Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα έπρεπε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη την άνοιξη ...

Η διαμάχη για το μέλλον του ευρώ ενόψει τη συνόδου κορυφής εντείνεται και μεταξύ των οικονομολόγων. H κρίση του ευρώ εξελίσσεται σε κρίση της ΕΕ, εκτιμούν οι αναλυτές στη Γερμανία.

Το ζήτημα διχάζει και τους ειδικούς. Κάποιοι, όπως ο καθηγητής Δημοσιονομικών Μάρκους Κέρμπερ, εκτιμούν ότι οι αγορές δεν κερδοσκοπούν χωρίς λόγο και αιτία, αλλά αντίθετα, «αφού οι χώρες της ευρωζώνης άφησαν μια εντελώς ακατάλληλη χώρα, όπως η Ελλάδα να γίνει μέλος της ΟΝΕ, είμαι ευγνώμων στις αγορές που κατέδειξαν ότι η Ελλάδα είχε και ίσως θα έχει για πάντα ένα αβάστακτο χρέος. Εκτός και αν γίνει αναδιάρθρωσή του χρέους», τονίζει ο Γερμανός πανεπιστημιακός.
Ο κ. Κέρμπερ δεν μασά τα λόγια του. Εκτιμά ότι όταν την περασμένη άνοιξη η Αθήνα ήταν με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, θα έπρεπε να της δοθεί μια έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Ο κ. Κέρμπερ δεν είναι ο μόνος που εκφράζει αυτές τις απόψεις. Τις συμμερίζεται και ένα μέρος του τύπου και φυσικά των οικονομολόγων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: