Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Νερού



"Το νερό είναι ο πολυτιμότερος φυσικός μας πόρος. Σήμερα, η συνεργασία για τη συνετή του χρήση είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ", αναφέρει σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν.
Σημειώνει ότι "ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός καταναλώνει περισσότερο πόσιμο νερό, η κλιματική αλλαγή έχει ως συνέπεια τη μείωση του νερού σε πολλές περιοχές του κόσμου. Οι πάγοι λιώνουν, η πρόβλεψη των βροχοπτώσεων γίνεται δυσκολότερη, ενώ φαινόμενα όπως οι πλημμύρες και οι ξηρασίες γίνονται ολοένα και πιο ακραία. Η προσεκτική διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εξισορρόπηση των διάφορων αναγκών για νερό είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας".



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας ζαλίσατε, ρε επώνυμοι αλήτες, με όλες αυτές τις μέρες που καθιερώσατε δήθεν για να σώσετε τον πλανήτη. Πέρα από το να καθιερώνετε μέρες- μνημόσυνα για τη φύση, για τα δάση, για το νερό, για το φαινόμενο θερμοκηπίου, για τη μόλυνση των υδροβιότοπων κ.λ.π. τι κάνατε από τη θέση που κατέχετε γι’ αυτό το θέμα; Μπήκατε μπροστά, με το κύρος που διαθέτετε, ηγηθήκατε εναντίον των ισχυρών να σταματήσουν να ρυπαίνουν, να καταστρέφουν, να μας σκοτώνουν; Χύνετε κροκοδείλια δάκρυα, υποκριτές, αλλά σκύβετε δουλικά τη μέση σας και καταπίνετε τη γλώσσα σας μπροστά στις απαιτήσεις των αφεντικών σας.
Δε σας πιστεύουμε, γιατί σε σας περισσεύει η δειλία και η υποκρισία.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός; ο Μπαν Γκι-Μουν; ε, κάτι έπρεπε να πει και αυτός γιά να φανεί και είπε την βλακεία του.
Ρε αυτοί μας δουλεύουν κανονικά, δεν εξηγείται αλλιώς.
Και γιατί μας τα λέει αυτά τα απίστευτα πονήματα το βλακόμετρο; Ας στριμώξει συγκεκριμένες κυβερνήσεις και μεγαλοκαρχαρίες και ας τους τραβήξει το αυτί! τολμάει;...θα φάει σούτια από την θέση του και μας πετάνε το μπαλάκι τώρα.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με όλους αυτούς τους ανευθυνο-υπεύθυνους καραγκιόζηδες. Πριν μας πούνε να σταματήσουμε να πίνουμε νερό (!) ας κοιτάξουν να ξηλώσουν τις πισίνες τους πρώτα (γιά αρχή)...ή μάλλον αφήστε, γιατί έτσι όπως το πάτε το παραμύθι του πανικού, θα σας τις ξηλώσουμε εμείς.
Τι διάολο ρε γαμότο, μας τεστάρουνε να δούνε πόσο ανεκτικοί μπορούμε να είμαστε;
Άντε χέσε ρε Ο.Η.Ε...οργανισμέ της πλάκας που σε σέρνουν από την μύτη.

Άντε και χρόνια πολλά σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που κόπτονται γιά τον άνθρωπο , την φύση, τα μπρίκια και όλα τα συμπράγκαλα τέλος πάντον. Στις 27 Μαρτίου είναι παγκόσμια ημέρα θεάτρου!
...Αηδία έχει καταντήσει αυτό το κόλπο.