Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.

"Δύσκολο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ πάνω από ένα ακόμα χρόνο"

Μεγάλη έκπληξη θα αποτελεί, σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Paul Krugman εάν η Ελλάδα καταφέρει να παραμείνει στην ευρωζώνη για πάνω από έναν ακόμα χρόνο. «Η κρίση στην ευρωζώνη ήταν αναπόφευκτη, από την στιγμή που υπεγράφη η Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992», τόνισε σε συνέντευξή του στην Independent. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, απάντησε ότι, κάτι πρέπει να γίνει και αυτό πρέπει να είναι να βγει η χώρα από το ευρώ. «Θα με εξέπληττε εάν συνεχίσουν για πάνω από 2 χρόνια να βρίσκονται εντός ευρωζώνης», τόνισε. Κατά τον Krugman το γεγονός που θα αναγκάσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα, είναι όταν η ΕΚΤ σταματήσει τον έκτακτο δανεισμό προς τις τράπεζες. «Κανείς δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά από ένα σημείο και μετά είναι αναπόφευκτο», δήλωσε. Επιπλέον σημείωσε ότι, αν ήταν Έλληνας καταθέτης θα προσπαθούσε να βγάλει τα χρήματά του από τις τράπεζες, «θα ανησυχούσα ότι μετά από ένα Σαββατοκύριακο ο λογαριασμός μου θα μπορούσε να έχει μετατραπεί σε δραχμές με αξία μειωμένη κατά 50% ή 30%». Εν συνεχεία ερωτώμενος αν η χώρα θα είναι καλύτερα εκτός ευρώ, ο οικονομολόγος τόνισε ότι, υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, μια από τις οποίες είναι κατά τον ίδιο, ο τουρισμός. «Το σκηνικό στη χώρα θα ήταν άσχημο για έξι μήνες με έναν χρόνο, αλλά μετά ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών τουριστών θα θέλει να επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά. 

ΑΟΖ - Ζουράφα

Μείον 12.50% ... Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο χρηματιστήριο της ΝΥ


CNN

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ 30.5.2012

ΠΓΔΜ: Επιστολή – καταπέλτης μέλους του Κογκρέσου στο State Department

Το μέλος του Κογκρέσου παραθέτει στην επιστολή του προς τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών ιστορικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η καπήλευση του ονόματος «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς, όπως το ότι «οι Σλάβοι δεν εμφανίστηκαν στην Ευρώπη παρά μόνον όταν το 6ο αιώνα εισέβαλαν στα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα».
Στην επιστολή του διακηρύσσει επίσης κάτι που αρνούνται ακόμα και Έλληνες (ελπίζουμε να «ακούει» γνωστό μέλος της Ευρωβουλής που έχει τη δική του ατζέντα στο θέμα γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη χώρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και άλλα πολλά…), ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει πολιτισμική, ιστορική και εθνολογική σύνδεση με το αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας, ενώ αναφέρει ότι αποδοχή της καπήλευσης του ονόματος από τους Σκοπιανούς ανοίγει τον δρόμο για μελλοντική έγερση ζητημάτων περί «ενοποίησης της Μακεδονίας», δηλαδή νέους αναθεωρητισμούς στα πολύπαθα Βαλκάνια…
Η επιστολή αυτή έχει ημερομηνία μόλις 28 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν τις νέες εκλογές στην Ελλάδα, όπου την ψήφο του ελληνικού λαού διεκδικούν πρόσωπα και κόμματα που δεν ενοχλούνται από την καπήλευση του ονόματος, δεν βλέπουν κανέναν μελλοντικό κίνδυνο και όπως είπαμε, σχεδόν με φανατισμό υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ουδεμία σχέση έχουν με την αρχαία Ελλάδα… Αν δεν είναι αυτό κοινωνική – εθνική σήψη και παρακμή, τι άλλο είναι;

Europe's best fix: A "New E.U."

It's time to press the reset button in Europe -- if members of the EU want a common currency, they should give up their national identities in favor of a European one.

By Cyrus Sanati

FORTUNE -- There is growing fear that the European debt crisis may have given the euro an incurable disease that could not only bring down the common currency, but also lead to the total collapse of the European Union. Yet while Europe would certainly experience considerable pain if such a scenario were to occur, it may be just what the doctor ordered to solve Europe's current ills and inoculate it from future crises.
It is becoming increasingly clear that the political framework of the EU is preventing the continent from taking the necessary steps for it to solve this economic crisis. By pressing the reset button, Europe can learn from its past mistakes and could eventually create a far more stable and integrated union.

3 εκατ. ευρώ για ιστοσελίδα & ξενάγηση στο Πολ. Μουσείο! - Το "έκοψε" ο Φ.Φράγκος!

Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου εντός μίας ώρας μετά το δημοσίευμα του defencenet.gr, κόπηκε το σκανδαλώδες διαγωνιστικό πρόγραμμα διάθεσης ... 3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μιας ... ιστοσελίδας και εξοπλισμού ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο!
Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.
Σχολιάζοντας το γεγονός σε στενούς συνεργάτες του ο υπουργός και στρατηγός ε.α. ανέφερε ότι "Με τρία εκατομμύρια ευρώ φτιάχνω δέκα οχυρωματικά έργα στα νησιά και στον Έβρο! Η πολιτική ηγεσία που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές ας αναλάβει τις ευθύνες της και σε ότι αφορά την αναθεώρηση της κοστολόγησης του έργου στο Πολεμικό Μουσείου που δεν θέλω να αμφιβάλω ότι πρέπει να γίνει. Από εμένα, όμως, δεν περνάει τέτοιο πράγμα"!
Παράδειγμα ο στρατηγός για τους πολιτικούς μας...

Η συνέχεια >>> defencenet.gr

Βloomberg: Πρακτικά αδύνατη η εγγύηση των καταθέσεων

Η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φέρνει στην επιφάνεια τα «κενά» που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την προστασία των καταθέσεων των Ευρωπαίων πολιτών, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Τα εθνικά προγράμματα εγγύησης καταθέσεων, τα οποία ενισχύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2009 ώστε η εγγύηση να φτάνει τουλάχιστον τα 100.000 ευρώ, δεν καλύπτουν απόλυτα τους καταθέτες εάν μια χώρα εγκαταλείψει το ευρώ και το νόμισμά της αλλάξει ισοτιμία. Επιπλέον, τα διαθέσιμα κεφάλαια σε ορισμένες χώρες έχουν εξαντληθεί, καθώς χρησιμοποιήθηκαν για τη στήριξη προβληματικών τραπεζών, γεγονός που έχει κάνει τους φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρώπης να σκέφτονται το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν ένα σχέδιο προστασίας για ολόκληρη την ΕΕ. «Τα προγράμματα αυτά δεν σχεδιάστηκαν για την περίπτωση ολοκληρωτικής κατάρρευσης ενός τραπεζικού συστήματος», λέει ο Αντριου Κάμπελ, καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικής και Τραπεζικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Leeds και σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Ασφαλιστών Καταθέσεων. «Εάν καταρρεύσει το σύστημα, θα πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή παρέμβασης», τονίζει. Με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να συζητούν πλέον ανοικτά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι καταθέτες σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία μπορεί να αρχίσουν να παίρνουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, φοβούμενοι ότι οι χώρες αυτές θα ακολουθήσουν την Ελλάδα και ότι οι αποταμιεύσεις τους θα χάσουν την αξία τους. Καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει τη δύναμη πυρός που χρειάζεται για να χειριστεί την κατάσταση εάν υπάρξει ταυτόχρονα πρόβλημα σε πολλές τράπεζες.

Στάση πληρωμών! Δεν υπάρχει σάλιο!

Δεν είναι μέρος ενός σεναρίου τρόμου από το μέλλον. Είναι αυτό που σήμερα συμβαίνει στην αγορά. Οι περισσότεροι πολίτες έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, προτιμώντας να κρατήσουν στην άκρη και για ώρα ανάγκης τα όποια ευρώ έχουν στην διάθεσή τους. Αλλά και το κράτος έχει σταματήσει εδώ και καιρό να πληρώνει. Ολόκληροι επιχειρηματικοί κλάδοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην αφάνεια, με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.Αν το κράτος δεν αρχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να επιστρέφει το ΦΠΑ, πως θα κινηθεί χρήμα στην αγορά. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, για παράδειγμα, εκτελούν τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές, δίχως να παίρνουν στο ακέραιο τα χρήματα που τους οφείλει το δημόσιο. Στο μεταξύ, θα πρέπει να πληρώνουν τα καύσιμα και να είναι συνεπείς στα δρομολόγιά τους.
Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί στο χώρο της ενέργειας. Μέσα στο καλοκαίρι οι καταναλωτές είναι πιθανό να ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα στάνταρ των τελευταίων δεκαετιών.
Για τις κατασκευές ας μη συζητάμε καλύτερα. Ο κλάδος έχει πεθάνει προ πολλού. Απλά, ξέχασαν να ενημερώσουν σχετικά τους μετόχους των εταιρειών.


Στην τσέπη της τρόικας η ελληνική βοήθεια!

Η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση μπορεί να κρέμεται από μια κλωστή, όμως η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ υπό τη μορφή έκτακτης βοήθειας από την τρόικα των δανειστών, που επιβλέπει τη διάσωσή της. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά δεν πηγαίνουν σχεδόν καθόλου στην ελληνική κυβέρνηση για να πληρώσει τις ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες. Αντιθέτως, γυρνάνε αμέσως πίσω στις τσέπες της τρόικας, σύμφωνα με τους New York Times. Όπως εξηγεί η αμερικανική εφημερίδα, το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης ύψους 130 δισ. ευρώ υποτίθεται ότι θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κυρίως μόνο τον τόκο του χρέους της, ενώ η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να αγωνίζεται να επιβιώσει. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχει οικονομική λογική, έχει όμως μια συγκεκριμένη λογική στην πολιτική της ευρωχρηματοδότησης. Άλλωστε, τα χρήματα που αποδεσμεύει η τρόικα -η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Ε.Ε.- προέρχονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, πολλοί από τους οποίους γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την πολιτική αταξία που πλήττει την Αθήνα και επηρεάζει το μέλλον της ευρωζώνης. Καθώς όμως πληρώνουν οι ίδιοι, η τρόικα παρακρατά επίσης άλλους πόρους, που στόχο είχαν να κρατήσουν σε λειτουργία την ελληνική κυβέρνηση.

euro2day.gr

Κομισιόν για Ελλάδα: Απαιτείται μείωση στους μισθούς

H επιτυχής εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος, που αντιμετωπίζει πλέον υψηλούς κινδύνους, εξαρτάται... από την ίδια την Ελλάδα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα των «συστάσεων» που απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της αξιολόγησης του εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος σταθερότητας. Όπως υπογραμμίζει η Επιτροπή, «η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την υλοποίηση των αναπτυξιακού χαρακτήρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος». Υπογραμμίζεται ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, κυρίως στην αγορά εργασίας, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και στα άλλα διαρθρωτικά μέτρα, θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, τον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα. Επίσης, οι αλλαγές αυτές θα αυξήσουν την απασχόληση και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, ενώ επισημαίνεται ότι χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα καθυστερήσει περαιτέρω. Παράλληλα, η Επιτροπή σημειώνει ότι μεσοπρόθεσμα παρατηρείται «ένταση» μεταξύ του «εσωτερικού αποπληθωρισμού» και της δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Για το λόγο αυτόν, η Επιτροπή επιμένει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα, μέσα από τον εσωτερικό αποπληθωρισμό, δηλαδή μέσα από τη μείωση των τιμών και του κόστους παραγωγής, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και να υπάρξει μετάβαση της οικονομίας, από την έμφαση στην κατανάλωση, στην τόνωση των εξαγωγών».

Μπαρόζό: "Αν χρειαστεί θα θέσουμε την Χρυσή Αυγή εκτός Νόμου" ....

Εμμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς ο μεγαλοτραπεζίτης Μπαρόζο, όσον αφορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ζητώντας εαν χρειαστεί να τεθεί ακόμα και εκτός νόμου.
"Η Κομισιόν δε θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν.
«Θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα», τόνισε κληθείς να σχολιάσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές. Όσον αφορά στο κοινοτικό δίκαιο, τόνισε, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να δράσει εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Βοήθεια αν βελτιωθεί η εφαρμογή των μέτρων

Στους υψηλούς κινδύνους της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής αναφέρεται αξιολόγηση της Κομισιόν για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και σταθερότητας στην Ελλάδα, ζητώντας καλύτερη εφαρμογή των μέτρων.
Η Επιτροπή παρουσίασε σήμερα μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση για τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων και σταθερότητας όλων των χωρών μελών της ΕΕ, υποβάλλοντας σειρά συστάσεων για κάθε χώρα στο Συμβούλιο.
Αναφορικά με την Ελλάδα η Επιτροπή επισημαίνει ότι η επιτυχία του δεύτερου προγράμματος εξαρτάται κυρίως από την ίδια τη χώρα και από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τα οποία έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Πάνος Καμμένος στη ΝΕΤ

"Οι Έλληνες έχουν κληροδοτήσει τόσο πολλούς θησαυρούς στον κόσμο...".

"Οι Έλληνες έχουν κληροδοτήσει τόσο πολλούς θησαυρούς στον κόσμο...". Με τη φράση αυτή ξεκινά το δημοσίευμα του Forbes, στην επίσημη ιστοσελίδα του, το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα ακόμη ξένο άρθρο το οποίο μιλά επαινετικά για την Ελλάδα αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά της στον παγκόσμιο πολιτισμό, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι στην παρούσα δύσκολη συγκυρία η Ευρώπη δεν πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μας. Ο συντάκτης Richard Finger αναφέρεται αρχικά σε σπουδαία ιστορικά πρόσωπα όπως στον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη. Τονίζει μάλιστα την ιδιαίτερη αγάπη που έχει στην ελληνική μυθολογία. Μετά την μικρή αναδρομή αναφερόμενος στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που πλήττουν τη χώρα και τον συνεχή κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, το άρθρο κάνει λόγο για προσβολή της χώρας η οποία μετά από προσφορά τόσων ετών μοιάζει τώρα με ζητιάνα... Επιπλέον αναφέρεται στις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η γνώμη του αρθρογράφου ωστόσο είναι ότι το να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ θα είναι σαν το κινέζικο βασανιστήριο της σταγόνας και ότι απλά υπάρχει συνεχής αναμονή και καθυστέρηση και για εκείνον θα ήταν καλύτερη μια υποτίμηση τώρα και μια προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεί από την αρχή στα πόδια της δίνοντας κυρίως βάρος στον τουρισμό.
 defencenet.gr

6 reasons Spain will leave the euro first

By Matthew Lynn

LONDON (MarketWatch) — The euro debt crisis, like any really spectacular geoeconomic event, is spawning its own special vocabulary.
We’ve already had Merkozy, now relegated to the footnotes, and are slowly getting used to the clunkier Merlande or Merkellande, as the oddly matched pairing of the German Chancellor Angela Merkel and the French President Francois Hollande has been dubbed. The Grexit, short for Greece finally giving up on the single currency, has been trending for the last few weeks. And coming up next: the Spexit.
What’s that? It’s shorthand for Spain quitting the euro — and we’re going to hear a lot of it over what promises to be a turbulent summer.

Μέρες του '36 - Δημήτρης Καζάκης

Liberation: Οι Έλληνες το παίζουν θύματα – Καλύτεροι οι Τούρκοι!

Αυτή τη φορά η εφημερίδα Liberation ασκεί άσχημη κρητική στη χώρα μας αλλά και στους ίδιους τους Έλληνες! «Η Ελλάδα έχει τάση να το παίζει θύμα και ζητάει συνεχώς χάρες με το επιχείρημα ότι αποτελεί το λίκνο του ευρωπαικού πολιτισμού» γράφει και τονίζει ότι «οι Έλληνες αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση της χώρας τους». Στάζει χολή το σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου Jean Quatremer, αρθρογράφου της Liberation, εναντίον της χώρας μας. Σε μια εκτενέστατη ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες και με τίτλο «Ελλάδα: η μεγάλη παρεξήγηση», ο αρθρογράφος δείχνει να γνωρίζει σε βάθος την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. «Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ τους ζητούν πολλά. Το έδειξαν στις τελευταίες εκλογές ψηφίζοντας αντιμνημονιακά κόμματα… Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ δάνεισαν στην Αθήνα 110 δις ευρώ αρχικά και 130 δις επιπλέον, εκ των οποίων 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σε αυτά προστέθηκαν 50 δις κρατικά ομόλογα που αγοράστηκαν στη δευτερογενή αγορά από την ΕΚΤ. Ήτοι 290 δις συνολικά, περίπου 2,5 φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ για μια χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που ζυγίζει μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Το ΔΝΤ δεν έχει καταβάλει ποτέ στην ιστορία του τέτοια ποσά σε καμία χώρα του κόσμου» αναφέρει η Liberation.


Reuters: Με προτροπή Παπαδήμου η παρέμβαση Barroso για Ελλάδα

... Αυτό που έχει ενδιαφέρον για το περιστατικό είναι ότι ο ίδιος ο Barroso δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει μια τέτοια ισχυρή δήλωση. Το έκανε μόνο επειδή έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του το ζήτησε, αναφέρει στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος στη Κομισιόν. Εξοργισμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Παπαδήμος ήθελε από τον Barroso να προχωρήσει σε μια ισχυρή δήλωση, με την ελπίδα ότι μπορεί να ξυπνήσει τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες....



Μετά την δραχμή και... η πεσέτα

Η κρίση χρέους μεταφέρει ταχύτητα τους προβολείς της από την Ελλάδα στην άλλη άκρη της Ευρωζώνης στην Ιβηρική. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης φαίνεται να έπαιξε το χαρτί του οικονομικού εκβιασμού στην ΕΚΤ και μάλλον χάνει την παρτίδα. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Miguel Αngel Fernandez Ordonez παραιτήθηκε, σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες, πριν λήξει η θητεία του, όταν αντέδρασε στην απόπειρα της κυβέρνησης να “φορτωθεί” η διάσωση της Bankia -και των άλλων τραπεζών που ακολουθούν- στους μηχανισμούς έκτακτης βοήθειας της ΕΚΤ. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας ζήτησε να παρουσιασθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για να καταθέσει δημόσια το τι ακριβώς γίνεται με το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών και η Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία της στο σώμα, τον παρέπεμψε να καταθέσει σε μία άλλη “κλειστή” επιτροπή... Αυτός το αρνήθηκε και κατά πως φαίνεται παραιτείται. Το σχέδιο της Κυβέρνησης ήταν να υποχρεώσει την ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει ένα έκτακτο εργαλείο χρηματοδότησης τρίμηνης διάρκειας με εγγύηση αντίστοιχης διάρκειας ομόλογα του δημοσίου. Το επιχείρημα ήταν ότι η ισπανική οικονομία και το ντόπιο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος για να αφεθούν από την ΕΚΤ στην τύχη τους. Η αντίδραση όμως δεν ήταν η προσδοκώμενη και η συνέχεια πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ 29.5.2012

Σκάνδαλο με την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας: Την έγραψε άνθρωπος του ΔΝΤ!


Ο ετήσιος μισθός του συντάκτη,  στην  Εθνική Τράπεζα, για το έτος 2008 ήταν 292.390 Ευρώ [Forbes.com]

Απίστευτο σκάνδαλο με την έκιθεση της Εθνικής Τράπεζας που προβλέπει ... ύφεση 55% αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη και χρησιμοποιήθηκε από τα "μνημονιακά" κόμματα, αλλά κυρίως από τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, για να τρομάξουν τους ψηφοφόρυς εν όψει της 17ης Ιουνίου: Ο άνθρωπος που υπέγραψε την έκθεση ο Παύλος Μυλωνάς, ο είναι στην ουσία άνθρωπος του ΔΝΤ, καθώς ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Διακυβέρνησης του Ομίλου της Εθνικής.
Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης.
Και όταν λέμε επί 12 ολόκληρα χρόνια στο ΔΝΤ, σημαίνει "για πάντα ΔΝΤ" αφού ποτέ κανείς δεν διαρρυγνύει τους δεσμούς του με τον Οργανισμό. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ΔΝΤ έχουν ανοικτή επαφή μαζί του και έχει συναντηθεί επανειλημμένα με το κλιμάκιιό τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε τι είναι ο ροζ πολτός πριν ξαναφάτε σε ταχυφαγείο

Αν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι παγωτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Ανακαλύψτε την σοκαριστική αλήθεια στην συνέχεια .
Πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο......κοτόπουλο που χρησιμοποιείται από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια. Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ.
Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτοποιεί με αποτέλεσμα την ροζ μάζα που μοιάζει με παγωτό.
Στην συνέχεια και εξαιτίας των βακτηρίων που συγκεντρώνει, το μηχανικά
διαχωρισμένο κοτόπουλο πλένεται με αμμωνία. Τέλος, του δίνεται τεχνητά η γεύση κοτόπουλου και βάφεται με συνθετικό χρώμα. Nα θυμάστε πάντα ότι ο έλεγχος της τροφής σημαίνει αυτόματα και έλεγχο εσάς των ιδίων. Κακή τροφή σημαίνει κακή υγεία, και περιορισμένη νοητική λειτουργία

defencenet.gr

Αμφισβητούν διεθνείς αναλυτές το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι το σοκ που θα ακολουθούσε μετά από την αποχώρηση της Ελλάδας, που αποτελεί μόλις το 0,4% της παγκόσμιας οικονομίας, θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και μέχρι την Κίνα.
Προστίθεται πως ... «αν αφήσεις την Ελλάδα να φύγει, θα στείλεις το μήνυμα ότι η παραμονή (των κρατών-μελών) στην Ευρωζώνη δεν είναι απαραίτητα μόνιμη , το οποίο θα είναι καταστροφή για κάποιες χώρες».

skai.gr

"Θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον Νότο" ...

Έτσι παρά τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανταγωνιστικότητά τους παραμένει χαμηλή. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη της Goldman Sachs, οι μισθοί θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω κατά 30% στην Ελλάδα, κατά 35% στην Πορτογαλία και κατά 20% στη Γαλλία και την Ισπανία προκειμένου η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους να φτάσει αυτή της Γερμανίας. Παράλληλα θα πρέπει να υλοποιηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν καρπούς σε βάθος χρόνου.
Από την άλλη πλευρά θα πρέπει η Γερμανία να έχει και τη δικής συμβολή. Η αύξηση των μισθών είναι ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση.
Κι αυτό γιατί δεν είναι πλέον δυνατό να χρηματοδοτεί η ΕΚΤ τις ανισορροπίες εντός της ευρωζώνης, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα από τις υπερχρεωμένες χώρες για να διασφαλίζει ρευστότητα.

AΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Ο Αίσωπος μας ανοίγει τα μάτια: να μην ξεγελαστούμε σαν την ελαφίνα του αισώπειου μύθου…

[[ δαμ-ων ]]

Κι άλλοτε χρησιμοποιήσαμε κάποιον μύθο του αρχαίου μυθοποιού Αισώπου για να πούμε σημερινές αλήθειες. Γιατί πίσω από τους μύθους του Αισώπου, στους οποίους συνήθως χρησιμοποιούσε ζώα- όπως συμβαίνει στο μύθο που θα αναφερθούμε σήμερα- έχουμε τα ανθρώπινα πάθη και λάθη, τις ανθρώπινες αδυναμίες και κατεργαριές, τις ανθρώπινες απάτες και ραδιουργίες, την αφέλειά μας και την αγαθοσύνη μας, την κουτοπονηριά και την αλαζονεία μας.
Ο Μένανδρος τον 4ο π.Χ. αιώνα είχε πει: «Το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού.» Η ελαφίνα του μύθου μας την έπαθε την πρώτη φορά γιατί έδωσε βάση στα ψέματα της αλεπούς. Τα αντανακλαστικά της όμως την έσωσαν. Το κακό και συνάμα μοιραίο γι’ αυτή ήταν πως δεν έβαλε μυαλό από το πάθημα. Έτσι έκανε το ίδιο λάθος δυο φορές. Και φυσικά το δεύτερο ήταν και το μη αναστρέψιμο γιατί της στοίχισε τη ζωή. Να βάλουμε βαθειά στο νου μας πως είναι πρωταρχικής σημασίας η ρήση του Πλούταρχου: «Μηδέν της τύχης, αλλά πάντα της ευβουλίας και της προνοίας.» (μεταφρ: τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά όλα από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα). Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα ζώα είναι ότι έχουμε λογική και κρίση. Αυτά τα δύο θεία δώρα να μην τα αφήνουμε σε ληθαργική κατάσταση. Ιδίως σήμερα, που βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, πρέπει να ενεργοποιήσουμε αυτά τα δώρα. Αν κάνουμε λάθος, αν παρασυρθούμε και πάλι, θα έχουμε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή στην καταδίκη μας.
Ο Αθηναίος φιλόσοφος Πλάτωνας μας τονίζει ότι την αποκλειστική ευθύνη των επιλογών μας την έχουμε εμείς. Ο Θεός δεν έχει καμία ευθύνη για τις λανθασμένες επιλογές μας: «Αρετή δε αδέσποτον, ην τιμών και ατιμάζων πλέον και έλαττον αυτής έκαστος έξει. Αιτία ελομένου∙ θεός αναίτιος.» (Μετάφρ.: Η αρετή δεν έχει αφέντη∙ ανάλογα με την τιμή και την περιφρόνησή της θα έχει ο καθένας ποιο μεγάλο ή πιο μικρό μερίδιο από αυτήν. Η ευθύνη είναι εκείνου που διαλέγει∙ ο θεός δεν έχει ευθύνη.» (Πλάτωνας, “Πολιτεία”, 617Ε)

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αφιέρωμα: Στην Κωνσταντινούπολη την Πόλιν των Πόλεων την Βασιλεύουσα…

Από την 29η Μαίου του 1453 , την αποφράδα εκείνη μέρα, πάνε 559 χρόνια που το θλιβερό μήνυμα «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ», διαδόθηκε από στόμα σε στόμα μεταξύ των λιγοστών εναπομεινάντων, αποκαμωμένων μαχητών και κατοίκων της πόλης των πόλεων, της Βασιλεύουσας. «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» Ένα γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά, μέχρι και τις μέρες μας, ολόκληρη την Ασία, την υστερομεσαιωνική και ανακύπτουσα από τον σκοταδισμό, τότε Ευρώπη, ιδιαίτερα όμως, σημάδεψε την πορεία του Ελληνικού έθνους και την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία μας. Στο αφιέρωμα, ξεδιπλώνεται το ανείπωτο δράμα της παρακμής της Βασιλεύουσας, εξαιτίας του διχασμού, θρησκευτικού και πολιτικοκοινωνικού, οι υστερόβουλες επιχειρήσεις του Πάπα, των Γενουατών, Λατίνων και των Σταυροφόρων, για συνδρομή, τάχα στην ενίσχυση της Πόλης, η έντεχνη τελικά επιβολή της υποτέλειας, του κράτους στους «σωτήρες», η τελική αποδυνάμωση της και η εγκατάλειψη της στις ορδές των μωαμεθανών και τελικά την άλωσή της. Παράλληλα αποτίεται ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην Ορθοδοξία και στονΕλληνισμό, την Αγία Σοφία και τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τους φωτοδότες του Χριστιανισμού και το Έθνους, για το χρέος των Πανελλήνων προς τα θεία και Εθνικά ιδεώδη.

  filologos10

Στο «φως» μεγάλη κυβερνοεπίθεση με στόχο μυστικά δεδομένα κρατών

Μία «γιγαντιαία» κυβερνο-επίθεση που συγκέντρωνε μυστικά και «αθόρυβα» τεράστιες ποσότητες ευαίσθητων δεδομένων από κράτη, περιλαμβανομένου του Ιράν και του Ισραήλ, αποκαλύπτουν ερευνητές της ρωσικής εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Kaspersky Labs. Το πολυσύνθετο κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως «Flame», φέρεται να αποτελεί κρατικό «δημιούργημα» χωρίς να είναι σαφής η ακριβής προέλευσή του. Οι ερευνητές περιγράφουν τη «Φλόγα» ως μία από τις πιο πολύπλοκες απειλές που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ». Η Kaspersky Labs αναφέρει στο BBC πως εκτιμά ότι το κακόβουλο λογισμικό βρίσκεται σε λειτουργία από τον Αύγουστο του 2010, ίσως και αρκετά νωρίτερα. Το μέγεθος (ο κώδικας είναι 20 MB, 20 φορές μεγαλύτερος από το σκουλήκι Stuxnet) και η δομή του λογισμικού υποδεικνύουν ότι δεν αποτελεί έργο μεμονωμένων κυβερνοεγκληματιών, και είναι πιο πιθανόν να έχει τη στήριξη κάποιας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Βίταλι Κάμλουκ της Kaspersky Labs. Η έρευνα για την κυβερνοεπίθεση διενεργήθηκε από κοινού με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΗΧΩ FM 99.8

Να μιλήσει ο τουρκικός στρατός

Τις συνταρακτικές μαρτυρίες – ομολογίες παλαίμαχων Τούρκων αξιωματικών για τα όσα είδαν την περίοδο της εισβολής σχετικά με εκτελέσεις και αιχμαλωτίσεις Ε/Κ παραπέμπει στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Κυπριακή Δημοκρατία, αξιώνοντας από την Επιτροπή Υπουργών να ανοιχθούν επιτέλους τα αρχεία του τουρκικού στρατού αλλά και να κληθούν να μιλήσουν Τούρκοι αυτόπτες μάρτυρες.
Μεταξύ αυτών των μαρτυριών και η ομολογία απόστρατου συνταγματάρχη του τουρκικού πεζικού, ο οποίος περιγράφει τη σκηνή εκτέλεσης που συνάντησε σε σπίτι στον Σύσκληπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αξιωματικός του πυροβολικού, δυο καταδρομείς και ένας Τ/Κ γάζωσαν 13 Ε/Κ που ήταν καθισμένοι στο σαλόνι, ενώ αποκεφάλισαν ακόμα έναν κοντά στην πόρτα.

Ένα παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα;

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ακόμα πιο ομιχλώδες αποτέλεσμα, με τη νέα κυβέρνηση ανίκανη ή απρόθυμη να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς όρους της τρόικα, αλλά και απρόθυμη συγχρόνως να εγκαταλείψει η χώρα οικειοθελώς το ευρώ. Τι θα συμβεί τότε;
Οικονομολόγοι, όπως ο Thomas Mayer (Deutsche Bank) και o Huw Pill (Goldman Sachs) πρόσφατα υποστήριξαν ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταφύγει σε ένα «παράλληλο» νόμισμα που θα χρησιμοποιείται για ορισμένες εγχώριες συναλλαγές, διατηρώντας το ευρώ για τις υφιστάμενες τραπεζικές καταθέσεις και τις συναλλαγές με το εξωτερικό.
Ας φανταστούμε ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με τους όρους της τρόικας, και επομένως παύει να λαμβάνει περαιτέρω οικονομική βοήθεια για τη χρηματοδότηση του πρωτογενούς ελλείμματος. Αυτό το έλλειμμα ήταν 2,3 τοις εκατό του ΑΕΠ πέρυσι, και παρόλο που θεωρητικά ο στόχος είναι να μηδενιστεί φέτος, αυτό θα ήταν απίθανο κατόπιν συγκρότησης κυβέρνησης κατά της λιτότητας. Η Ελλάδα θα πρέπει, συνεπώς, να χρηματοδοτήσει ένα πρωτογενές έλλειμμα του 3 τοις εκατό (τουλάχιστον) του ΑΕΠ (€ 6 δισ. το χρόνο).
Έξω από το ευρώ, η Ελλάδα θα έχει τη δική της κεντρική τράπεζα, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να τυπώσει χρήμα για τη χρηματοδότηση του πρωτογενούς ελλείμματος. Μέσα στο ευρώ, η ΕΚΤ δεν θα επέτρεπε ποτέ στην Τράπεζα της Ελλάδος να κάνει κάτι παρόμοιο. Επομένως, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να καταφύγει στην πληρωμή μέρους των δημόσιων δαπανών της μέσω της έκδοσης γραμματίων που θεωρητικά θα ήταν μετατρέψιμα πίσω σε ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον.

Tο «νταηλίκι» ηδονικού αμοραλισμού

Tου Χρηστου Γιανναρα

Tα κόμματα αποδοκιμάστηκαν, η κομματοκρατία ζει και κυριεύει. Tο αποδείχνει η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διενεργήσει τις εκλογές.
Aνάμεσα στους υπουργούς που τη συγκροτούν υπάρχουν άνθρωποι γνωστοί στον δημόσιο βίο – η σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, ικανότητά τους έχουν αποτιμηθεί από την κοινή γνώμη, θετικά ή λιγότερο θετικά. Yπάρχουν και υπουργοί που ανασύρθηκαν, χωρίς αιτιολογικά, από την αφάνεια, την ασημαντότητα. Kαι οι μεν και οι δε είναι κατάδηλο ότι δεν επελέγησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε από τον συνταγματικά προβλεπόμενο πρωθυπουργό. Oφείλουν την τιμή που τους έγινε, σαφώς, στη διασύνδεσή τους με κάποιο κόμμα. Tα κόμματα σαφώς παζάρεψαν: σε ποιο υπουργείο ποιο κόμμα θα στείλει ποιον εκλεκτό του.
H περίπτωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης (βραχύβιας και χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες) ενδιαφέρει μόνο ως επικουρικό τεκμήριο για την αποφυγή ψευδαισθήσεων: Tο πολίτευμα της Eλλάδας δεν είναι δημοκρατία, είναι κατ’ εξακολούθησιν κομματοκρατία.

Έκθεση Goldman Sachs: "Μνημόνιο & δάνεια, ΤΕΛΟΣ για Ελλάδα - Μένει όμως στο ευρώ"

Έκθεση αξιολόγησης κινδύνου της Goldman Sachs επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που υποστήριζε σε πρωινό του σημείωμα το defencenet.gr: Μνημόνιο, τέλος για την Ελλάδα, αλλά και παραμονή εντός του ευρώ! Συγκεκριμένα στην έκθεση που φέρνουμε στην δημοσιότητα αναφέρεται ότι "'Οποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα (σ.σ.: θεωρουν δεδομένη τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση) μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα επιλέξει να κινηθεί εντός ευρωζώνης, αλλά δεν πρόκειται και να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Θα ζητήσει άμεση και ευρεία επαναδιαπραγμάτευση η οποία όμως είναι ελάχιστα πιθανό να γίνει δεκτή από την τρόϊκα. Ως αποτέλεσμανα αυτό θα οδηγήσει σε παύση της εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας από την τρόϊκα. Κάτι τέτοιο δεν θα συνιστά από μόνο του αποκλεισμό της Ελλάδα από την ευρωζώνη, δεδομένου ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στους μηχανισμούς της ΕΚΤ"! Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι "το ελληνικό προηγούμενο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δημιουργίας τείχους εντός της ευρωζώνης και θα προσαρμόσει την τακτική της ΕΕ προς μια βαθύτερη ενοποίηση τακτικής προκειμένου να καταστεί η ευρωζώνη ευέλικτη και να αποτραπεί η ίδια αναταραχή όπως στην Ελλάδα". Γενικά, η Goldman Sachs αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ακόμα και με στάση πληρωμών! 

«Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε την αλήθεια» ...

Με το περιεχόμενο των δηλώσεων Λαγκάρντ φαίνεται πως συμφωνεί η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, όχι όμως απαραίτητα και με το σκληρό ύφος που χρησιμοποίησε: «Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε την αλήθεια», σημειώνει η εφημερίδα σχολιάζοντας τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και της παράλληλης οικονομίας στην Ελλάδα, «πρακτικές που υπάρχουν από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους τον 19ο αιώνα. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων. Εάν η Ευρώπη εγκατέλειπε την Ελλάδα στη μοίρα της, τότε αυτό θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο, αν και η Ευρώπη θα το άντεχε. Δεν είναι όμως σίγουρο και το αντίθετο. Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να κρατήσουν το ευρώ. Συνεπώς η λιτότητα θα έπρεπε να τους τρομάζει λιγότερο από την έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρει κανείς (στους Έλληνες), αλλά με την κατάλληλη διατύπωση».

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφαίρετο το δικαίωμα του γειτονικού κράτους να ονομάζεται Μακεδονία!


Το μπουρδούκλωμα Δικαστικής και Εκτελεστικής εξουσίας ή «Πεταλωτή πες αλεύρι ο Άκης σε γυρεύει»

Όχι κύριε Πεταλωτή δεν υπονοώ ότι θα ακολουθήσετε την πορεία του κ.Τζοχατζόπουλου εις την στενήν. Απλώς περιέπεσε εις την αντίληψην μου μέρος του ημερολογίου του κ. Άκη, Και για μαντέψτε σας γράφει και εσάς μέσα. Τιμή σας. Όχι για μίζες, εσείς είστε πρωταθλητής αλλού.Ποιος να το περίμενε κ. Πεταλωτή να σας αναφέρει στο περίφημο ημερολόγιο ο συναγωνιστής σας και ουσιαστικά να σας καρφώνει.
Φαντάζομαι ξέρετε τι εννοώ. Φυσικά δεν έγινε θέμα στις ειδήσεις γιατί τώρα δεν πουλάει, ούτε η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί μαζί του.
Λέει κ. Πεταλωτή ότι εσείς ως υφυπουργός Δικαιοσύνης πιέσατε την ανακρίτρια κα. Καλού να προφυλακίσει τον γέροντα Εφραίμ (σάμπως και δεν το ξέραμε δηλαδή). Ναι αλλά τώρα υπάρχει και γραπτή μαρτυρία. Από την άλλη η κυρία Καλού ως ανεξάρτητη(;) ανακρίτρια υπάκουσε σε εσάς.
Δηλαδή τι έγινε; Η εκτελεστική εξουσία επενέβη στην δικαστική και υποχρέωσε αυτήν να εκδώσει απόφαση. Εγώ γνωρίζω ότι η δικαστική εξουσία είναι και πρέπει να είναι ανεξάρτητη, ότι κανείς δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο της και μπλα μπλα μπλα….Επίσης γνωρίζω ότι η Εκτελεστική δεν δικάζει και δεν επεμβαίνει στην Δικαστική.

Η συνέχεια >> pentapostagma.gr

Τι σημαίνει η Νέα Δραχμή;

Toυ Μιχαλη Νικολετου*
 ​​Το τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια για τη δραχμή, θα ήταν καλό λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι σημαίνει αυτό. Οι πολιτικοί το μόνο που κάνουν είναι να κινδυνολογούν (που στην προκειμένη περίπτωση είναι και το σωστό να κάνουν), ενώ θα έπρεπε να εξηγήσουν αναλυτικά τι σημαίνει για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ. Κινδυνολογώντας, χωρίς να εξηγούν τις πραγματικές επιπτώσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν τη πεποίθηση ότι αυτό γίνεται καθαρά και μόνο για εκλογικούς και όχι για πραγματικούς λόγους. Θα ήθελα λοιπόν να εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται και με όσο λιγότερους οικονομικούς και τεχνοκρατικούς όρους του τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αποφασίσει να πάει στη δραχμή έτσι ώστε να είναι απόλυτα κατανοητό. Καταρχήν πριν ξεκινήσω να δούμε μερικά οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα. Το χρέος της Ελλάδας είναι 245 δισ. ευρώ με επιτόκιο περίπου 2,8%. (Να σημειώσουμε ότι σήμερα η Ιταλία δανείζεται με 5,6% και η Ισπανία με 6,1%). Το πρωτογενές έλλειμμα (δηλαδή τα έσοδα του κράτους – έξοδα του κράτους) της Ελλάδας είναι 4,5 δισ. ευρώ τον χρόνο (σύμφωνα πάντα με τα σημερινά δεδομένα) και το εμπορικό έλλειμμα (δηλαδή εξαγωγές – εισαγωγές) είναι 12,4 δισ. ευρώ (δηλαδή εισάγουμε 12,5 δισ. παραπάνω από αυτά που εξάγουμε).

LeMonde: Προτείνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

«Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Έλληνες ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο... και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη τους» γράφει σε σημερινό άρθρο η εφημερίδα «Le Monde», υποστηρίζοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να οδηγήσει σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Με τίτλο «Μια ελληνο-γερμανική τραγωδία» και υπότιτλο «Δράστε πριν τις 17 Ιούνη», το άρθρο σημειώνει ότι πρόκειται για την ιστορία μιας τραγωδίας που θα μας πάρει όλους στο βυθό αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δράσει, πριν οι Έλληνες επιστρέψουν στις κάλπες». «Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Έλληνες ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιο επείγον από τα ευρωομόλογα. Μόνο αν προκύψει αυτό το πρόγραμμα οι Έλληνες θα είχαν διάθεση να εκλέξουν μια δημιουργική κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συνυπήρχαν η δίκαιη οργή του ΣΥΡΙΖΑ και ο απαραίτητος ρεαλισμός του ΠΑΣΟΚ», γράφει χαρακτηριστικά. Μια ελληνική κατάρρευση, προειδοποιεί η εφημερίδα, θα έπαιρνε μαζί της στο βυθό την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. «Το πρόβλημα είναι ότι όταν αυτό συμβεί θα είναι αργά», τονίζει.
 epikaira.gr

Ακόμη ένα εξαιρετικό κείμενο J.M. Lamarque: "Οι Έλληνες έχουν ψυχή κυρία Λαγκάρντ"

Σας ευχαριστώ κυρία Λαγκάρντ! Σας ευχαριστώ, γιατί για μία αφορά ακόμη βουτήξατε μέσα στο νερό το κεφάλι των Ελλήνων. Σε μια συνέντευξη που δώσατε στην αγγλική καθημερινή εφημερίδα Guardian, είπατε: “Πιστεύω πως οι Ελληνες θα πρέπει να ξεκινήσουν μια συλλογική αλληλοβοήθεια”, “πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους”, “Οσον αφορά τους Ελληνες, σκέφτομαι επίσης και όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν όλη την ώρα να αποφύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους”. Δεν είναι λοιπόν μόνο η κ. Μέρκελ που δεν αγαπά τους Ελληνες. Για σας επίσης οι Ελληνες είναι κλέφτες, μπαταξήδες, άνθρωποι που δεν είναι φρόνιμο να τους κάνεις παρέα. Για μια φορά ακόμη η εικόνα των Ελλήνων κηλιδώθηκε από τα λόγια σας. Αντί να τους δώσετε ελπίδα, και να τους πείτε ότι όλα είναι δυνατά, ότι είναι εφικτή η επίλυση των προβλημάτων, εσείς τους βουλιάζετε ακόμη περισσότερο όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Μια μέρα, κ. Λαγκάρντ, μια μέρα οι Ελληνες θα σηκώσουν το κεφάλι, αλλά δεν θα έχουν ξεχάσει εκείνους και εκείνες που τους είχαν καταδικάσει πριν από τον ερχομό του δήμιου. Είναι αξιοθρήνητο, όπως είναι αξιοθρήνητο να ακούς Ελληνες, που διαμένουν εκτός Ελλάδας, να κάνουν κριτική στη χώρα και στο λαό τους.

Στην Ελλάδα της αρπαχτής ..

Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγμα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου... 30 τ.μ., όπου με το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.
Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάμεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αμφιθέατρο της Ολομέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει μίσθωμα για να χρησιμοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως με εχεμύθεια.
Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο!
Το συμπέρασμα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εμπορική οδός Ερμού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει μίσθωμα 26.000 ευρώ μηνιαίως.
Θα περίμενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιμοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήματα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του μικρού υποκαταστήματος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!

Η συνέχεια >> makeleio.gr

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται


Επρεπε να καταφύγει ο τότε πρωθυπουργός στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για να πειστούμε ότι οι ακριβοπληρωμένοι αξιωματούχοι, που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, έχουν χάσουν κάθε επαφή με τους λαούς της Ευρώπης και βέβαια με την πραγματικότητα. Οι δηλώσεις τους και οι πράξεις τους προκαλούν οργή, οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι το «φαγητό ημέρας». Και μ' όλα αυτά οδηγούν τα ελληνικά πράγματα σε αντίθετη πορεία από αυτήν που δήθεν επιθυμούν.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αντιμετωπίζει την ελληνική οικονομική κρίση με προσο χή και περισσή ευαισθησία, και όταν δηλώνει πως «ανα γνω ρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού» το εννοεί και το αποδεικνύει. Πιστεύω πως η Ανγκελα Μέρκελ και οι υπό λοιποι δυνατοί της Ευρώπης θα έκαναν το απόλυτον μη δέν για να αντιμετωπιστεί η κρίση, εάν δεν τους ενο χλού σε ο Αμερικανός ηγέτης. Δέχομαι πως η κρίση στην Ευρωζώνη επηρεάζει άμεσα την αμερικανική οικονομία και θα αποτελέσει θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά αυτό που εντυπωσίασε τους αναλυτές και τους δι πλω μάτες ήταν η συνέπεια και η σταθερότητα των θέσεών του, που βρί σκο νταν πάντα απέναντι στις απόψεις των ισχυρών της Ευρώπης.

Guardian: Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο

”Αν Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο”, γράφει η Guardian εξηγώντας ότι αν οι ”αιχμάλωτες” οικονομίες φύγουν από το ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές όπως σήμερα, ένα βαρύ πλήγμα για την Γερμανία και τις εξαγωγές της. Με σκληρά λόγια μιλά για την ”αποτυχημένη” πολιτική των Μερκοζί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη καταλήγοντας ότι: ”Η Γερμανία την τελευταία δεκαετία έχει αποκομίσει ήσυχα από τη συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα οικονομικά μερίσματα και θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης σε κλίμακα-ευρώ”. 

Mediate.gr

US State Department: Καταγγελία εναντίον ΠΓΔΜ – Γκρουέβσκι…

Δεν θα κοιμάται και πολύ ήσυχος τις τελευταίες ημέρες ο ηγέτης των Σκοπιανών, ο γενικότερα αυθάδης Νίκολα Γρουέβρσκι, μετά το νέο «δωράκι» που του επιφύλασσαν οι Αμερικανοί…
Όπως μας πληροφόρησε το «Βαλκανικό Περισκόπιο» του Γιώργου Εχέδωρου, «το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επικρίνει την κατάσταση που επικρατεί στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, ότι αυτά τα οποία επικρατούν στην χώρα αυτήν, δεν αποτελούν πρότυπο για την περιοχή».
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι αναφερόμενος στις επικρίσεις αυτές τόνισε ότι συνεχώς κατά τα τελευταία χρόνια δέχεται την ίδια κριτική: «Αν διαβάσετε τις εκθέσεις για ολόκληρη την περιοχή, θα διαπιστώσετε ότι λίγο-πολύ ο καθένας αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τα πρότυπα αυτά, ακόμη και σε χώρες όπου εργάζονται καθημερινά για τη βελτίωση όλων των τομέων στους οποίους υπάρχουν προκλήσεις και ευκαιρίες για βελτίωση και επάνω στη λογική αυτή θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».
Τις δηλώσεις τις έκανε ο Γκρουέβσκι κατά την επίσκεψή του στο Ινστιτούτο Χημείας, στο οποίο παραδόθηκαν για λειτουργία δύο νέα εξελιγμένα εργαστήρια…

Kαταγγελίες-σοκ του Στέφανου Χίου για εξαγορά στελεχών του Καμμένου από την ΝΔ!

Στις 7.35 το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που είχα πάει την κόρη μου σε έναν παιδότοπο για να παίξει, με πήρε τηλέφωνο ο πρώην συνάδερφός μου στην Νομική Αθηνών, Παύλος Σαράκης. Ένας παλιός φίλος που έχει τραβήξει πολλά από το βρώμικο σύστημα του λευκού κολλάρου και του οργανωμένου εγκλήματος, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια προσπαθώντας να βρει την χαμένη του όραση στο ένα του μάτι. "Προσχωρώ στη ΝΔ και θέλω την γνώμη σου", μου είπε. Σε καμία περίπτωση δεν έπεσα από κανένα σύννεφο. Του απάντησα επί λέξει:"Εαν το κάνεις αυτό θα είναι σαν να προδίδεις 4.000 πατριώτες που σε πίστεψαν και σε ψήφισαν, πολλοί από αυτοί μονοσταυρία. Όσο για μένα δεν θα σε πάρω με τα γιαούρτια αλλά εαν έχω εκπομπή την Παρασκευή (γιατί παίζει και να μην έχω λόγω διαφόρων εξελίξεων), δεν θα σου πετάξουμε γιαούρτια αλλά θα σε πλακώσουμε με τις πατάτες στο κεφάλι".
Η απόφαση του κ. Σαράκη, δεν με εκπλήσσει. Εδώ και μέρες στελέχη του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με όσα έχω πληροφορηθεί, βολιδισκοπούνται από τον Λυκουρέντζο της ΝΔ. "Έλα στην παράταξη και όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα σε κάνουμε εκείνο και το άλλο", φέρεται να τους λέει με τους περισσότερους να πείθονται και να αποσκιρτούν(αποστατούν είναι ο πιο σωστός όρος). Στην παράταξη του Καμμένου ενεργοποιούνται εδώ και καιρό πολλοί σύγχρονοι Εφιάλτες, ραγιάδες, πολιτικά τσογλάνια και προσκυνημένοι, ζητώντας οφίτσια. Πλην των περιπτώσεων που έχουν γίνει γνωστές, κάτι πήρε το αυτί μου για κάποιο γιατρό Αντωνίου (εκείνον που έκανε τάχα την μήνυση εναντίον των 300 βουλευτών) που ζητά απ'οτι μου είπανε θέση Διοικητού στο Νοσοκομείο Χαλκίδος ή στην Αθήνα και τον τρίτο υποψήφιο του Καμμένου στα Γιάννενα, που του έχουν τάξει δήθεν θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνέχεια >> kourdistoportokali.com

Πανικός στους τραπεζίτες για το ευρώ - Έκτακτη διάσκεψη

Έκτακτη διατραπεζική σύνοδο σε επίπεδο προέδρων κεντρικών τραπεζών, συγκαλεί ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας, με επίκεντρο την παγκόσμια κρίση χρέους και την κλιμάκωση του «προβλήματος» των οικονομιών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Mail On Sunday», η Σύνοδος αυτή θα είναι άτυπη. Θα συζητηθεί - τι άλλο; - η προϊούσα κατάρρευση της ευρωζώνης.
Ο οικοδεσπότης, Βρετανός τραπεζίτης Μέρβιν Κινγκ, θα φιλοξενήσει στο Λονδίνο τον Μάριο Ντράγκι, διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και τον κ. Zhou Xiaochuan, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας!
Το γεγονός ότι συγκαλείται τέτοια σύσκεψη σε μια τέτοια χρονική στιγμή δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Σε όλο αυτό το σκηνικό η Ελλάδα δεν αποτελεί παρά ένα μικρό μέρος: Η πτώχευση της Καταλονίας (το 3,5% της ευρωζώνης είναι η καταλονική οικονομία ενώ η Ελλάδα είναι το 2%) το 1,9 τρις ιταλικού χρέους, το 1,5 τρις ευρώ του ισπανικού τραπεζικού χρέους, είναι απείρως δυσκολότερα προβλήματα...
Mάλλον το ερώτημα "εντός ή εκτός του ευρω" για την Ελλάδα έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Ίσως βιώνουμε το ρέκβιεμ όλης της ευρωζώνης...

defencenet.gr

Πλήγμα έχει υποστεί ο ελληνικός τουρισμός

Ο τουρισμός όμως έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα. Η Πλάκα, που αποτελεί και το δείκτη τέτοια εποχή του ύψους τους τουρισμού, είναι όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και των εστιατορίων άδεια από ξένους. Οι επιχειρηματίες είναι απελπισμένοι καθώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα έξοδα τους για να διατηρούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους.
Η πολιτική αστάθεια, ο φόβος για απεργίες ή επεισόδια λόγω των εκλογών, έχει οδηγήσει πολλούς κυρίως ευρωπαίους σε ακυρώσεις κρατήσεων, ενώ μείωση των αφίξεων αναμένεται και μετά την διακοπή των πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Delta Airlines.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

O Καθηγητής Πανεπιστημίου Γ.Κοντογιώργης στο anti-ntp.net

Δεν εκβιαζόμαστε ....


Άρθρο-σοκ από Γερμανία:"Στο Βερολίνο συζητούν πραξικόπημα ακόμη και ένοπλη επέμβαση στην Ελλάδα'!

Μπροστά στην διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα η άρχουσα τάξη της Γερμανίας (deutsche Eliten ) εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων , ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας. Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός Προτεκτοράτου ( Αποικιακό καθεστώς προστασίας ) , όπως επίσης την πιθανότητα ενός Στρατιωτικού Πραξικόπημα ( Putsch ) και την αποστολή Στρατιωτικών ¨Ειρηνευτικών¨ Δυνάμεων (Schutztruppen ) σε αυτή την χώρα της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.
 ¨ Προτεκτοράτο/ Αποικία
 Η άρχουσα τάξη της Γερμανίας , εκείνες οι ηγετικές της Ελίτ οι οποίες δεν θέλουν να λάβουν υπόψη τους τις προτεινόμενες αλλαγές από τον P. Krugman και πολλούς άλλους ( εκτός Γερμανίας ) ειδικούς επί των οικονομικών ζητημάτων , προχωρά ακάθεκτη στην συζήτηση και εξέταση ¨εναλλακτικών σεναρίων βίας¨ για τη λύση του ελληνικού προβλήματος. Στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού ¨Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας¨ του Αμβούργου , Thomas Straubhaar , δημοσίευσε άρθρο σε μια εφημερίδα με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Κηδεμονίας ( Προτεκτοράτου ) και μάλιστα αυτό να γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Σύμφωνα με αυτές τις δυνάμεις η Ελλάδα σαν χώρα είναι ένα ¨αποτυχημένο-ανίκανο κράτος¨ ( σημείωση συντάκτη μεταφραστή : "failed state" , , τό οποίο ¨δεν είναι σε θέση να κάνει από μόνο του μια νέα αρχή ¨ . Η Αθήνα χρειάζεται υποστήριξη για την δημιουργία αποτελεσματικών κρατικών δομών¨ Γι ΄αυτούς τους λόγους θα πρέπει να μετατραπεί το Ελληνικό "failed state" σε ένα ¨Ευρωπαϊκό Προτεκτοράτο¨ . ¨Απέναντι σε αυτό το καθήκον καλείται ν΄ανταποκριθεί η Ε.Ε.¨, δηλώνει ο κ. Straubhaar .
 Απόσπασμα : 
 ¨ Η Ε.Ε. θα έπρεπε να υποστηρίξει την Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό των κρατικών της δομών σε όλα τα επίπεδα , κυρίως να την ενισχύσει με υπαλλήλους στην δημόσια διοίκηση , εφοριακούς και διαχειριστές ταμειακών υπηρεσιών¨ . Όμως , συνεχίζει , … ¨οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνουν με περισσή ευαισθησία¨, ώστε να αποτραπεί η αίσθηση προσβολής της εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και η αντίσταση συντεχνιακών ομάδων ¨ .

  onalert.gr

Το non paper Παπαδήμου για την οικονομία


Με μελανά χρώματα ο Λουκάς Παπαδήμος περιγράφει την ταμειακή κατάσταση του ελληνικού Δημοσίου, στο απόρρητο non paper που εγχειρίστηκε στους αρχηγούς των κομμάτων στις 15 Μαΐου κατά την συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Το απόρρητο σημείωμα παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Λουκάς Παπαδήμος την παραμονή των συσκέψεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης οι οποίες ναυάγησαν με αποτέλεσμα την προκήρυξη των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε ότι τα δημόσια οικονομικά θα βρίσκονται σε πορεία δραματικής επιδείνωσης από τα μέσα Ιουνίου, με ραγδαία εκροή καταθέσεων και αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να περιέλθει η χώρα ακόμη κι από ένα τυχαίο γεγονός. Σύμφωνα με το non paper, που δημοσίευεσε το «Βήμα της Κυριακής», το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και οι τράπεζες θα εξαντλήσουν τα όρια δανεισμού τους από τους πιστωτές μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα την στιγμή που εντείνεται η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και διεθνώς αμφισβητείται η ικανότητα της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη. 


Bloomberg: Τα πακέτα διάσωσης προς Ελλάδα, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς…

Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες. Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος. Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών. Κι αυτό γιατί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, επισημαίνει το Bloomberg. Οι «κακοί» Έλληνες και οι «καλοί» Γερμανοί «Στα εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικος και η Ελλάδα ως το σκανταλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτήν την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες. Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το μέσο διευκόλυνσης της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν από την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ), ως τον Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους. Με λίγα λόγια, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν. Οταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο. 
politicanea

Εξαιρετικό άρθρο J.M. Lamarque για τους Έλληνες: "Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις"!

H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα. Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο. Όταν η Ισλανδία αρνείται να πληρώσει το χρέος της, δεν λέμε τίποτα. Δεν την κατηγορούμε ούτε την υποστηρίζουμε. Η απόλυτη σιωπή. Μάλιστα το να διαμαρτύρεται κανείς στο προαναφερθέν πλαίσιο είναι υγιές, επειδή είναι 'αγνό' και δεν κάνει θόρυβο. Και βέβαια μια τέτοια διαμαρτυρία είναι αποδεκτή από όλους, γιατί προτιμάμε υποκριτικά την αισθητική μιας εικόνας όπου διαμαρτύρονται συναθροιζώμενοι ξανθοί και "άσπιλοι" άνθρωποι που όταν μιλάνε μένουν ανέκφραστοι κρατώντας ακίνητα τα χέρια τους, μη κουνώντας ούτε καν το κεφάλι τους. Και εν συνεχεία οι διαμαρτυρόμενοι πηγαίνουν στη σάουνα. Ο Έλληνας αντίθετα θα πάει στο Χαμάμ. Γιατί οι Έλληνες είχαν καταληφθεί από τους Τούρκους πριν πολλά χρόνια. Και σήμερα που η Τουρκία προσπαθεί να εισέλθει στην Ευρώπη, αυτή της κρατάει μεν την πόρτα ανοιχτή ωστόσο την τελευταία στιγμή χρησιμοποιείται η έννοια της 'ασφάλειας' για να κλείσει διπλωματικά η Ευρωπαϊκή της προοπτική. 

Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων θεωρούνται πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επισήμαναν ειδικοί επιστήμονες στο 89ου Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο. Παρατήρησαν δε ότι αναμένουν παράλληλα επιδείνωση και του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. «Το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση είναι τα συναισθήματα που βιώνουν εντόνως σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% τη τελευταία διετία».

Γι αυτό η Γερμανία δεν θέλει να ορθοποδήσει η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του νότου.

«Πανευρωπαϊκή λιτότητα», είπατε; Όχι ακριβώς… Στη Γερμανία σπάνε ρεκόρ οι καταθέσεις, γίνεται … πάρτι με τις αποδοχές των τραπεζιτών, αλλά αυξάνονται – έπειτα από χρόνια- και οι μισθοί των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Δημοσίου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που... ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας, η Bundesbank, αλλά και στατιστικές που εμπεριέχονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ αρχίζει να διανύει περίοδο «παχιών αγελάδων». Πολλές παράμετροι συμβάλλουν, βεβαίως, σε αυτό. Ανάμεσά τους, σημαντικό είναι το ειδικό βάρος που προσλαμβάνει η δυνατότητα της γερμανικής οικονομίας να αποκομίζει οφέλη από τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο «έπλασε» την Ευρωζώνη. Εν ολίγοις, αυτό που συνήθως οι οικονομολόγοι προσδιορίζουν με τη φράση «τα ελλείμματα του Νότου φτιάχνουν τα γερμανικά πλεονάσματα».Χαρακτηριστικό το σχόλιο της εφημερίδας Hamburger Abendblatt: «Οι Γερμανοί είναι τόσο πλούσιοι όσο ποτέ άλλοτε».