Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά ...


Ένας αληθινός “σύντροφος”…

[[ δαμ- ων ]]

Παγώσαμε όταν ακούσαμε για το αποτρόπαιο έγκλημα της Ξάνθης. Ένας άρρωστος στο μυαλό και βρώμικος στην ψυχή νέος, μόλις 27 ετών, όχι μόνο βίασε μια νέα, καθ’ όλα χαριτωμένη ύπαρξη, αλλά για να σβήσει τα ίχνη από το πρώτο έγκλημα, προχώρησε σε ένα άλλο ακόμη ειδεχθέστερο: την έκαψε ζωντανή μπροστά στο σπίτι της…
Από την αρχαιότητα ο θείος Όμηρος είχε πει: «Δεν υπάρχει κανένα ζωντανό πλάσμα που αναπνέει ή έρπει στη γη, που να είναι πιο άθλιο από τον άνθρωπο.» Για να προσθέσει περίπου εννέα αιώνες αργότερα ο Πλούταρχος: «Δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο απ' τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με το πάθος του.» Ο Αριστοτέλης γνωρίζοντας τη φύση του ανθρώπου, είπε: «Ο άνθρωπος, όταν τελειοποιείται, είναι το καλύτερο των ζώων. Όταν, όμως, αποχωρίζεται από το νόμο και τη δικαιοσύνη, είναι το χειρότερο όλων.» Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Ξανθιώτης μανάβης- που στην επιγραφή του μαγαζιού του παρουσιάζεται ως «Μ’ ανάβεις στην κρίση»- επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Λιαντίνη: «...Γιατί “άνθρωπος” στη βάση του σημαίνει “λάθος” και στην κορφή του “εξαγνισμός”...» Ένα “λάθος” της φύσης, που σκορπίζει θάνατο στα ατυχή θύματα και πόνο στους συγγενείς, ήταν ο μανάβης που συντάραξε το πανελλήνιο. Όταν ο άνθρωπος, λοιπόν, είναι στη βάση του σπειροειδούς δρόμου της εξέλιξής του, φαντάζει σαν το “λάθος” της δημιουργίας. Είναι το αγριότερο θηρίο. Πέρα από τους φανερούς εγκληματίες, στην ίδια κατηγορία ανήκουν και άλλοι άνθρωποι, που φορούν ακριβά κοστούμια και μεταξωτές γραβάτες, όπως ορισμένοι πολιτικοί, τραπεζίτες, οι ανήκοντες στην οικονομική ελίτ, μεγαλοβιομήχανοι και εφοπλιστές. Δεν ήταν καλύτερος Μπίλ Κλίντον, όταν διέταζε τον βομβαρδισμό της Σερβίας, ή ο Τζώρτζ Μπους, όταν έδινε το σύνθημα για την εισβολή στο Ιράκ. Εγκληματίες είναι και οι χρηματιστές, που προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το ίδιο και η Α. Μέρκελ ή ο Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι προκάλεσαν και προκαλούν τις εκατοντάδες αυτοκτονίες όσων συμπατριωτών μας δεν αντέχουν την οικονομική πίεση, ή το θάνατο από το κρύο των αστέγων που δημιούργησαν. Με τη διαφορά ότι αυτοί ποτέ δεν θα οδηγηθούν σε δικαστήρια να καταδικαστούν ως εγκληματίες ή γενοκτόνοι.
Για να τελειοποιηθεί ο άνθρωπος πρέπει να υπερισχύσουν οι αρετές του, τα πρυτανεύσει η λογική και να βρίσκεται μέσα στη φύση, της οποίας αποτελεί ένα κύτταρο. Αυτή είναι και η άποψη του Σταγειρίτη φιλόσοφου: «Τρία είναι τα στοιχεία που κάνουν τους ανθρώπους καλούς και έντιμους: η φύση, η συνήθεια και η λογική.» Σε τρεις κατηγορίες κατατάσσει και τους ανθρώπους ο Ν. Καζαντζάκης στο βιβλίο του “Αλέξης Ζορμπάς”:
[[ Θαρρώ, Ζορμπά, μα μπορεί να κάνω και λάθος, πως τριών λογιών είναι οι άνθρωποι: Αυτοί που βάζουν σκοπό να ζήσουν, καθώς λένε, τη ζωή τους· να φαν, να πιούν, να φιλήσουν, να πλουτήσουν, να δοξαστούν… Έπειτα είναι αυτοί που σκοπό βάζουν όχι τη ζωή τους, παρά τη ζωή όλων των ανθρώπων· νιώθουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ένα και μάχουνται να φωτίσουν, ν’ αγαπήσουν, να ευεργετήσουν όσο μπορούν τους ανθρώπους. Και τέλος είναι αυτοί που βάζουν σκοπό τους να ζήσουν τη ζωή του σύμπαντου· όλοι, άνθρωποι, ζα, φυτά, άστρα είμαστε ένα, η ίδια ουσία που μάχεται τον ίδιο φοβερόν αγώνα· ποιόν αγώνα; Να μετουσιώσει την ύλη και να την κάμει πνεύμα. ]]

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Ελληνική ... Φεουδαρχία! Τo αίσχος του Πολιτικού Συστήματος Εν Ελλάδι !!!

Η θεσμοθετημένη ασυδοσία των ηγετών του φέουδου το οποίο ονομάζεται Ελλάδα, από το παρόν και προϋπάρχον “πολιτικό σύστημα εξουσίας”, μεταφέρθηκε και έγινε Συνταγματικός κανόνας, με θράσος, αναίδεια και χωρίς κανέναν σεβασμό στον Ελληνικό λαό, τον οποίον επικαλούνται πολλάκις χωρίς την παραμικρή “τσίπα”, στο Ελληνικό Σύνταγμα και στους εκτελεστικούς του νόμους.
Η Ελλάδα από της ιδρύσεώς της ως κράτος το 1830, έως σήμερα αντιμετωπίζεται από τους πολιτικούς της, τα τσιράκια τους και την άρχουσα τάξη της, ως ένα “φέουδο” επί του οποίου έχουν δικαίωμα “ζωής και θανάτου” οι εκάστοτε φεουδάρχες.
Προκαλεί το αίσθημα περί δικαίου κάθε πολίτη και είναι ανήκουστο σε ένα κράτος της ΕΕ, τον εικοστό πρώτο αιώνα, να νομιμοποιείται η προστασία της ασυδοσίας, της παρανομίας, της "προδοσίας", μίας ομάδας “πολιτικών” ή μεμονωμένων “πολιτικών”, οι οποίοι έτυχε συγκυριακά να “εξαπατήσουν” το εκλογικό σώμα και να τεθούν επικεφαλής της διακυβέρνησης της χώρας.

Η συνέχεια >>> aegeantimes.gr

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ένας ναός για τρεις θρησκείες

Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου.
Οι ελπίδες είναι μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι» αναφέρει το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του ναού.
Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από την Petriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου.
Είναι ένας έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.

Αποδείξεις...

Υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματος θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ. Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ. Επίσης αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλντι φόρου που θα καλείται να πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος, ο οποίος δεν θα καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Αφαίρεση οργάνων μετά από εκτελέσεις

Η Κίνα θέλει να απαγορεύσει την αφαίρεση οργάνων μετά από εκτελέσεις και να φτιάξει ένα σύστημα για τη δωρεά τους. Το εμπόριο οργάνων έχει ήδη απαγορευθεί, ειδικοί ωστόσο διατηρούν επιφυλάξεις.
Η Κίνα δέχεται επικρίσεις εδώ και χρόνια διότι εφαρμόζει τη θανατική ποινή. Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν γίνονται τόσες εκτελέσεις. Πόσες ακριβώς είναι, παραμένει άγνωστο. Ο Τζον Καμ, πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Dui Hua, δηλώνει στην Deutsche Welle: «Ο αριθμός των εκτελέσεων παραμένει κρατικό μυστικό. Παρόλα αυτά ειδικοί και επιστήμονες καταφέρνουν πού και πού να αντλήσουν πληροφορίες. Έτσι για παράδειγμα υπολογίζουν ότι το 2011 περίπου 4.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν στην Κίνα».

Η συνέχεια >> dw-de

"Είσαι Χριστιανός στην Σ. Αραβία; Φυλακή γρήγορα!"

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να γιορτάσεις θρησκευτική εκδήλωση αλλότριας για αυτούς θρησκείας ακόμα και στο σπίτι σου!
Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν σε μουσουλμανικές χώρες, στις οποίες επικρατεί ο φανατισμός, ιδίως σε εκείνα με διεφθαρμένους ηγέτες, που παριστάνουν τους πιστούς του Μωάμεθ στους αγράμματους υπηκόους τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Σαουδική Αραβία και η είδηση από το al-akhbar.com:
Η θρησκευτική αστυνομία (!) της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβε 46 "άπιστους" με την κατηγορία ότι ...γιόρταζαν τα Χριστούγεννα ! Πρόκειται για έναν Ασιάτη διπλωμάτη, ο οποίος οργάνωσε στο σπίτι του μια γιορτή, στην οποία παραβρέθηκαν 41 Χριστιανοί, 2 Σαουδάραβες και δύο Αιγύπτιοι Μουσουλμάνοι.
Το βασίλειο της Σ.Α. απαγορεύει τις δημόσιες γιορτές άλλων θρησκειών, αλλά -όπως λέει το δημοσίευμα- δεν είναι σαφές τι ισχύει για τις ιδιωτικές.
Πάντως, ο θρησκευτικός ηγέτης Sheikh Abdel Aziz bin Abdullah καταδίκασε τις προσκλήσεις σε Χριστουγεννιάτικες γιορτές και γαμήλιες τελετές Χριστιανών.
Οι άνθρωποι είναι για τα δέντρα...
Φυσικά οι "προοδευτικούληδες" της χώρας μας δεν χολοσκάνε για τα δικαιώματα των χριστιανών, και την ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης, όταν πρόκειται για ΄χριστιανικά δόγματα. Εάν ομως προσβάλλονταν τίποτα ισλαμιστές ούτε ψίλος στον ...κόρφο μας.

defencenet.gr

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στο ροκφόρ

Είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο από τα εθνικά προϊόντα της Γαλλίας, με φανατικούς λάτρεις αλλά και ορκισμένους εχθρούς σε όλον τον κόσμο. Το τυρί Ροκφόρ, γνωστό για την μούχλα και τις γαλαζοπράσινες «φλέβες» του, μπορεί να αποδειχθεί, τελικά, κάτι παραπάνω από γκουρμέ επιλογή…
Νεότερες μελέτες αποδεικνύουν, λοιπόν ότι το περίφημο ροκφόρ, το οποίο ωριμάζει σε σπηλιές στη Νότια Γαλλία, κρύβει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες ενάντια στα καρδιακά νοσήματα, αλλά μπορεί να καταπολεμήσουν ακόμη και…την κυτταρίτιδα! Ίσως, μάλιστα, να αποτελεί- μαζί με την κατανάλωση κόκκινου κρασιού- ένα από τα μυστικά μακροζωϊας των Γάλλων…
«Αν και η διατροφή των Γάλλων είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος, το ροκφόρ μπορεί να είναι η εξήγηση γι΄ αυτό που ονομάζουμε…γαλλικό παράδοξο», αναφέρουν οι ερευνητές της εταιρείας βιοτεχνολογίας Lycotech στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, οι οποίοι έκαναν και τις σχετικές μελέτες.

H συνέχεια >> ikypros.com

Αστυνομική επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στην ΑΣΟΕΕ

Τι προβλέπει η Βουλή και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για τη λίστα Λαγκάρντ

Θυμίζουμε ότι ο νόμος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2011 επί υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη...
Τη δυνατότητα, η Βουλή να αναθέσει σε Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, τον νομικό έλεγχο των στοιχείων της κατηγορίας και την αξιολόγηση της βασιμότητας τους, προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, η πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης υποβάλλεται από 30 τουλάχιστον βουλευτές με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης και μνεία των διατάξεων που παραβιάστηκαν.
Η Βουλή πάντως, μπορεί, αφού έχει υποβληθεί το αίτημα για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης, να αποφασίσει με πλειοψηφία 151 ψήφων την ανάθεση της υπόθεσης στο Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο που αποτελείται από έναν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δύο εισαγγελείς. Εντός ορισμένης προθεσμίας θα πρέπει να παραδοθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου στον πρόεδρο της Βουλής.

ΑΜΠΕ, epikaira.gr

Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρεται να είναι αυτός που αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή.
Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς και ότι παρενέβη σε αυτή. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ σε μια πρώτη αντίδραση της Ιπποκράτους στο μείζον αυτό πολιτικό θέμα.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO

Βάλτε επιτέλους τους αγρότες να δουλέψουν

Του Γιώργου Κράλογλου

Τώρα που τα ταμεία του κορβανά είναι εντελώς άδεια και με δανεικά δεν μπορούν οι βουλευτές να «βρίσκουν κρατική θέση» για αγρότες-ψηφοφόρους με ανταλλαγή 3-4 ψήφους, ανά διορισμό, γυρίστε όλους τους αγρότες στα χωράφια τους. Η πρωτοβουλία της Εκκλησίας να μοιράσει εκτάσεις για καλλιέργεια είναι ναι μια έξυπνη αρχή.
Χρειάζεται όμως συνέχεια. Με πρόσθετα μέτρα και κυρίως με ξεσκαρτάρισμα μεταξύ των πραγματικά νοικοκυραίων αγροτών που ξεπερνούν το 50% και εκείνων που... το παίζουν αγρότες λόγω καταγωγής.
Τον αγρότη δηλαδή του καφενείου (είτε μένει στο χωριό είτε πίνει καφέ στο Κολωνάκι) που ξεζουμίζει επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, ειδικές πριμοδοτήσεις (καυσίμων, ρεύματος) και προγράμματα δήθεν αγροτικού τουρισμού, φτιάχνοντας σπίτια για τα παιδιά και τα εγγόνια.
Εδώ η πρωτοβουλία του Αρχιεπίσκοπου με την διάθεση αγρών της Εκκλησίας για εκμετάλλευση είναι βεβαίως ορθή αλλά μάλλον θα αποδειχθεί και ευφυής.
Γιατί (όπως και εγώ μαζί με πολλούς άλλους πιστεύουμε) η κατά πάσα βεβαιότητα περιορισμένη ανταπόκριση θα επιβεβαιώσει την άποψη ότι οι πραγματικοί νοικοκυραίοι αγρότες που πραγματικά σκοτώνονται στις μικρές ή και μεγάλες καλλιέργειές τους και αξίζουν προσοχής ξεπερνούν ίσως το 50% αλλά όχι το 60%.
Οι υπόλοιποι είναι συνηθισμένοι εδώ και δεκαετίες στη λαμογιά και στο ρουσφέτι. Γι΄ αυτό και δεν θα συγκινηθούν από την προσφορά.

Εδιναν μίζα στον καθηγητή για να περνούν το μάθημα

Καθηγητής του ΤΕΙ Λάρισας και σπουδαστές του ιδρύματος θα καθίσουν τον Φεβρουάριο στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί οι τελευταίοι δίνοντας «μίζα» περνούσαν το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή χωρίς καν να προσέλθουν στην εξεταστική.
Η υπόθεση χρηματισμού του καθηγητή Ηλεκτρολογίας στο ΤΕΙ Λάρισας ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2010 έπειτα από καταγγελίες σπουδαστών
Την ίδια ώρα απέναντι σ΄αυτό το σαθρό τοπίο, ελπίδες δημιουργούν όσα έχουν δρομολογηθεί με τον νέο νόμο για τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και το πανεπιστήμιο της «Θεσσαλίας» φαίνεται πως θα είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας που θα έχει πρύτανη με τη νέα διαδικασία.

Αλλοιωμένη η λίστα Λαγκάρντ

Κλιμακώνεται η υπόθεση της νέας λίστας Λαγκάρντ; καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων και των έξι ειδικών επιστημονικών συνεργατών του ΣΔΟΕ, που τα τελευταία 24ωρα ανέλυσαν το περιεχόμενο της λίστας και το αντιπαρέβαλλαν με αυτό της πρώτης; λίστας Λαγκάρντ που είχε έρθει στη δημοσιότητα, καταλήγει στο ότι υπήρξε σαφής παραποίηση και αλλοίωση, υπέρ τρανταχτών; ονομάτων! Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είναι θέμα χρόνου η αποστολή του και στη Βουλή. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για παραποίηση του περιεχομένου και για σαφείς ευθύνες, για βαριές συνέπειες για όσους έχουν εμπλακεί στον χειρισμό της υπόθεσης....

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βουλή η «λίστα Λαγκάρντ»

Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς την «λίστα Λαγκάρντ», η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τη Γαλλία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας, που ήδη έχουν στείλει η οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αντιπαραβολής και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου του υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κυρίους Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.

W. Hoyer: Θα χρειαστούν δεκαετίες για την ανάκαμψη στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) Βέρνερ Χόγιερ,με συνέντευξη,που θα δημοσιευτεί αύριο, Πέμπτη,στην "Berliner Zeitung", εκφράζει την άποψη ότι στην Ελλάδα θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει από την χρηματοοικονομική κρίση,επικρίνοντας,συγχρόνως, τις τωρινές προσπάθειες των Ευρωπαίων πολιτικών. «Η διαδικασία της ανάκαμψης θα πάρει μία με δύο δεκαετίες»,αναφέρει.
Ο Βέρνερ Χόγιερ διετέλεσε μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, με το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών και διηύθυνε την ΕΤΕΠ ,επί ένα έτος. Στην συνέντευξή του επικρίνει τους Ευρωπαίους πολιτικούς,για έλλειψη θάρρους, κατά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,τονίζοντας ότι απέτυχαν να οδηγήσουν την Ευρώπη μπροστά, μέσω της πολιτικής.
«Εχουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μας εξασφάλισε χρόνο με το προγράμμα αγοράς ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά,το οποίο οι πολιτικοί πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουν", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο κ.Χόγιερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Ο τέταρτος Μάγος

[[ δαμ- ων ]]

Η ιστορία των Μάγων, που προσκύνησαν το Παιδίον Ιησούς αναφέρεται μόνο στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου από τα κανονικά Ευαγγέλια και σε ορισμένα από τα Απόκρυφα- τα οποία όμως δεν αναγνωρίζει η εκκλησία. Από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα:
«Του σε Ιησού γεννηθέντος εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας εν ημέραις Ηρώδου του βασιλέως, ιδού μάγοι από ανατολών παρεγένοντο εις Ιεροσόλυμα λέγοντες· που εστιν ο τεχθείς βασιλεύς των Ιουδαίων; είδομεν γαρ αυτού τον αστέρα εν τη ανατολή και ήλθομεν προσκυνήσαι αυτώ… και ελθόντες εις την οικίαν είδον το παιδίον μετά Μαρίας της μητρός αυτού, και πεσόντες προσεκύνησαν αυτώ, και ανοίξαντες τους θησαυρούς αυτών προσήνεγκαν αυτώ δώρα, χρυσόν και λίβανον και σμύρναν.» (Ματθαίος, β΄, 1,2 και 11)
Με βάση τον αριθμό των δώρων οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς κατέληξαν ότι οι Μάγοι ήσαν τρεις. Ο θεολόγος και μάρτυρας Ωριγένης, από την Αλεξάνδρεια, ήταν αυτός που για πρώτη φορά (αρχές 3ου αι.) δήλωσε τον αριθμό των μάγων: ήταν τρεις, όσα και τα δώρα τους. Σχετικά καθυστερημένα, τον 6ο αι., οι μάγοι απέκτησαν τα ονόματά τους: Κάσπαρ ή Γάσπαρ, Μελχιόρ και Βαλτάσαρ. Προφανώς οι Μάγοι ήταν σοφοί που είχαν πρόσβαση σε αστρονομικές ή υπερβατικές γνώσεις, διέθεταν κύρος και ασκούσαν πολιτική επιρροή στην πατρίδα τους. Πιθανόν να ήταν Πέρσες , ιερείς του Ζωροαστρισμού, γιατί ο Ματθαίος δεν αναφέρει τον τόπο της καταγωγής τους. Γράφει μόνον ότι ήρθαν από την ανατολή.
Ο Μελχιόρ πρόσφερε στον Χριστό χρυσό- μέταλλο που προσφέρονταν σε βασιλιάδες. Έτσι με αυτήν την προσφορά οι Μάγοι θέλησαν να δείξουν ότι τιμούσαν ένα Βασιλιά. Βρισκόταν μέσα σε κουτί, το οποίο περιείχε 28 πλακίδια μήκους 7 και πλάτους 5 εκατοστών περίπου διαφόρων σχημάτων που φέρουν καλλιτεχνικά σχέδια. Ο Γάσπαρ πρόσφερε λιβάνι, που ήταν ένα πολύτιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιούνταν σαν θυμίαμα (όπως και σήμερα) σε θρησκευτικές τελετές. Έτσι έδειξαν οι Μάγοι την θεϊκή φύση του Χριστού. Πληροφοριακά το λιβάνι είναι ρητίνη που εξάγεται από το δέντρο Boswellia Serrata]. Και ο Βαλτάσαρ σμύρνα, που ήταν ένα υλικό που χρησιμοποιούνταν στην ιατρική αλλά και κατά την διάρκεια της ταφής των νεκρών. Με την σμύρνα οι Μάγοι, έδειξαν την θυσία που θα έκανε ο Χριστός για την σωτηρία των ανθρώπων. (Η σμύρνα είναι μια ρητίνη που την παίρνουμε από το φυτό Μύρας). Τα δύο τελευταία δώρα ήταν σε κουτιά που περιείχαν από τριάντα περίπου σφαιρίδια κάθε ένα, μεγέθους μιας ελιάς.
Η παράδοση, όμως, αναφέρει και τέταρτο Μάγο, που δεν πρόλαβε να προσκυνήσει το Παιδίον Ιησούς. Σε αυτή, την σε πολλούς άγνωστη ιστορία, θα αναφερθούμε σήμερα. Στην ιστορία του τέταρτου Μάγου, του Αρταβάν:

Η συνέχεια >>> VAGIABLOG

Έκθεση- βόμβα: Θα δουλεύουμε σχεδόν 40 χρόνια για να πάρουμε σύνταξη!

Η αύξηση αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εντός της Ε.Ε. μετά το Λουξεμβούργο...
Σύμφωνα με έκθεση-βόμβα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο χρόνος εργασίας στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 8,8 χρόνια, προκειμένου να πάρουμε σύνταξη!
Αυτό σημαίνει διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα έως το 2060, χρονικό διάστημα το οποίο εξετάζει η συγκεκριμένη έκθεση.
Η έκθεση της επιτροπής, την οποία δημοσιεύει σήμερα το naftemporiki.gr, αφορά στη γήρανση του πληθυσμού για τα 27 κράτη-μέλη και αποτελεί μια δυσάρεστη προοπτική για τους Έλληνες μελλοντικούς εργαζομένους.
Στο δείκτη για τον ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας που θα πρέπει να έχει κάποιος πριν πάρει σύνταξη, προβλέπεται ότι για την Ελλάδα ο μέσος όρος εργασίας από 29,3 χρόνια που ήταν το 2010 θα αυξηθεί σταδιακά ως το 2060 στα 38,1 χρόνια.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Οι αποκαλύψεις για τις «ΜΚΟ» ταράζουν και το πολιτικό σύστημα

Ως «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν στελέχη του ΣΔΟΕ τα όσα αποκαλύφθηκαν για την ΜΚΟ «Κύκλο της Πάτμου» καθώς εκτιμούν πως υπάρχουν εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνουν όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνο που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις είναι η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε αυτές ή ακόμα η ευκολία που εκταμιεύονταν οι κρατικές επιχορηγήσεις. Στελέχη του ΣΔΟΕ υποστηρίζουν πως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα δοθούν στην δημοσιότητα και νέα στοιχεία.

TON ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΛΟΙ! Ο αρχαίος κόσμος είχε προφητεύσει την Γέννηση Του!

Ὁ ἀρχαῖος κόσμος πρὶν τὴν ἐνανθρώπηση τοῦ Χριστοῦ στὴ γῆ τὸ βράδυ τῶν Χριστουγέννων - δὲ στερήθηκε φωτισμένων πνευμάτων ποὺ προσέγγισαν κατὰ Θεία παραχώρηση τὴν Ἀλήθεια, ἀποδεικνύοντας ὅτι προϋπῆρχε τὸ Σχέδιο Σωτηρίας τοῦ Θεοῦ καὶ πὼς γὶ΄ αὐτὸ ἀκριβῶς δόθηκε ὁ σπερματικὸς λόγος (σπέρματα ἀληθείας καὶ πληροφόρησης) σὲ διάφορα ἔθνη καὶ λαοὺς, σὲ ἐνάρετους ἀνθρώπους, σὲ εὐσεβεῖς ἐρευνητὲς καὶ φιλοσόφους, ἐπειδὴ ἀκριβῶς Θεὸς ὁ Πατὴρ καὶ αὐτῶν...
Oἱ Χαλδαῖοι - Πέρσες, στοὺς ὁποίους δόθηκε διὰ τοῦ Βαλαάμ, ποὺ ἔζησε στὰ χρόνια του Μωυσῆ (13ος αἱ. π.Χ.) ἡ προφητεία τοῦ λαμπροῦ ἄστρου καὶ τῆς Γέννησης τοῦ Χριστοῦ, ἡ ὁποία καὶ ἐπαληθεύτηκε αἰῶνες ἀργότερα, μὲ τὴν ἐμφάνιση πράγματι τοῦ κινούμενου λαμπροῦ νέου ἀστέρος - ποὺ ἦταν βέβαια Ἄγγελος Φωτὸς - καὶ τὴν ἐνανθρώπηση τοῦ Χριστοῦ μὲ τὴ Γέννησή Του στὴ Βηθλεέμ, τὴν ὁποία ἐπιβεβαίωσαν προσωπικὰ καὶ ἐπιτόπου οἱ τρεῖς Πέρσες Μάγοι, ποὺ εἶδαν καὶ.... ἀκολούθησαν τὸ νέο λαμπρὸ ἀστέρι, ἐξαιτίας τῆς παλαιότατης προφητείας!

Η συνέχεια >> defencent.gr

Ανακαλύφθηκε κατοικήσιμος πλανήτης ...

Βρίσκεται σε απόσταση 12 ετών φωτός από τη Γη. Φιλοξενεί πέντε πλανήτες, ένας εκ των οποίων, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να φιλοξενήσει μορφές ζωής. Ο λόγος για το αστέρι - ήλιος Τάου Σέτι (Tau Ceti).
Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη foxnews.com, σε έναν από τους πλανήτες που «περικυκλώνουν» το Τάου Σέτι, υπάρχουν οι συνθήκες για να βρεθεί νερό σε υγρή μορφή πάνω στην επιφάνειά του.
«Η ανακάλυψη μας ενισχύει την άποψη ότι θεωρητικά γύρω από κάθε αστέρι - ήλιο υπάρχουν πλανήτες, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή» υπογραμμίζει ένας από τους συγγραφείς της νέας έρευνας, ο Στιβ Βογκ από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ.
Η μάζα του συγκεκριμένου πλανήτη υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 4,3 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Γης. Ο πλανήτης πραγματοποιεί πλήρη περιστροφή γύρω από το αστέρι Τάου Σέτι κάθε 168 ημέρες. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, σε αντίθεση με τη Γη, δεν είναι βραχώδης πλανήτης.
«Δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσει κάποιος με ακρίβεια τη σύνθεση της επιφάνειας του πλανήτη. Θεωρώ όμως ότι είναι απίθανο να έχει βραχώδη επιφάνεια» αναφέρει ο Μίκο Τουόμι, ερευνητής από το πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιντ στην Αγγλία. Ο ίδιος προσθέτει: «Ίσως να πρόκειται για έναν υδάτινο κόσμο αλλά αυτή τη στιγμή μπορούν να γίνουν μόνο υποθέσεις».
Το αστέρι Τάου Σέτι είναι ελαφρώς μικρότερο από τον Ήλιο. Βρίσκεται στον αστερισμό Σέτους (Cetus). Είναι ορατό με γυμνό μάτι, χωρίς δηλαδή οπτικά βοηθήματα, στο νυχτερινό ουρανό.

«Ο ζητιάνος της Ευρώπης: η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση»

«Ο ζητιάνος της Ευρώπης: η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση» είναι ο τίτλος της Hamburger Abendblatt, η οποία στο ρεπορτάζ της περιγράφει την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο η πλειονότητα των Ελλήνων. Μια κατάσταση στην οποία περιήλθαν ξαφνικά και η οποία εμπεριέχει ξένες μέχρι σήμερα για τους Έλληνες εικόνες, όπως είναι οι χιλιάδες άστεγοι και οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό...

Τα Δώρα των Μάγων βρίσκονται στην...Ελλάδα

Δεν αστειευόμαστε! Σύμφωνα με την παράδοση, η Παρθένος Μαρία τα παρέδωσε στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων όπου και φυλάσσονταν μέχρι το 400 μ.Χ. Τότε ο Αυτοκράτορας Αρκάδιος τα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Όταν η πόλη κυριεύθηκε από τους Σταυροφόρους το 1204, τα Δώρα μεταφέρθηκαν στην Νικομήδεια (Ιζνίκ). Με την ανακατάληψη της Πόλης τα Δώρα επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Άλωση. Το 1453 με την Άλωση της Πόλης στους Οθωμανούς, η μητριά του Μωάμεθ του Πορθητή, Σέρβα στην καταγωγή και Χριστιανή, τα μετέφερε στο Άγιον Όρος για να τα προστατεύσει.
Όταν το πλοιάριο έφτασε στο λιμάνι του Αγίου Όρους, η Μάρω συνάντησε ως εκ θαύματος την Παναγία η οποία της είπε να μην προχωρήσει διότι υπήρχε Άβατο στο Άγιο Όρος και δεν έπρεπε να το παραβιάσει. Έτσι τα άφησε να τα παραλάβουν οι μοναχοί.
Σήμερα, τα Δώρα των Μάγων βρίσκονται στην Μονή Αγ. Παύλου στο Άγιο Όρος. Τα Δώρα αποτελούνται από 28 πλακίδια χρυσού και 60 μπάλλες σμύρνων και λιβανιού.

Περισσότερα >> iefimerida-gr

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η ζωή

[[ δαμ- ων ]]

Πέρασε και η σημαδιακή ημέρα της 21- 12- 2012! Η ημέρα του τέλους, όπως έλεγαν κάποιοι, του κόσμου! Όσο κι αν θέλησαν να της προσδώσουν μυστηριώδη και συντελειακή σημειολογία, ήταν τελικά μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Γιατί το μυστήριο δεν βρίσκεται στην ημέρα. Το μυστήριο βρίσκεται στη ζωή, μέρος της οποίας είμαστε εμείς: εσύ, εγώ, ο καθένας μας. Στη ζωή που είναι διάχυτη σε όλο το Σύμπαν και της οποίας ένα πολύ μικρό μέρος μπορούμε να αντιληφθούμε. Κι αυτό που αντιλαμβανόμαστε δυσκολευόμαστε ή δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Όλη η φύση σφύζει από ζωή. Αλλά ο σκοτεινός φιλόσοφος Ηράκλειτος είχε πει: «Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί» ( η φύση αρέσκεται στο να κρύβεται). Έτσι η ζωή μοιάζει να είναι το μεγάλο μυστήριο. Και χαρά σε όποιον μπορεί να ξεδιαλύνει, λίγο ή πολύ, το μέγα μυστήριο. Ο Ν. Καζαντζάκης, στο μυθιστόρημα “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”, γράφει:
[[ Όλα έχουν ένα κρυφό νόημα στον κόσμο ετούτον, συλλογίστηκα. Όλα, άνθρωποι, ζώα, δέντρα, άστρα, είναι ιερογλυφικά, και χαρά σ’ εκείνον, που αρχίζει να τα συλλαβίζει και να μαντεύει τι λένε… Τη στιγμή που τα βλέπεις δεν καταλαβαίνεις∙ θαρρείς πως είναι άνθρωποι, ζώα, δέντρα, άστρα∙ μονάχα ύστερα από χρόνια, πολύ αργά, μπαίνεις στο νόημα. ]]
Σήμερα θα πασχίσουμε να συλλαβίσουμε το νόημα της ζωής. Το σίγουρο είναι ότι δε μπορούμε να διαβάσουμε το μεγάλο βιβλίο της ζωής. Γιατί αυτό το βιβλίο της ζωής είναι μια μικρή περίληψη, ένα μικρό αντίγραφο, της μεγάλης Ζωής, για την οποία ο Ιησούς είπε: «Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ιωάννης, ιδ΄, 6). Για να συμπληρώσει αλλού: «εγώ ειμί ο άρτος της ζωής… εγώ ειμι ο άρτος ο ζων ο εκ του ουρανού καταβάς• Εάν τις φάγη εκ τούτου του άρτου, ζήσεται εις τον αιώνα, και ο άρτος δε ον εγώ δώσω, η σαρξ εστιν, ην δώσω υπέρ της του κόσμου ζωής.» (Ιωάννης, στ΄, 47 και 51) … Επομένως, μόνο θα συλλαβίσουμε… Γιατί αν μπορούσαμε να διαβάσουμε δεν θα είχαμε τόσα πολλά ερωτήματα.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Tα Χριστούγεννα και τα έθιμά τους

Ο χρόνος για τον παραδοσιακό άνθρωπο είναι, το περιεχόμενό του, η εμπειρία του... Στη ζωή των Ελλήνων αγροτών αυτή την περίοδο κυριαρχούσε το κρύο, το τέλος της σποράς και η μείωση του φωτός. Το Δεκέμβριο έχουμε τις μικρότερες μέρες. Από τα Χριστούγεννα όμως και ύστερα αρχίζουν να μεγαλώνουν. «Του Δεκέμβρη η μέρα, καλημέρα-καλησπέρα», λέει μια παροιμία για το Δεκέμβρη. Με τον ήλιο και το φως σχετίζονται και τα Χριστούγεννα. Από τις 22 του Δεκέμβρη, δηλαδή από το χειμερινό ηλιοστάσιο, η απόκλιση του ήλιου αρχίζει να λιγοστεύει, οπότε το βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, φωτίζεται περισσότερο και η μέρα μεγαλώνει. Η γιορτή των γενεθλίων του Χριστού θεσπίστηκε στις 25 Δεκεμβρίου από τους Χριστιανούς και ο εορτασμός της επεκτάθηκε σταδιακά σε όλο το ρωμαϊκό κράτος, ανατολικό και δυτικό. Στόχος τους ήταν να παραμερίσουν τον περσικό θεό Μίθρα, θεό του ήλιου και του φωτός. Η ημέρα των γενεθλίων του, «το Γενέθλιον του αήττητου Ήλιου», γιορταζόταν στις 25 του Δεκέμβρη. Η γιορτή αυτή συνδυαζόταν με τα Σατουρνάλια, παλιά αγροτική γιορτή, που έγινε μία από τις σπουδαιότερες γιορτές των Ρωμαίων και γιορταζόταν από τις 17 έως τις 23 Δεκεμβρίου. Ο σύνδεσμος του Χριστού με τον ήλιο φανερώνεται και στην υμνογραφία των Χριστουγέννων: «Ανέτειλας, Χριστέ, εκ Παρθένου, νοητέ Ήλιε της Δικαιοσύνης». Η γέννηση του Χριστού γιορταζόταν αρχικά στις 6 Ιανουαρίου, μαζί με τη βάπτιση. Το 378 για πρώτη φορά γιορτάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη τα Χριστούγεννα ως αυτοτελής γιορτή. Ο κύκλος των εθίμων του Δωδεκαημέρου ανοίγει την παραμονή των Χριστουγέννων και κλείνει τα Θεοφάνεια με τον αγιασμό των υδάτων. Προάγγελος των Χριστουγέννων είναι οι ομάδες των παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα. Τα κάλαντα αρχίζουν με την εξιστόρηση της γέννησης του Χριστού, συνεχίζουν με παινέματα για το σπίτι και τους σπιτικούς και τελειώνουν με αίτημα για φιλοδώρημα. Σε ορισμένους ελληνικούς τόπους τα κάλαντα εξιστορούν την γέννηση του Χριστού σαν να γιορτάζουν την γέννηση ενός παιδιού:

ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Πόνταραν και έχασαν φήμη και αμύθητα ποσά στη ρουλέτα του Grexit

Δεν ήταν μόνο οι... Μάγιας που έπεσαν έξω στις εσχατολογικές τους προφητείες περί συντέλειας του κόσμου. Ήταν και οι Κασσάνδρες των αγορών, οι οποίες διαψεύστηκαν παταγωδώς στις προβλέψεις τους για το δεύτερο χειρότερο σενάριο καταστροφής του 2012: Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως το τέλος του κόσμου -αν τελικά διαβάζετε αυτές τις γραμμές- έτσι και η περίφημη Grexit απλά δεν συνέβη, παρά τις περί του αντιθέτου προειδοποιήσεις ορισμένων από τα πιο βαρύγδουπα ονόματα του διεθνούς επενδυτικού... τζετ σετ. Επιφανείς οικονομολόγοι, σουπερεπιτυχημένοι κερδοσκόποι, μεγαβαρώνοι του χρηματοικονομικού κλάδου και πολυεθνικοί τραπεζικοί κολοσσοί που έσπευσαν να? ξεπροβοδίσουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη βρέθηκαν στο τέλος του 2012 εκτεθειμένοι, έχοντας δεχθεί σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία τους και -όσοι στοιχημάτισαν στο Grexit- «κλαίγοντας» διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Χρειάστηκε βέβαια η Ελλάδα και η Ευρώπη να φτάσουν στο παραπέντε για να βάλουν τέλος στα όποια σενάρια-τρόμου για τη συνοχή της Ευρωζώνης και την ακεραιότητα του κοινού νομίσματος. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τους εταίρους της δόθηκε στο πρόσφατο Eurogroup έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές και καθυστερήσεις (όχι πάντα με ευθύνη της Αθήνας), κάτι που καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς έδινε τροφή στις Κασσάνδρες.
 

Λίγο κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η ρεσβερατρόλη, μία χημική ουσία που υπάρχει στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών και η οποία τους προσδίδει το χαρακτηριστικό χρώμα τους, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά έως τώρα οι επιστήμονες δεν ήξεραν τι ποσότητα από αυτήν θα έπρεπε να καταναλώσει κάποιος για να αποκομίσει αυτό το όφελος.
Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως ποσότητα αντίστοιχη με 5 mg ρεσβερατρόλης μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την ανάπτυξη όγκων στο παχύ έντερο.
Τα 5 mg ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι δόσεις του 1 γραμμαρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιο επωφελείς είναι οι μικρές ποσότητές της.
«Όλοι νομίζουν ότι το περισσότερο είναι πάντα το καλύτερο, αλλά η αλήθεια είναι πως στην Ιατρική οι μικρότερες δόσεις συχνά είναι πιο αποτελεσματικές», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάρεν Μπράουν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Δήμευση της περιουσίας για όσους καταχράστηκαν χρήματα του Δημοσίου

Καθημερινά ακούμε ειδήσεις που δείχνουν τουλάχιστον ευνοϊκή μεταχείριση όπως ότι η γιατρός που χορηγούσε ψεύτικα επιδόματα τυφλότητας στη Χίο επέστρεψε στη θέση της παρότι η ίδια παραδέχθηκε την πράξη της αποδίδοντας της σε κοινωνικούς λόγους!!!, φυλακισμένοι που βρίσκονται στα ψυχιατρεία αντί στις φυλακές, φυλακισμένοι που έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν σολωμό από σούπερ-μάρκετ, καταχραστές του δημοσίου χρήματος που αντί να βρίσκονται στη φυλακή περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο κλπ. κλπ.
Γιατί λοιπόν να συνεχίζουμε να πληρώνουμε βάζοντας απλώς στη φυλακή όλους αυτούς που κατέκλεψαν χωρίς αιδώ τη χώρα μας και να μην κατασχεθεί η περιουσία των ίδιων και των συγγενών τους πρώτου βαθμού;
Μία τέτοια απόφαση θα δώσει ικανοποίηση στους χιλιάδες έντιμους Έλληνες πολίτες που πάντα ήταν συνεπείς στο κράτος εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους αλλά θα αποτελέσει και δικαίωση για τους Ευρωπαίους που μας στηρίζουν αισθανόμενοι ότι είμαστε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Γκάλοπ - βόμβα για τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα!

H συντριπτική πλειοψηφία προβλέπει με τη νέα χρονιά αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού...
Το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα αλλά και για τα κόμματα της χώρας καταγράφει έρευνα της εταιρείας Marc για το Έθνος της Κυριακής.
H συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται απογοητευμένη από την πολιτική κατάσταση και προβλέπει με τη νέα χρονιά αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Στην έρευνα που παρουσιάζεται, οι πολίτες προβλέπουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα σε ποσοστό 81,4% ενώ περισσότεροι από τους μισούς-ποσοστό 54,5%- επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.
Αυτό που φανερώνει την απαίτηση των πολιτών για αλλαγές είναι η προτίμηση των ερωτηθέντων σε καταξιωμένους επαγγελματίες (23,8%), τεχνοκράτες (20,1%) και ακαδημαϊκούς (20,5%), κατατάσσοντας στις τελευταίες θέσεις τους πολιτικούς.

Τα όσπρια προστατεύουν την καρδιά

Η κατανάλωση περισσότερων όσπριων όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές, στο πλαίσιο μιας διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, φαίνεται ότι βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of International Medicine.
Να σημειώσουμε ότι η διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη περιλαμβάνει τρόφιμα που δεν οδηγούν σε απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και συνιστάται στο πλαίσιο της ρύθμισης του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο διεξήγαγαν μια τυχαιοποιημένη έρευνα σε 121 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 για να διαπιστώσουν την επίδραση των οσπρίων στα επίπεδα της γλυκόζης, των λιπιδίων και της πίεσης.
Το συμπέρασμα της έρευνάς τους είναι ότι η κατανάλωση περίπου 190 γρ. οσπρίων ημερησίως (ένα φλιτζάνι) συνεισφέρει στον έλεγχο του σακχάρου, αλλά και στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου των διαβητικών ασθενών.

ikypros.com

Πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων

Είναι γνωστή και δοκιμασμένη από τα τζιμάνια και τους επαγγελματίες διαχειριστές της εξουσίας η τακτική όταν βρίσκουνε παπά να θάβουνε πέντε - έξι. Κάπως έτσι ξεμπερδεύουνε με ενοχλητικές εκκρεμότητες και ενδύουν ηθικά τις άθλιες επιλογές τους, όπως είναι οι συστηματικές - μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Στην προκειμένη περίπτωση ο «παπάς» είναι οι κοπανατζήδες δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους έχει βάλει στο στόχαστρο η χρηστή υπεύθυνη και αριστερή συνιστώσα της κυβέρνησης. Προφανώς ο Μανιτάκης ξεσκόλισε στα γρήγορα το πολιτικάντικο κουρμπέτι και με τρόπο αριστερό και υπεύθυνο οργανώνει τους αντιπερισπασμούς. Προβάλλει το αυτονόητο για να κρύψει την αθλιότητα. Το αυτονόητο προφανώς είναι ότι οι κοπανα­τζήδες και κάποιες άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Η αθλιότητα είναι ότι πίσω από αυτούς προσπαθούν να κρυφτούν οι απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ούτε κοπανατζήδες ούτε επίορκοι ούτε λαμόγια είναι… Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για τον εντοπισμό αρχικά των υπαλλήλων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους, οι οποίοι και θα υποστούν τις κυρώσεις που ήδη προβλέπο­νται, χωρίς ωστόσο ουδέποτε να έχουν μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί.
 

Στροφή των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα

Επιμένουν ελληνικά υπέρ των εγχώριων προϊόντων οι καταναλωτές, καθώς η κρίση φαίνεται να άλλαξε τις συνήθειες και να αντέστρεψε παλαιότερες τάσεις αγοράς εισαγόμενων. Σε ρεπορτάζ του Alpha παρουσιάζονται τα στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία, εννέα στους δέκα καταναλωτές προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα από τα εισαγόμενα.

Πόσες αποδείξεις θα χρειαστούν το 2013

Το «κυνήγι» των αποδείξεων θα συνεχισθεί και το 2013. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή για να λάβουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση των 2.100 ευρώ που χορηγείται ολόκληρη για εισόδημα έως 21.000 και μειώνεται σταδιακά μέχρι να εξαλειφθεί στις 42.000 ευρώ θα πρέπει να κρατήσουν αποδείξεις δαπανών ίσες με το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος τους. Για το σκοπό αυτό θα κατατεθεί σχετική τροπολογία. Επίσης με άλλη προσθήκη θα ξεκαθαρίζεται πως από το επόμενο έτος θα εκπίπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών. Ειδικότερα ο υπουργός αναφέρθηκε στη νέα κλίμακα και όπως είπε για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου είναι 22%, για το επιπλέον εισόδημα έως 17.000 ευρώ είναι 32% και για το υπερβάλλον είναι 42%. «Ωστόσο, ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα αυτή μειώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Για παράδειγμα, το εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, με την προσκόμιση αποδείξεων αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματος του φορολογουμένου. Η έκπτωση αυτή φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που αυξάνεται το εισόδημα και σταματά στις 42.000 ευρώ. Μετά δεν υπάρχει έκπτωση φόρου», πρόσθεσε. Με το μοντέλο αυτό πρακτικά επεκτείνεται το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ.

Εφτασε η λίστα Λαγκάρντ - Ο Πεπόνης θα αρχίσει τη διασταύρωση των ονομάτων

Στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το ακριβές αντίγραφο της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ την οποία απέστειλε στην Ελλάδα το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών μετά από το αίτημα που είχε διατυπώσει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υλοποιώντας σχετική εντολή της Βουλής.
Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε τρεις υπαλλήλους του στο Παρίσι για να την παραλάβουν για λογαριασμό της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και διαβιβάστηκε αμέσως στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκικό μήνυμα στους εφέδρους: «Η δική μας Θράκη»…

Όπως μας ενημέρωσαν οι εθελοντές έφεδροι, πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε απέναντι από τα γραφεία της λέσχης αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία (η σημαία της ανεξάρτητης Θράκης, αυτή που βλέπουν δίπλα ακόμα και σε βουλετές του ελληνικού Κοινοβουλίου ορισμένοι και δεν αισθάνονται καμία ανάγκη να αντιδράσουν)… Σύμφωνα με όσα μας λένε και δεν έχουμε λόγο να τα αμφισβητήσουμε, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει και πάντα μετά από κάποια δραστηριότητα της λέσχης στην Θράκη.
«Αναρωτιόμαστε λοιπόν προβληματισμένοι, τι μπορεί να σημαίνει, κάποιοι προσπαθούν να μας πουν κάτι ή μήπως θέλουν να μας δείξουν ότι μας παρακολουθούν, ή ακόμα πιο μακριά, προσπαθούν να μας φοβίσουν;» μας γράφουν.
Και συνεχίζουν, «θέλοντας να απαντήσουμε στην κίνηση αυτή πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να ζητά ότι νομίζει ότι του ανήκει ακόμα και αν διαφωνούμε, ακόμα και αν αυτό που ζητά είναι το δικό μας σπίτι, η δική μας Πατρίδα η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΡΑΚΗ.

Οι ψευτομακεδόνες τον έχρισαν επίτιμο διδάκτορα

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου όπου τον υποδέχθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» η Σκοπιανή πολιτική ηγεσία.
Κατά τη σημερινή παραμονή του στα Σκόπια και παρουσία μιας «κουστωδίας» σκοπιανών επισήμων από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, τον υπουργό παιδείας και άλλων υπουργών και επισήμων ο Τούρκος υπουργός έλαβε το χρίσμα του επίτιμου διδάκτορα στο πανεπιστήμιο των Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σκόπια σε ειδική τελετή.
Εκτός από την ανακήρυξή του ως επίτιμος διδάκτορας ο Νταβούτογλου εγκαινίασε και ένα τουρκικό μορφωτικό κέντρο στα Σκόπια δείγμα της επιρροής της Τουρκίας στη γειτονική χώρα.
Στις επαφές που θα έχει ο Τούρκος υπουργός στα Σκόπια περιλαμβάνονται ακόμη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Gjorge Ivanov, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της χώρας Trajko Veljanovski, τον πρωθυπουργό Nikola Gruevski αλλά και τον Σκοπιανό ομόλογό του Nikola Poposki.
Ο Νταβούτογλου πρόκειται ακόμη να παρακολουθήσει τις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα των Τούρκων στην Μακεδονία ενώ θα συναντηθεί και με την τουρκική κοινότητα της ΠΓΔΜ. Στη συνέχεια θα ταξιδεύσει προς το Τέτοβο όπου και εκεί στο τοπικό πανεπιστήμιο θα του αποδοθεί η τιμή του επίτιμου διδάκτορα.

defencenet.gr

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται πλέον την τηλεόραση

Την δυσπιστία των πολιτών της χώρας απέναντι στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και κυρίως την τηλεόραση καταγράφει η τακτική εξαμηνιαία δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο». Σύμφωνα με την έρευνα το 84% των Ελλήνων στην ερώτησγη «τείνετε να εμπιστεύεστε την τηλεόραση» απαντάει «μάλλον όχι» ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό και για τον γραπτό Τύπο και το ραδιόφωνο με 77% και 70% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι Ελληνες εμπιστεύονται περισσότερο το Διαδίκτυο σε ποσοστό 45%, με το συνολικό ποσοστό της ΕΕ να ανέρχεται στο 35%. Έτσι είναι, τόσο "δούλεμα" έριξε η τηλεόραση στον Έλληνα για να τον πείσει ότι είναι "κακός", και πρέπει να κάτσει φρόνιμος να του πάρουν το σπίτι, διότι ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή. Επίσης προσπαθεί να τον πείσει ότι είναι "ντεμοντέ" να έχει παιδιά, και ότι η ζωή του σε χαρτόκουτα στους δρόμους θα είναι συναρπαστική με "σασπένς". Το χειρότερο είναι ότι πολλοί τους πίστεψαν, τώρα όμως που θα τους πάρουν ....και τον καναπέ, και αυτοί θα αλλάξουν γνώμη. 
 defencenet.gr

Η κατανάλωση ντομάτας μειώνει την κατάθλιψη

Η κατανάλωση ντομάτας -λίγες μόνο φορές την εβδομάδα- μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες ενός ατόμου να υποστεί κατάθλιψη, υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με την έρευνα οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 1.000 εθελοντών (ανδρών και γυναικών) ηλικίας 70 ετών και άνω, σε σχέση με την ψυχική τους υγεία.
Το αποτέλεσμα της μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Affective Disorders έδειξε πως όσοι από τους συμμετέχοντες έτρωγαν ντομάτα 2 ως 6 φορές την εβδομάδα είχαν κατά 46% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη συγκριτικά με όσους κατανάλωναν ντομάτα λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα.
Η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε και με άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως το λάχανο, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια κτλ, που όμως δεν είχαν τα ίδια οφέλη στη ψυχολογική ευεξία των συμμετεχόντων.

Επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο "Βίλα Αμαλία"

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τους έστησαν μπλόκο, τους ψέκασαν με σπρέι και τους πήραν τα λεφτά

Ληστές στη Χαλκιδική αποδείχθηκαν πολύ καλοί σκηνοθέτες και σεναριογράφοι, αφού έστησαν μία ληστεία που θα μπορούσε να είναι μέρος κινηματογραφικής ταινίας του Χόλιγουντ. Όλα έγιναν σε επαρχιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου στη Χαλκιδική, όπου οι τέσσερις κακοποιοί είχαν στήσει μπλόκο με το αυτοκίνητο τους σε διερχόμενο φορτηγό.
Στο όχημα επέβαιναν δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι σε χοιροτροφική μονάδα της περιοχής. Αφού οι ληστές υποχρέωσαν τον οδηγό να σταματήσει, χτύπησαν τους επιβάτες, στη συνέχεια τους «ψέκασαν» με σπρέι, άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ που προερχόταν από εισπράξεις της επιχείρησης και εξαφανίστηκαν.
Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους είναι σε εξέλιξη.



Χριστουγεννιάτικα διατροφικά έθιμα ανά την Ελλάδα

Η εισβολή ξένων προτύπων και οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων συντέλεσαν ώστε να «ξεθωριάσουν» οι παραδοσιακές συνταγές. Ας τρυπώσουμε όμως στο γιορτινό τραπέζι των παππούδων μας κι ακόμη παλιότερα, για να δούμε τι συνήθιζαν να τρώνε κάποτε, πριν η αστική γαλοπούλα με κουκουνάρι και κάστανα μονοπωλήσει τις γιορτινές συνταγές. Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας . Εξέχουσα θέση στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι κατείχε το κρέας και ιδιαίτερα το χοιρινό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παλαιότερα χρόνια το κρέας αποτελούσε «είδος πολυτελείας», το οποίο καταναλωνόταν στις γιορτές. Ωστόσο, η σφαγή και η κατανάλωση του χοιρινού τα Χριστούγεννα είναι έθιμο το οποίο έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, μιας και οι γεωργοί θυσίαζαν τα χοιρινά στον Κρόνο και στη θεά Δήμητρα για την προαγωγή της ευφορίας και της ευκαρπίας της γης και τον εξαγνισμό του ίδιου του σπιτικού από το κακό και τα δαιμόνια όλου του χρόνου. Έτσι, κάθε περιοχή ανά την Ελλάδα ανέπτυξε τη δική της παραδοσιακή συνταγή:

Γιατί η Deutsche Bank «ψάχνει» για ελληνικό πετρέλαιο και αέριο

Eπανέρχεται με νέα έκθεση η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank για την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ελλάδα αξίας άνω των 600 δισ. δολαρίων, όπως υπογραμμίζει, ενώ παράλληλα αναφέρει 13 ακραία γεγονότα που μπορούν να εκπλήξουν τις αγορές το 2013. Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που η γερμανική τράπεζα εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα και μάλιστα πααρουσιάζει εκθέσεις οι οποίες εκτινάσσουν την αξία αυτών των κοιτασμάτων σε αστρονομικά ύψη και καλλιεργούν εντυπώσεις αλλά και προσδοκίες στη χώρα μας. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε αμφισβητηθεί αυτά τα συμπεράσματα ενώ ο Πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί σε υποθαλάσσιο πλούτο στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Ελλάδα, μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο! Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank προ ημερών είχε παρουσιάσει μία μελέτη σύμφωνα με την οποία εκτιμούσε πως τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια στην Κρήτη έφθασαν το ποσό των 427 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έκανε λόγο για καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 214 δισ. δολαρίων που ουσιαστικά είναι το 107% του ΑΕΠ. Στη νέα λοιπόν χθεσινή έκθεση οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας επανέρχονται και αναφέρουν πως η Ελλάδα διαθέτει τη μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και μερικές χώρες έχουν ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται τους υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με κυριότερο το πεδίο φυσικού αερίου Levantine μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική τράπεζα:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Θέλουν να αποβάλουν την Χ.Α. από την επίσκεψη...

Στην "καραντίνα" βάζουν - ή νομίζουν ότι βάζουν - την εθνικιστική δεξιά τα υπόλοιπα κόμματα και σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο από τη ΝΔ για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από την Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει τα εξής:
«Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις που δεν δέχονται τη συμμετοχή -στον κατ’ εξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης- κομμάτων που προσβάλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με ενεργειακό κραχ απειλείται η χώρα

Στα πρόθυρα οικονομικού κραχ, που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, βρίσκεται για άλλη μία φορά η αγορά, καθώς τα χρέη ηλεκτροπαραγωγών και άλλων επιχειρήσεων προς τη ΔΕΠΑ αγγίζουν πλέον τα 600 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας σοβαρό ταμειακό πρόβλημα στην εταιρεία, η οποία, από τις αρχές του νέου χρόνου μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες στην προμήθεια φυσικού αερίου. Κάτω από την πίεση αυτή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης, κάλεσε, με επιστολή τον πρόεδρο του ΕΣΑΗ, του συνδέσμου των ανεξάρτητων παραγωγών ηλεκτρισμού, Αναστάσιο Καλλιτσάντση σε συνάντηση χθες ζητώντας την αποπληρωμή των οφειλών, καθώς τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών προς τη ΔΕΠΑ αγγίζουν πλέον τα 400 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η συνάντηση δεν έγινε, αφού ο πρόεδρος του ΕΣΑΗ, απάντησε με επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι αναγνωρίζει μεν τα χρέη, αλλά οι εταιρείες-μέλη του συνδέσμου δεν μπορούν να πληρώσουν όσο δεν εξοφλούνται από τον ΑΔΜΗΕ, τον διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρισμού, ο οποίος φέρεται να χρωστά περί τα 500 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς.

Ξανά στο «κυνήγι» των αποδείξεων οι φορολογούμενοι

Στην υποχρέωση των φορολογουμένων να συλλέγουν αποδείξεις από 1-1-2013 και μάλιστα με πολύ πιο αυστηρές ποινές για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό, καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθειά του να βρει μια λύση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτό γνωστοποίησε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Το μέτρο θα ισχύσει από την πρωτοχρονιά του 2013 και θα αφορά αποδείξεις που θα υποβληθούν στις δηλώσεις εισοδήματος που θα κατατεθούν το 2014.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, για την έκπτωση των 2.100 ευρώ που αντικαθιστά το αφορολόγητο, θα εξακολουθήσει να υπάρχει υποχρέωση συλλογής αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος. Με αυτήν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, το αφορολόγητο πρακτικά αυξάνεται από τις 5.000 ευρώ σε 9.500 ευρώ.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΦΩΣ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Θερμό επεισόδιο στις Φέρρες Έβρου: Ένας Έλληνας και δύο Τούρκοι νεκροί

Εικοσιέξι ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τελευταίο επιβεβαιωμένο θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (και λέμε «επιβεβαιωμένο» γιατί δεν θεωρούμε ότι έχουν διαλευκανθεί οι συνθήκες πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ 21 και του θανάτου των τριών μελών του πληρώματός του) το οποίο κατέληξε στο θάνατο ενός Έλληνα στρατιώτη και τουλάχιστον 2 Τούρκων εκ των οποίων ο ένας υπολοχαγός.
Tο defencenet.gr προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη έρευνα στα αρχεία του ΕΣ προκειμένου να αναδειχθεί όλη η ιστορική αλήθεια και να αποδοθεί τιμή στον Έλληνα στρατιώτη που έχασε τη ζώη του από τουρκικά πυρά εν καιρώ ειρήνης.
Το παγερό εκείνο πρωινό της 19ης Δεκεμβρίου 1986 ο στρατιώτης ΠΖ Ζήσης Καταγώγος βρήκε τραγικό θάνατο στον Έβρο κτυπημένος άνανδρα από τα πυρά των Τούρκων στρατιωτών.

Η συνέχεια >> defencenet.gr

«Ξυπνάει» καλύτερα τον οργανισμό το τσάι από τον καφέ

Αν το πρωινό ξύπνημα δεν είναι το φόρτε σας και δε μπορείτε να λειτουργήσετε χωρίς να έχετε πιει πρώτα ένα φλιτζάνι καφέ, ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσετε!
Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Basel της Ελβετίας, το τσάι είναι πιο αποτελεσματικό στο να «ξυπνάει» τον οργανισμό!
Εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, το πράσινο τσάι βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας στους άντρες.
«Το πράσινο τσάι προλαμβάνει την υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη» ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης Stefan Borgwardt.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition.

ikypros,com

Αλλάζουν όλα για την υποβολή των δηλώσεων και την πληρωμή των φόρων – Δείτε τα νέα δεδομένα

Το 2013 θα έρθουμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτον διότι θα πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις μέσω Internet. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Και δεύτερον διότι από τον Ιούνιο του 2013, θα μας απαγορεύσουν να πληρώνουμε τις δόσεις στην εφορία. Όλα θα γίνονται μέσω τράπεζας. Ήδη, το Taxis λανσάρει ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Οι ειδήσεις φτάνουν από διαφορετικές πηγές και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Φορολογική δήλωση θα καταθέτουν όλοι οι πολίτες με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους. Δηλαδή, δεν θα εξαιρούνται ούτε καν αυτοί που έχουν χαμηλές αποδοχές της τάξεως των 1000-2000 ευρώ ετησίως. Όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά κάτι που σημαίνει ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρούνταν μέχρι σήμερα, θα πρέπει να εκδώσουν κωδικούς πρόσβασης στο taxis. Από την 1η Ιουνίου 2013, κλείνουν τα ταμεία των Δ.Ο.Υ. Όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές (φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες οφειλές, παράβολα, τα πάντα) θα γίνονται μέσω τραπέζης. Μάλιστα, δεν θα είναι καν υποχρεωτική η προσέλευση στην τράπεζα καθώς οι πληρωμές στο σύνολό τους θα γίνονται μέσω Internet. Για κάθε οφειλή, θα ακολουθείται η διαδικασία που γνωρίσαμε με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα μπαίνουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο σύστημα Taxis, θα τυπώνουμε το ειδοποιητήριο στο οποίο θα αναγράφεται ένας μοναδικός αριθμός της πληρωμής και θα εξοφλούμε είτε στο υποκατάστημα της τράπεζας είτε μέσω ηλεκτρονική τραπεζικής. Ήδη το σύστημα taxisέχει εκσυγχρονιστεί αρκετά. Αν μπει κάποιος με τους κωδικούς τους στις εξατομικευμένες υπηρεσίες μπορεί να έχει πλέον πλήρη εικόνα για τα στοιχεία που έχει καταγράψει η εφορία στον ΑΦΜ του. Συγκεκριμένα, στη διεύθυνση www.gsis.gr οι φορολογούμενοι μπορούν να βρουν: 
1.Πλήρες ημερολόγιο στο οποίο αποτυπώνονται όλες φορολογικές υποχρεώσεις 
2.Όλα τα στοιχεία του Μητρώου της εφορίας 
3.Στοιχεία οφειλών (είτε είναι σε ρύθμιση είτε όχι) 4.Όλες τις θεωρήσεις που έχει κάνει ο φορολογούμενος κ.ά. 
fpress.gr