Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μια ιστορία για την κλεψιά με πολλές προεκτάσεις…


[[ δαμ-ων ]]

Πόσο αλλοτριώθηκε, πόσο ξέπεσε ηθικά η κοινωνία μας! Επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Έπαψε η ήσυχη ελληνική γειτονιά να εξασφαλίζει την ηρεμία και την ασφάλεια στα νοικοκυριά μας. Κλειδαμπαρωνόμαστε στα σπίτια μας κι αν μας επιτρέπει η οικονομική μας άνεση πολλές φορές ασφαλίζουμε την ανασφάλειά μας με ηλεκρονικούς συναγερμούς και θωρακισμένες πόρτες με πολύπλοκες ηλεκτρικές κλειδαριές. Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που αφήναμε ξεκλείδωτες τις πόρτες των σπιτιών, που κοιμόμασταν τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού στη βεράντα ή στην ταράτσα του σπιτιού μας, ή που ανοίγαμε την πόρτα μας στον άγνωστο περαστικό να του δώσουμε ένα ποτήρι δροσερό νερό να σβήσει τη δίψα του.
Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο με πηχυαίους τίτλους: «Κάθε μέρα και ένας φόνος, κάθε ώρα και μια ληστεία». Στις θήκες μουσικών οργάνων έπαψαν να μεταφέρουν μουσικά όργανα που θα γεμίσουν με μελωδίες την ατμόσφαιρα. Εκεί πλέον τοποθετούν καλάσνικοφ που κροταλίζουν θάνατο. Η ανατριχιαστική εγκληματικότητα έγινε καθημερινό ανάγνωσμα στις εφημερίδες ή οπτικοακουστικά μας σφυροκοπάει από την τηλεόραση και το ιντερνέτ.
Εδώ και χρόνια έχει επικρατήσει το: «άρπαξε για να φας και κλέψε για να ‘χεις». Το άρπαξε να φας δεν αναφέρεται σε πεινασμένους, σε σύγχρονους Γιάννηδες Αγιάνηδες, όπως περιγράφεται από τον Β. Ουγκώ ή από το πρόσφατο δημοσίευμα: «Είναι μόλις είκοσι χρονών και τα πέντε τελευταία τα πέρασε μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Χριστίνα Κυριμ… λέγεται και διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα. Έκλεψε επειδή πεινούσε! Ο Νόμος έπεσε δριμύς πάνω της. Δεν ήταν ούτε υπουργός, ούτε διευθύντρια οργανισμού ή υπουργείου, ούτε καν άνθρωπος της εκκλησίας για να περάσει απαρατήρητη η πράξη της. Ένας μικρός Γιάννης Αγιάνης ήταν κι αυτοί οι μικροί διώκονται από το Νόμο.» Τα αρπαχτικά, στα οποία αναφερόμαστε, είναι άτομα ψυχικά άρρωστα που αρπάζουν για τις σαμπάνιες και τον καπνιστό σολομό ή το χαβιάρι, για το ιδιωτικό κότερο ή το τζετ. Κλέβουν για να έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων και δεκάδες ακίνητα. Είναι οι άνθρωποι που μας προκαλούν με την εκκεντρικότητά τους. Αυτοί δεν έχουν καλάσνικοφ. Έχουν το νόμο κατάλληλα διαμορφωμένο από επίορκους πολιτικούς- όπως με στοιχεία καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης τον άλλοτε υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Βενιζέλο για τροποποιήσεις νόμων υπέρ των παρανομούντων (*). Σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται τα πολιτικά λαμόγια της κατηγορίας Τσοχατζόπουλου, Τσουκάτου, Μαντέλη, Αλογοσκούφη, Βουλγαράκη, Μαγγίνα και δεκάδων άλλων γνωστών κι αγνώστων.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: