Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

...και το ορόσημο των ευρωεκλογών

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ δεν έχουν αναστολές, αλλά τα περιθώριά τους θα στενέψουν εάν, όπως διαφαίνεται, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι οδυνηρό γι’ αυτούς. Από θεσμικής απόψεως, δεν έχει επίπτωση στη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Από πολιτικής απόψεως, όμως, πιθανότατα να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας.
Ακόμα κι αν η Ν.Δ. κρατήσει δυνάμεις, το διαφαινόμενο εκλογικό ναυάγιο της «Ελιάς» θα δρομολογήσει διαλυτικές τάσεις στο ΠΑΣΟΚ που είναι ο αδύνατος κρίκος του κυβερνητικού συνασπισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα καταστεί πολύ εύθραυστη. Δεν αποκλείεται και να χαθεί.
Η προοπτική αυτή ώθησε ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες να εισηγηθούν παραλλήλως με τις ευρωκάλπες να στηθούν και εθνικές κάλπες.

Oλόκληρο το άρθρο >> infognononpolitics

Γ. Δελαστίκ: Τα αίσχη των "Τσολάκογλου"...

Πολιτικός τάφος της ΝΔ όμως, όπως και του «κλινικά νεκρού» ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, θα αποδειχθούν πιθανότατα οι ευρωεκλογές. Όσο κι αν ο συγκεκριμένος θεσμός είναι πασίγνωστο πως δεν έχει καμιά αυτοτελή πολιτική σοβαρότητα, ως αδιαμφισβήτητης έκτασης δημοσκόπηση των πολιτικών διαθέσεων του λαού μας έχει αυτή τη φορά αξία. Αν όντως τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψηφίσουν εναντίον της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα καταρρεύσει αμέσως μετά τις 25 Μαΐου. Όχι φυσικά από δημοκρατική ευαισθησία. Είναι πολύ «χοντρόπετσοι» πολιτικά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να παραιτηθούν επειδή ο λαός τους αποδοκιμάζει και αποστρέφεται την πολιτική τους. Η εξουσία και μόνο τους νοιάζει αυτούς....

Ολόκληρο το άρθρο >> klassikoperiptosi.blogspot.gr

Ευφορία στα Σκόπια για εκλογική νίκη του Ερντογάν !!!

Η νίκη του κόμματος του Ερντογάν, στις τουρκικές δημοτικές εκλογές, γιορτάστηκαν σε πολλές σκοπιανές πόλεις.
Μάλιστα, στην πόλη των Σκοπίων, στην πλατεία Σκερντέμπεη, υποστηρικτές και φίλοι του Τούρκου πρωθυπουργού γιόρτασαν τη νίκη του στις εκλογές.
Επί της πλατείας είχε στηθεί ειδικό μόνιτορ σκηνής για την απευθείας μετάδοση των αποτελεσμάτων των τουρκικών δημοτικών εκλογών.
Παρόμοιο σκηνικό, σύμφωνα με το σκοπιανό ‘Φάκτορ’ υπήρχε στην Οχρίδα και στον οικισμό Λαμπουνίστα.

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης, ΗΧΩ FM 99.8 (Ιεράπετρα)

Βουλή

Αναζητείται απελπισμένα… φιλοπατρία!

Η ατιμωρησία έχει εξελιχθεί σε πυώδη γάγγραινα του δημόσιου βίου. Ο τόπος υποφέρει από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, που παραμένουν τα περισσότερα ατιμώρητα. Συνήθως οι ταγοί μας αρέσκονται να αναζητούν «ξένους δακτύλους», συνωμοσίες και σχέδια. Ο πραγματικός εχθρός είναι εντός και είναι γνωστός: Είναι ο κακός, άθλιος εαυτός μας. Ο εγωισμός, η απληστία, η απατεωνιά, η ληστεία, η ασέβεια προς τον άλλον και προς την πατρίδα μας, η αναξιοπρέπεια, η χαμέρπεια, η διαβολή και η μη ανοχή του καλύτερου. Γιατί εκατοντάδες ή και χιλιάδες Κύπριοι διαπρέπουν στην αλλοπαδή, αλλ’ είναι άγνωστοι στον τόπο τους; Γιατί όλοι αυτοί αξιοποιούνται από τους ξένους, αλλ’ η πατρίδα τους, με μικρότητα και μικροψυχία, τους φτύνει; Διότι όλα αυτά τα λαμπρά μυαλά θα καταδείξουν τη μιζέρια, την αχαμπαροσύνη, την αναξιοπρέπεια και την ανεπάρκεια όλων αυτών που μας κυβερνούν. Κυρίως θα επιβεβαιώσουν ότι γι’ αυτούς τους μοιραίους, η πατρίδα είναι η τελευταία έγνοια τους.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τα νεοταξικά βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου

Έγκλημα Σαμαρά και τρόικας σε βάρος της κοινωνίας

Πίσω από το φενακιστικό προπέτασμα των προεκλογικών παροχών, το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, εκφράζει στην εντέλεια το διττό χαρακτήρα του μνημονιακού προγράμματος
Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη ότι το Μνημόνιο δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην πραγματικότητα αποτελεί:
  1. Ένα πολιτικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στη μετακύλιση στους φτωχούς του κόστους της κρίσης, καθώς και στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης υπέρ της οικονομικής ελίτ.
  2. Ένα πλαίσιο διαρθρωτικών αλλαγών που στο σύνολο του διαμορφώνει ένα καινούργιο κοινωνικό μοντέλο, όπου ο ανταγωνισμός είναι ανεξέλεγκτος και η κοινωνική προστασία έχει ουσιαστικά καταργηθεί.

Με δυο λόγια, το Μνημόνιο είναι ένα μεγάλο πείραμα μεταφοράς ενός τύπου «κινέζικου» καπιταλισμού σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Η συνέχεια > left.gr

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ...

Ο Δ. ΚΑΖΆΚΗΣ υποψήφιος για την Ευρωβουλή

Ο Πούτιν έθεσε το ζήτημα της Υπερδνειστερίας

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επέστησε την προσοχή του Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τον πραγματικό αποκλεισμό της Υπερδνειστερίας.
Μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε συνεχή προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, αφού εμποδίζεται η μετακίνησή τους καθώς και η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα τους, στην περιοχή, όπως σημειώνει το Ria Novosti.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ότι η Ρωσία επιζητά μια δίκαια και συνολική διευθέτηση του προβλήματος της Υπερδνειστερίας και ότι ενδιαφέρεται για την αποτελεσματική λειτουργία των συνομιλιών με τη μορφή «5+2» [Μολδαβία και Υπερδνειστερία- ως μέρη της σύγκρουσης και Ρωσία, Ουκρανία και ΟΑΣΕ ως μεσολαβητές καθώς και η ΕΕ και οι ΗΠΑ ως παρατηρητές].
Το 60% των κατοίκων της Υπερδνειστερίας είναι Ρώσοι και Ουκρανοί, οι οποίοι προσπάθησαν να βγουν από τη σύνθεση της Μολδαβίας, πριν από την κατάρρευση της ΕΕΣΔ, με την ανησυχία, ότι η Μολδαβία θα μπορούσε να ενταχθεί στη Ρουμανία.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αποκάλυψη

[[ δαμ- ων ]]

Μην πάει το μυαλό σας στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Δε θα γράψουμε γι’ αυτήν. Δεν έχουμε την πρόθεση να σας προκαλέσουμε ανησυχία. Εξάλλου δεν έχουμε τη θεολογική γνώση να ερμηνεύσουμε το μυστηριακό κείμενο, που αποδίδεται στον αγαπημένο μαθητή του Ιησού, ούτε την αναγκαία θεοπνευστία. Δεν θα σας προκαλέσουμε μια επιπλέον σύγχυση στην ήδη προκληθείσα σύγχυση από τους αυτοαποκαλούμενους φωτισμένους ερμηνευτές. Αρκετές παραδοξολογίες έχουν γραφεί μέχρι τώρα και εξακολουθούν κατά κόρον να γράφονται σχετικά με το τελευταίο βιβλίο της Κ. Διαθήκης, θέλοντας να συνδέσουν όσα έγραψε ο τότε εξόριστος μαθητής στην Πάτμο με αυτά που συμβαίνουν στην εποχή μας. Γ’ αυτό από τώρα σας ξεκαθαρίζουμε πως δε θα αναφέρουμε ούτε τον αριθμό του θηρίου, ούτε θα μιλήσουμε για τον Αντίχριστο ή τα σημεία των ουρανών για τις μέρες της δοκιμασίας.
Αποκάλυψη θα πει η φανέρωση εκείνου, που ήταν κρυμμένο και άγνωστο. Ως θρησκευτικός όρος σημαίνει το φανέρωμα των θείων αληθειών ή προθέσεων στους ανθρώπους. Κατά τη θρησκευτική άποψη, το φανέρωμα αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με μυστικές ενοράσεις, ιστορικά γεγονότα ή πνευματικά βιώματα που μεταμορφώνουν τη ζωή των ατόμων και των ομάδων. Θεία Αποκάλυψη σημαίνει την αυτοφανέρωση του Θεού στον άνθρωπο. Ο Θεός σε όλες τις εποχές «οὐκ ἀμάρτυρον ἑαυτὸν ἀφῆκεν». Πάντοτε έδωσε σημεία της παρουσίας Του. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Και δεν χρειάζεται τους Προφήτες ή τους Αγίους της εκκλησίας για να φανερωθεί. Μπορεί να αποκαλυφθεί και διαμέσου απλών ανθρώπων. Αρκεί να έχουν καθαρή τη σκέψη κι αμόλυντη την καρδιά! Επιπλέον δεν είναι απαραίτητο η αποκάλυψη να συνδέεται με εσχατολογικά γεγονότα. Μπορεί να δείχνει την “πορεία” που θα ακολουθήσει η ψυχή του ανθρώπου στην μακριά διαδρομή της για να πετύχει την τελείωση.

Η συνέχεια >>> VAGIABLOG

Ο Πάνος Καμμένος στο E TV

«Τελειώνετε με το γάλα αλλιώς δεν έχει συμφωνία»!

Με τελεσίγραφο πρωτοφανούς θράσους απάντησε η τρόικα στην κυβέρνηση αναφορικά με τη νέα ρύθμιση για το γάλα που επετεύχθη ύστερα από διαβουλεύσεις καθώς και όπως αναφέρουν πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών, έφτασε επιστολή από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, σύμφωνα με την οποία η τρόικα απαιτεί την εφαρμογή την αρχικής συμφωνίας και τίποτα λιγότερο!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κείμενο της επιστολής αναφερόταν πως η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις διαβουλεύσεις και να εφαρμόσει επακριβώς τα όσα συμφωνήθηκαν για το γάλα, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η τελική συμφωνία είναι στον αέρα.
Το μήνυμα αυτό έρχεται τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό σχέδιο νόμου βρίσκεται ήδη στα χέρια των εκπροσώπων ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ, ενώ έχει ήδη υποβληθεί και στην Βουλή.


Ο Δ. Καζάκης στο στούντιο του Ράδιο 9,84

Ντέρμπι Καμίνη Κασιδιάρη ... Δημοσκόπηση Πανά

Ο Σαμαράς μοιράζει πεντακοσάρικα για να σωθεί!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Σε κατάσταση πολιτικού πανικού έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, οι οποίες φαντάζουν όλο και περισσότερο ως γκιλοτίνα που θα θέσει τέρμα στην πολιτική του καριέρα. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι αναπότρεπτη, ο πρωθυπουργός προσπαθεί πλέον να αποτρέψει πάση θυσία να προσλάβει η εκλογική του ήττα διαστάσεις συντριβής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε να μοιράσει σε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους από 500 ευρώ κατά μέσο όρο! Το πεντακοσάρικο αυτό θα τους το δώσει, υποτίθεται, δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι με το πεντακοσάρικο αυτό θα αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ σε αυτούς τους ένα εκατομμύριο «ευεργετημένους» ψηφοφόρους και στις οικογένειές τους.
Στους παραλήπτες του πεντακοσάρικου του Σαμαρά περιλαμβάνονται και 26.500 αστυνομικοί και 33.750 στρατιωτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας με προκλητικά κριτήρια... τριπλάσιου (!) σχεδόν μισθού από τους ιδιώτες στους οποίους θα δοθεί – μόνο και μόνο επειδή αστυνομικοί και στρατιωτικοί ψηφίζουν Δεξιά και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό σχεδόν 100%!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ούτε... γάλα, ούτε ζημιά

Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι οι λεγόμενοι "αντάρτες" του ελληνικού κοινοβουλίου αρκούνται στο να φωνάζουν και όχι να πράττουν...
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε ένα ακόμα καλοσκηνοθετημένο έργο με «γκεστ σταρ» βουλευτές, που απειλούσαν να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η τράπουλα φάνηκε ότι ήταν σημαδεμένη αφού οι υπουργοί, που διαπραγματεύτηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες τις νέες ρυθμίσεις, είχαν οι ίδιοι αίσθηση του μεγέθους των τροποποιήσεων, που θα μπορούσαν να γίνουν έστω και στο «παρά πέντε» της ψήφισής του. Και ήξεραν πολύ καλά πόσο θα μπορούσαν να «νερώσουν» το γάλα.
Οι «λύκοι» λοιπόν έγιναν αρνάκια γάλακτος και η συσκευασία των αντιδράσεων φαίνεται πως είχε ημερομηνία λήξης.

Πώς μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα της «υγιεινής διατροφής»

Διατροφή αλλά και δίαιτα σημαίνει σωστές ποσότητες κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Όμως υπάρχει η περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα των κρυμμένων θερμίδων και να μην καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.
Είναι αρκετά σημαντικό να μην συνδέουμε την υγιεινή διατροφή με προϊόντα που από τη μία πλευρά φαίνονται απολύτως υγιεινά και θρεπτικά και από την άλλη περιέχουν ενισχυτικά γεύσης ή επεξεργασμένα υλικά. Τέτοιου είδους προϊόντα έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που μπορούν να σαμποτάρουν την διατροφή μας κερδίζοντας έτσι περιττό βάρος.
Ας δούμε αναλυτικά τις τέσσερις τροφές – παγίδες, όπως τις αναφέρει το onmed:
  • Πολύσπορες γεύσεις
  • Γευστικά γιαούρτια
  • Νερό με γεύση
  • Έτοιμες σαλάτες

Στην παγίδα της πιο εύκολης λύσης έχει πέσει κάθε εργαζόμενος, που γύρισε κουρασμένος από την δουλειά του και θεώρησε πως μία έτοιμη σαλάτα αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή για βραδινό. Ωστόσο, μία τέτοια σαλάτα μπορεί να περιέχει μέχρι και 500 θερμίδες, εξαιτίας των επιπρόσθετων υλικών και του dressing. Επιπρόσθετα, τα υλικά που αποτελούν το πιο θρεπτικό μέρος μίας σαλάτας, όπως η ντομάτα και το αγγούρι, βρίσκονται διάσπαρτα σε μικρές ποσότητες.

ARE YOU READY...?

Ο Πάνος Καμμένος στο E TV

Ο Δ.Καζάκης στο www.radio1d.gr

Οι πιο φθηνά εργαζόμενοι στην ΕΕ οι Έλληνες

Τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ κατέγραψε το ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα (-18,6%) από το 2008 ως το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ 2008-2013, το ωριαίο κόστος εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκπεφρασμένο σε ευρώ, αυξήθηκε κατά 10,2% στην ΕΕ των 28 και κατά 10,4% στην ευρωζώνη.
Εντός της ζώνης του ευρώ, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Αυστρία (+18,9%), στη Σλοβακία (+17%) και στη Φινλανδία (+15,9%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (-18,6%, η μεγαλύτερη μείωση στην ευρωζώνη αλλά και στην ΕΕ των 28) και στην Πορτογαλία (-5,1%).
Το 2013 το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ των 28 στο σύνολο της οικονομίας (εξαιρείται ο αγροτικός τομέας και η δημόσια διοίκηση) διαμορφώθηκε στα 23,7 ευρώ στην ΕΕ των 28 και στα 28,4 ευρώ στην ευρωζώνη.

Φιλοκτήτης

[[ δαμ- ων ]]

Β΄ μέρος
Κι ως έπιασαν κουβέντα για τους καλούς και ηθικούς βασιλιάδες και τα ρηγόπουλα, που ο πόλεμος τα αφάνισε, ο Νεοπτόλεμος λέει με παράπονο: « λόγω δε σ’ εν βραχεί τούτ’ εκδιδάξω• πόλεμος ουδέν’ άνδρ’ εκών αιρεί πονηρόν, αλλά τους χρηστούς αεί » (Μετάφρ.: με λίγα λόγια τούτο θα σου πω: τους κακούς δεν τους αφανίζει ο πόλεμος, αφανίζει μόνον τους καλούς ).
Μετά ο Φιλοκτήτης παρακαλάει το νέο να τον πάρει μαζί του στην ποθητή πατρίδα, ώστε ν’ αξιωθεί να ξαναδεί τις βουνοκορφές της Οίτης:
« Στ’ όνομα των γονιών σου, παλληκάρι,
κι ό,τι αγαπάς στη γη σου, σου προσπέφτω
έτσι μονάχο κι έρμο μη μ’ αφήσεις,
να κατοικώ σε μαύρες δυστυχίες
όσες ο ίδιος έχεις δει κι ακούσει.
Αλλά σα φόρτωμα μικρό παραπανήσιο
βάλε με κάπου• ξέρω, είναι μεγάλη
ενόχληση• μα τόλμησε• οι γενναίοι
δε στέργουν τις ντροπές, αλλά ποθούνε
τη δόξα του καλού. Αν με παρατήσεις
ντροπή μεγάλη θα ’χεις, αν στη γη μου
με φέρεις και τη χώρα εγώ της Οίτης
πατήσω ζωντανός, τότε, παιδί μου,
τρανό στεφάνι δόξας θ’ αποκτήσεις.
Ο κόπος σου δε θα ’ναι ούτε μιας μέρας.
Τόλμησε, βάλε με όπου θέλεις στο καράβι•
στην πλώρη, στ’ αμπάρι, στην πρύμνα κι όπου
η αρρώστια μου πιο λίγο θα πειράζει
τους άλλους. Στ’ όνομα του Δία, λυπήσου
και δέξου με• στα γόνατα προσπέφτω,
που ο δόλιος, δεν μπορώ, γιατί μονάχα
το ’να ποδάρι μου έχω. Μη μ’ αφήσεις
έρημο, δίχως άνθρωπο κοντά μου,
αλλά ή στη γη σου σώσε με ή με φέρνεις
στην Εύβοια στου Χελκώδοντα το σπίτι.

Η συνέχεια >>> VAGIablog

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μακελειό 4 | 24-03-2014

Ο Πάνος Καμμένος στον RealFM 97,8

Ο Δ.Καζάκης στο Σπορ News 90.1 FM

Η αποκάλυψη της τραπεζικής απάτης

Β. Βιλιάρδος
«Για πρώτη φορά ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η Τράπεζα της Αγγλίας, αποδέχεται δημόσια τη δημιουργία του χρήματος από το πουθενά - ενώ μέλει να αποδειχθεί εάν είχε δίκιο ο Ford όταν είπε πως, όταν οι άνθρωποι μάθουν το μυστικό, την επόμενη ημέρα το πρωί θα ξεσπάσει επανάσταση«.

Η ανάλυση >> infognomonpolitics ... BoE

Ο Γιώργος Τράγκας για Τατσόπουλο, Ρεπούση και Δήμου

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αποτελειώνουν την Κτηνοτροφία και τις Βιομηχανίες. Γάλα, γιαούρτι, βούτυρο και τυρί θα εισάγονται.

Σε 1 μέρα δεν θα προλαβαίνεις να πιείς 1 λίτρο γαλα. Οπότε σε αναγκάζουν να πάρεις τα ξένα των 11 ημερών. Δεν θα έχεις αλλη επιλογή. Οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οι Βέλγοι και οι Δανοί τόσο εύκολα θα συνεισφέραν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα? Κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς γι αυτους…Ετσι δεν ειναι Αντωνη?
Και τελικά οι Κτηνοτρόφοι και οι Ελληνικές Βιομηχανιες Γάλακτος θα…
εξαφανιστούν. Δεν θα πινεται πλεον ποιοτικό γαλα. Θα εισαγουμε γάλα, γιαούρτι, βούτυρο και τυρί απο Ολλανδια, Βελγιο, Γερμανία και Δανία. Φτιαγμενα απο γαλα-σκόνη γεματο συντηρητικά.
Ήδη οι Ελληνες κτηνοτρόφοι πληρώνουν πολλούς φόρους και χαράτσια. Τα γάλατα απ τους κτηνοτρόφους πηγαίνουν για να συσκευαστούν στις Βιομηχανίες Γάλακτος. Έπειτα οι νταλίκες για να τα μεταφέρουν π.χ. απο την Μακεδονία προς την Αθήνα πρέπει να πληρώσουν ένα σωρό λεφτά στα διόδια. Για μία μονο μεταφορά που θα κάνει μία νταλίκα θα πληρωσει περιπου 15 ευρω για καθε διόδιο (330 ευρω περιπου συνολικά), συν άλλα τόσα για την βενζίνη που θα κάψει (με την εξωφρενική τιμη 1,70 ευρω/λιτρο).
Και τελικά το ελληνικο γάλα φτάνει 1.20 ευρώ στα ράφια των μαγαζιών. Και είναι λογικό.
Σημειώνω οτι ο φόρος απο 23% το ρίξαν (προσωρινά) στο 13%, την στιγμή που στην Αγγλια ο ΦΠΑ στα τρόφημα ειναι 0%, Λουξεμβουργο 3%, Ιταλία 4%, Ισπανία 4%, Ιρλανδία 4,8%, Κυπρος 5%, Πολωνια 5%, Γαλλία 5,5%, Πορτογαλία 6%, Ολλανδία 6%, Βελγιο 6%, Γερμανία 7%, Αυστρία 10%, Σουηδία 12%.
Αυτη ολη η ιστορία, λοιπόν, γινεται με οτι ελληνικο παραγεται σε αυτην την χωρα. Εισάγουν τα ξενα προιόντα και εξαφανιζουν τα ελληνικα. Οι Ελληνες αγροτες και κτηνοτρόφοι αδυνατουν να ανταπεξέλθουν και σβηνουν. Οι ελληνικες βιομηχανιες βαζουν λουκέτο η μια μετα την αλλη.
Ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα και τα ΜΜΕ δεν λενε την αληθεια στον ελληνικο λαό.

Αναγνώστης

"Φωτιά" στο Ποτάμι έβαλε ο Δήμου! Αμφισβητεί την Επανάσταση του '21

Σάλος έχει προκληθεί από το άρθρο του συγγραφέα Ν. Δήμου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο Νίκος Δήμου αναρωτιέται πότε τα παιδιά θα διαδαχθούν την "αλήθεια" για την Επανάσταση του '21 την οποία και παραθέτει στο κείμενο του βάζοντας "φωτιές" στο Ποτάμι!
Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου είναι ένας από τους συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη και υποστηρικτές της κίνησης «το Ποτάμι». Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, ταράζει τα νερά αφού αμφισβητεί ανοικτά το '21 κάνοντας παράλληλα λόγο για θηριωδία από την πλευρά των Ελλήνων.
Το άρθρο του κ. Δήμου στο protagon φέρει τίτλο "Πότε τα παιδιά θα διδαχθούν την αλήθεια για το '21".

Ποιός Κυβερνά;

Κατερρίφθη κατασκοπευτικό Drone στην Υπερδνειστερία

Πάνω από το έδαφος της μη αναγνωρισμένης Υπερδνειστερίας, στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, καταρρίφθηκε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.
Προφανώς- σημειώνει το δημοσίευμα του Interfax- απογειώθηκε από την Ουκρανία για να φωτογραφήσει και κάνει λήψη βίντεο την περιοχή της Υπερδνειστερίας.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι εμπειρογνώμονες της υπηρεσίας ασφαλείας της Υπερδνειστερίας κατάφεραν αν αποσπάσουν το βίντεο από το UAV.
“Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία η έρευνα έδειξε ότι το UAV εστάλη από τις τεχνικές υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας που υπόκεινται στο Γενικό Επιτελείο του Υπουργείου Άμυνας ή στους υποστηρικτές του, του «Δεξιού Τομέα», προκειμένου να διεξάγουν επιχειρήσεις αναγνώρισης του εδάφους της Υπερδνειστερίας, στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Στη Νέα Υόρκη θα βρουν όνομα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Σκόπια.
Η Αθήνα απέρριψε την πρόταση του Απριλίου για όνομα «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» [Горна Република Македонија], υποστηρίζοντας ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μπορεί να είναι πριν από λέξη «Δημοκρατία» διότι αναφέρεται στο πολίτευμα του κράτους και δεν καθορίζει (γεωγραφικά) τη χώρα.
Η αυριανή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, θα έχει ένα ουσιαστικό συμπέρασμα; ή, θα αποτελέσει ακόμη ένα προσχέδιο για να επιβεβαιωθεί ότι η διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είναι ακόμη ενεργή;
Ο μεσολαβητής για τη διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, πέρυσι επικεντρώθηκε ενεργά στο πρόβλημα, για οποίο ασχολείται, σχεδόν, δύο δεκαετίες.

Το μυστικό της μακροζωίας «κρύβεται» στους ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι μικροί αλλά είναι «θαυματουργοί», καθώς τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία μας είναι πάρα πολλά.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, σ' αυτούς «κρύβεται» ένα από τα μυστικά της μακροζωίας, αφού είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ακόρεστα λιπαρά.
Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο «Time», οι ξηροί καρποί «ίσως είναι η τροφή της μακροζωίας».
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται ερευνητές από το νοσοκομείο της Βοστόνης Brigham and Women's Hospital και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, οι οποίοι διεξήγαγαν τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μελέτη γύρω από τη σχέση της κατανάλωσης ξηρών καρπών και της μακροζωίας.

Τι είναι κυβέρνηση; Τι είναι νόμος; Τι είναι κανόνες; Τι είναι φόροι;

Αρνιέμαι ...

ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...;

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ - Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ "Μέρες του 1936"

Μαρίν Λε Πεν, νικήτρια των εκλογών στη Γαλλια

Aδιαμφισβήτητη νικήτρια στις χθεσινές κάλπες ήταν η Μαρίν Λεπέν με το Εθνικό της Μέτωπο (FN) που πανηγύρισε τα ποσοστά-ρεκόρ που κατάφερε να καταγράψει στον πρώτο γύρο και πηγαίνει στον δεύτερο την ερχόμενη Κυριακή από θέση ισχύος.
Πολλοί υποψήφιοί της κατάφεραν να αποσπάσουν την πρώτη θέση στους δήμους τους, όπως στις πόλεις Αβινιόν, Μπεζιέ και Περπινιάν, με αποτέλεσμα να πλασάρονται ως φαβορί στον δεύτερο γύρο, ενώ ο υποψήφιός της στη βόρεια πόλη Ενάν-Μπομόν, Στιβ Μπριουά, κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο
Η Μαρίν Λεπέν γιόρτασε αυτό που η ίδια αποκάλεσε «το τέλος του δικομματισμού στη Γαλλία», σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα παγιώνουν το κόμμα της, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το Εθνικό Μέτωπο με υποψήφιους σε 600 από τους 36.000 δήμους συγκέντρωσε σχεδόν 5%. Τα κόμματα της κεντροαριστεράς κινούνται στο 37% και η κεντροδεξιά στο 46,5%.

Πάμε Λουκέτο Live: Η μεγελοιώδης παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2014

Κυρίες και κύριοι, γεια σας. Παρακολουθείτε απευθείας και πρώτοι από όλους από τον προ του Αγνώστου Πλεονάσματος Χώρο την παρέλαση της 25ης Μαρτίιου 2014, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Λαθρεμπόρων Ελλάδας
Πλήθος κόσμου δεν παρακολουθεί την παρέλαση γιατί απαγορεύεται η προσέλευσή του.
Το μετρό Συντάγματος είναι κλειστό βέβαια και μπορείτε να εξυπηρετηθεί τε από τα μετρό Θεσσαλονίκης, Σόφιας, Παρισίων ( στάση Άιφελ) και Λονδίνο (στάση εκεί κοντά που πλακώθηκε ο Αδωνης). [...]
Και να, η μεγάλη στιγμή, το κλου της παρέλασης. Υστερα από 5 χρόνια παρελαύνουν στην Αθήνα τα τανκς που τόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν σε όλα τα πραξικοπήματα.
Ταυτόχρονα τον ουρανό σχίζουν 320 Μπόινγκ, με επικεφαλής το Μπόινγκ που χάθηκε στη Μαλασία και γράφουν στον εναέριο χώρο τις λέξεις SUCCESS STORY.
Με συγχωρείτε κλαίω από τη συγκίνηση δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο με τη μετάδοση της μεγελοιώδους παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2014.
Κλάψτε και εσείς όλοι για τη μοίρα σας αγαπητοί τηλεθεατές. Αχχχχχ!

H συνέχεια > Yahoo - Newsit

Ποιοι ήταν οι Εβραίοι που πολέμησαν ως σύμμαχοι με τους ναζί στον Β'ΠΠ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Όπως σήμερα στην Ουκρανία που ο διεθνής εβραϊσμός (και ο Ν.Μούιζνιεκς) κάνει "τα στραβά μάτια" στους νεοναζί του Κιέβου και της δυτικής Ουκρανίας έτσι και στον Β'ΠΠ υπήρξαν Εβραίοι που πολέμησαν φανατικά στο πλευρό των Γερμανών στον Β'ΠΠ!
Οι Εβραίοι της Φινλανδίας!
Πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών και του Χίτλερ κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με πάθος και φανατισμό μόνο και μόνο επειδή ο εχθρός ήταν οι Ρώσοι.

Το Τυρί και η Φάκα ...

Τρομακτική συσκότιση και παραπλάνηση του Ελληνικού λαού

Σαν με κοιτάς...

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το δόγμα της σωτηρίας της Ελλάδας και του Ελληνισμού

Ο Πούτιν εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για την εξαγωγή κεφαλαίων από τη Ρωσία και την επένδυσή τους στην Ελλάδα από τον Ιβάν Σαββίδη. Στην Αθήνα, κάποιοι πρόθυμοι και χρήσιμοι ηλίθιοι είναι έτοιμοι να εκτελέσουν εντολές ξένων, για να τον πλήξουν καίρια. Είναι αυτό που έλεγαν πάντα οι Πόντιοι: Σα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδαν ξένος!

Η συνέχεια >> infognomonpolitics

Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο

Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί οδηγούνται οριστικά σε απόλυση γεγονός που το επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχε η ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα με τον κ. Μητσοτάκη.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε στους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για όσους τέθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας ενώ σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ' όλους τους κλάδους».
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους
Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει λόγο για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν αναφέροντας μεταξύ των άλλων «Ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε, ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις.

Σε καλή μεριά

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Hot Doc Radio

Τα νόστιμα και πολύ υγιεινά φουντούκια

Τα φουντούκια είναι ξηροί καρποί με ιδιαίτερη γλυκίζουσα γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Η φουντουκιά είναι ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο, που προέρχεται από την Νότια Ευρώπη και την Τουρκία, παράγει καρπούς περίπου τρία χρόνια μετά την φύτευση, ανθίζει κάθε άνοιξη και οι καρποί εμφανίζονται το φθινόπωρο.
Η λέξη φουντούκι έχει τούρκικες ρίζες και έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό λεξιλόγιο από τον καιρό της τουρκοκρατίας!
Τα φουντούκια είναι πολύ πλούσια σε ενέργεια, αλλά παράλληλα περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Τα 100 γρ φουντούκια παρέχουν 628 θερμίδες!
Είναι πλούσια σε μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως είναι το ελαϊκό, καθώς και σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως είναι λινελαϊκό οξύ που είναι χρήσιμα για την υγεία της καρδιάς. Οι ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε μόνο - ακόρεστα λιπαρά οξέα, βοηθά στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων, ευνοώντας το υγιές προφίλ των λιπιδίων του αίματος.

Στόχος... 1.000.000 ψήφοι με 500 ευρώ για την καθεμιά!

του Γιώργου Δελαστίκ...
Φιλόδοξος, οφείλουμε να ομολογήσουμε, μας φαίνεται ο στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χωρίς προσχήματα ότι θα μοιράσει κατά μέσο όρο από ένα πεντακοσάρικο σε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους μία - δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές! Εξόφθαλμη, αν και ανομολόγητη η επιδίωξη της κυβέρνησης: με το πεντακοσάρικο που δίνει προσδοκά να αποσπάσει την ψήφο όχι μόνο αυτών που θα το πάρουν, αλλά ολόκληρων των οικογενειών τους! Θα έχει ενδεχομένως σοβαρή κοινωνιολογική σημασία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αν αποδειχθεί στην κάλπη ότι το πεντακοσάρικο όντως βελτίωσε τις εκλογικές επιδόσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά καταβαράθρωσαν στα Τάρταρα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.[...]

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και των Σαμαρά - Βενιζέλου κατάντησαν την Ελλάδα χώρα της Ανατολικής Ευρώπης μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού»! Αν οι Ελληνες ψηφοφόροι για ένα πεντακοσάρικο τους επιτρέψουν να συνεχίσουν αυτή την ολέθρια πολιτική για τον λαό μας, θα εκπλαγούμε απερίγραπτα. Οψόμεθα ες... ευρωκάλπες!

Η Δήμητρα Λιάννη στον "Ελεύθερο Σκοπευτή"

«Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!»

του Γιώργου Δελαστίκ...
Καταπέλτης ήταν ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, τιμημένος με βραβείο Νομπέλ Οικονομίας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Καλημέρα, Ιρλανδία» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTE: «Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!» τόνισε χωρίς περιστροφές. Δεν σταμάτησε εκεί: «Μια κατάσταση στην οποία το ευρώ χρησιμοποιείται μόνο προς το συμφέρον της Γερμανίας είναι μια κατάσταση που θα γίνει πολύ χειρότερη» υπογράμμισε.
Η συνολική του εκτίμηση για τις επιπτώσεις του ευρώ είναι καταλυτική: «Το ευρώ, που υποτίθεται ότι θα ήταν δρόμος προς την ευρωπαϊκή ενότητα, θα γίνει δρόμος προς μια πολύ διηρημένη ήπειρο, η οποία αισθάνεται ότι κακοποιείται από τον πυρήνα της» δήλωσε.
Ο Πολ Κρούγκμαν εξέφρασε με σαφήνεια την άποψη ότι, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «κάνουν τον κόσμο να υποφέρει, αυτό δεν βοηθά την υπόθεση της ανάκαμψης». «Το να έχουμε λιτότητα που καταστρέφει τις κοινωνίες στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα και σφίξιμο της ζώνης στη Γερμανία και υπερβολικά επιφυλακτική πολιτική μέχρι πολύ πρόσφατα εκ μέρους της ΕΚΤ είναι ο χειρότερος από όλους τους κόσμους» πρόσθεσε.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

EΠΑΜ, Δ.Καζάκης στο Real FM

Λ.Χρυσανθόπουλος & Γ.Κατρούγκαλος στο Αρτ TV

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου στον "Ελεύθερο Σκοπευτή"

Η διάλυση συνεχίζεται. Όλα τα Σκουπίδια σε ένα Βρώμικο Ποτάμι χωρίς Επιστροφή…

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Ασάφεια, ανοησία, άγνοια, αδιαφάνεια, αδιαφορία, παραπληροφόρηση, εκλαίκευση και αποπροσανατολισμός, περισσότερη “εκδημοκράτηση”, περισσότερα δήθεν εργατικά “δικαιώματα”, έλειμμα ισότητας και δικαιοσύνης, λάθος αμυντική, οικονομική, αναπτυξιακή, εξωτερική, κοινωνική, περιβαλοντολογική πολιτική, λάθος παιδεία, λάθος ερευνητική κατεύθυνση των ΑΕΙ, ενίσχυση των αποσχιστικών τάσεων των μειονοτήτων χάριν δήθεν της ισότητας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάσης φύσης εκβιασμοί και προπαγάνδα.
Αυτά και άλλα υφίστανται επι δεκαετίες απο τις ενίοτε “κυβερνήσεις” των εγκαθέτων οι αναγκαστικά άβουλοι πολίτες αυτής της χώρας, που χωρίς να ερωτηθούν, αντισυτναγματικά υφίστανται ένα μεταστατικό καρκίνο αφαίρεσης δικαιωμάτων και οικονομικού πλούτου χωρίς αντίδραση είτε λόγω εκφοβισμού (ΜΜΕ, Τουρκία) είτε λόγω ύπνωσης (Παιδεία, ΜΜΕ κλπ) είτε λόγω αδιαφορίας (κόμπλεξ κατωτερότητας), με τη βοήθεια του ντόπιου κατεστημένου (εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, ακαδημαικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι, ιεράρχες, διαφημιστές, δημοσκόποι, συνδικαλιστές κλπ).

Μετά την Κριμαία «περίεργο» δημοσίευμα από την «Berlik» για την… Θράκη

Με το που ξέσπασε το θέμα της Κριμαίας και της αυτοδιάθεσης της που την οδήγησε στο «πόδια» του Κρεμλίνου η Άγκυρα επιχειρεί να βάλει σε εφαρμογή τα σκοτεινά της σχέδια για την Ελληνική Θράκη.
Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Berlik» ξεκίνησε να δημιουργεί εντυπώσεις. Στην ηλεκτρονική της έκδοση θυμήθηκε ξαφνικά
και επιχειρεί να «αξιοποιήσει» την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είδε το φως της δημοσιότητας στις 27 Φεβρουαρίου τους 2014.
Στην συγκεκριμένη αυτή αμερικάνικη έκθεση εμπεριέχονται ορισμένες επαναλαμβανόμενες καταγγελίες από μέρους μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ότι δεν τους επιτρέπεται να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Γίνεται επίσης και κάποια αναφορά σε ορισμένα άτομα… που επιθυμούν να χαρακτηρίζεται ως «μακεδονική γλώσσα» η σλαβική διάλεκτος που χρησιμοποιούν(!).

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Δ. Καζάκης στο Maximum FM 93.6

Ρωσία: Η Κριμαία θα ανακτήσει την αρχαία (ελληνική) ονομασία της-Ταυρίς

Η ρωσική Δούμα πρότεινε προς τις αρχές της Κριμαίας «να επωφεληθούν από τη μοναδική ευκαιρία» και να επιστρέψουν στην ιστορική ονομασία της Χερσονήσου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ιζβέστια’ η ιδέα προήλθε από τον βουλευτή του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού κόμματος της Ρωσίας, Μιχαήλ Ντεγκτουάρεφ- Михаил Дегтярев, ο οποίος πρότεινε η χερσόνησος να έχει και ένα δεύτερο όνομα- Ταυρίς. Σύμφωνα με αυτόν, αυτό θα βοηθήσει την αποκατάσταση της συνέχειας της ιστορίας των διάφορων περιόδων της Κριμαίας.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσε να δοθεί η ονομασία Ταυρίς ή Ταυρίδα και πιστεύει ότι η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με το μήνυμα του προέδρου, ο οποίος την Τρίτη δήλωσε ότι στη Χερσόνησο θα αναγνωριστούν τρεις γλώσσες, η ρωσική, η ουκρανική και αυτή των Τατάρων της Κριμαίας.

echedoros-e

Τρίτο πακέτο και δραστικό «κούρεμα»

«Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι δεν είναι σε θέση, τουλάχιστον ως τώρα, να εφαρμόσει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό είναι μια βασική προϋπόθεση. Όσα χρήματα και να δώσεις δεν θα πετύχεις τίποτα αν δεν επενδυθούν εκεί που υπάρχουν ανάγκες», επισήμανε.
Όπως τονίζει ο κ. Φράτσερ, καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τα τελευταία 60 χρόνια περισσότερη χρηματική βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς όσο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Όπως συμπεραίνει, «το ζητούμενο δεν είναι ότι δεν έχουν δοθεί αρκετά χρήματα, αλλά ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση κατάλληλα»....
Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι «δεν λειτουργούν σωστά οι θεσμοί». Η κατάσταση αυτή κάνει τους ξένους επενδυτές να διστάζουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Ένα μήλο την ημέρα ρίχνει τη χοληστερίνη μέχρι και 40%

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να ρίξει την κακή χοληστερίνη (χοληστερόλη) LDL ακόμα και 40% μέσα σε ένα μήνα. Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι πλήρως κατανοητό και δεν μπορεί να αποδοθεί με τις σημερινές γνώσεις σε συγκεκριμένα συστατικά που περιέχει το μήλο.
Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι οφείλεται στις πολυφαινόλες του μήλου.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως φάνηκε, η φύση αποδεικνύεται ισχυρότερη από τα υποκατάστατά της: μια ομάδα ελέγχου στην οποία χορηγήθηκαν συμπληρώματα με πολυφαινόλες – το κύριο αντιοξειδωτικό που περιέχουν τα μήλα – έριξε κάπως τη χοληστερίνη αλλά όχι στον θεματικό βαθμό που παρατηρήθηκε με την κατανάλωση του φυσικού μήλου.
Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από έναν όμιλο μηλοπαραγωγών και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Functional Foods», έγινε σε άτομα ηλικίας 40 ως 60 ετών, τα οποία δεν κάπνιζαν, δεν συνήθιζαν να τρώνε μήλα περισσότερες από δυο φορές τον μήνα ενώ δεν έπαιρναν και κάποιο συμπλήρωμα με πολυφαινόλες ή κάποιο άλλο φυτικό εκχύλισμα.

ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ... μυαλό

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Από την ατροφική «Ελιά» στο θολό «Ποτάμι»

του Σταύρου Λυγερού

Οι επικείμενες ευρωεκλογές βρίσκουν τον άλλοτε κεντροαριστερό πυλώνα του πολιτικού συστήματος όχι μόνο κατακερματισμένο, αλλά και αποδεκατισμένο. Η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με το Μνημόνιο και τη μονοδιάστατη λιτότητα που συσσωρεύει οικονομικά και κοινωνικά ερείπια το οδήγησε στην εκλογική κατάρρευση και τώρα πλέον στα πρόθυρα της πολιτικής εξαφάνισης. Η κεντροαριστερά δεν έπαψε να είναι ένας από τους δύο μεγάλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους. Απλώς οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι έπαψαν να θεωρούν το ΠΑΣΟΚ προνομιακό πολιτικοκομματικό εκφραστή τους, όπως συνέβαινε καθόλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου.

400 δισ. καταθέσεις "σηκώνει" η Μόσχα από ΕΕ & Ελβετία - Από Ελλάδα τα στέλνουν στην Τουρκία!

Αδειάζουν τις καταθέσεις τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι Ρώσοι καταθέτες ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ σε 21 αξιωματούχους της ρωσικής, και της κριμαϊκής κυβέρνησης και τις μεταφέρουν σε κινεζικές, αραβικές, σιγκαπουριανές και ... τουρκικές τράπεζες!
Όπως μεταδίδεται από την Μόσχα, ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 250 και των 400 δισ. ευρώ σε τράπεζες χωρών της ΕΕ, κυρίως της Βρετανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, της Ελλάδας, αλλά κai της Ελβετίας, ξεκίνησε να αποσύρεται εδώ και οκτώ ημέρες σταδιακά, με κύριο αποδέκτη της ... τουρκικές και τις ασιατικές τράπεζες, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του MEGA στην Μόσχα Θ.Αυγερινός.
Στην Ελλάδα υπολογίζονται σε πέντε δισ. ευρώ οι ρωσικές τραπεζικές καταθέσεις.
Τα ποσά αυτά ανήκουν στις ρωσικές κρατικές εταιρείες, ρωσικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και σε ιδιώτες.
Κλάσμα αυτού του ποσού θα αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των συνεχών αναγκών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και να διώξει τον εφιάλτη της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά η Ελλάδα διά του Ε.Βενιζέλου θεωρεί ότι "Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δείχνουν την αποφασιστικότητα της Ελλάδος και της ΕΕ"!


«Κίτρινος Τύπος»

Η Κραυγή της Ελλάδας

«Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα»

Σύμφωνα με το Focus «οι Έλληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους». Προς τεκμηρίωση της εν λόγω θέσης το ρεπορτάζ παραθέτει τα συμπεράσματα της μελέτης του CEP, που θέλουν το ποσοστό κατανάλωσης επί του εισοδήματος στην Ελλάδα να είναι το υψηλότερο σε όλη την ΕΕ.
Το τελικό συμπέρασμα της μελέτης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, είναι ότι «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της». «Αυτό το γνωρίζαμε και πριν από την ανάλυση του CEP», επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Και τι κάνει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών; Ανακοινώνει αδιάντροπα σε συνέντευξή του προς την Handelsblatt ότι η χώρα του, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα τολμήσει για πρώτη φορά να βγει με ομόλογά της στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση», γράφει το Focus.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μια παραβολή…

[[ δαμ- ων ]]

Ωραίες που είναι οι παραβολές. Ακούγονται από τους μεγάλους όπως τα παραμύθια από τους μικρούς. Κι ενώ οι γιαγιάδες και οι παππούδες λένε στα εγγόνια τα παραμύθια για να περνάει ευχάριστα η ώρα, δεν είναι το ίδιο για τις παραβολές. Γιατί η παραβολή δεν λέγεται για να περνάει απλά κι ευχάριστα η ώρα. Κι ούτε τα γερόντια μπορούν να πουν παραβολές. Αυτές τις λένε οι σοφοί Δάσκαλοι. Μέσα στη σοφή ιστορία της παραβολής κρύβουν μεγάλες αλήθειες. Αλήθειες που θα πρέπει να τις ανακαλύψουμε εμείς όπως οι χρυσοθήρες τα ψήγματα χρυσού στα ποτάμια και όπως οι Αφρικανοί τα διαμάντια στα αδαμαντωρυχεία.
Όλοι οι σοφοί Δάσκαλοι αρέσκονται να μιλούν με παραβολές. Επειδή την παραβολή την ακούνε πολλοί, αλλά ο καθένας την ερμηνεύει διαφορετικά. Κι ο Δάσκαλος επιθυμεί ο καθένας να παίρνει τη δόση της αλήθειας που είναι έτοιμος να δεχτεί και που μπορεί να βαστάξει. Η συνειδητότητα των ανθρώπων διαφέρει. Αυτό που για τον ένα είναι εύκολο να κατανοηθεί, και στη συνέχεια να γίνει τρόπος ζωής, στον άλλο είναι πολύ δύσκολο. Φυσικά ακόμη δυσκολότερο να γίνει φιλοσοφία του και τρόπος ζωής. Γι’ αυτό οι σοφοί Δάσκαλοι μιμούνται τη μητέρα Γη. Όπως η Γη κρύβει τους θησαυρούς της μέσα στα σωθικά της έτσι κι οι Δάσκαλοι κρύβουν τους θησαυρούς των ιδεών, τις αλήθειες των διδασκαλιών τους, μέσα στις παραβολές.
Ο Ιησούς χρησιμοποίησε πολλές παραβολές για να μιλήσει για τις υπερκόσμιες αλήθειες και τα μυστήρια της βασιλεία των Ουρανών. Με τις αλληγορικές διηγήσεις Του, χρησιμοποιώντας ζωηρές καθημερινές εικόνες, οδήγησε όσους είχαν την τύχη να Τον ακούσουν σε ηθικά διδάγματα. Κι όταν οι μαθητές Του Τον ρώτησαν γιατί μιλάει με παραβολές, τους απάντησε: «δια τούτο εν παραβολαίς αυτοίς λαλώ, ίνα βλέποντες μη βλέπωση και ακούοντες μη ακούωσι μηδέ συνώσι»(Ματθαίος, ιγ΄, 13) Γιατί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν πίσω από τις λέξεις να διακρίνουν την καλυμμένη αλήθεια. Πρέπει να έχεις λάβει το προνόμιο της μύησης για να είσαι σε θέση να σύρεις τα πέπλα ώστε να δεις την αλήθεια. « Ότι υμίν δέδοται γνώναι τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών, εκείνοις δε ου δέδοται» (Ματθαίος, ιγ΄11)) μας είπε ο μεγαλύτερος Διδάσκαλος που περπάτησε στη Γη. Λίγοι μπορούν να έχουν αυτό το χάρισμα! Στους περισσότερους δεν έχει δοθεί.

Η συνέχεια >> VAGIAblog

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης, Studio7 (Kαβάλα)

H Ελλάδα προσβλέπει στα περιουσιακά στοιχεία της κρατικής περιουσίας για να αποφευχθεί τρίτο πακέτο διάσωσης

Αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά με στοιχεία, το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας…

ΔΙΟΓΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΟΛΙΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΓΙΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΕΚΡΥΨΑΝ ΛΙΣΤΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
“Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ,
πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο….”
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 30 Απρ.2013, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος»….

Η συνέχεια >> olympia.gr

Αναδρομικός φόρος 50% σε όσους πούλησαν σπίτια την περασμένη δεκαετία

Nέες σατανικές μεθόδους έχει εφεύρει το ΥΠΟΙΚ για να ξεζουμίσει τους Έλληνες πολίτες και για να του πάρει τα σπίτια. Με ασαφείς νόμους βγάζει αράνομους όσους πούλησαν στο παρελθόν ακίνητο και του ζητάνε απίστευτα ποσά ως πρόστιμα! Έχουν ποινικοποιήσει αναδρομικά τους πάντες γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για δικαστήρια. Άλλωστε ο Γ.Παπανδρέου τον πρώτο νόμο που περασε ήταν να πάει την μήνυση στα 200 ευρώ ώστε κανείς Έλληνας να μην μπορέι να αντιδράσει.

Ο Πάνος Καμμένος στον RealFM 97,8

Οι Σέρβοι σε κατάσταση σοκ: Οι Έλληνες αναγνωρίζουν τα διαβατήρια των Κοσοβάρων

Αυτό που φαινόταν αδύνατο να γίνει, συνέβη: Οι Έλληνες αναγνωρίζουν τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει η σερβική Τέλεγκραφ.
«Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του έχει αποφασίσει να δεχθεί τις βίζες Σένγκεν και τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου και με τον τρόπο αυτόν δεν θα επιβραδύνει το δρόμο του Κοσσυφοπεδίου στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε αδέλφια!», σημειώνει ηΤέλεγκραφ στο Facebook, σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα.
Η ισχύς της απόφασης θα αρχίσει από τις 20 Μαρτίου. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ήταν μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχαν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Ο Βενιζέλος τώρα λέει ότι αν και η χώρα του δεν αναγνωρίζει επίσημα το Κοσσυφοπέδιο, δεν θα επιβραδύνει το δρόμο της Πρίστινα στην Ευρώπη, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Φιλοδοξίες μηδενικών αρουραίων και "εσωτερική υποτίμηση" της χώρας

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ (Extra3.tv)


Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Βάζουν λουκέτο στο 'Ασυλο Ανιάτων

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία

«Ιδιοκτήτης εταιρείας δημοσκοπήσεων μου ζήτησε 6.000 ευρώ το μήνα»

Σε ερώτηση για τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Ποιες δημοσκοπήσεις; Οι δημοσκοπήσεις που βγάζανε την Κίνηση των 58 στο 17%, πριν από δύο μήνες; Οι δημοσκοπήσεις που λέγανε ότι ο Σημίτης είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, πριν καταρρεύσει;», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός που του συνέβη. «Μου ζήτησε ιδιοκτήτης μίας εταιρείας 6.000 ευρώ το μήνα, για να με βγάλουν, όπως είπε, εκεί που πρέπει», τόνισε ο κ. Καμμένος...

Δημοσκόπηση ...Δημοσκόποι!!