Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η κρίση θα διαρκέσει το λιγότερο μία δεκαετία, λέει το ΔΝΤ

Η παγκόσμια οικονομία θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 χρόνια για να βγει από την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008, είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ολιβιέ Μπλανσάρ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Ο κ. Μπλανσάρ δήλωσε, σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στην ουγγρική ιστοσελίδα Portfolio.hu, ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχθεί άνοδο του πληθωρισμού της και ενίσχυση της αγοραστικής της δύναμης στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης για τα προβλήματα της Ευρώπης.
Παρόλο που η προσοχή είναι τώρα στραμμένη στην Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει και αυτές να επιλύσουν το δικό τους δημοσιονομικό πρόβλημα, πρόσθεσε.
«Δεν μιλάμε ακόμα για χαμένη δεκαετία...Αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία από την αρχή της κρίσης ώστε να επανέλθει η παγκόσμια οικονομία σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο Μπλανσάρ.
Η προσαρμογή στην ευρωζώνη, πρόσθεσε, απαιτεί μείωση των τιμών στον καταχρεωμένο Νότο της ΕΕ και αύξηση των τιμών στις χώρες που αποτελούν τον πυρήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: