Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές

του Σταύρου Λυγερού

Συμπερασματικά, το μείζον πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι πρόβλημα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Είναι κυρίως πολιτικό. Αυτό θα φανεί στις ευρωεκλογές τον ερχόμενο Μάιο. [...]
Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβιώ­σει, παρότι από θεσμικής απόψεως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν επη­ρεάζει τη βιωσιμότητά της. Από πολι­τικής απόψεως, όμως, πιθανότατα θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας. Εάν, όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποσπάσουν αθροιστικά ποσοστό κάτω από το 30% (πιθανόν και κάτω από 25%), η κυβέρνηση Σαμαρά αναπόφευκτα θα αποσταθεροποιηθεί.
Αυτός είναι ο λόγος που συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ταυτοχρόνως και εθνικές εκλογές. Ακόμα κι έτσι, όμως το ενδεχόμενο η ΝΔ να έρθει πρώτο κόμμα είναι λίγες. Αλλά ούτε και στη σχεδόν ιδανική αυτή περίπτωση θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, επειδή το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν θα του επιτρέπει να λειτουργήσει ως επαρκές κοινοβουλευτικό συμπλήρωμα. Με άλλα λόγια, η «παράταξη του Μνημο­νίου» έχει εξαντλήσει τις πολιτικές εφε­δρείες της.

LIDL ... 116% πιο πάνω από ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες!

Στον εισαγγελέα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης τιμοληψίες και στοιχεία που δείχνουν τη γερμανική πολυεθνική Lidl να πωλεί προϊόντα της στην Ελλάδα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται ότι οι τιμές των προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εταιρεία Lidl στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλότερες συγκριτικά με τα άλλα τέσσερα κράτη, μετά και την αφαίρεση του ΦΠΑ.
Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς, όπως σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, ζήτησε εξηγήσεις από την πολυεθνική για αυτές τις διαφορές των τιμών. Η πολυεθνική, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ένταση του ανταγωνισμού που υπάρχει σε άλλες χώρες για να αιτιολογήσει τις διαφορές.

ΕΠΑΜ, Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ στο ZouglaTV

Μία διχασμένη Ευρώπη θα δυσκολευτεί ακόμη και να διαλυθεί

Μήπως ήρθε η ώρα για επαναπατρισμό των εξουσιών από την ΕΕ; Μία τόσο τολμηρή επιλογή αποτελεί ζήτημα ενδιαφέροντος, και όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο πρωθυπουργός David Cameron έχει προτείνει δημοψήφισμα σχετικά με τη βρετανική συμμετοχή στην Ένωση.
Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει γίνει το πιο πολυσυζητημένο θέμα στην ευρωζώνη –αν και για διαφορετικούς λόγους.

Νέα καμπάνα: 60% θα αυξηθούν τα διόδια στην εθνική οδό

Οπως αναφέρει και το newmoney σε σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού, όπως Αφίδνες, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα, ο μέσος όρος αύξησης διοδίων είναι περίπου 60%.
Για την Πελασγία, που είναι στο «Μαλιακός-Κλειδί», το κόστος από 2,70 ευρώ για τα ΙΧ, από την 1η Ιανουαρίου εκτινάσσεται σε 3,50 ευρώ, αυξημένο κατά 30%.
Παράλληλα αναμένεται να προστεθούν και τρεις νέοι σταθμοί στο Ελευσίνα-Κόρινθος (Νέα Πέραμος, Πάχη, Αγίοι Θεόδωροι), άλλοι τρεις μέσα στην Αττική (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), ενώ προβλέπεται γενναία εκπτωτική πολιτική έως 80% για τους συχνούς χρήστες.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

2.200 αστυνομικοί φυλάνε δικαστικούς


Βροχή τα αιτήματα για φύλαξη δικαστικών λειτουργών τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί.
Είναι χιλιάδες πλέον οι αστυνομικοί που απασχολούνται στη φύλαξη δικαστικών......
Πανελλαδικά, 2.200 αστυνομικοί εκτελούν σε καθημερινή βάση καθήκοντα φύλαξης δικαστικών, δίχως σ’ αυτό τον ιλιγγιώδη αριθμό να αθροίζονται όλοι διατίθενται για την φύλαξη των δικαστηρίων.

Νέα σχέδια για «κούρεμα» του χρέους

Το ΔΝΤ σχεδιάζει έναν νέο μηχανισμό για την αναδιάρθρωση χρέους κρατών με βάση την ελληνική εμπειρία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Εκπρόσωπος του ταμείου παραδέχθηκε σε σχετική ερώτηση ότι τον περασμένο Απρίλιο ανατέθηκε σε επιτροπή ειδικών η μελέτη, ωστόσο ακόμη δεν έχουν κατατεθεί πλήρεις προτάσεις.

EΠΑΜ, Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΣΗΜΩN

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ ;

"Συνθλίβεται η Ευρώπη από τον άξονα ΗΠΑ - Ρωσία"

Αυξήθηκαν κατά 40% οι αιτήσεις για τη δωρεάν διανομή τροφίμων (Θεσσαλονίκη)

Αύξηση κατά 40% παρουσίασε την τελευταία χρονιά, σε σχέση με την προηγούμενη, ο αριθμός των αιτήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλους τους νομούς της χώρας. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακά μεγάλο δεδομένου ότι πέρσι είχε σημειωθεί αύξηση του αριθμού των αιτήσεων της τάξης του 35% σε σχέση με πρόπερσι.

Διαθεσιμότητα: Η κυβέρνηση υποχωρεί άτακτα και τρώει ήττα στα ΑΕΙ

Για να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια, μετά από 12 εβδομάδες απεργίας, η κυβέρνηση αποδέχεται να μειωθεί ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από τους 500 στους 100.
Αυτοί μάλιστα αφού μπουν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εντός του ιδρύματος και θα παίρνουν το σύνολο των αποδοχών τους, αφού το 25% που περικόπτεται θα τους «επιστρέφεται» από το ίδρυμα, όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής»!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συγκλονιστικό βίντεο ...

" Ομπάμα ..... Σαμαράς "

" Στις 6 Μαΐου του 2010, η χώρα χρεοκόπησε! "

n

Αναγκαστικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

«Όλο και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν στην παγίδα του χρέους και αυτό οφείλεται -μεταξύ άλλων- στην αυξανόμενη φορολογία ακινήτων. Το ελληνικό κράτος θέλει να αντλήσει του χρόνου 2,65 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επτά φορές περισσότερα σε σχέση με το διάστημα πριν ξεσπάσει η κρίση», παρατηρεί η αυστριακή εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι από τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς και την υψηλή φορολογία πλήττονται 250.000 ακίνητα.

Οι ισλαμιστές απαιτούν ξεχωριστό κράτος στην Νορβηγία - Συντόμως και στην Ελλάδα;

Οι μουσουλμάνοι της Νορβηγίας απαιτούν ξεχωριστό ισλαμικό κράτος και απειλούν με τρομοκρατικές ενέργειες εάν αυτή η απαίτησή τους δεν γίνει αποδεκτή.
Η Νορβηγία ήδη έχει συμπληρώσει το στάδιο 3 της ισλαμοποίησης. Ακολούθως αναφέρονται τα 3 στάδια.
Στάδιο 1: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 1-3% του πληθυσμού. Η συμπεριφορά τους απέναντι στην κοινωνία είναι κόσμια και απόμακρη.
Στάδιο 2: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 4-20% του πληθυσμού. Αρχίζουν οι πολιτικές απαιτήσεις όπως ανέγερση τζαμιών, μιναρέδων, απαγόρευση χριστιανικών τελετών και εκδηλώσεων και εορτασμοί μουσουλμανικών εορτών όπως το Ραμαντάν.
Στάδιο 3: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν πάνω από το 20% του πληθυσμού. Αρχίζει ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ). Μουσουλμανικές περιοχές των πόλεων (γκέτο) είναι πλέον απροσπέλαστες για μη μουσουλμάνους. Πλήρης εφαρμογή στο γκέτο των νόμων της Σαρία, διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων για απόσχιση και δημιουργία ισλαμικού κράτους.
Στην Νορβηγία, που βρίσκεται ήδη στο στάδιο 3, η τρομοκρατική οργάνωση Ansar al- Sunna απειλεί ότι εάν η πρωτεύουσα Όσλο δεν αναγνωριστεί από το νορβηγικό κράτος ως μουσουλμανική πόλη με μουσουλμανικό έθνος θα προχωρήσει σε εφαρμογή του ιερού πολέμου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η ανακοίνωση της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης αναφέρει: «Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της νορβηγικής κοινωνίας.
Επίσης δεν θέλουμε να φύγουμε από την Νορβηγία γιατί γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ.
Η γη του Αλλάχ μας ανήκει». Οι προδότες πολιτικάντηδες και οι υποτελείς του Ερντογάν και των Σιωνιστών έχουν φέρει την χώρα μας ήδη στο προαναφερθέν στάδιο 2 και σε πολύ σύντομο διάστημα η Ελλάδα θα βρεθεί στο στάδιο 3 και θα ζήσουμε γεγονότα όπως αυτά της Νορβηγίας.


Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

The Economist: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλη βοήθεια μέσα στο 2014, αλλιώς θα γυρίσει στην δραχμή

Την ανάγκη για νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα προκειμένου να μην αποχωρήσει από την Ευρωζώνη στα μέσα του 2014 βλέπει το βρετανικό περιοδικό Economist, τονίζοντας παράλληλα πως η τελευταία απειλή για την χώρα είναι η Χρυσή Αυγή.
«Η διαπραγμάτευση του χρέους και των σχετικών όρων θα διαρκέσει όλο το πρώτο ήμισυ του έτους, αλλά θα καταλήξει σε ικανοποιητική υποστήριξη, ώστε να προληφθεί χαλάρωση και αποχώρηση από την Ευρωζώνη, πιθανότατα υπό μορφή καλύτερων όρων δανεισμού», σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού στην ετήσια έκδοση του με τίτλο «The World in 2014», μεταδίδει η Καθημερινή.
Στη συνέχεια, ο Economist αναφέρεται και στο είδος των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα, επισημαίνοντας πως «οι μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στην επιστροφή στην ανάπτυξη, περιλαμβανόμενων των απολύσεων στη βιομηχανία, των δημοπρασιών και της πάταξης της γραφειοκρατίας, θα συνεχιστούν και τελικώς θα αποδώσουν καρπούς»..


Άγνωστοι Έλληνες: Η Ελλάδα υπό το Αιγαίο

Κατ’ αρχάς έχετε αναρωτηθεί πώς προέκυψε το όνομα «Αίγυπτος»; Για όσους έχετε θα βρείτε απάντηση στον Στράβωνα, ο οποίος αναφέρει "πως η Αίγυπτος ετυμολογείται από τις λέξεις -Αιγαίο- και -υπτίως-, η χώρα δηλαδή, που βρίσκεται κάτω (νότια) το Αιγαίου Πελάγους."
Ακολουθώντας τόσον καιρό το ταξίδι των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, έχοντας «περιηγηθεί» σε τόσες χώρες και έχοντας εξερευνήσει τόσους πολιτισμούς και κουλτούρες, οι οποίες ασπάζονται τον Ελληνισμό είτε γιατί αποτελούν ένα κομμάτι του είτε γιατί απλώς συγκινούνται στην θέασή του, ολοκληρώνουμε την επίσκεψή μας σε ακόμη έναν προορισμό, που δεν είναι άλλος από την γειτονική σε μας ήπειρο, την Αφρική.
Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να κλείσουμε με άλλην χώρα από την Αίγυπτο, την κοιτίδα του Ελληνισμού στην Αφρικανική ήπειρο!
Οι πρώτοι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στην εν λόγω περιοχή ήταν πιθανόν ναυτικοί από την Σάμο, οι οποίοι ονόμασαν την αποικία τους εκεί «Μεγάλη Όαση». Ίδρυσαν πολλές πόλεις, όπως η Ναύκρατη, μεγάλο αριθμό ναών, θεάτρων, περίτεχνων οικοδομημάτων γενικότερα, κλπ.
Ας μην ξεχνάμε και το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Αιγύπτου, τις πυραμίδες, που είναι οικοδομημένες, σύμφωνα με την ελληνική λαμδοειδή τεχνοτροπία.

Η Τρόικα, η δραχμή και το ευρώ

«Η πολιτική λιτότητας, τα «μνημόνια» καλύτερα, όπως ονομάζονται τα επιχειρησιακά σχέδια (Business plan) που επέβαλλε η Τρόικα στην Ελλάδα, έχουν αποτύχει παταγωδώς – χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.
Το γεγονός αυτό δεν συμπεραίνεται μόνο από την ανατριχιαστική υποχώρηση του ΑΕΠ, υψηλότερη και από αυτήν της Μεγάλης Ύφεσης του 1930, ή από τη δραματική αύξηση της ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της χρεοκοπίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων – αλλά από την μη μείωση, όπως υπολογιζόταν, του δημοσίου χρέους, καθώς επίσης από την μη αύξηση της ανταγωνιστικότητας,
Πόσο μάλλον όταν το δημόσιο χρέος, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των φόρων, τις «δημεύσεις» περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης του τρομακτικού περιορισμού των μισθών, αυξήθηκε – από περίπου 128% του ΑΕΠ το 2009, στο 180% προς τα τέλη του 2013, αν και προηγήθηκαν δύο διαγραφές.

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης στο Ράδιο Αρμονία 103.2 FM(Σάμος),

AfD: Συνειδητά παραπλανούν Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα!

Συνειδητά παραπλανούν τους πολίτες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν δηλώνουν ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο Αμβούργο Γιερν Κρούζε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη.
«Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζουν προφανώς σε έναν άλλο κόσμο — αλλιώς δεν εξηγείται ότι και οι δύο αναγνωρίζουν στην Ελλάδα ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα κάτι άλλο», δήλωσε ο κ. Κρούζε και παρέθεσε τα εξής στοιχεία: >>> εδώ

Η Ιώ διαδίδει τον ελληνικό πολιτισμό

[[ δαμ- ων ]]

Στη μυθολογία μας συναντάμε την ιστορία της Ιώς, της όμορφης Αργείτισσας βασιλοπούλας, που ήταν ευσεβέστατη, ιέρεια αφιερωμένη στη λατρεία της Ήρας, της βασίλισσας του Όλυμπου κι όλου του κόσμου. Την κόρη αυτή ερωτεύτηκε ο βροντορίχτης Δίας, ποθώντας να φέρει τη γνώση των Ελλήνων στην Αίγυπτο και να γίνουν οι βασιλιάδες με ελληνικές ρίζες θεμελιωτές του Αιγυπτιακού πολιτισμού. Έτσι ξεκινάει ένας ευρύς αποικισμός της εύφορης χώρας, όπου οι Έλληνες χτίζουν πόλεις και ιερά. Η ερωτική παραφορά του Δία δεν είναι ζωώδης, αλλά έχει σαν κίνητρο να μπολιάσει την ανθρωπότητα με Διογενείς ήρωες και βασιλιάδες που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα γρηγορότερα στην πνευματική της εξέλιξη με τελικό προορισμό την κατάκτηση της θέωσης.
Ας γνωρίσουμε τον σχετικό μύθο της όμορφης ιέρειας:
Η Ιώ ήταν κόρη του Ίναχου, ρήγα του αλογότροφου Άργους, και της νύμφης Μελίας ή της Αργείας (*1). Από πολύ μικρή οι βασιλογονιοί της τη γαλούχησαν με των θεών το σέβας και τη λατρεία. Τα παιδικά της χρόνια δεν τα πέρασε με τα παιγνίδια, αλλά τριγύριζε στους ναούς και τα ιερά. Παιγνίδια της ήσαν της λατρείας τα σύνεργα. Από παιδούλα είχε αφιερωθεί στην υπηρεσία της θεάς, η οποία μοιραζόταν τη συζυγική κλίνη στα ουράνια δώματα των παλατιών του Όλυμπου με τον βασιλιά του κόσμου, της πανσεβάσμιας Ήρας. Έτσι η Ιώ υπηρετούσε, ως ευσεβέστατη ιέρεια, στο ναό της Ήρας, που τόσο πολύ τιμούσαν στο πλατύκαμπο Άργος.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο Πάνος Καμμένος στο ΣΚΑΪ TV

Νέο φοροΣΟΚ το 2014! Συν 1.600 ευρώ η… λυπητερή για κάθε οικογένεια

Βαρύς και ασήκωτος αναμένεται να είναι ο λογαριασμός του 2014, καθώς οι παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα που σχεδιάζεται να ισχύσουν από του χρόνου θα αυξήσουν τη φορολογία στο εισόδημα ακόμη και κατά 6,6 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, τα αυξημένα έσοδα που επιθυμεί να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τους φορολογούμενους θα προέλθουν από το νέο φορολογικό – το οποίοι υπολογίζεται να φέρει 2.3 δισ. ευρώ- και από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των εσόδων που επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών θα αφαιρέσει ακόμη 1.217 ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό των 5.422.782 φορολογουμένων ή 1.600 ευρώ από τα περίπου τέσσερα εκατ. νοικοκυριά.

Ιστορική συμφωνία για τα πυρηνικά

Το Ιράν και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε μια ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη της Ελβετίας, ανέφερε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.
Την επίτευξη συμφωνίας αρχικώς επιβεβαίωσαν ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράντ Φαμπιούς, καθώς και άλλες ανώτερες διπλωματικές πηγές.
Από την πλευρά του ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Ζαρίφ ανέφερε λιτά μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter ότι "έχουμε καταλήξει σε συμφωνία".
Οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη αφορούσαν τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν σε αντάλλαγμα ελαφρύνσεις στις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Τεχεράνης

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ξηροί καρποί για μαρκοζωία!

Όσοι τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον μια χούφτα ξηρούς καρπούς (περίπου 30 γραμμάρια), έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τα επόμενα 30 χρόνια.
Παράλληλα, έχουν μικρότερο βάρος σε σχέση με όσους δεν τρώνε, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα έρευνας πάνω στο ζήτημα από επιστήμονες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους οι όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς, ζουν περισσότερο, κυρίως επειδή κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιά.

Ευρωεκλογές 2014: Εθνικιστικό" τσουνάμι"

FT: "Οι εθνικιστές της ΕΕ παίρνουν ρεβάνς από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών"

Οι πολίτες βαρέθηκαν να ορίζουν τις τύχες τους ξένα κέντρα εξουσίας που δεν τα έχουν ψηφίσει, και δεν υπολογίζουν την ευμάρεια της χώρας τους και την δική τους, και για αυτό στράφηκαν, στα κόμματα του πατρτιωτικού χώρου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Οι πολίτες οδηγούμενοι από τις νεοταξίτικες πολικές στην πλήρη εξαθλίωση, συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει συντονισμένος σχεδιασμός από εξουσιαστές, που δεν τους βλέπουν, δεν τους ακούν, και δεν τους ψηφίζουν...

"Η ΑΠΑΤΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Όσοι δείχνουν ασέβεια στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ας ακούσουν με προσοχή τη γιαγιά Παρθένα, που εξιστορεί τα εγκλήματα των Τούρκων!

"Φέτος ήταν ο τελευταίος προϋπολογισμός που κάνουμε σε ευρώ" ...

P.Thomsen: Η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα

Η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει νέα μέτρα την περίοδο 2014 - 2016, όχι οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, τονίζει ο επικεφαλής του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν.
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο προς την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας. Αυτή τη χρονιά αναμένουμε ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συγκρίσεις, η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου... Θα χρειασθούν περαιτέρω μέτρα κατά την περίοδο 2014 - 2016. Αλλά αυτή η ανάγκη για άλλα μέτρα είναι αρκετά μικρή σε σχέση με το παρελθόν. Κατανοούμε ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα είναι πολύ δύσκολα, πολιτικά και κοινωνικά. Και συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφευχθούν οριζόντια μέτρα, και αντίθετα τα μέτρα να επικεντρωθούν σε τομείς όπου παραμένουν σπατάλες ή υπερβολικές δαπάνες, και να είναι προσεκτικά στοχευμένα, ώστε να προστατεύονται οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»...

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Grexit "βλέπουν" οι γερμανοί ευρωσκεπτικιστές

«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο εκπρόσωπος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Μπερντ Λούκε και έκανε λόγο για «σταγόνα στον ωκεανό», εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη και περιέγραψε ως ανύπαρκτο το πρωτογενές πλεόνασμα.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, ο κ. Λούκε δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ισχυρίζεται τώρα ότι πέτυχε η Αθήνα «είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτο και αποτελεί το αποτέλεσμα της ήδη διάσημης ελληνικής πρακτικής δημιουργικής λογιστικής».
Υποστηρίζει δε ότι μόνο εφόσον η ελάφρυνση του χρέους συνδεθεί με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε να μπορεί να υποτιμηθεί το νόμισμά της, θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να έχει οικονομικό μέλλον. «Αν και οι δανειστές θα πρέπει να ξεγράψουν ένα μεγάλο μέρος της βοήθειάς τους, θα ήταν και πάλι καλύτερα από το να σπαταλούν ατελείωτα ποσά επ΄ αόριστον σε μια υπόθεση χωρίς ελπίδα», κατέληξε ο κ. Λούκε.


Η κ. Μέρκελ θα γεμίσει και το κρεβάτι μας...

Η ευρωζώνη οδεύει στην καταστροφή

Μπορεί η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης, η Γερμανία, να αναθερμαίνεται σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, ωστόσο η ευρωζώνη γενικά οδεύεο προς την καταστροφή, προειδοποίησε σήμερα ειδικός αναλυτής.
Τα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για τη Γερμανία δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση της οικονομίας, κάτι που δεν ισχύει για την περίπτωση της Γαλλίας.
Ωστόσο όπως προειδοποίησε ο Roger Nightingale της RDN Associates τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η κατάσταση είναι τραγική και οδεύουν (η ευρωζώνη) προς την καταστροφή.
Μάλιστα, εξήγησε ότι η Ευρωπαίοι πίστευαν ότι δε θα τους επηρεάσει αυτό που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αντίθεση με τους Αμερικανούς που έλυσαν το πρόβλημα, αυτοί τα έκαναν όλα λάθος και η κατάσταση θα χειροτερέψει.

"Oι θυσίες του Ελληνικού λαού πάνε στράφι"

ΣΥΡΙΖΑ: Με άρθρο η "Αυγή" ζητά τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Μουντιάλ!

ΕΠΕΙΔΗ "ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ"!

Γράφαμε τις προάλλες ότι η Eλλάδα είναι "καταδικασμένη" από τα αρχαία χρόνια να βγάζει "Λεωνίδες", αλλά και "Εφιάλτες", "Μποτσαραίους", αλλά και "Πήλιους Γούσηδες" και ήρθε ένα άρθρο με τίτλο "Χρυσαυγίτες με περικεφαλαία" στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ την "Αυγή" την επομένη του θριάμβου της Εθνικής Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή στο στάδιο Καραϊσκάκη για να το επιβεβαιώσει.
Έτσι, λίγες ώρες μετά τον εθνικό θρίαμβο, ένας Έλληνας ζήτησε την τιμωρία της Εθνικής Ελλάδος και τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας, επειδή κατά την γνώμη του "Οι φίλαθλοι χαιρετούσαν ναζιστικά", "έχοντας υψωμένο το δεξί τους χέρι" και "φορούσαν περικεφαλαίες στο κεφάλι τους"!
Το δε, μεγάλο έγκλημα που έκαναν ήταν ότι "τα πανό που σήκωσαν μετά τη λήξη τους αγώνα για τους "νεκρούς ήρωες" χρυσαυγίτες" και τα οποία "μάλλον δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης" για το ότι είναι νεοναζί"!
Και ζητά την παραδειγματική τιμωρία της Εθνικής Ελλάδος αφού "Η Fifa οφείλει να πάρει θέση, αφού ο ρατσισμός και ο ναζισμός αντίκεινται ανοιχτά στους κανονισμούς της".

Περισσότερα >> www.defencenet.gr

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί είναι οι "ιδιοκτήτες" του Εθνικού Ύμνου ...

ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ;

Είναι τραγικό, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό: Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου σε συγκεκριμένη εκτέλεση.
Toμεσημέρι που πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το κοινουβουλευτικό ρεπορτάζ και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα "Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;" αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ από το defencenet.gr, είμασταν αυτοί που την περασμένη Κυριακή αποκαλύψαμε το ζήτημα.
Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό, όπως πρώτοι το χαρακτηρίσαμε: Ο υπουργός Πολιτιμσού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγαλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!
Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό.
Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις...

Η λαθρομετανάστευση συνιστά για την Ελλάδα κορυφαίο Eθνικό θέμα....

Tου Περικλή Νεάρχου Πρέσβυ ε.τ.

Η δημιουργία του δεν ήταν αναπόφευκτη.
Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών και των ιδεοληψιών όλων αυτών που συνωστίζονται σήμερα στη Βουλή για να καταθέσουν προτάσεις για αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με αφορμή τη Χρυσή Αυγή.
Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ μια αποικιοκρατική χώρα ώστε να έχει δεσμούς και υποχρεώσεις προς τους λαούς πρώην αποικιοκρατουμένων χωρών. Δεν ήταν, δυστυχώς, και δεν είναι επίσης βιομηχανική χώρα ώστε να έχει μεγάλες ανάγκες ξένου, εισαγόμενου εργατικού δυναμικού.
Αντιθέτως, ήταν μέχρι προσφάτως μια χώρα εκπομπής μεταναστών σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Οι μετανάστες όμως αυτοί ήταν νόμιμοι. Με την άδεια και τον έλεγχο των ενδιαφερομένων χωρών. Είναι σημαντικό να υπογραμμίζεται αυτό για να μην γίνεται σκόπιμη σύγχυση από διάφορους καλοθελητές μεταξύ νομίμων μεταναστών και λαθρομεταναστών με τον γνωστό ισχυρισμό ότι «πήγαμε κι εμείς μετανάστες»!
Η Ελλάδα δεν είχε επομένως κανέναν ουσιαστικό δικό της λόγο ν’ ανοίξει τα σύνορά της και ν’ ανεχθεί την παράνομη είσοδο στη χώρα, είτε με το πρόσχημα του πολιτικού πρόσφυγα είτε με την ιδιότητα του οικονομικού μετανάστη, ανεξέλεγκτων μαζών λαθρομεταναστών, που αριθμούν σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρια τουλάχιστον.
Ένα μεγάλο μέρος απ’ αυτούς είναι Μουσουλμανικού θρησκεύματος και προέρχονται από τις πιο φανατικές Μουσουλμανικές χώρες, όπως το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Αφγανιστάν, η Σομαλία.

Aύξηση 41,4% στους φόρους στην περιουσία το 2014!

Σημαντικά επίσης τα στοιχεία για την αρνητική επίπτωση από τους αυξημένους ΕΦΚ στα καύσιμα...
Αύξηση 41,4% στους φόρους στην περιουσία το 2014!
Ο Προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση των φορολογικών εσόδων στα 45, 6 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 1,258 δισ. ευρώ ή σε 2,8% σε σχέση με το 2013. Τη μεγαλύτερη συμβολή θα έχουν οι φόροι στην περιουσία που αυξάνονται σε ετήσια βάση κατά 41,4%.
Από άμεσους φόρους ο νέος προϋπολογισμός αναμένει 21,5 δισ. ευρώ , έναντι 19,8 δισ. ευρώ το 2013. Από τους έμμεσους φόρους αναμένονται 24,08 δισ. ευρώ, έναντι 24,5 δισ. ευρώ εφέτος.
Μπορεί από τους φόρους στην περιουσία να αναμένονται 3,93 δισ. ευρώ το 2014, ωστόσο σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ούτε ο νέος φόρος ακινήτων ούτε το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί από αυτόν (2,65 δισ. ευρώ) έχουν εγκριθεί από την τρόικα.
Σημαντικά είναι τα στοιχεία για την αρνητική επίπτωση από τους αυξημένους ΕΦΚ στα καύσιμα, ενώ αντίθετα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον ΦΠΑ στην εστίαση. Από ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαιοειδών αντί για 1,1 δισ. ευρώ εφέτος αναμένονται εισπράξεις 536 εκατ. ευρώ, ενώ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα επιφέρει έσοδα 161 εκατ. ευρώ.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τυρί από την ΕΕ στα συσσίτια στην Ελλάδα

Η ευλογημένη δραχμή και η ζωή που χάθηκε...

3,25 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

H ευλογημένη δραχμή των Ελλήνων, το νόμισμα που κράτησε όρθια τη χώρα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, μπορεί να ανήκει στο παρελθόν αλλά καλό είναι να θυμόμαστε την δύναμη και την αγοραστική της αξία σε σχέση με το ευρώ που ξεφτίλισε τα πάντα: 
Τι αγοράζαμε με 1000 δραχμές το 1999:
Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.
Τυρόπιτα: 100 δραχμές.
Καφές φραπόγαλο: 450 δραχμές
Νερό μικρό μπουκάλι: 50 χραχμές
Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.
Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:
Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.
Τυρόπιτα 1,8 ευρώ
Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.
Νερό μικρό μπουκάλι: 0,50 ευρώ

Σύνολο 9,9 ευρώ, δηλαδή 3.250 δραχμές, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163.000 (περίπου όσο και το 1999).
Απλά 14 χρόνια μετά, το κόστος ζωής υπερτριπλασιάστηκε, ο βασικός μισθός μειώθηκε και για το 30% του ελληνικού εργατικού δυναμικού δεν υπάρχει ούτε αυτός ο μισθός της πείνας.

defencenet.gr

Χιλιάδες μαθητές στά Συσσίτια

Κράχ στην αγορά εργασίας - 1 στους 3 δουλεύει χωρίς να πληρώνεται

Παρατεταμένη ύφεση και υψηλή ανεργία έχουν μετατρέψει σε «ζούγκλα» την αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να φθάνουν στο σημείο να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα απλήρωτοι για πολλούς μήνες προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους.
Κι ενώ ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι απλήρωτος για διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών, η «μαύρη» εργασία εκτιμάται ότι φθάνει στο 30%. Όσο για τους «τυχερούς» που συνεχίζουν να πληρώνονται από τους εργοδότες τους, έχουν ήδη δεχθεί μειώσεις στους μισθούς τους της τάξης του 27%-35% και η μία ατομική σύμβαση διαδέχεται την άλλη με όλο και δυσμενέστερους όρους.
Οι ατομικές συμβάσεις είναι πλέον καθεστώς, όπως και η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Λιμοκτονούν και λιποθυμούν στα θρανία οι μαθητές - Ξαναζούμε την Κατοχή

32.358 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Λιμοκτονούν οι μαθητές και λιποθυμούν στα θρανία των σχολικών τους τάξεων. Τα στοιχεία του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» προκαλούν σοκ.
Tο 60% 16.000 οικογενειών -συνολικά δηλαδή 32.358 μαθητές- αντιμετωπίσαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ' αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας κατά το έτος 2012.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ολοένα και περισσότεροι μαθητές πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι και οι γονείς τους δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε λίγο ψωμί...

Aπολύθηκε από τη δουλειά της μετά από διαμαρτυρίες Μουσουλμάνων για τον σταυρό

Περιστατικά που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα - Νορβηγία: Απέλυσαν τηλεπαρουσιάστρια γιατί φορούσε σταυρό!

Η δημοσιογράφος Siv Kristin Sællmann, φορούσε ένα σταυρό στο λαιμό της με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των Μουσουλμάνων και να απολυθεί από τη δημόσια τηλεόραση
Η Siv Kristin Sællmann, ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή ονόματα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, απολύθηκε από τη δουλειά της μετά από διαμαρτυρίες Μουσουλμάνων για τον σταυρό
Ακριβά πλήρωσε την πίστη της στον Χριστιανισμό δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία.

Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για μεταφορά ρεύματος στην Κύπρο; ...Αρχίσαμε !

Λευκωσία: Για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για μεταφορά στην Κύπρο ηλεκτρικού ρεύματος από τα τουρκικά παράλια κάνουν λόγο δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, που επικαλούνται μάλιστα έγγραφο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Η είδηση, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται, ενώ δεν εξηγείται και από τη λογική: Η Ελλάδα και η Τουρκία να κλείνουν συμφωνία για την Κύπρο;
Το τουρκικό έγγραφο αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της σύσφιξης των οικονομικών σχέσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την κατάρτιση μελέτης στο θέμα της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στην “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” (“ΤΔΒΚ”) και την “ελληνοκυπριακή διοίκηση”.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ

Δεν πληρώνει κανείς ...

Οκτώ συλλήψεις την ημέρα για χρέη στο Δημόσιο

Από την αρχή του έτους έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 2.267 συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο και άλλα φορολογικά αδικήματα. Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας), μεταδίδει το ΑΠΕ τα χρέη φτάνουν τα 9.226.765.454,33 ευρώ.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι αστυνομικοί κάθε μέρα προχωρούσε σε οκτώ συλλήψεις ατόμων για χρέη προς το Δημόσιο. Όπως εξάλλου γίνεται γνωστό από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν 365 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, στο πλαίσιο των οποίων εκδηλώθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ενέργειες, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις των υπαιτίων λόγω προηγούμενης διευθέτησης των χρεών τους προς το Δημόσιο.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο Stephen Fry μιλά για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα


Οι μισθοί των βουλευτών


Περισσότερα >> Εθνικά Θέματα

Merrill Lynch: Η άβολη αλήθεια για την Ελλάδα

Για την «άβολη αλήθεια γύρω από την Ελλάδα» κάνει λόγο νέα ανάλυση της Merrill Lynch με σημερινή ημερομηνία.
Όπως τονίζει, πριν από ένα χρόνο ο οίκος υποστήριζε ότι το νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα βασίζεται στο προφίλ χρέους. Υπέθετε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους και ότι η υπόλοιπη Ευρώπη θα κάλυπτε ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό και θα αντιμετώπιζε πιθανές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.
«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα για να δράσει η Ευρώπη. Στο πλαίσιο των τωρινών διαπραγματεύσεων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα και των απαιτήσεων του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους του επίσημου τομέα, συζητάμε τα θέματα που εμπλέκονται. Το βασικό μας σενάριο είναι ότι οι τρέχουσες δυναμικές του ελληνικού χρέους/ανάπτυξης είναι μη βιώσιμες αλλά καταλήγουμε ότι δεν περιμένουμε ένα κούρεμα των χρεών του επισήμου τομέα, αλλά επέκταση των maturities και κάποια μείωση των επιτοκίων».

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ομογενείς θέλουν να ξεφορτωθούν τις περιουσίες τους στην Ελλάδα …

Οι φόροι στα ακίνητα, οι αλλαγές φορολογικής νομοθεσίας και τα γραφειοκρατικά προβλήματα είναι τα βασικά αίτια. Μαζί με τα σπίτια θα χαθούν κι οι ρίζες με τη γενέτειρα

Νέα Υόρκη.- Σχόλιο του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων στο τρίτο τρίμηνο του 2013 υποχώρησαν κατά 11,6%, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς στο 10,9%. Η εξέλιξη αυτή, στην οποία αν συνυπολογιστεί η μεγάλη διόρθωση των τιμών των ακινήτων που ξεκίνησε την τελευταία τριετία, αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων, δανειολήπτες αλλά και τράπεζες, καθώς στο διάστημα αυτό τα ακίνητα έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους.
Θα ανέμενε κανείς ότι μία τέτοια σημαντική μείωση των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα θα αποτελούσε κίνητρο για τα εκατομμύρια των Ελλήνων της διασποράς – και κυρίως της περισσότερο εύπορης Αμερικής – οι οποίοι θα έσπευδαν να αγοράσουν σε δελεαστικές τιμές. Όμως για τους λόγους που θα εξηγήσουμε συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πληθαίνει ο αριθμός Ελληνοαμερικανών οι οποίοι θέλουν να ξεφορτωθούν όσο-όσο σπίτια, διαμερίσματα και οικόπεδα. Το τελευταίο εξάμηνο τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε στην εφημερίδα έχουν αυξηθεί κι η κύρια πηγή της ανησυχίας τους είναι οι νέοι φόροι και τα χαράτσια ακινήτων κι οι συνεχείς αλλαγές τους, τις οποίες αδυνατούν να παρακολουθήσουν.

"Tο έθνος μας ενώνει, το κόμμα μας χωρίζει"

Βουλευτές και «βολευτικές» δια-κρίσεις

Θαύματα δεν γίνονται. Ανατροπές όμως χρειάζονται. Προτείνω:
1. Οι βουλευτές να μην έχουν ειδική αποζημίωση αλλά να εισπράττουν το μισθό τους παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες ή ν' ασκούν το επάγγελμά τους. Μόνον έξοδα παράστασης μέχρι 500 € το μήνα επιτρέπονται όταν δικαιολογούνται (παρίστανται δηλαδή καθημερινά στις συνεδριάσεις της Βουλής).
2. Οι βουλευτές να μην συνταξιοδοτούνται από τη Βουλή αλλά από το φορέα όπου εργάζονται.
3. Οι βουλευτές να έχουν διευκολύνσεις (π. χ. αυτοκίνητο, οδηγό, δωρεάν εισιτήρια) όταν και εφόσον δικαιολογούνται (ιδίως οι βουλευτές επαρχίας).
4. Οι βουλευτές να μην έχουν καμία ασυλία για πράξεις και παραλείψεις που δεν σχετίζονται με την πολιτική τους δραστηριότητα. Όσοι έχουν διαπράξει τα σχετικά αδικήματα πριν εκλεγούν να δικάζονται απευθείας χωρίς να παρεμβαίνει η Βουλή.
5. Οι βουλευτές να έχουν δυνατότητα εκλογής για δύο μόνο συνεχείς θητείες και τέσσερις συνολικά. Μετά το τέλος της θητείας δεν δικαιούνται για ένα τουλάχιστον χρόνο να είναι υποψήφιοι σε δημόσια αξιώματα (π. χ. Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες).
6. Οι βουλευτές να μην συμμετέχουν σε Κομματικά όργανα γιατί ο υβριδικός ρόλος δημιουργεί προβλήματα.
7. Οι βουλευτές να μην υποχρεούνται να ψηφίζουν νομοσχέδια που καταθέτουν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί εάν δεν έχουν προηγουμένως ενημερωθεί ή συμβάλλει στη διαμόρφωσή τους (αλλιώς δεν κυβερνά η Βουλή αλλά οι «κολλητοί»).
8. Οι βουλευτές να έχουν ασκήσει πριν εκλεγούν για μια τουλάχιστον τριετία ένα επίσημο επάγγελμα.

Μέχρι να συμβούν τα παραπάνω καλά θα κάνουν οι βουλευτές να παρέχουν ένα μέρος της αποζημίωσής τους (π. χ. από τις Επιτροπές) υπέρ των δεινοπαθούντων ελλήνων και κυρίως υπέρ των μη-εχόντων συσσίτιο μαθητών.
Έτσι μόνο θα ξανασυνδεθούν με την κοινωνία και θ' αποσυνδεθούν από την πολιτική γραφειοκρατία και τη γοητεία της εξουσίας.

Υ. Γ.: Μόνον αν οι βουλευτές ζήσουν την καθημερινότητα όπως ο μέσος έλληνας θα καταλάβουν το εύρος και το βάθος της κρίσης.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Πάνος Καμμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ 17/11/2013

Ψίθυροι θανάτου στη θάλασσα της Κύπρου

Με τον Μάριο Δημητρίου

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη που αφορά τη συστηματική καταστροφή των ομαδικών τάφων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων του 1974, από το τουρκικό κράτος το 1996, έκανε στη στήλη του στην «Αφρίκα» και στη χθεσινή έκδοση του «Πολίτη», ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.
Γράφει για την απόκρυψη των μαζικών εγκλημάτων του τουρκικού στρατού σε βάρος ανυπεράσπιστων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων και επικαλείται τη μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα ότι «μετά την ίδρυση της επιτροπής αγνοουμένων εδώ, προκλήθηκε πανικός και ανησυχία στην Τουρκία» και έτσι, το 1996, «έστειλαν από την Τουρκία μια ειδική ομάδα στο νησί για να βρει και να καταστρέψει τους τάφους εκείνους».
Προσθέτει, ο Σενέρ Λεβέντ, ότι «ήταν μια επιχείρηση που διεξήχθη με πολλή μυστικότητα. Οι ομαδικές σφαγές Ελληνοκυπρίων διενεργήθηκαν ειδικά μετά το μεγάλο έγκλημα στα χωριά Μάραθα, Αλόα και Σανδαλάρη. Άρχισαν δολοφονίες Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων -παιδιών, ηλικιωμένων- χωρίς διακρίσεις από οργισμένους Τούρκους στρατιώτες και μερικούς Τουρκοκύπριους. Όσοι γνώριζαν, έδειξαν τους τάφους που ήξεραν, στην ειδική ομάδα που ήρθε από την Τουρκία. Στην Αφάνεια, στην Άσσια, στο Μπέκιοϊ, στο Τζιάος. Πήγαν και στο Βαρώσι που είναι κλειστό για χρόνια.

H συνέχεια >>  ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΔΗΜΑΡάτων έργα…

Λίγες μέρες μετά απ’ όσα σάς γράφαμε στο «Προξενείο-Στοπ» για τα…ανδραγαθήματα του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, επανερχόμαστε σήμερα με μία άλλη είδηση, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τα…κεντρικά του μαγαζιού. Ο λόγος για την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή πριν από λίγες μέρες οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας, ζητώντας να πληροφορηθούν για ποιο λόγο δεν άνοιξαν για προσευχή τα τζαμιά Ζιντζιρλί στις Σέρρες και Κουρσουνλού στα Τρίκαλα! Συγκεκριμένα, το ερώτημα που απευθύνεται προς τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, διατυπώθηκε ως εξής:
«Θέμα: Απόρριψη χορήγησης άδειας προκειμένου να τελεστεί η προσευχή της Παρασκευής...

Ολοκληρο το άρθρο >> proxeneio-stop.org

Ολοκληρωτικός βιασμός της ελληνικής κοινωνίας από τις δυνάμεις της ολιγαρχίας και το σύστημα της κομματοκρατίας

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δημοτικές εκλογές: Λογαριάζουν χωρίς το λαό, τα κόμματα

Βλέπουμε κάθε τόσο ανακοινώσεις ότι "το τάδε κόμμα θα στηρίξει τον τάδε υποψήφιο" ή "δεν θα στηρίξει" ή "θα συμμαχήσει με το δείνα κόμμα". Στον κόσμος τους είναι οι κομματικοί στρατοί, που...
δεν εκφράζουν πλέον, ούτε το 20% του ελληνικού λαού. Σιγά μην ψηφίσει ο κόσμος δήμαρχο, επειδή θα τον υποδείξει το κόμμα !
Το 80% των Ελλήνων απεχθάνεται όλα τα κόμματα και κάποιοι υποψήφιοι νοιάζονται για το ποιό κόμμα θα τους στηρίξει !

taxalia.blogspot.com

Φωνές του χτές ... για το αύριο





Ο Τούρκος αντιπρόεδρος θέλει να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί

«Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν και εισηγήθηκε να ξαναγίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά.
«Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία», είπε ο Μπουλέντ Αρίντς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Στήνεται σκηνικό Κρίσης ; ...

Ένας σχηματισμός απο εννέα (9) Τούρκικα μαχητικά εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα προχώρησαν σε Παραβιάσεις και Παραβάσεις του FIR Αθηνών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο !
Τα πράγματα δεν πάνε καλά στη περιοχή και οι εντάσεις δεν θα είναι αναμενόμενες ....
Ακόμη και οι δηλώσεις για έρευνες για την ανεύρεση της σορού του Τούρκου Πιλότου νότια της Χίου που ''καταρρίφθηκε'' από Ελληνικά μαχητικά σύμφωνα πάντα με ισχυρισμούς των Τούρκων πριν από χρόνια, δεν ειναι τυχαίες !
Το να θυμήθηκαν οι Τούρκοι τον πιλότο τους τώρα ,ενώ το μαχητικό τους είναι στα 400 μέτρα βάθος και τα πρωτοσέλιδα του Τούρκικου τύπου ,εφημερίδα VATAN και οι αναφορές της ΖΑΜΑΝ με παραινέσεις προς την Τούρκικη ηγεσία για ανέυρεση της σορού από τους συγγενείς του Τούρκου Πιλότου...παραείναι ''χοντρά'' για να μην είναι στημένα !
Η Τουρκία θα τα παίξει όλα για όλα όχι βέβαια για τον νεκρό πιλότο, αλλά για τα πετρέλαια της Περιοχής ... Προσοχή αν παίξουμε το χαρτί του κατευνασμού και της ηττοπάθειας είμαστε χαμένοι από χέρι!
Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο μια γλώσσα και την ξέρουμε καλά αιώνες τώρα !
Αν επικρατήσει η λογική και δήθεν η καλή μας ζωή '''βλέπε Κύπρος ''' Δεν μας θα υπολογίζει πλέον κανείς, ούτε καιν οι Τσάμηδες,γιατί οι Σκοπιανοί μας έχουν γραμμένους κανονικά !

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το Λιμάνι της Νούσας και ο Κορινθιακός Κόλπος.


ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑΣ, Toledo, Ohio.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες του πρώην Δήμου Θίσβης και του Δήμου Θηβών.
Ήρθε η ώρα, εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, να εξετάσουμε τους πρώην Δημάρχους, τους τωρινούς, καθώς επίσης και αυτούς που ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν.
Ο Δήμος Θίσβης στα 12 χρόνια του Καποδίστρια, είχε την ατυχία να κυβερνάται από στρατιωτικόν.
Ο Δήμος Θηβών αυτήν την τετραετίαν κυβερνάται επίσης από στρατιωτικόν.
Άτομα, δηλαδή, που είχαν διδαχτεί να εκτελούν εντολές, να βομβαρδίζουν και να καταστρέφουν τα πάντα. Αυτό είναι το είδος εντολών που παίρνουν από τους κυβερνώντες του κράτους σήμερα, που και αυτοί περνούν εντολές από τους μεγάλους επιχειρηματίες.
Η ιστορία, μας έχει διδάξει πολλά και θα αναφέρω ένα παράδειγμα:
Όταν ο σημερινός μας κ. Α. Σαμαράς ήταν υπουργός πολιτισμού με πρωθυπουργό τον κ. Κ. Καραμανλή, δεν επέτρεψε να δοθεί το λιμάνι της Νούσας στον όμιλο Στασινοπούλου.
Μόλις ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού όμως άλλαξε ΓΝΩΜΗ. Ο υπουργός του κ Γ. Στουρνάρας το παραχώρησε στον όμιλο Στασινόπουλου Γιατί; Αφού είχε ήδη χαρακτηριστεί από τρεις υπουργούς Πολιτισμού (Μ. Μερκούρη – Μ. Λιάπης – Α. Σαμαράς) σαν αρχαιολογικός χώρος.
Τι ανάγκασε τον κ. Α. Σαμαρά να παραχωρήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Όρμο της Νάουσας, που δεν εχουν μεχρι σημερα περιβαλλοντικες μελετες, για 30 χρόνια στον όμιλο Στασινόπουλου; Μήπως ήθελε να απαλλάξει τον κ. Στασινόπουλο από τους δασμούς, για τα εισερχόμενα και εξαγόμενα προϊόντα του ομίλου του; Ή μήπως θεώρει ότι η καταστροφή ολοκλήρου του Κορινθιακού κόλπου δεν είναι τόσο αξιόλογη όσο τα προϊόντα του ομίλου;

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!!! Δημοσθένης πρός Αθηναίους:


Τότε 384-322 π.Χ ... Σήμερα 2013 μ.Χ


– Όλοι πρέπει να εξοργίζεστε εξίσου όταν βλέπετε ότι πολύ εύκολα κινδυνεύουν να κακοποιηθούν οι πιο φτωχοί και αδύναµοι πολίτες, ενώ οι βδελυροί και πλούσιοι μπορούν να αδικοπραγούν ατιµωρητί και να εξαγοράζουν πρόσωπα για να εκβιάζουν καταστάσεις (…)
– Στρέψτε το βλέμµα προς τους σημερινούς πολιτικούς: άλλοι από φτωχοί έγιναν πάμπλουτοι, άλλοι από άσηµοι χόρτασαν τιµές, ορισμένοι έφτιαξαν σπίτια δίπλα στα οποία τα δηµόσια οικοδομήματα είναι πιο σεµνά, κι όσο ο πλούτος της πόλης ελαττωνόταν, τόσο ο δικός τους αύξανε(…)
– Δεν είναι ασφαλώς ένα και δύο τα αίτια ένεκα των οποίων έφθασαν τα πράγµατα εδώ. Αλλά την κύρια αιτία θα τη βρείτε στο πρόσωπο εκείνων που προτιµούν να σας είναι ευχάριστοι παρά να σας συμβουλεύουν ορθά. Απ’ αυτούς, πολλοί προσπαθούν να συντηρούν τη σηµερινή κατάσταση γιατί αντλούν από αυτή δημοτικότητα και εξουσία – κι έτσι ούτε οι ίδιοι προνοούν για το αύριο, ούτε νοιάζονται για το αν εσείς προνοείτε (…)
– Βρίσκονται σε τέτοια εγκατάλειψη και σε τέτοια χάλια τα πράγµατα, ώστε ακόµη όσοι μιλούν από τούτο το βήµα πρότειναν συνειδητά τα πιο βλαβερά μέτρα κι εσείς τα ψηφίζατε, πάλι δεν θα μπορούσαμε να βρεθούµε σε χειρότερη θέση (…)

Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας

Σημαντική προστασία από τον καρκίνο στο πάγκρεας έχουν οι γυναίκες που καταναλώνουν μέτρια ποσότητα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, οι οποίοι αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι τα φιστίκια, τα κάσιους και άλλες ποικιλίες ξηρών καρπών προστατεύουν από τον καρκίνο στο πάγκρεας, ο οποίος συνδέεται με τον σακχαρώδη διαβήτη που αναστέλλεται από την οικογένεια των ξηρών καρπών που περιλαμβάνει τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια.
Οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλες ουσίες, αλλά παράλληλα και πολλές θερμίδες, γι' αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα.

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης, ΑΕ

Αποκαλύψεις δημοσιογράφου για κυβερνητικές πιέσεις σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους

"Η κυβέρνηση πιέζει τα ελληνικά μίντια να σπάνε συστηματικά το off the record κοινοτικών αξιωματούχων, ώστε να μην μας μιλάει κανένας στις Βρυξέλλες και να μην μεταδίδουν "ενοχλητικές" πληροφορίες οι Έλληνες ανταποκριτές", αποκαλύπτει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, ανταποκριτής στις Βρυεξέλλες Νίκος Χρυσολωράς.
"Δεν θέλουν να μας μιλάει κανείς και προσπαθούν να μας κάψουν σαν δημοσιογράφους", σημειώνει και προσθέτει: "Γιατί φυσικά, όταν μιλάς σε ξένους αξιωματούχους, μπορεί και να σου πουν ότι η "20 λεπτη συνάντηση" μεταξύ Σαμαρά-Μέρκελ έγινε μόνο στο μυαλό του Κεδίκογλου και ότι δεν είμαστε πιο κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, απ' ότι ήμασταν τον Σεπτέμβριο, και ότι υπάρχει "δημοσιονομικό κενό" (η κυβέρνηση το αρνείτο μέχρι τον Οκτώβριο) και ότι η Τρόικα δεν ζητάει μόνο αυξήσεις φόρων, αλλά και καταργήσεις/μειώσεις φόρων, οι οποίοι βολεύουν την κυβέρνηση και τους κρατάει (φόροι υπέρ τρίτων, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι μεταβίβασης) και ότι η Τρόικα ζητάει να κλείσουν τελείως τα ΕΑΣ, και ότι τα νούμερα που τους δίνει η Αθήνα για τον προϋπολογισμό του 2014 θεωρούνται στις Βρυξέλλες βγαλμένα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ή κάποιο άλλο έργο επιστημονικής φαντασίας".
Και συνεχίζει, γράφοντας: "Επειδή λοιπόν δεν τους αρέσουν αυτά που γράφουμε (ούτε και σ'εμάς αρέσουν, αλλά τι να κάνουμε, μεταδίδουμε την πληροφορία), προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο στην Ελλάδα ότι απαγορεύεται το OFF the RECORD (αλήθεια; ισχύει το ίδιο και για τα οφφ του Κεδίκογλου;;;). Και άκουσον-άκουσον, έδωσε εντολή η "Αθήνα" στη γενική γραμματεία ενημέρωσης να μην μας στέλνει την αποδελτίωση Βελγικού-κοινοτικού τύπου, δήθεν για να μας τιμωρήσει. Λες και είμαστε σαν τα μούτρα τους, να βγάζουμε ρεπορτάζ διαβάζοντας μεταφρασμένες εφημερίδες".
"Σημειωτέον, όπως μου λέει ο Ιγνατίου, στην Ουάσινγκτον πάει κανονικά η αποδελτίωση. Η εντολή μπλακ-άουτ είναι ειδικά για Βρυξέλλες... Βρε ασ'τα διάαλα...", καταλήγει φανερά εκνευρισμένος.