Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αλβανική δημοσκόπηση: Η Ελλάδα η δεύτερη σημαντικότερη απειλή μετά τη Σερβία

Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι γείτονες μας έρχονται να μας θυμίσουν τα αληθινά συναισθήματα και σκέψεις τους αναφορικά με την Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Mapo η έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών με θέμα ποιο κράτος αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία έδειξε ότι οι ερωτηθέντες θεωρούν την Σερβία ως την μεγαλύτερη απειλή με ποσοστό51,6% (εν μέρει δικαιολογείται λόγω Κοσόβου) και δεύτερη την Ελλάδα με ποσοστό 47,9%. Τρίτη ήρθε η Ιταλία με το εκπληκτικό ποσοστό του… 0,5%.
Στην ερώτηση ποιο κράτος επηρέασε περισσότερο τις αλβανικές κυβερνήσεις την περίοδο 1992 – 2010, το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν η Ιταλία, το 35% η Ελλάδα, το 12% οι ΗΠΑ και το 9% η Σερβία. Όπως φαίνεται τα ετήσια εμβάσματα ύψους 1 δις ευρώ των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα δεν έχουν επηρεάσει την αλβανική κοινή γνώμη, ούτε το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους χτίζουν αυτή την στιγμή τη χώρα τους με χρήματα που δούλεψαν στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Βαγαίος είπε...

Είναι η πιο αχάριστη φάρα.
Τους απλώνεις χέρι να τους βοηθήσεις και αυτοί το δαγκώνουν. Τους κάνεις 99 καλά και 1 κακό και αυτοί μένουν στο κακό. Χωρίς την εχθρό Ελλάδα θα ήσαν στην εποχή του Χότζα. Η οικονομία τους αν ανθεί σήμερα, ανθεί από τα χρήματα που παίρνουν οι εκατοντάδες χιλιάδων Αλβανοί που δουλεύουν στην Ελλάδα και από τους Έλληνες επενδυτές.
Ποτέ δε θα γίνουν φίλοι μας. Το βλέπουμε στις λυκοφιλίες τους με τους Τούρκους. Σκατοφάρα του κερατά.