Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

"Γιατί ... ;"

Παράδοση άνευ όρων, τελικά του Ελληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στον Τούρκο ομολόγό του Αχμέτ Νταβούτογλου καθώς τελικά τα επίμαχα tweet "κατέβηκαν" δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι η ελληνική ηγεσία φοβήθηκε τις αντιδράσεις της Τουρκίας
Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να διαγράψει τα επίμαχα tweets έδειξε "άτακτη υποχώρηση".
Εντύπωση όμως κάνει ότι τα δυτικά ΜΜΕ επέλεξαν να προστατέψουν την Τουρκία αδιαφορώντας για τις παραβιάσεις του Αιγαίου, αλλά και για το γεγονός ότι φαίνεται να επιθυμούν την ένταξη μιας μουσουλμανικής χώρας στην ΕΕ, στην οποία αποδεδειγμένα διαβιούν χιλιάδες τζιχαντιστών, που από θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ, αφού θα καταργηθεί η έκδοση βίζας.

Το άρθρο >> PN.gr

Ο τουρκικός Στρατός ισοπεδώνει τις κουρδικές πόλεις Τσίζρε και Ντέρικ στην Τουρκία

ΙΔΟΥ Η "ΥΠΟΨΗΦΙΑ" ΧΩΡΑ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ!
Εξοντώνουν αμάχους και οι Ευρωπαίοι τους "χαϊδεύουν" τα "αφτιά"

Την ίδια στιγμή που η ΕΕ "χαριεντίζεται" με την Τουρκία και οι Ευρωπαίοι δίνουν γη και ύδωρ στην Τουρκία για να ανακόψει τις τεράστιες προσφυγικές ροές, η Άγκυρα προχωρά σε κανονικές πολεμικές επιχειρήεις εντός των κουρδικών πόλεων Τσίζρε και Ντέρικ στην περιφέρεια Χατάι, σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.
Και οι δύο πόλεις όπως και η πόλη Νίσιβη τελούν υπό στρατιωτικό νόμο και υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ευρώπη – Τουρκία ... το μεγάλο παιχνίδι





Οι έρωτες των θεών στην μυθολογία μας

[[ δαμ- ων ]]

B΄ μέρος
Θεοί έσμιξαν με θεές και νύμφες κι έφεραν στον κόσμο θεούς και θεότητες που βοήθησαν την ανθρωπότητα, ή καθόριζαν την τύχη και τον πολιτισμό της. Ενδεικτικά ας δούμε τους έρωτες του κεραυνόχαρου Δία:
Πρώτη γυναίκα του Δία ήταν η Χθονίη, που ο ίδιος ονόμασε Γη, και για χάρη της έφτιαξε τον κόσμο, ντύνοντάς την με ένα πέπλο, όπου πάνω του είχε σχεδιασμένες όλες τις στεριές και όλες τις θάλασσες. Δεύτερη γυναίκα του ήταν η Μήτιδα, που στο μυαλό της είχε όλη τη σοφία των αθάνατων και των θνητών. Αυτήν σαν έμεινε έγκυος την κατάπιε, γιατί υπήρχε χρησμός πως μετά την κόρη που θα γεννούσε, θα έκανε γιο που θα του έπαιρνε την εξουσία. Έτσι μετά από εννιά μήνες έβγαλε από το κεφάλι του τη θεά της σοφίας, την Αθηνά πάνοπλη. Άλλη γυναίκα του ήταν η Διώνη, απ’ όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη. Κάποτε ερωτεύτηκε την Αστερία, την κόρη του Κοίου και της Φοίβης, που του γέννησε την Εκάτη, την οποία τίμησε πολύ. Την Αστερία την έδωσε για γυναίκα στον Περσέα. Από την αδερφή της Αστερίας, την Λητώ, απόχτησε τα υπέροχα παιδιά τον Απόλλωνα και την Άρτεμη, που τους είχε παντοτινά στον Όλυμπο. Πλάγιασε και με την Δήμητρα και γεννήθηκε η Περσεφόνη, που έγινε η ρήγισσα του Άδη.
Νόμιμη και παντοτινή γυναίκα του ήταν η Ήρα, από την οποία απόχτησε τον Άρη, τον θεό του πολέμου, την Ήβη, που έγινε γυναίκα του Ηρακλή, και την Ειλείθυια, που βοηθούσε στο ξεγέννημα των γυναικών. Παιδί τους ήταν και ο κουτσοπόδαρος θεών της τέχνης των μετάλλων, ο Ήφαιστος.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η Τουρκία είναι ο φρουρός των ευρωπαϊκών συνόρων

Η Τουρκία παρά τα όσα έχει πράξει μέχρι σήμερα στο πόλεμο εναντίον της Συρίας και ως ένα κράτος που συνέβαλλε για την καταστροφή της, στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στην οποία συμμετείχε κέρδισε χωρίς να δώσει σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας 3 δις ευρώ ως πρώτο βοήθημα για τα στρατόπεδα προσφύγων καθώς και ότι θα είναι η χώρα που θα κινεί κύματα ανθρώπων όπως θέλει η Ε.Ε είτε με το να τους σπρώχνει προς την Ευρώπη όταν η Ε.Ε τους χρειάζεται, είτε να τους μαζεύει πίσω και να τους σπρώχνει προς τις περιοχές καταγωγής τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την προσωπική τους ασφάλεια. Η Ε.Ε ήθελε έναν καλό φρουρό στα εξωτερικά της σύνορα και αφού η Ελλάδα ήταν άχρηστη σε αυτόν τον τομέα (όπως παραδέχθηκε η πλειοψηφία της ελληνικής βουλής) βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο στο πρόσωπο του Ερντογάν που τόσο στήριξε το κόμμα του στις τελευταίες εκλογές η πάντα φίλη της Τουρκίας, Γερμανία.

H συνέχεια >> ΣΤ.com

Το Βερολίνο επέβαλε το τέλος ...

Έμπνευση καταρχήν, και εν συνεχεία απαίτηση του Βερολίνου ήταν η εισήγηση και ακολούθως απόφαση της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, πλην της ΝΔ, για κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών του πρώτου κόμματος και αναλογικότερο διαμοιρασμό των εδρών επί του συνόλου των κομμάτων.
Με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών πρακτικά καταργούνται όχι μόνο οι μονοκομματικές αλλά και οι δικομματικές κυβερνήσεις στην Ελλαδα και εισερχόμαστε σε μια περίοδο πολυκομματικών κυβερνητικών σχημάτων τα οποία όχι μονο θα ελέγχονται πιο εύκολα απο το Βερολίνο αλλα και θα απουσιάζει κάποιο αντίπαλο πολιτικό δέος αλλά και "ατυχήματα" τυπου ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι συνεχεις αναδιαπραγματεύσεις κ.λ.π... [...]...
Οι Γερμανοί θέλουν όλα τα κόμματα μέσα και δεν τους ενδιαφέρουν τα δύο κόμματα που θα μείνουν έξω όπως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ:
Το ΚΚΕ έτσι και αλλιώς βρίσκεται στο πολιτικό περιθώριο και με δική του επιλογή καθώς δεν συμμετέχει ποτέ σε καμία κοινή πολτική προσπάθεια, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι τραυματισμένη από την υπόθεση Π.Φύσσα και την πολιτική συνωμοσία που εξυφάνθηκε εναντίον της και δεν δείχνει ικανή να ανακάμψει και να διεκδικήσει πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική σκηνή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδεί αυτά τα ποσοστά που πήρε στις τελευταίες εκλογές και το μόνο που θα επιδιώξει είναι να διατηρήσει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο πολιτικό γίγνεσθαι και να ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι.
Βέβαια αυτό καθόλου δεν αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και νιώθει να μην υπάρχει κανένα μέλλον για τον ίδιο,για τα παιδιά του, και την χώρα.

"Eχει υπογραφεί συμφωνία για μείωση 40% των συντάξεων"

"Η κυβέρνηση στην αγκαλιά της διαπλοκής και διαφθοράς"

Ρωσία - Γαλλία - Τουρκία - ελληνική δικαιοσύνη

Χτές...Σήμερα...Αύριο

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μια γεωπολιτική ανάλυση.++

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ εκ Βερολίνου

H Γερμανία μας "καθίζει με το στανιό" στο ίδιο τραπέζι με τους δουλεμπόρους ισλαμιστές της Άγκυρας για να μοιραστεί το Αιγαίο!

Με το "στανιό" μας "καθίζει" η Γερμανία με τους δουλεμπόρους ισλαμιστές της Άγκυρας για να μοιραστεί το Αιγαίο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η τριμερής συνάντηση Α.Μέρκελ ,Α.Τσίπρα, και Ρ.Τ. Ερντογάν.
Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση θα γίνει μετά την σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και στο περιθώριο της διάσκεψης για το Κλίμα που ξεκινά τις εργασίες της τη Δευτέρα στο Παρίσι.
«Ο κ. Τσίπρας, η καγκελάριος και ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν σύμφωνοι ότι μία τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και ότι θέλουν να την επιδιώξουν», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία.


Κράτος προβοκάτορας η Τουρκία – «Πολιτικοί νάνοι» στην Ελλάδα



Διαφθορά των πολτικών και των κομμάτων

"O κόσμος δεν ρίχνει κυβερνήσεις"

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κινδυνεύει να χάσει μεγάλους πελάτες... λόγω λαθρομεταναστών

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους μεγάλους πελάτες της, καθώς εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει περάσει ούτε ένα τρένο από τα σύνορα της χώρας. Αιτία, η κατάληψη των γραμμών του ΟΣΕ από μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Αποτέλεσμα είναι τα φορτία που μεταφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην καταλήγουν στον προορισμό τους και οι εταιρείες-πελάτες της να απειλούν με αποχώρηση.
Οι εταιρείες, μεταξύ των οποίων η HP και η SONY, αντιδρούν ιδιαίτερα έντονα πλέον, καθώς βλέπουν την ελληνική πλευρά να μην μπορεί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να αδυνατεί να διακινήσει τα εμπορεύματά τους.

Μείωση 20% στις συντάξεις!

Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ : "Η Τουρκία υποστηρίζει τον ISIS"

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Χώρα προβοκάτορας η Τουρκία



«Καρφιά» Κωνσταντοπούλου για το γεύμα Τσίπρα-Στουρνάρα

«Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ, τραπέζωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο η Ζωή Κωνσταντοπούλουστο στο twitter και στο facebook.
Το κείμενο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το εξής:
«Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ ΕΛΛ -0,11%, τραπέζωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.
Προφανώς για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.
Και, βέβαια, για να τους επαινέσει για την πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού Μνημονίου, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανακεφαλαιοποίηση.
Στο επόμενο γεύμα, να προσκαλέσει και τον Αλ. Φλαμπουράρη, να συζητήσουν πώς την ώρα που η κοινωνία αφαιμάσσεται, το φαγοπότι συνεχίζεται».

Ρώσος πιλότος του SU-24: «Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν πριν την κατάρριψη»

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ-ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ.

Δηλώσεις Πούτιν για την κατάρριψη ρωσικού του μαχητικού

Guardian: Οι Τούρκοι είναι συνεργοί των τζιχαντιστών;

Να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα, αν οι Τούρκοι είναι συνεργοί των τζιχαντιστών επιχειρεί με ανάλυσή του ο Guardian.
Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήριζε τους Τούρκους συνεργούς των Τζιχαντιστών.
Ο Guardian σε ανάλυσή του τονίζει ότι: «Από την αρχή του συριακού πολέμου η Τουρκία είχε ενεργότερη ανάμειξη και διέτρεχε περισσότερους κινδύνους από καθένα από τα άλλα κράτη που συντάχθηκαν κατά του Ασαντ.
Τα τουρκικά σύνορα ήταν η κύρια οδός για τους τζιχαντιστές και για όλους όσους ήθελαν να εισέλθουν στη Συρία. Οι στρατιωτικές της βάσεις χρησιμοποιούνταν για τη διανομή όπλων και εργαλείων για τους τζιχαντιστές».


Η Τουρκία είναι παρακράτος με συνέπειες για όλους

Οι έρωτες των θεών στην μυθολογία μας

[[ δαμ- ων ]]

Στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται οι έρωτες των θεών με θνητές ή θνητούς. Οι Έλληνες δεν κατέχονται από κανενός είδους σεμνοτυφία. Όλα στην φύση, στο Σύμπαν είναι αποτέλεσμα του έρωτα, του έρωτα του χιλιοτραγουδισμένου. Η δημιουργία του κόσμου είναι αποτέλεσμα ερωτικού αγκαλιάσματος, η γέννηση των θεών οφείλεται στον έρωτα, η γέννηση των ηρώων οφείλεται στο ερωτικό σμίξιμο ανώτερων δυνάμεων (θεών) με κατώτερες δυνάμεις (ανθρώπους). Αν γράφαμε τους έρωτες των θεών του Ολύμπου με θνητές ή θνητούς θα έπρεπε να γράψουμε ένα ολόκληρο βιβλίο. Ενδεικτικά θα γράψουμε σε συντομία τους έρωτες του νεφελοσυνάχτη Δία με τις θνητές:
Υπήρχαν εποχές που άναψε ο πόθος του Δία και για θνητές γυναίκες. Η Αφροδίτη τον έκανε να επιθυμήσει θεές του γαλάζιου ουρανού, νύμφες των γάργαρων νερών των πηγών και ποταμών αλλά και της βαθύκοιλης θάλασσας, νύμφες των δασόσπαρτων βουνών και τσαχπίνες θεές βαθύσκιωτων δασών. Μα αυτές οι θνητές είχαν άλλη γλύκα. Έβραζε το αίμα τους και η αγκάλη τους είχε το άρωμα της γης. Έτσι έγινε πατέρας χαριτωμένων θεών που δίδαξαν με πολλούς τρόπους στους θνητούς να καλλιεργούν τη γη και των αμπελιών την τέχνη. Να βγάζουν το γλυκό ψωμί και το μυρωδάτο κρασί. Να ζεύουν τα ζώα στ’ αλέτρι και τον τροχό, να φτιάχνουν εργαλεία και να προάγουν τον πολιτισμό. Απ’ αυτόν γεννήθηκαν και οι τρανοδύναμοι ήρωες, που απάλλαξαν την ανθρωπότητα από τέρατα και φοβερά θηρία.

Συνέχεια >>> VAGIAblog

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ελλάδα, χώρα χωρίς κράτος και χωρίς σύνορα, κάτι που θα πληρώσουμε ακριβά τα επόμενα χρόνια

Τα τρία ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία...
Επιτέλους, πρέπει η Ελλάδα να συνέλθει και η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι κυβερνά ένα κράτος και όχι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Με την ιδεοληψία της να καταργήσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, που ήταν ένα μέτρο αποτροπής, με τις δηλώσεις μελών της ότι «πρέπει να πέσει ο φράχτης στον Εβρο» και την εξαγγελία της πολιτικής των ανοικτών συνόρων, δημιουργήσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ε.Ε. αλλά και στην ίδια την πατρίδα μας.
Την ίδια στιγμή, με την πολιτική της έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να μετατρέψει το ζήτημα των προσφύγων, που μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ήταν σχετικά διαχειρίσιμο, σε ένα πυρηνικό όπλο στα χέρια της, το οποίο, σε συνδυασμό με την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, απειλεί, από τη μία, τα -ούτως ή άλλως αδύναμα- θεμέλια της Ε.Ε. και, από την άλλη, τα συμφέροντα του Ελληνισμού σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η συνέχεια >> πηγή

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μέγιστος εθνικός κίνδυνος

Το Βερολίνο μας "καθίζει" σε τριμερή διάσκεψη για το Αιγαίο με την Τουρκία

Σε μια ολέθρια εξέλιξη για εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο οδηγεί την χώρα το Βερολίνο: Για τριμερή συνάντηση μιλάει το Βερολίνο μεταξύ Ελλάδας,Τουρκίας και Γερμανίας(ΕΕ),δηλαδή βγάζουν εκτός ΕΕ την Ελλάδα και την βάζουν σε απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία για τον έλεγχο του Αιγαίου και τις αρμοδιότητες έρευνας και διάσωσης.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι Αμερικανοί από το 1974 επιχειρούν να το πετύχουν με την απειλή "κλεισίματος" της "στρόφιγγας" της χρηματοδότησης οι Γερμανοί.

πηγή

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Europe, Réveille-toi! – Debout la Grèce! Réveille-toi!

Μετα την επίθεση των Τζιχαντιστών

Τροπολογία-σοκ της κυβέρνησης για τον Νίκο Ρωμανό

Είναι η δεύτερη φορά στο διάστημα των 10 μηνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που δημιουργείται τέτοιο ζήτημα, καθώς τον Απρίλιο με άλλο «φωτογραφικό» άρθρο στο νομοσχέδιο «για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'» είχαν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, «ο οποίος έχει εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του και το ποσοστό αναπηρίας του υπερβαίνει το 80%».
Με τη νέα ρύθμιση ευνοείται ο Νίκος Ρωμανός, υπόδικος φίλος του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που απασχόλησε πρόσφατα τη δημοσιότητα όταν με επιστολή του, στις 12 Νοεμβρίου, προανήγγειλε «Μαύρο Δεκέμβρη» και συγκρουσιακές εξεγέρσεις.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ISIS ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

"Το δόγμα του σόκ"

Ο Ορέστης εκδικείται τη δολοφονία του πατέρα του Αγαμέμνονα με τη βοήθεια της αδελφής του Ηλέκτρας

[[ δαμ- ων ]]

Σχόλια: Στον μύθο του μητροκτόνου Ορέστη, ο γιος του Αγαμέμνονα έκανε διπλό φόνο. Στην περίπτωση του Ορέστη, υπάρχει ο φόνος από τους μοιχούς στο νόμιμο σύζυγο. Οι θεοί δε συγχωρούν το φονικό και εκλέγουν τον ίδιο τον γιο του σκοτωμένου να επιβάλλει την τιμωρία. Χρησμοδοτούν γι’ αυτό και του καθορίζουν συνέπειες της παρακοής του. Ο Ορέστης δεν είχε άλλη επιλογή, η πράξη του ήταν προκαθορισμένη. Ναι, την διέπραξε, ήταν έγκλημα. Μα μετανιώνει, οι τύψεις τον αρρωσταίνουν, οι Ερινύες τον καταδιώκουν. Επιζητεί τον εξαγνισμό, τον οποίο κάνει ο Απόλλωνας. Οι ίδιοι οι θεοί τον χρησιμοποίησαν, αυτοί ήταν το πρεπούμενο να τον εξαγνίσουν. Όταν μια ψυχή χρησιμοποιείται, με βάση το “νόμο της ανταπόδοσης”, για την απόδοση δικαιοσύνης και τη λήψη των κατάλληλων μαθημάτων από κάποιες άλλες ψυχές, οι πνευματικές δυνάμεις δεν είναι αμείλικτες. Βοηθούν τους δράστες- ψυχές να ξεπεράσουν τις όποιες δυσμενείς καταστάσεις δημιουργούνται. Προφανώς δεν αναιρείται η ανόσια πράξη τους! Γι’ αυτό οι Ερινύες συνέχισαν την καταδίωξη. Δόθηκε, λοιπόν, δεύτερη ευκαιρία, στην Αθήνα, στον Ορέστη να απαλλαγεί από το κρίμα. Και τώρα η απαλλαγή από το ηθικό βάρος του φόνου είναι τελεσίδικη. Έτσι και η ψυχή αφού δοκιμαστεί ακόμη λίγο απαλλάσσεται από τα καρμικά βάρη.

Η συνέχεια >>> Vagiablog


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τον φράχτη των Σκοπίων;

Ελληνίδα ευρωβουλευτής αποκαλύπτει με ερώτησή της στην Κομισιόν πως ο φράχτης που φτιάχνουν τα Σκόπια στα σύνορα με την Ελλάδα για την αποφυγή των προσφυγικών ροών χτίζεται με κοινοτικά κονδύλια. Επειδή τα Σκόπια παίρνουν προενταξιακή οικονομική βοήθεια, ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Instrument for pre-Accession Assistance, τα μισά από τα χρήματα αυτά, περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για υποστηρικτικές δράσεις στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής και της προστασίας των συνόρων και χρησιμοποιούνται για την ανέγερση του φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα.

ΤΕΛΟΣ ... η συνθήκη Σένγκεν ... και η ευρωπαϊκή ιδέα

Αφού πρώτα μας "βούλιαξαν" με λάθρο και πρόσφυγες (από έναν πόλεμο που άλλοι είναι οι υπαίτιοι) οι "εταίροι" μας, αλλάζουν την Συνθήκη Σένγκεν.
Αποφάσισαν να ενισχύσουν τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων ακόμα και για τους πολίτες που είναι κάτοικοι των 26 κρατών-μελών του χώρου Σένγκεν και να δράσουν άμεσα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της καλύτερης συνεργασίας των εθνικών αστυνομικών, αντιτρομοκρατικών και δικαστικών αρχών.

αχχ αυτή η τεχνολογία μας ...

Τώρα θέλουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να .... συνεχίσουν ...



''Εξουσία των Ελίτ vs Δύναμη του Πατριωτισμού''

Τα Γερμανικά Ιδρύματα στην Ελλάδα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Λαθροροές (τρομοκρατία) & Ευρώπη-Ελλάδα



Από 5% έως 20% οι περικοπές στις συντάξεις

Συνάντηση με την τρόικα θα έχει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τις πληροφορίες να θέλουν να επεξεργάζεται σενάρια για μειώσεις στις συντάξεις που κυμαίνονται από 5% έως 20% και αφορούν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μάλιστα υπήρξε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς οι οποίοι θέλουν μειώσεις που να κατεβάζουν τις συντάξεις στο 55% του μισθού, ενώ στα σενάρια του υπουργείου οι μειώσεις ήταν μικρότερες και οι συντάξεις έπεφταν ως το 60% του μισθού. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα βέτο από την πλευρά των δανειστών για χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης ώστε, για παράδειγμα, η μέση σύνταξη σε μισθό 1.450 ευρώ να μην ξεπερνά τα 800 ευρώ.

Eξόδος της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν;

Το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail, αν και δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη πηγή, είναι ξεκάθαρο: Η ζώνη Σένγκεν όπως την γνωρίζαμε πλησιάζει στο τέλος της.
Η προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό έχουν οδηγήσει μία από τις βασικές κατακτήσεις της ΕΕ στα όριά της, ενώ -όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα- χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και κάποια κράτη της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, θα υποχρεωθούν να αφήσουν την συνθήκη και να βγουν εκτός της.
Στην θέση της υπάρχουσας συνθήκης Σένγκεν θα δημιουργηθεί μία πιο μικρή, η οποία θα περιλαμβάνει λιγότερες χώρες για να μπορούν να ελέγχουν με μεγαλύτερη ευχέρεια τις ροές μεταναστών στο εσωτερικό τους.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Kάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι το αργό πετρέλαιο

Η κατάσταση στη Γαλλία αφορά και την Ελλάδα...Ελληνοτουρκικά



Ξεκινά το πρόγραμμα για την στέγαση των 20.000 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα - Πώς θα γίνει η... επιδότηση ενοικίου

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες, που ανακοινώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου μετά την άτυπη σύνοδο των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, επιχειρούν να καθορίσουν η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Τον σχεδιασμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.
Η δέσμευση της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου και όπως δηλώνουν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της Ύπατης Αρμοστείας ο διεθνής οργανισμός θα είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα αυτό.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Φιλικό Τουρκία - Ελλάδα: Αποδοκιμασίες στον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας παρόντος του Αλ.Τσίπρα

Η Τουρκία φιλοξενεί την Ελλάδα στο "Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ" στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης των δύο ομάδων και συνέβη το εξής ασυνήθιστο και απαράδεκτο. Ο αγώνας δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη!
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάθονται μαζί στο γήπεδο. Παρ' όλα αυτά υπήρξαν χειροκροτήματα αλλά και κραυγές αποδοκιμασίας στον Αλέξη Τσίπρα καθώς και αποδοκιμασίες στον Εθνικό Υμνο της Ελλάδας.



Γεωπολιτική μοιρασιά και οι «βάσεις» του ISIS

Είχαμε ένα όραμα ... που μετά το κατάστρεψαν!

«Ο κόσμος να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Τι θα γίνει άν ...

Η Ραχήλ Μακρή καλεσμένη στην εκπομπή '' Παρεμβάσεις''

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"Δεν θέλουμε μουσουλμάνους πρόσφυγες στο έδαφός μας"

Μετά το Τέξας ο κυβερνήτης του οποίου Greg Abbott γνωστοποίησε στην Ουάσιγκτον ότι η πολιτεία του δεν πρόκειται να δεχθεί στο έδαφός της κανένα μουσουλμάνο πρόσφυγα, ύστερα από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Pat McCrory διαμήνυσε και αυτός στην Ουάσιγκτον ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες είναι πλέον «persona non grata» για την πολιτεία του.
Συνολικά 14 πολιτείες αποσαφήνισαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους και ο αριθμός ώρα με την ώρα μεγαλώνει. Μέχρι στιγμής η Φλόριντα, το Αρκάνσας, η Β. Καρολίνα, το Οχάιο, η Γεωργία, η Μασαχουσέτη, το Ιλινόις, η Λουιζιάνα, το Μισισιπή, το Τέξας , το Μίσιγκαν και η Αλαμπάμα έχουν προσχωρήσει στο μπλοκ της αντίστασης κατά των μαζικών μετακινήσεων μουσουλμανικών πληθυσμών στο έδαφός τους. Και έπεται συνέχεια.

Ο Ορέστης εκδικείται τη δολοφονία του πατέρα του Αγαμέμνονα με τη βοήθεια της αδελφής του Ηλέκτρας

[[ δαμ- ων ]]

δ) Ο Ορέστης μετά το φόνο της μάνας του
[[ Μπορεί ν’ απόφυγε τις Ερινύες του πατέρα του ο Ορέστης, αλλά βρήκε τις Ερινύες της μάνας του. Οι φοβερές γριές ξεπετάχτηκαν από τον Άδη και κυνηγούσαν με μανία τον νέο, χωρίς να τον αφήνουν σε αναπαμό. Κι αν λίγο ησύχαζε, όταν αυτές κοιμούνταν, μετά πιότερο τον βασάνιζαν. Έλιωνε ο καημένος κι ανήμπορος, κουκουλωμένος σε βαριά σκεπάσματα, έτρεμε στο κρεβάτι.
Όποιος είχε σκοτώσει άνθρωπο, θεληματικά ή κι ακόμα αθέλητα, στους αρχαϊκούς χρόνους, έπρεπε οπωσδήποτε να εξαγνιστεί. Γι’ αυτό φρόντιζε να βρει κάποιον γνωστό, έστω κι άγνωστο, που θα γνώριζε την προκαθορισμένη τελετουργία για να τον καθαρίσει από του φόνου το μίασμα.
Αν δεν γινόταν η κάθαρση κανείς δεν πλησίαζε τον φονιά κι ούτε του μιλούσε γιατί φοβόταν μήπως κι αυτός κολλήσει από το μίασμα.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Τι είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τι θέλουν

Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι μια ομάδα ψυχοπαθών σε έκσταση. Είναι μια θρησκευτική και στρατιωτική οργάνωση η οποία διαθέτει εκπαιδευμένους ηγέτες και έχει συγκεκριμένη στρατηγική στην υπηρεσία ενός ιερού πολέμου, όπως γράφει χαρακτηριστικά το έγκυρο σάιτ Slate, σε ανάλυσή του μετά το μακελειό στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου 2015.
Η Δύση δεν γνωρίζει καλά τους λόγους που οδήγησαν στην έκρηξη του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Δεν κατανοεί επίσης πώς ο λόγος των τζιχαντιστών μπορεί να προσελκύει νέους ούτε καταλαβαίνει το μίσος και τη δίψα για εκδίκηση που έχουν απέναντι στη Δύση.
«Θα κατακτήσουμε τη δική σας Ρώμη, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας και θα κάνουμε τις γυναίκες σας σκλάβες» δηλώνει ο Abou Muhammad al-Adni, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους. «Κι αν δεν τα καταφέρουμε αυτή τη φορά, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα τα καταφέρουν και θα πουλήσουν τα παιδιά σας στην αγορά σκλάβων…», πρόσθετε.

Ολόκληρο το άρθρο >> πηγή

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Associated Press: "Βρέθηκε συριακό διαβατήριο πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες"

Πληροφορίες ότι στη σορό ενός από τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο μεταδίδει το Associated Press επικαλούμενο πηγές από τη γαλλική αστυνομία επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι από αυτούς που χρηματοδότησε η Γαλλία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή πρόκειται για έναν από τους τρομοκράτες που χτύπησαν κοντά στο Stade de France.
Τις πληροφορίες μεταδίδουν και γαλλικά μέσα ενημέρωσης χωρίς μέχρι στιγμής η πληροφορία να έχει διασταυρωθεί.
Αρχίζουν και βγαίνουν σιγά-σιγά λεπτομέρειες όσον αφορά τους τρομοκράτες που ζωσμένοι με εκρηκτικά σκόρπισαν το θάνατο χθες βράδυ στο Παρίσι.

Η επίσημη θέση .... "Τα ανοικτά Σύνορα"

Ενας 19χρονος ισλαμιστής εκτέλεσε στο πάτωμα 30 ανθρώπους!

Oι πρώτες μαρτυρίες από την σφαγή στο Παρίσι είναι ανάλογα ανατριχιαστικές με τους 153 νεκρούς που μετρά η Πόλη του Φωτός από τους ισλαμιστές τρομοκράτες που "χάϊδευε" η γαλλική κυβέρνηση και αποκαλούσε "δημοκράτες αγωνιστές κατά του καθεστώτος Ασαντ στην Συρία".

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Επιτροπή της Βουλής (σήμερα)

Η σφαγή της Χίου υπό αναθεώρηση: Δεν εσφάγησαν, αλλά αυτοκτόνησαν!!!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
Η σημερινή εθνική επέτειος, της Επαναστάσεως του ‘21, μας καλεί να αντισταθούμε στην μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και απάλειψης της ιστορικής αλήθειας που υπαγορεύουν και επιβάλουν γνωστά κέντρα, με καθηγητές και λέκτορες και με συμμάχους παράγοντες στα υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Οι εν λόγω ιστορικοί αναθεωρητές, ισχυρίσθηκαν προσφάτως, ότι ο πίνακας του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Ευγενίου Ντελακρουά « η σφαγή της Χίου» αποτελεί υπερβολική απεικόνιση εκ μέρους του καλλιτέχνη και ξεπερνάει την πραγματικότητα. Μπορεί και να αυτοκτόνησαν και έτσι, ο πίνακας αφαιρέθηκε προ διετίας από το Βυζαντινό μουσείο Χίου, κατ’ απαίτηση των Tούρκων!
Σύμφωνα με τον χιώτικο Τύπο, υπάρχει μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως… ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς!.. Η Τουρκία, επεδίωξε και αφαιρέθηκαν οι ταμπέλες με την επιγραφή: « Έργα Οθωμανών», από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής στη Νέα Μονή και του Αγίου Μηνά.

Διάβασε τη συνέχεια>> infognomonpolitics

Τύποις Δημοκρατία, η ολιγαρχία του κομματικού συστήματος

Ο Ορέστης εκδικείται τη δολοφονία του πατέρα του Αγαμέμνονα με τη βοήθεια της αδελφής του Ηλέκτρας

[[ δαμ- ων ]]

γ)  Παραλλαγή του Ευριπίδη
Για το ίδιο φονικό θα παραθέσουμε τον μύθο, όπως τον παρουσιάζει ο τρίτος, και νεότερος, τραγικός μας ποιητής, ο Ευριπίδης στην ομότιτλη μ’ αυτήν του Σοφοκλή τραγωδία του, “Ηλέκτρα”:
[[ Μετά το φόνο του Αγαμέμνονα, κυριαρχούν η Κλυταιμήστρα κι ο Αίγισθος, γεμάτοι έπαρση κι αλαζονεία. Ο Ορέστης φυγαδεύεται στην Φωκίδα στον Στρόφιο, ενώ η Ηλέκτρα ζει άθλια ζωή μεσ’ στο παλάτι. Σαν ήρθε ο καιρός να παντρευτεί τη ζήτησαν τα καλύτερα αρχοντόπουλα σε γάμο, αλλά κανένα τους δεν δέχτηκε ο Αίγισθος, από φόβο μήπως από το γάμο γεννηθεί ο εκδικητής του παππού του Αγαμέμνονα. Για να την υποβιβάσει, την ανάγκασε να παντρευτεί κάποιον φτωχό αγρότη. Ο χωρικός ήταν τόσο τίμιος, που ένιωσε πως δεν ήταν άξιος να γίνει ο άντρας μιας ρηγοπούλας. Γι’ αυτό ποτέ του δεν πλησίασε το κρεβάτι της γυναίκας, έχοντας κάνει λευκό γάμο. Αυτό όμως ήταν το μυστικό τους και κανείς δεν το γνώριζε, ούτε καν η Κλυταιμήστρα.
Ήταν τόσο σκληρός κι άκαρδος ο Αίγισθος, που έβγαλε προκήρυξη πως όποιος κατόρθωνε να σκοτώσει τον Ορέστη θα έπαιρνε πολύ χρυσάφι σαν αμοιβή. Ήταν όμως κι ανόσιος, γιατί όχι μόνο δεν επέτρεπε να γίνουν οι ταφικές προσφορές στο μνήμα του Aγαμέμνονα, αλλά συχνά μεθούσε κι όντας μεθυσμένος πήγαινε να πετροβολήσει τον τάφο ή να χορέψει πάνω του. Έτσι έδειχνε το πόσο ελεεινός και τιποτένιος ήταν, που αυτός ο απόλεμος, που μόνη φροντίδα είχε να ξελογιάζει τις γυναίκες, οι οποίες είχαν μείνει δίχως άντρα, καθώς αυτοί είχαν πάει στην Τροία για της Ελλάδας την τιμή, έκανε τον παλικαρά πάνω στον τάφο του ένδοξου αρχιστράτηγου.

Η συνέχεια >>> VAGIablog

Σόιμπλε: Οι πρόσφυγες είναι λύση για την ανάπτυξη

Ως λύση για την ανάπτυξη βλέπει τους πρόσφυγες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς όπως δήλωσε συμβούλευσε τους συναδέλφους του κατά το χθεσινό Eurogroup να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες λέγοντας: "Συμβούλευσα χθες τους συναδέλφους μου: αν έχετε προβλήματα με την ανάπτυξη, πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες. Είναι μια καλή συνταγή για να λυθούν τα προβλήματα".
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα επί του οποίου μπορούν να διαφωνούν τα κράτη - μέλη.
Ωστόσο όπως τόνισε η έλευση τριών εκατομμυρίων προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2017 θα έχει θετική αν και αδύναμη επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δεν πέρασε το πραξικόπημα των Βρυξελλών στην Πορτογαλία: Τα αντιμνημονιακά κόμματα έκαναν κυβέρνηση και διακηρύσσουν "τέλος στην λιτότητα"!

Τρίζει το οικοδόμημα της ευρωζώνης: Το πραξικόπημα των Βρυξελλών δεν πέρασε και αναγκαστικά ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή σχηματισμού ιυβέρνησης στα τρία αριστερά κόμματα (Σοσιαλιστικό κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα, Μπλοκ της Αριστεράς) που συμφώνησαν να συνεργαστούν σε μια νέα κυβέρνηση κατά της λιτότητας.
Χθες η Εθνική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας εξέτασε πρόγραμμα διακυβέρνησης που υποστηρίζεται από μία συμμαχία της Αριστεράς «για να γυρίσει τη σελίδα της λιτότητας», τηρώντας παράλληλα «τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις» της χώρας, ενώ σήμερα η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα αποφασίσει εάν συντρέχουν οι συνθήκες για το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης.
Οι Πορτογάλοι δεν τρόμαξαν λοιπόν από την αδιέξοδη ελληνική διαπραγμάτευση και το "γδάρσιμο" της Ελλάδα όπως είχε πει ο Σόιμπλε και ψήφισαν κατών των Μνημονίων από τα οποία υποτίθεται ότι έχουν βγει.

Η πολιτική αστάθεια είναι κίνδυνος σε ασταθή περιοχή

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα που ούτε ο Σαμαράς διανοήθηκε

H μεγάλη απάτη της κλιματικής αλλαγής

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Αν γκρεμίσουν το φράκτη στο Εβρο...θα ειναι χειρότερα για την Ελλάδα

Ονόμασαν «Αλέξανδρο» το μουσείο των Σκοπίων

Ως «Παλάτι Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» θα είναι γνωστό στο εξής το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, στο κέντρο της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ. Χθες, περί τις δύο εβδομάδες μετά τα εγκαίνιά του από τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, τοποθετήθηκαν οι σχετικές ταμπέλες στο κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου. Η κίνηση εντάσσεται στην πάγια τακτική του επικεφαλής του εθνικιστικού VMRO-DPMNE που έχει αναγάγει τη διαδικασία ιστορικής κατασκευής της «μακεδονικής» ταυτότητας του γειτονικού έθνους σε πυρήνα άσκησης εξωτερικής πολιτικής, με στοιχεία αλυτρωτισμού έναντι της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Στις, αμφισβητούμενης αισθητικής, ταμπέλες που τοποθετήθηκαν χθες στο μουσείο, αναγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας είναι ο μεγαλύτερος και γνωστότερος Μακεδόνας βασιλιάς, ηγεμόνας του συνόλου του τότε παγκόσμιου πολιτισμού».

Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για ΙΧ άνω των 1.400 κυβικών

Του Σπύρου Δημητρέλη
Μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα ή πιθανόν και μέσα στις επόμενες ώρες το οικονομικό επιτελείο οριστικοποιεί τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα φετινά τέλη κυκλοφορίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χαμένοι των αλλαγών θα είναι όσοι απέκτησαν από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά αυτοκίνητο άνω των 1.400 κυβικών καθώς θα υπάρξει αύξηση των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες τους. Τα πρόσθετα, έσοδα που θα προκύψουν από την αύξηση των τελών για τα οχήματα της παραπάνω κατηγορίας σχεδιάζεται να δοθούν ως μειώσεις των τελών για τους ιδιοκτήτες ΙΧ ηλικίας άνω των 5 ετών και πάνω από ένα όριο κυβισμού (π.χ. τα 1.600 ευρώ).

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πόλεις αλλοδαπών μέσα στις πόλεις μας θα φτιάξει η κυβέρνηση – Εκτός ελέγχου η λαθρομετανάστευση

Τη στιγμή που ο μέσος πολίτης βρίσκεται στο πρόθυρα της εξαθλίωσης, ενδεχομένως κάποιοι να τα έχουν ξεπεράσει, η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα του πρώτα ο ξένος και μετά ο Έλληνας σπεύδει να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα δημιουργώντας δύο νέες πόλεις μέσα στις πόλεις.
Έτσι, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές για το «προσφυγικό» συμφωνήθηκε η δημιουργία δύο κέντρων αλλοδαπών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα φιλοξενούν από 10.000 άτομα και τα οποία και θα δέχονται τους «ταυτοποιημένους» αλλοδαπούς, δηλαδή αυτούς που κατά τις ελληνικές αρχές έχουν ταυτοποιηθεί χωρίς βέβαια τα πραγματικά τους στοιχεία να είναι αυτά.
Η δημιουργία και λειτουργία αυτών των κέντρων υποτίθεται ότι θα εξυπηρετεί το «μηχανισμό» της εσωτερικής μετεγκατάστασης στην Ευρώπη, τα αποτελέσματα του οποίου τα είδαμε στις 4 Νοεμβρίου, με τη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο του «εκπληκτικού» αριθμού των 30 προσφύγων.

Σοκ: Ετοιμάζουν μνημόνιο συγκυριαρχίας στο Αιγαίο.

Τα κρυφά σχέδια του "διευθυντηρίου" της Ευρώπης επιμένουν να θέτουν ζήτημα κοινής Ελληνοτουρκικής περιπολίας στο Αιγαίο. Η Αθήνα παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της, ωστόσο, κάποιοι επιμένουν να κρατούν τη συζήτηση ανοικτή. Το θέμα περί κοινής περιπολίας στο Aιγαίο έπεσε στο τραπέζι δόλια μέσω διαρροών από τον Γερμανικό Τύπο. 'Αρχισε να γίνεται "σταδιακά" φλέγον προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Στην αυριανή του επίσκεψη στη Λέσβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με έγκυρες πηγές προτείθεται να κλείσει το θέμα άπαξ δια παντός σε όσους επιμένουν να το ανακινούν θέλοντας να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της Τουρκίας στις ενταξιακές της συνομιλίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Χωρίς πλέον να κρατούν τα προσχήματα, οι Τούρκοι της Τουρκίας των ισλαμιστών νεοοθωμανιστών, Ερντογάν – Νταβούτογλου, μετατρέπουν την Αγία Σοφία, το παγκόσμιο χριστιανικό σύμβολο της Ορθοδοξίας, ένα μνημείο που προστατεύεται από διεθνείς οργανισμούς, σε μουσουλμανικό τέμενος.
Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική ισλαμική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, μέσα στον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης τελείται απροκάλυπτα μουσουλμανική τελετή, namaz, και μάλιστα αποθανατίζεται για να κυκλοφορήσει διεθνώς η εικόνα της μετατροπής του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος.

Η Γερμανία υπέκλεπτε συνομιλίες Ελλήνων...

Η Spiegel δηλώνει ξεκάθαρα πως η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο παρακολουθούνταν από την BND.
Όπως λέει το άρθρο, διπλωματικές αποστολές πολλών χωρών της ΕΕ όπως και της Ελλάδος κατασκοπεύονταν από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας.
Τίποτα δε είναι τυχαίο..

"Το ελληνικό κράτος παράσιτο στην ιστορία των Ελλήνων"

Η πορεία του Ελληνισμού μέσα από στρατηγικές ήττες

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά το 1919

Μια ομάδα Ελλήνων αξιωματικών με επικεφαλής το γενναίο κρητικό και μαζί του τον ταξίαρχο Φραντζή, τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, το Λοχαγό Σταματίου και τον Υπολοχαγό Νικολάου αγνάντευαν από το πλοίο την πόλη και την Αγια-Σοφιά, κρύβοντας βαθιά μέσα στην καρδιά τους το μεγάλο μυστικό τους, τη μεγάλη απόφαση που είχαν πάρει το περασμένο βράδυ, ύστερα από πρόταση και έντονη επιμονή του λιονταρόψυχου Κρητικού παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Να βγουν δηλαδή στην πόλη και να λειτουργήσουν στην Αγια-Σοφιά.

Το άρθρο >> VAGIAblog

Δ.Καζάκης : «Η χώρα βρίσκεται πλέον ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ»

Μοιράζομαι…

[[ δαμ- ων ]]

«Αυτό που αξίζει περισσότερο, σε οποιαδήποτε σχέση, είναι όχι εκείνο που παίρνεις, αλλά εκείνο που δίνεις» είπε πριν από τετρακόσια περίπου χρόνια ο Ουίλιαμ Σέξπηρ για να εκφράσει την γενναιοδωρία στις ανθρώπινες σχέσεις. Η γενναιοδωρία έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του να δίνει κάποιος χωρίς να περιμένει κάτι σε αντάλλαγμα. Είναι μια πράξη ανιδιοτελής και δείχνει ότι νοιαζόμαστε για τους άλλους- το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται μόνον στον εαυτό μας ή στο οικογενειακό μας περιβάλλον- και θέλουμε να προσφέρουμε. Η προσφορά μας είναι ποικίλη. Μπορεί να περιλαμβάνει την προσφορά του χρόνου μας, των γνώσεων μας, της εργασίας μας, ή να έχει χρηματικό και υλικό χαρακτήρα. Είναι ουσιαστικά μια διάχυση αγάπης.
Ο Billy Graham ένας Αμερικανός ιεροκήρυκας, είπε μια σπουδαία φράση: «Δεν είμαστε δεξαμενές, φτιαγμένοι για να συσσωρεύουμε, αλλά κανάλια, φτιαγμένοι για να μοιραζόμαστε.» Κανάλι, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος. Κανάλι για να μοιράζει, για να δίνει απλόχερα! Η γενναιοδωρία, δεν περιορίζεται σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης. Μπορεί να εκδηλωθεί με ένα χαμόγελο συμπαράστασης σε κάποιον που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να εκφραστεί με έναν λόγο παρηγοριάς. Με την βοήθεια σε έναν συνάδελφο, που αντιμετωπίζει φόρτο εργασίας ή αδυναμία να ανταποκριθεί σε ένα έργο, που του έχει ανατεθεί. Μπορεί να είναι ένας λόγος ενθάρρυνσης σε κάποιον που λιποψύχησε σε μια αντιξοότητα. Κυρίως, όμως, εκδηλώνεται με τις αγνές προθέσεις μας να δίνουμε και να προσφέρουμε για το κοινό καλό μέσα από την καρδιά μας. Είναι το αντίδοτο στην απληστία και στην κτητικότητα των εγωκεντρικών συνανθρώπων μας.

Η συνέχεια >>> VagiaBlog

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στο αρχείο οι δικογραφίες γα τα ΔΑΝΕΙΑ των Κομμάτων ...

...Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...
Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, σύμφωνα με όσα ανέφερε... ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ένα άρθρο κόλαση για την Ελλάδα...

Ωστόσο το Κατάρ έχει θέσει όρους τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Γερμανία.
Η δε Τουρκία πρέπει σταδιακά να εξισλαμίσει τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Επίσης η Τουρκία πρέπει να δουλέψει για την αυτονόμηση της Θράκης από όπου θα περνάει ο αγωγός ΤΑΡ αλλά και την οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα με την παρασκηνιακή βοήθεια των κεφαλαίων του Κατάρ. Η Γερμανία πρέπει να αποδεχθεί την ισλαμοποίηση του ευρωπαϊκού νότου με τα εκατομμύρια μουσουλμάνων μεταναστών οι οποίο περιέργως παραδέχονται πως πληρώνουν χιλιάδες δολάρια σε δουλεμπόρους, που τα βρίσκουν άραγε;;

Στρατηγικά και Εφιαλτικά (για την Ελλάδα) σενάρια

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο Ορέστης εκδικείται τη δολοφονία του πατέρα του Αγαμέμνονα με τη βοήθεια της αδελφής του Ηλέκτρας

[[ δαμ- ων ]]

β) Η παραλλαγή του Σοφοκλή
Ο Σοφοκλής παρουσιάζει κάποια άλλη εκδοχή του μύθου, με τον ίδιο πάντοτε κορμό, υφαίνοντας την παραλλαγή του γύρω από το πρόσωπο της Ηλέκτρας. Στην τραγωδία του αυτή είναι το κεντρικό- τραγικό πρόσωπο. Αυτής τα δεινά προβάλλει ο ποιητής, κι απ’ αυτή την ιστορία παρουσιάζεται ο φόνος, που διέπραξε ο Ορέστης με την προτροπή και τη συμπαράσταση της αδερφής του Ηλέκτρας.
Ας γνωρίσουμε τώρα και την παραλλαγή του μύθου όπως την παρουσιάζει ο Σοφοκλής στην ομώνυμη τραγωδία του, “Ηλέκτρα”:
[[ Η Ηλέκτρα, μετά τη θυσία της Ιφιγένειας, ήταν το μεγαλύτερο παιδί του βασιλικού ζευγαριού των Μυκηνών. Διέθετε ακεραιότητα χαρακτήρα και είχε ηθικές αρχές. Έτσι όλα όσα συνέβαιναν στο παλάτι την πλήγωναν. Δε μπορούσε να δεχτεί το παράνομο σμίξιμο της μάνας της με τον ξάδερφο του πατέρα της, όσο αυτός έλειπε στην Τροία για τη δόξα της Ελλάδας. Κι όταν με το γυρισμό του βρήκε φριχτό θάνατο από το σπαθί των μισητών γι’ αυτήν εραστών, έχασε τον κόσμο. Το μίσος της δηλητηρίαζε τη ζωή. Μισούσε τον Αίγισθο που καθόταν στο θρόνο του πατέρα της και κρατούσε το βασιλικό ραβδί του. Μα πιότερο μισούσε την κακούργα μάνα, βλέποντάς την να χορεύει και να χαίρεται, να κάνει θυσίες ευχαριστώντας τους θεούς για την τύχη της. Μαράζωνε μέσα στον πόνο της, συγκατοικώντας με δολοφόνους, και στις προσευχές της στους θεούς παρακαλούσε να ’ρθει εκδικητής ο αδερφός από τη Φωκίδα.

Η συνέχεια >>> Vagiablog

«Δυόμιση χρόνια και έπειτα Grexit.»

Ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, καθηγητής Hans Werner Sinn, του ινστιτούτου IFO, σύμβουλος του υπουργού οικονομικών κ. Σόϊμπλε, προδιέγραψε, σε σημερινές δηλώσεις του, το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδος:
Επάνοδος στην σημερινή κατάσταση μετά από δυόμιση χρόνια και έξοδος από το ευρώ -σε διπλό νόμισμα.
Η πρόγνωση, διατυπώθηκε σε τόνο ασφαλούς βεβαιότητας, σε συνέντευξη του κ. καθηγητού στη Σοφία Σεβαρνάτζε, στις 8.40’ σήμερα το πρωί, στη ρωσική τηλεόραση R.T., στα αγγλικά. Και συμπληρώθηκε με την έκφραση βεβαιότητας ότι το συμφωνημένο πρόγραμμα (3ο Μνημόνιο) της τριετίας θα ναυαγήσει.
Σε ερώτηση της Σοφίας Σεβαρνάτζε στο σημείο αυτό «γιατί τότε δεν διακόπτεται το (καταδικασμένο) πρόγραμμα», ο σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών, μετά βραχύ δισταγμό αμηχανίας, απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων για την εφαρμογή του προγράμματος…