Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σπίγκελ: «Πύργος στην άμμο» ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης

Θα φέρει τη λύση ένας ευρωπαικός οίκος πιστοληπτικης αξιολόγησης; Ανάμεσα στους πολιτικούς κερδίζει έδαφος, οι οικονομολόγοι είναι επιφυλακτικοί και αναρωτιούνται αν θα μπορεί να δουλεύει ανεξάρτητα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Markus Krall έχει αναλάβει για λογαριασμό της Roland-Berger-Consulting να πείσει τράπεζες, ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Το κόστος του ‘πρότζεκτ’ υπολογίζεται στα 300 εκατομ. ευρώ και πολιτικά τουλάχιστον η ιδέα κερδίζει έδαφος, ιδίως μετά την πρόσφατη επιδείνωση της κρίσης χρέους με την απόρριψη του νέου προγράμματος για την Ελλάδα από την S&P και τη μεγάλη υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody´s.
Από τον βαυαρό υπ. Οικονομικών Γκέοργκ Φάρενσον μέχρι τον πρόεδρο της Κ.Ο. του FDP Ρ. Μπρούντερλε και τον πρωθυπουργό της ‘Εσσης Πέτερ Μπουφιέ υποστηρίζουν την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Στο πλευρό τους μάλιστα έχουν και τον ευρωπαίο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος όμως επισημαίνει ότι χρειάζεται χρόνος και κυρίως μεγάλα κεφάλαια για κάτι τέτοιο.

dw-world.de

1 σχόλιο:

Junk car CFA είπε...

Such a great article. Keep up the great work!

Junk Car CFA provides junk car removal nationwide for businesses, residences, and municipalities. We offer cash for all junk autos same day!