίθουσες συνεδριάσεων της Νομαρχίας, μια παγκόσμια συνάντηση καθηγητών από τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Κύπρου και της Ελλάδας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Δασκαλάκη καθηγητή στο Μ.Ι.Τ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Περγαντάς σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να φιλοξενεί στην πόλη της Χαλκίδας ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, το 27ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Με πραγματική χαρά, θέλω να σας καλωσορίσω όλους, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι το κλείσιμο των εργασιών θα έχει βρει την παιδεία και την επιστήμη πιο πλούσια σε σκέψεις, απόψεις και προτάσεις.
Η μεγάλη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων και εκπαιδευτικών σ΄αυτό το Συνέδριο αποδεικνύει όχι μόνο την επιστημονική εγκυρότητα του προγράμματος, αλλά και το ενδιαφέρον να προσεγγιστούν σημαντικές πτυχές του εκπαιδευτικού συστήματος.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: