Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Επιλεκτική χρεοκοπία με συμφωνία ΕΚΤ και "δέσιμο" της χώρας για 15 χρόνια!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές στη γερμανική κυβέρνηση η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αποδεχθεί μια "επιλεκτική χρεοκοπία" για την Ελλάδα, ως μέρος του σχεδίου επίλυσης της κρίσης χρέους. Οι πηγές αναφέρουν ότι μια επιλεκτική χρεοκοπία θα μπορούσε να συμβεί για παράδειγμα, εάν ο τρέχον μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης (EFSF), χρησιμοποιούνταν ως μέρος της χρηματοδότησης για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων.
Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πληροφόρηση για αποδοχή από την ΕΚΤ αγοράς των ελληνικών ομολόγων σε περίπτωση που υπάρξει επιλεκτική χρεοκοπία. Σημαίνει ότι ο Ζαν Κλωντ Τρισέ μετάβαλε την θέση του και δεν θα θεωρηθεί από την ΕΚΤ "ολική χρεοκοπία".
"Δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιλεκτική χρεοκοπία", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί μία τέτοια πιθανότητα», τόνισε ο Juncker. Αντίστοιχες είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Jans Kees de Jager ο οποίος μάλιστα προσθέτει πως "έχουν ήδη βγει από το τραπέζι των συνομιλιών οι συζητήσεις για την αποφυγή μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: