Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Υδροδότηση του Νεοχωρακίου και του Ελεώνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
*****************
Γραφείο Δημάρχου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ

Την υδροδότηση του Νεοχωρακίου και του Ελεώνα με νερό από το διυλιστήριο της Θήβας ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Συμπληρωματική της ΚΥΑ 19652/1906/1999).
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αυτή επισημαίνεται ότι για την ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής με καθαρό πόσιμο νερό, ολοκληρώνονται εντός του 2010 από την ΕΥΔΑΠ οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από το Μόρνο, μέσω του διυλιστηρίου Θηβών στις κοινότητες της περιοχής, Νεοχωράκι και Ελεώνας. Διευκρινίζεται παράλληλα, ότι ακολούθως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει τα απαιτούμενα έργα. Η χρηματοδότησή τους θα γίνει από το ΥΠΕΚΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και οι σχετικές πιστώσεις έχουν ήδη εκχωρηθεί στη Περιφέρεια.
Μετά από πολλούς αγώνες και συνεχείς παρουσίες και παρεμβάσεις στην Νομαρχία, την Περιφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία καταφέραμε και μόλις πριν από λίγες ημέρες εξασφαλίσαμε μετά από συνεχείς πιέσεις (Υπουργείο Περιβάλλοντος, ΕΥΔΑΠ, Περιφέρεια Στερεάς) την χρηματοδότηση για το έργο σύνδεσης του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου με καθαρό νερό από το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΘ, το οποίο κατασκευάσαμε εμείς, είναι πρότυπο και στο μέλλον θα αποτελέσει υπόδειγμα για παρόμοια έργα σε πολλούς Δήμους. Μάλιστα για την επίτευξη του στόχου, πριν από λίγους μήνες, προκαλέσαμε σύσκεψη στην ΔΕΥΑΘ με την συμμετοχή της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη, στελεχών του Υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ.
Σε ότι αφορά το έργο, εξασφαλίσαμε 4,5 εκατ ευρώ και εντάσσεται ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ.
Παράλληλα προχωρούμε τις απαιτούμενες ενέργειες και για την υδροδότηση των Βαγίων, με καθαρό πόσιμο νερό, από το διυλιστήριο της Θήβας, στο πνεύμα του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

2 σχόλια:

ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΣ είπε...

ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΓΙΑ ΝΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ.