Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Oι λίστες και οι ... ληστές των λιστών - Εμφανίζονται πλαστές και χάνονται οι γνήσιες!

Ύποπτα παιχνίδια παίζονται επάνω σε υπαρκτές και ανύπαρκτες λίστες που το μόνο το οποίο πετυχαίνουν είναι να αυξάνεται η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα και να μεγαλώνει η οργή τους.
Έτσι μετά την παράδοση χθες της λίστα Φαλτσιάνι ή της λίστας Λαγκάρντ με τους 2000 μεγαλοκαταθέτες ελβετικών τραπεζών από τον Ε.Βενιζέλο που την είχε … σπίτι του (!) σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ διέψευσε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Ι.Καπελέρης διέψευσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε κάποια λίστα.
«Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», δήλωσε πριν λίγα λεπτά ο κ. Καπελέρης μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Και το ερώτημα είναι τα υπόλοιπα ονόματα γιατί δεν ερευνήθηκαν; Ποιος έχει την πλήρη λίστα. Μήπως σβήστηλαν κάποια ονόματα αφού προηγουμένως προηγήθηκε εκβιασμός; Μήπως σβήστηκαν οι πολιτικοί "φίλοι" και οι χρηματοδότες πολιτικών προσώπων; Ή και τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα;
Εδώ και τώρα, λοιπόν να δοθεί στην δημοσιότητα η συγκεκριμένη λίστα ή να υπάρξει δεύσμευση των αρμοδίων αρχών ότι θα κληθούν οι κατονομαζόμενοι σε αυτή για να εξηγήσουν το που και πως βρήκαν τα λεφτά αυτά. Ποιοι έκρυψαν την λίστα; Ποιοι ληστές του δημοσίου χρήματος περιλαμβάνονται στην λίστα;

Η συνέχεια >> defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: