Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Όχι στις Ηνωμένες Χρεωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» ...

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία στηρίζουν την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ όσον αφορά το κατηγορηματικό της «όχι» στην έκδοση ευρωομολόγου. «Αντιπαραγωγικό» το ευρωομόλογο, τονίζει ο Βεστερβέλε.
Η Άγκελα Μέρκελ μπορεί να στηριχθεί στη στήριξη των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού. Απορρίπτοντας την πρόταση ενός ευρωομολόγου, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε υποστήριξε ότι η ενδεχόμενη έκδοση ευρωομολόγου θα ήταν αντιπαραγωγική για τη δημοσιονομική πολιτική των κρατών μελών της ευρωζώνης.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του βαυαρού πρωθυπουργού και προέδρου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Χορστ Ζέχοφερ, ο οποίος τόνισε πολύ χαρακτηριστικά ότι «όποιος επιτρέπει σήμερα μια γενική συμμετοχή στο ρίσκο των χρεών στην Ευρώπη, θα καταλήξει αύριο στις “Ηνωμένες Χρεωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”.
Τις θέσεις Μέρκελ στηρίζει και ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Γερμανικών Τραπεζών. Ο πρόεδρος του, Αντρέας Σμιτζ, εκτιμά ότι αρκούν τα υπάρχοντα μέτρα στήριξης για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: