Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Δραματική η μείωση επιβατών στις συγκοινωνίες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Σαν φάντασμα πλανιέται πάνω από την Αθήνα η φήμη ότι «σήμερα ο κόσμος χρησιμοποιεί πολύ συχνότερα και πολύ περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς», το μετρό, τα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό, τα τρόλεϊ, το τραμ. Συχνά, μάλιστα, το βλέπουμε κάπου κάπου και γραμμένο σε εφημερίδες ή περιοδικά. Δεν αμφιβάλλουμε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούσαν μέσα μαζικής μεταφοράς παρά σπάνια ή ποτέ, τώρα τα χρησιμοποιούν πολύ συχνότερα ή και σχεδόν αποκλειστικά λόγω της κρίσης. Περί αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Οποιος, όμως, ισχυρίζεται ότι σήμερα μετακινείται με τα ΜΜΜ περισσότερος κόσμος από παλιότερα, από όσοι μετακινούνταν π.χ. πριν από μία πενταετία με αυτά, είναι προφανώς άσχετος με το αντικείμενο. Οι αριθμοί του ΟΑΣΑ, του Οργανισμού των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας, είναι καταλυτικοί. Το 2013 καθόλου περισσότερες δεν ήταν οι επιβιβάσεις στα ΜΜΜ από το 2009! Ηταν δραματικά λιγότερες! Είχε χαθεί το ένα τέταρτο των επιβιβάσεων - πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβιβάσεις σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ ήταν κατά... 210 εκατομμύρια λιγότερες!

Η ολοκληρωτική Ολιγαρχία της εποχής μας

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μη σταθείς στο πού θα φτάσεις. Μεγαλύτερη αξία έχει το ταξίδι που θα κάνεις και το ίχνος της πορείας που θα αφήσεις

[[ δαμ- ων ]]

Η ζωή μας είναι ένα ταξίδι. Σίγουρα ένα ταξίδι στον χρόνο. Για πολλούς κι ένα ταξίδι στο χώρο. Έτσι θα το λέγαμε ένα ταξίδι στο χωρόχρονο. Ο Ν. Καζαντζάκης στην εισαγωγή της “Ασκητικής” του γράφει: «Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο∙ καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο∙ το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λένε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε αρχίζει κι η επιστροφή∙ ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός.» Η ζωή μας είναι ένα ταξίδι, λοιπόν. Ένα ταξίδι όπου βλέπουμε, ακούμε, γευόμαστε, μυρίζουμε, ακουμπάμε κι έτσι με πολύτιμα εργαλεία τις πέντε αισθήσεις μαθαίνουμε. Σαν τον Οδυσσέα ο καθένας μας στο προσωπικό του ταξίδι «πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω». Μα πάνω απ’ όλα θα νιώσει συναισθήματα στο ταξίδι του. Τη χαρά και την ικανοποίηση για το νέο, το δισταγμό και το φόβο μπροστά στο άγνωστο. Τη μοναξιά και την απογοήτευση στα αδιέξοδα, τον πόνο και την απόγνωση στ’ ανυπέρβλητα εμπόδια. Ο ταξιδευτής θα κουραστεί, θα παραπατήσει, θα λυγίσει και κάποιες φορές θα πέσει. Μα θα σηκωθεί, θα τινάξει από πάνω του τη σκόνη και θα συνεχίσει. Κι αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει το ταξίδι.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

[ Στον τοίχο ]

Ο Δ. Καζάκης στο Studio7, 99.7 fm (Kαβάλα)

Ωραία Ελένη

[[ δαμ- ων ]]

Μέρος ΣΤ΄
Σχόλια
Πολλοί άντρες πόθησαν να κατακτήσουν την καρδιά της Ελένης. « Μέγα γαρ κλέος έσκε γυναικός ». Πόθησαν τον έρωτά της, αλλά κι ήσαν έτοιμοι να φτάσουν ακόμη και στον θάνατο γι’ αυτήν. Κι αυτό το απόδειξαν με τον όρκο που πήραν να συνδράμουν όποιον τυχερό θα διάλεγε γι’ άντρα της, και η ζωή της έμπαινε σε κίνδυνο. Ο καθένας έφτανε στη Σπάρτη και « πολλά δε δώρα δίδου• μάλα δ’ ήθελε θυμώι Αργείης Ελένης πόσις έμμεναι ηυκόμοιο ». Ήρθαν να συναγωνιστούν μεταξύ τους με την αγωνία για το ποιος θα ήταν ο ευνοημένος από τους θεούς. Οι λέξεις “αγώνας” κι “αγωνία” έχουν την ίδια ρίζα, εκφράζοντας την ένταση της διεκδίκησης. Εξάλλου η λέξη “αγώναι” είναι αναγραμματισμός της λέξης “αγωνία”.
Για τους μνηστήρες της Ελένης παίρνουμε πολλές πληροφορίες από τον Ησίοδο. Διασώζονται λίγα αποσπάσματα, από τα οποία μαθαίνουμε για το πλήθος των διεκδικητών της πανώριας ρηγοπούλας. Τα αποσπάσματα αυτά παραθέτουμε στη συνέχεια:

Η συνέχεια >> VAGIAblog

Σε 25 χρόνια θα δημιουργηθούν οι βασικές θέσεις εργασίας

Χάθηκαν 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ 200.000 νέοι έφυγαν για το εξωτερικό

«Με τον σημερινό ρυθμό και το μίγμα δημιουργίας επιχειρήσεων (περίπου 40.000 κάθε χρόνο, με μόνο 10% να επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και μόνο 1% να επιδεικνύει σημαντική ανάπτυξη), η Ελλάδα θα χρειαστεί 25 χρόνια για να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται», αναφέρει μελέτη της Endeavor Greece, παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την Κοινωφελή Δράση (26-27 Ιουνίου 2014).
Για να το πετύχει αυτό σε λιγότερο από μια δεκαετία, σημειώνει η μελέτη, θα πρέπει να τριπλασιαστούν οι προσπάθειες που επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και να διπλασιαστούν τα ποσοστά επιτυχίας τους. Πάνω από όλα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο επιχειρηματικό οικοσύστημα το οποίο να καλλιεργεί, να υποστηρίζει και να συνδέει ποιοτικά επιχειρηματικά εγχειρήματα...


Ο Γ. Τράγκας σχολιάζει την επικαιρότητα

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

[ Hot Doc Radio ]

Πρωτοφανές: Αρνούνται να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις οι Έλληνες

Σε μαζική «άρνηση» να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις προβαίνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι υπό το φόβο να τους γδάρει η Εφορία, καθώς η κυβέρνηση φρόντισε να τους κόψει κάθε απαλλαγή που είχαν και να δώσει έτσι τη χαριστική βολή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Δεν έχει ποτέ συμβεί, 6 ημέρες πριν τη λήξη της επίσημης προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν κατατεθεί σχεδόν οι μισές. Σε σύνολο 5.800.000 φορολογικών δηλώσεων δεν έχουν υποβληθεί οι 2.500.000. Δηλαδή ένας στους δύο δεν έχει καταθέσει φορολογική δήλωση.

"Τηρείστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο"

Απάντηση στους Ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, που συζητούν για άμβλυνση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, έδωσε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Η άμβλυνση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας του συμφώνου σταθερότητας και η δημιουργία νέων χρεών θα είναι για τις ευρωπαϊκές χώρες "το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να γίνει", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio.
"Τηρείστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, ορισμένοι από τους οποίους, με επικεφαλής τη Γαλλία και την Ιταλία, επιδιώκουν την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας για να δοθεί περιθώριο για την ενίσχυση των επενδύσεων και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μόνο η δήμευση των κλοπιμαίων θα αλλαξοδρομήσει τη χώρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Η μερίδα των Ελλήνων που ζουν σήμερα ανυπόφορο απελπισμό, έχουν τον επιπλέον αποκλεισμό να μη λογαριάζεται καν η ύπαρξή τους. Για τα Δελτία Ειδήσεων, την τηλεοπτική εικόνα που μονοπωλεί και εξαντλεί την «ενημέρωση» σε διεθνή κλίμακα (δηλαδή τη μεταποίηση του πανανθρώπινου γίγνεσθαι σε Ιστορία), η απελπισία συγκεκριμένων πληθυσμικών ομάδων όχι μόνο δεν γνωστοποιείται, δεν κοινωνείται, δεν δηλώνεται, αλλά μεθοδικά ανυπαρκτοποιείται. Οι σφήνες εικόνων από τον κτηνώδη ξυλοδαρμό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που εγκαταβιούν στο πεζοδρόμιο διαμαρτυρόμενες για την απόλυσή τους, υπηρετούν τη λογική τής εμπορικά επιβεβλημένης «ενημερωτικής ποικιλότητας» – συντονίζονται δηλαδή με τον αριθμό των κοστουμιών που πρέπει να αλλάζει ο κ. Σαμαράς σε κάθε Δελτίο Ειδήσεων....

Η συνέχεια >> Kathimerini.gr

Αυτό που απέμεινε...

"τραγωδία ή κωμωδία για την Ελλάδα"

το Διευθυντήριο της ΕΕ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

360.000.000 ευρώ μοιράζονται οι δικαστικοί!

Το ποσό των 306 εκατομμυρίων ευρώ μοιράζονται οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων τον τελευταίο χρόνο, την ώρα που κρίνουν πως η μνημονιακή οικονομική πολιτική «αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιάς καθαρίσιριας».
Και αποτελούν τη μοναδική, ίσως, κατηγορία εργαζομένων που αποκαθίστανται οι αμοιβές τους και οι συντάξεις τους στο ύψος... που ευρίσκονταν το 2012.
Από τις 27 Μαρτίου, οι δικαστικοί λειτουργοί εισπράττουν την πέμπτη δόση των αναδρομικών, ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά μέσο όρο αντιστοιχεί σε 20.000 ευρώ στον καθέναν. Πέρυσι, την ίδια εποχή, δόθηκε η τέταρτη δόση, συνολικού ύψουε 97 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι προηγούμενες δόσεις είχαν δοθεί από το 2009 έως το 2011. Το 2012 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Xάρης Καστανίδης πάγωσε την καταβολή των δόσεων λόγω της δημοσιονομικής κρίσης.

Έχουν ρημάξει τα πάντα!

του Γιώργου Δελαστίκ

Αποκαταστάθηκε η προ… τεσσαρακονταετίας τάξη πραγµάτων! Χάρη στα Μνηµόνια και τις άοκνες προσπάθειες των µνηµονιακών κυβερνήσεων της χώρας µας οι Έλληνες ξανάγιναν οι µπατίρηδες της ∆υτικής Ευρώπης! Από τις 15 χώρες της ξαναγίναµε ακόµη και στα τρόφιµα οι πιο φτηνοί, προτελευταίοι, µε τελευταίους τους Πορτογάλους. Όπως και τη δεκαετία του 1960, του 1970 και του 1980, πριν από µας οι Ισπανοί και πριν από τους Ισπανούς οι Ιταλοί. Οι µπατίρηδες του ευρωπαϊκού Νότου! Οι µόνιµοι µετανάστες. Κι αν τα λεφτά της ΕΕ είχαν αλλάξει προσωρινά κάτι, η παλιά Τάξη Πραγµάτων αποκαταστάθηκε. Φρόντισε γι’ αυτό η Γερµανία, η οποία φυσικά αποφασίζει για την κατάληξη που θα έχει η κάθε επαρχία του Τέταρτου Ράιχ και στον τοµέα της ευηµερίας. ...[...]...
Ακάθεκτη η κυβέρνηση, ορµάει να γδάρει κι άλλο τον εξαθλιωµένο λαό. Στόχο έβαλε να εισπράξει από τους Έλληνες πάνω από 9 δισεκατοµµύρια µέσα στο… δεύτερο εξάµηνο του 2014! Με το φόρο εισοδήµατος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύµατος θα εισπράξει, όπως νοµίζει, περίπου 6,5 δισ. ευρώ, ενώ από τον νέο φόρο ακινήτων θα προκύψουν έσοδα 2,65 δισεκατοµµυρίων. Αν µάλιστα προστεθούν σε αυτό το ποσό και τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν µέχρι το τέλος της χρονιάς, τα λεφτά που έχουν υπολογίσει ο Σαµαράς κι ο Βενιζέλος ότι θα αφαιµάξουν από τον ελληνικό λαό προσεγγίζουν τα 10,5 δισεκατοµµύρια µέσα σε έξι και µόνο µήνες!

Ολόκληρο το άρθρο >> prin.gr

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ωραία Ελένη


[[ δαμ- ων ]]

Ε΄ Μέρος
Οι θεοί συντρέξανε τους ανθρώπους, που στο σχέδιό τους πιστά βοηθήσαν, ώστε η γη ν’ αλαφρώσει από των θνητών το βάρος, τον ξανθομάλλη βασιλιά Μενέλαο και την πανώρια γυναίκα του Ελένη, τη μονάκριβη θυγατέρα του Δία από θνητή γυναίκα. Όλα πήγαν καθώς τα είχαν σχεδιασμένα, κι έτσι το ζευγάρι, που από των θεών τη βουλή έμεινε για πολλά χρόνια χώρια, σήκωσε πανιά με πρίμο αγέρα για του Ναυπλίου το αφροστεφάνωτο ακρογιάλι. Κάποιος δούλος του ρήγα Θεοκλύμενου, έφερε στο παλάτι, που όλα αυτά τα χρόνια φιλοξένησε την Ελένη, τα θλιβερά μαντάτα πως μάταια γίνονταν του γάμου οι ετοιμασίες. Ο αγγελιοφόρος – δούλος μ’ αυτά τα λόγια περιέγραψε τα τεχνάσματα της όμορφης κυράς:
« Αφήνοντας η Ελένη το παλάτι,
κατέβαινε στη θάλασσα, με βήμα
βαρύ κι αργό τον άντρα της θρηνώντας
που ζωντανός κοντά της ήταν όμως.
Σαν φτάσαμε όλοι στο καραβοστάσι,
τραβήξαμε ένα πλοίο της Σιδώνας
μεγάλο κι αταξίδευτο, πενήντα
κουπιά, πενήντα πάγκους είχε. Τότε
πέσαμε στη δουλειά• κατάρτι ο ένας
στεριώνει, τα κουπιά προσδένουν άλλοι,
σιάζουν τ’ άσπρα πανιά και το τιμόνι
στη θέση του καλά το συναρμόζουν.
Κι ενώ δουλεύαμε έτσι, στ’ ακρογιάλι,
θαρρείς κι αυτό περίμεναν, προβάλλουν
Έλληνες, του Μενέλαου συντρόφοι,
κουρέλια απ’ το ναυάγιο φορώντας,
καλοί στην όψη, αλλά γεμάτοι λέρα.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Η επιστολή κόρης καθαρίστριας προς τον "ηρωικό" αστυνομικό!

Θέλω να σου αφηγηθώ μία ιστορία. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 80. Τότε η Ελλάδα δεν ζούσε την κρίση των θεσμών και των αγορών, αλλά οι περισσότεροι ζούσαν τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης. Κάπου στα Βόρεια προάστια των Αθηνών υπήρχε μία μεγάλη υφαντουργία, που τα αφεντικά της θεωρούντο μέλη της οικονομικής ελίτ....
Σήμερα όμως στο δικό σου πρόσωπο, απεχθέστατο όργανο της υποτιθέμενης τάξης, τον αναγνώρισα. Είδα την ίδια λυσσαλέα κι αναίτια κακία. Και κατάλαβα πως όσο υπάρχουν αστυνομικοί του αισχρού σου είδους θα κινδυνεύουν οι μάνες όλων μας. Η γυναίκα που χτύπησες πάλευε για το δίκιο της. Εσύ για τι παλεύεις;
Θα περιμένω να μάθω την τιμωρία σου. Εγώ κι η κόρη κάθε καθαρίστριας που θα βρεθεί ανυπεράσπιστη στο δρόμο σου"

Η κόρη εκείνης της υφάντριας

Ολόκληρη η επιστολή >> toxwni.gr

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Λούκε: Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ

«Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» υποστηρίζει ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος, Μπερντ Λούκε, και επισημαίνει ότι για υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, μόνο το «κούρεμα» χρέους αποτελεί λύση.
«Τα σταθερά δημοσιονομικά είναι αποφασιστικής σημασίας. Στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι αντιπαραγωγικό να πιστεύει κανείς ότι με αυστηρή πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων μπορεί να μειωθεί το χρέος. Για τις υπερχρεωμένες χώρες μόνο το "κούρεμα" προσφέρει λύση. Η AfD είναι της άποψης, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» δηλώνει ο κ. Λούκε στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung».

[Hot Doc]

(Στον τοίχο)

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο»

Με δισέλιδο αφιέρωμα, η εφημερίδα Liberation αναφέρεται στις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, «κάτω από τις πιέσεις της τρόικας» και την «αγανάκτηση του πληθυσμού».
«Η Ελλάδα πωλεί ό,τι μπορεί, προκειμένου να ελαφρώσει το χρέος, εξαιτίας των αναρίθμητων απαιτήσεων των πιστωτών της», υπογραμμίζει η Ναταλί Ντιμπουά, που υπογράφει το άρθρο με τίτλο «H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο» και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα δεν προχωράει προς το παρόν, εξαιτίας καθυστερήσεων ή αποτυχιών, ενώ παράλληλα φουσκώνει η αντίδραση του κοινού».
Σύμφωνα με τη Liberation, στο επίκεντρο αυτή την εποχή βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, για την πώληση της εταιρείας ύδρευσης, ΕΥΑΘ, αλλά και του λιμανιού της, για το οποίο ενδιαφέρονται οκτώ ξένοι επενδυτές, Ευρωπαίοι, Ασιάτες και από τα Εμιράτα.

Eurostat: Οι τιμές τροφίμων στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat για τους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα οι τιμές τροφίμων παραμένουν πολύ υψηλές.
Συγκεκριμενα, το ύψος των τιμών για την Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 102% του κοινοτικού μέσου όρου το 2013, ενώ την υψηλότερη αύξηση σημείωσε η Νορβηγία (177%), ακολουθούμενη από τη Δανία (140%).
Σημειώνεται ότι ακριβή είναι η Ελλάδα και στα ηλεκτρονικά είδη, καθώς τα επίπεδα τιμών βρίσκονται στο 103% του κοινοτικού μέσου όρου.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια η Ελλάδα κατατάσσεται στο 88% του μέσου των 28 της ΕΕ.


Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Βιβλία Γλώσσας ή Περιοδικά Ποικίλης Υλης


Ταξιτζήδες: «Πάρτε την τρόικα και φύγετε!»


Ο ΣΑΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο. Κουραστήκαμε να περιμένουμε την ανάπτυξη. Την καραμέλα αυτή την πιπιλάμε πέντε χρόνια τώρα. Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με ανύπαρκτο καταναλωτή; Ακόμη και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας οι κατακτητές έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής των Ελλήνων, τους άφηναν όμως όσα χρειαζόταν για να ζήσουν. Μας πίνουν το αίμα καθημερινά. Μας οδηγούν στην αυτοκτονία, στην εξαθλίωση, στην φτώχεια. Θέλουν τον Έλληνα αδύναμο και χωρίς ιδιοκτησία. Επαίτη ζωής και εργασίας. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε Έλληνας θα είναι υπάλληλος των καρτέλ με μισθούς Πακιστάν. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους και θα συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι θα γίνουμε το Πακιστάν της Ευρώπης ή θα βγούμε μπροστά και θα παλέψουμε για τη ζωή μας;».
«Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, γιατί, όπως όλες οι κυβερνήσεις από το φθινόπωρο του 2009 και μετά, εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις τους και φάνηκαν ανάξιοι του ιστορικού ρόλου που είχαν» αναφέρουν ακόμη οι αυτοκινητιστές ταξί.
Και καταλήγουν: «Είναι ώρα να φύγετε. Πάρτε μαζί σας την τρόικα κι αφήστε μας να ζήσουμε. Η Ελλάδα που δεν σκύβει το κεφάλι είμαστε εμείς. Είναι ο λαός της. Αυτό το λαό τον ντροπιάσατε, τον ξεφτιλίσατε, τον ισοπεδώσατε. Κι όλα αυτά, γιατί σας πίστεψε. Φτάνει πια. Μέχρι εδώ».

Περισσότερα >> ΠΗΓΗ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εφοπλισμός, η πιο κρατικοδίαιτη μπίζνα των αρπακτικών του ελληνικού καπιταλισμού

“Πλούτος και κρυψίνοια” είναι ο τίτλος του θέματος άρθρου του περιοδικού Der Spiegel για την πιο πλατσικολογική κρατικοδίαιτη μπίζνα του ελληνικού καπιταλισμού, τον εφοπλισμό. Το άρθρο αποτελεί αναπαραγωγή ήδη γνωστών στοιχείων που έχουν παρουσιαστεί και από το το blog στο παρελθόν. Η στόχευση του κειμένου υποκρύπτει τη σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων που γίνεται στο διεθνές καπιταλιστικό πεδίο ανάμεσα στα εφοπλιστικά συμφέροντα που εκπροσωπούνται στα media από το Der Spiegel και στα αντίστοιχα επιχειρηματικά συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών. Η ουσία του άρθρου που δεν αναπαράχθηκε σε ελληνικά media και εφημερίδες είναι ότι ο ελληνικός εφοπλισμός δεν απέδωσε κανένα φόρο για έσοδα ύψους 140 δισεκατομμύρια € στη δεκαετία του €. Ο κύριος λόγος για τη φορολογική ασυλία του πιο επιθετικού τομέα του ελληνικού καπιταλισμού είναι οι πολυάριθμές ρυθμίσεις που παρέχουν φορολογική απαλλαγή στις ναυτιλιακές και εφοπλιστικές εταιρίες...

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Έπεσε η βουλγαρική κυβέρνηση

Η ουκρανική κρίση αρχίζει και εξαπλώνεται: Πριν από λίγο έπεσε η βουλγαρική κυβέρνηση και προκηρύχθηκαν εκλογές στην χώρα οι οποίες θα διεξαχθούν το διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου-12 Οκτωβρίου. Είναι η τρίτη κυβέρνηση που πέφτει λόγω του πολέμου των αγωγών: Η πρώτη ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή του 2009, η δεύτερη η κυβέρνηση της Ουκρανίας τον περασμένο Φεβρουάριο και η τρίτη σήμερα.
Η κυβέρνηση έπεσε κατόπιν της απόσυρσης της εμπιστοσύνης δύο βουλγαρικών κομμάτων που στήριζαν την κυβέρνηση Ορεσάρσκι, μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ για "πάγωμα" του South Stream κι ενώ το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού και ανθρώπου του βουλγαρικού υποκόσμου Μ.Μπορίσοφ, είχε καταθέσει πέντε προτάσεις μομφής (η τελευταία καταψηφίστηκε πριν δύο ημέρες με 114-109) κατά την κυβέρνησης.

Μισθοί σε κουπόνια, αλλά και σε είδος!

Συνθήκες Μεσαίωνα επικρατούν στην αγορά εργασίας, με μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων να πληρώνονται όχι μόνο με καθυστέρηση αρκετών μηνών, αλλά σε είδος, ακόμη και με κουπόνια!
Στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των ήδη κουρεμένων μισθών σε ένα καθεστώς ατομικών συμβάσεων που αποτελούν πλέον τον κανόνα στην ελληνική αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες ενώ διαδεδομένο είναι πλέον το φαινόμενο της πληρωμής σε είδος.
Εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντάς τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή ημερήσια σίτιση, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν μέρους του μισθού των εργαζομένων τους με κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων....

Η ιδέα της δικαιοσύνης στον Αριστοτέλη


Ο Γ. Τράγκας σχολιάζει την επικαιρότητα

Με τον…νόμο θα βάζουν χέρι στις καταθέσεις μας!

Απόφαση-ταφόπλακα του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Καταπέλτης» είναι για τους συνταξιούχους, εργαζόμενους, εμπόρους, καταστηματάρχες, κ.λπ. η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα επιτρέποντας στο Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., κ.λπ.) να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τράπεζες (συντάξεις, μισθοδοσία, κ.λπ.) λόγω οφειλών, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης, έτσι ώστε να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια ή να πάει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το χρέος του.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Διαβάστε τι έγραφε ένας Αμερικανός για την Ελλάδα 66 χρόνια πρίν… Θα εκπλαγείτε!!

«Απ” ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. [...] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.
Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.
Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.....

H συνέχεια >>> focus

Η απάτη τής κλιματικής αλλάγής



Οι Αμερικανοί εκκενώνουν την πρεσβεία τους στη Βαγδάτη προ της προέλασης τoυ ISIL!

Ενδεκα χρόνια και τρεις μήνες μετά την εισβολή και την κατοχή του Ιράκ, οι ΗΠΑ, εκκενώνουν εν μέρει την πρεσβεία τους και οχυρώνουν τα υπόλοιπα τμήματα που θα εμίνουν μόνο οι απαραίτητες ομάδας διπλωματών και πεζοναυτών για τους οποίους ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο συνολικής εκκένωσης της Βαγδάτης!
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν ενισχύσεις για την ασφάλεια της πρεσβείας τους στη Βαγδάτη, αλλά και θα προχωρήσουν και σε μεταφορά αριθμού του προσωπικού της πρεσβείας σε άλλες περιοχές σε μια προσπάθεια να μην εγκλωβιστούν από την προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ" δήλωσε η Τζένιφερ Πσάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Δεδομένης της αστάθειας και της βίας σε ορισμένα μέρη του Ιράκ, η πρεσβεία μας στη Βαγδάτη εξετάζει τη λήψη μέτρων ασφάλειας σε συνεννόηση με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα προστεθούν ενισχύσεις στο προσωπικό ασφαλείας στη Βαγδάτη και άλλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν προσωρινά στα προξενεία στη Βασόρα και στο Ερμπίλ".
Στην πρεσβεία θα μείνει μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουν.

Ωραία Ελένη

[[ δαμ- ων ]]

Μέρος Δ΄
Μετά απ’ αυτά, εξανεμίστηκε και η παραμικρή αμφιβολία, κι ο Σπαρτιάτης ρήγας άνοιξε την αγκαλιά του, ευτυχισμένος και που βρήκε την καλή του και που δεν τον ατίμασε. Μεμιάς έφυγε όλο το βάρος της καταφρόνιας που του έγερνε τους ώμους για της γυναίκας του την ατιμία. Πέταξε σαν νιοφτέρουγο πετούμενο η καρδιά του. Στα φρένα του ήρθε όλος ο έρωτας κι ο πόθος που ‘νιωσε σαν πήγε στο πατρικό της παλάτι να τη ζητήσει για να τη κάμει ταίρι.
Είναι συγκινητική η σκηνή, που ο ποιητής παρουσιάζει να ξανασμίγει το βασιλικό ζευγάρι:
«ΜΕ.: Αυτά με κείνα σμίγουν• συμφωνούνε
τα λόγια• μου είπε αλήθεια. Ω! λαμπρή μέρα,
που μες στην αγκαλιά μου σ’ έχει φέρει!
ΕΛ.: Τόσος πολύς καιρός, αγαπημένε,
και τώρα μόλις η χαρά για μένα.
Φίλες μου, να, πασίχαρη αγκαλιάζω
τον άντρα μου, αφού πλήθος κύκλους
έκανε ο φωτοδότης ήλιος.
ΜΕ.: Κι εσένα εγώ• με πλημμυρούν τα λόγια
κι όμως δεν ξέρω πώς να πρωταρχίσω.
ΕΛ.: Αναγαλλιάζω, πέτομαι κι αφήνω
λεύτερα τα μαλλιά, σταλάζουν
τα δάκρυα ποτάμι απ’ τη χαρά,
καθώς σφιχτά σε σφίγγω, λατρευτέ μου.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μύθος… όσα ξέρατε για το σπανάκι!

Αποκαλύφθηκε λάθος που ανατρέπει τα δεδομένα. Αν κάθε φορά που σκέφτεστε το σπανάκι σάς έρχονται στο μυαλό μπράτσα σαν αυτά του Ποπάι, τότε μάλλον θα πρέπει να αποβάλλετε αυτή την εικόνα, καθώς, όπως αποδεικνύεται πρόκειται για έναν μύθο…
Κι αυτό γιατί ναι μεν το σπανάκι περιέχει σίδηρο, όχι όμως τόσο πολύ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί.
Σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο «The Half-Life of Facts», η άποψη που θέλει το λαχανικό να είναι τόσο ισχυρό, οφείλεται σε… μαθηματικό λάθος που έκανε Γερμανός επιστήμονας όταν υπολόγιζε την περιεκτικότητά του σε σίδηρο.
Όπως εξηγεί ο συγγραφέας του βιβλίου, μαθηματικός Samuel Arbesman, το σπανάκι δεν περιέχει 35mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια, όπως ανέφερε στις σημειώσεις του ο Erich von Wolf το 1870, αλλά 3,5mg.
Σύμφωνα με τον Arbesman, ο Γερμανός χημικός είχε υπολογίσει την περιεκτικότητα σε σίδηρο σωστά, αλλά είχε βάλει σε λάθος σημείο την υποδιαστολή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει λανθασμένα η γνωστή αντίληψη για το σπανάκι.
Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την ιστορία του Ποπάι για να τονίσει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην επανεξετάζουν τα στοιχεία που τους δίνονται, πολλές φορές για να μην παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η φυγή

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και με τον όρο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε μετά την ομολογία του στο ειδικό αρεοπαγίτη ανακριτή Ι.Τσαλαγανίδη, ο πρώην τσάρος της οικονομίας Γ.Παπακωνσταντίνου που είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός, ο πρώτος στον οποίο εφαρμόζονται τα τελευταία 20 χρόνια ο νόμος περί ευθύνης υπουργών , απολογήθηκε εv κρυπτώ καθώς η ημερομηνία και η ώρα (αργά το μεσημέρι) που προσήλθε στον ανακριτή, κρατήθηκαν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Οι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν καθώς με βάσει τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν χωρεί προφυλάκιση σε περίπτωση που διωχθεί μέλος της κυβέρνησης για πεπραγμένα κατά της διάρκεια της θητείας τους.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Φωτογραφία: Αστυνομικός φορά «μεταλλικά» γάντια;

Μετά το περιστατικό με το βίντεο όπου φαίνεται αστυνομικός των ΜΑΤ να χτυπά καθαρίστρια και για το οποίο διατάχθηκε ΕΔΕ από τον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ένα νέο περιστατικό «παρατυπίας» από την αστυνομία έρχεται στη δημοσιότητα.
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία από τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα το μεσημέρι.
Απεικονίζει έναν άντρα των ΜΑΤ, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ο διοικητής της διμοιρίας, τα γάντια του οποίου φαίνονται να έχουν μεταλλική «επένδυση».
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι επιτρεπτό, με βάσει τις προδιαγραφές της στολής, ενώ τα σχόλια για το πώς αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τις καθαρίστριες φουντώνουν.

Αχιλλέας και Πενθεσίλεια

[[ δαμ- ων ]]

Σήμερα θα κάνουμε κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτό το blog. Σαν συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσης για τον Αχιλλέα και την αμαζόνα Πενθεσίλεια, σας παραθέτουμε ένα θεατρικό έργο γραμμένο από τον Νίκο Λυγερό.
(Τραγωδία σε μία πράξη)
Νίκος Λυγερός
(Μετάφραση από τα γαλλικά: Σάνη Καπράγκου)
Σκηνή Ι
Αχιλέας, Αίας
Ο Αχιλλέας, γονατιστός στο χώμα, μπροστά στο μνημείο του Πατρόκλου. Είναι μόνος με τον φίλο του. Σιωπή. Ο Αίας μπαίνει στη σκηνή και πλησιάζει με βήμα αργό στον Αχιλλέα. Γέρνει αργά πάνω του και του λέει κάτι στο αυτί.

Αχιλλέας, με οργή.
Μια γυναίκα, είπες;
Αίας, γαλήνιος.
Ναι, μία γυναίκα. Μα όχι οποιαδήποτε…
Αχιλλέας, ανασηκώνεται απότομα.
Όποια κι αν είναι, δεν έχει καμία σημασία. Χρόνος. Ο πόλεμος είναι η χώρα του θανάτου. Ενώ οι γυναίκες ανήκουν στη ζωή. Δίνουν τη ζωή!
Αίας
Τούτη δω δεν δίνει παρά μόνον τον θάνατο.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης στο Studio 7(Καβάλα)

Iδού γιατί έκλεισαν την Βουλή ...

Iδού γιατί έκλεισαν την Βουλή: Για να γλιτώσουν τις ποινικές ευθύνες από την τεράστια απάτη του PSI που αποκαλύπτει βιβλίο της ΤτΕ

Η τεράστια απάτη του PSI αποκαλύπτεται στο βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης 2008-2013» (πέρα από τα τρομοφοβικά περί της μεταφοράς με C-130 ευρώ για να αποφευχθεί η δήθεν "πτώχευση" της χώρας) είναι το ελάχιστο όφελος από τα δύο «hair cut» του ελληνικού χρέους που πραγματοποιήθηκαν το 2012, τα οποία πρακτικά πτώχευσαν την χώρα!
Και δίνει και εξηγήσεις για ποιο λόγο βιάστηκαν να κλείσουν την Βουλή και να παραγραφούν οι εγληματικές πράξεις και τα λοιπά αδικήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Γνώριζαν ότι αυτά θα ερχονταν τω΄ρα στην δημοσιότητα αναγκαστικά με την αντικατάσταση του προέδρου της Τράπρζας της Ελλάδας!
Ας δούμε κατ'αρχήν τιαναφέρει το βιβλίο για το μηδενικό, πρακτικά κέρδος που είχαμε από το PSI (από το οποίο όσοι το χειρίστηκαν πρέπει να έχουν γίνει δισελατομμυριούχοι).
Όπως αναφέρεται στο βιβίλιο η συνολική μείωση του χρέους κατά 137,9 δισ. ευρώ που επιτεύχθηκε με το PSI του Φεβρουαρίου του 2012 και την επαναγορά ομολόγων το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το καθαρό όφελος ήταν μόλις 51,2 δισ. ευρώ!

Σχολιάζει την επικαιρότητα και αποκαλύπτει το παρασκήνιο!

h

Συστάσεις...!

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Μας έβαλαν στο Mνημόνιο με χρέος 127% επί του ΑΕΠ και τώρα είναι στο... 265%!

Το χρέος "θάβει" την Ελλάδα:

Οι αριθμοί δείχνουν πώς η Ελλάδα οδεύει προς μία οικονομική καταστροφή και το χρέος «θάβει» τους Έλληνες, όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία από το 1990 και μετά.
Το 2009 η Ελλάδα είχε χρέος 127% επί του ΑΕΠ, ή 298,7 δισ. ευρώ, όταν το ΑΕΠ ήταν 235 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την γνωστή πολιτική και τις δηλώσεις περί «Τιτανικού» έφερε την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τελικά την οδήγησε στα μνημόνια αρχής γενομένης από το 2010.
Τέσσερα χρόνια μετά, και ενώ οι Έλληνες λιμοκτονούν, η φτώχια θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες, η εξαθλίωση δείχνει εικόνες Κατοχής, η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τη θλιβερή πρωτιά στις χώρες της Ε.Ε. η κατάσταση από τα εφαρμοζόμενα μέτρα και τα μνημόνια αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει διαρκώς.
Στην κυβέρνηση βέβαια κάνουν δική τους ανάγνωση και επιχειρούν με στημένες κινήσεις, όπως η … κατα φαντασίαν έξοδος στις αγορές, να δώσουν την ελπίδα πώς κάτι μπορεί να αλλάξει. Μόνο που γι’ αυτό το κάτι, το οποίο είναι απροσδιόριστο θα πρέπει να θυσιαστούν μερικές γενιές ανθρώπων ακόμη.

Γ. Κοντογιώργης - Οι εκλογείς δεν έδωσαν πολιτική ηγεμονία σε κανένα φορέα της κομματοκρατίας

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

«Η τρόικα προσπαθεί «να διοικήσει» την Ελλάδα από το εξωτερικό»

Εκπρόσωπος Βραζιλίας στο ΔΝΤ:

Η τρόικα των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας δεν θέλει «τίποτα λιγότερο από το να διοικεί» τη χώρα «από το εξωτερικό», εκτίμησε σήμερα ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).«Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί επίσης ακόμη δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα, που σύναψε ένα πρόγραμμα βοήθειας το 2010 με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), φαίνεται να είναι θύμα «της γερμανικής λιτότητας», επισημαίνει ο Μπατίστα.«Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός», εκτίμησε ο Βραζιλιάνος, που έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα.
Ο Μπατίστα εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση έχει «βελτιωθεί λίγο» στην Αθήνα, όμως υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει «θεμελιωδώς» όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία. «Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει», είπε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος.

ΒΟΜΒΕΣ από το ΔΝΤ! Έρχεται νέο «τσουνάμι» μέτρων!

Το ΔΝΤ στην έκθεσή του περιλαμβάνει ως παραρτήματα τα κείμενα του αναθεωρημένου μνημονίου και φέρνουν «τσουνάμι» νέων μέτρων που θα κορυφωθούν τον Οκτώβριο: κατάργηση εκπτώσεων σε δαπάνες, νέο μισθολόγιο, αλλαγή μη μισθολογικών δαπανών, νέο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, αλλά και νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αν κριθούν αναγκαίες.
Υπάρχει επίσης δέσμευση για χρονοδιάγραμμα κατάργησης φόρων-τελών υπερ τρίτων, αλλά και για επανεξέταση απόδοσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο με παρεμβάσεις «εξάλειψης» εξαιρέσεων αν χρειαστούν από το 2015.
Με τη –γνωστή από την προηγούμενη Άνοιξη- σκληρή θέση για τις τράπεζες επανέρχεται το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την αξιολόγηση του ελληνικού μνημονίου.
Απευθύνει σήμα κινδύνου για τα κόκκινα δάνεια, αφήνοντας αιχμές για συστημικό κίνδυνο, για απομόχλευση και για αισιόδοξα τεστ αντοχής της ΤτΕ.

Οι ολιγάρχες κατά της σύμπασας κοινωνίας

Ανασχηματισμός

Το αλάθητο κριτήριο του λαού

“Σχολιαστής”

Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ίδιο ψηφοδέλτιο της Ν. Δ. ήσαν δυο υποψήφιοι. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, (γεννημένος το 1971), ο πρώην ποδοσφαιριστής και παίχτης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τον οποίο ας μου επιτρέψετε να αποκαλέσω επιστήμονα της κλωτσιάς στο τόπι, που σας είναι τόσο γνωστός ώστε δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις. Ήταν και η Χριστίνα Γιαννόπαπα, (γεννημένη το 1976), μηχανολόγος- μηχανικός με ειδίκευση στη Ρομποτική τεχνολογία και στη Δορυφορική. Αυτήν δεν τη γνωρίζετε και γι’ αυτό θα σας δώσω κι άλλα στοιχεία. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοϊατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway). Της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.
Από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διαστήματος (ESPI) στην Βιέννη, όπου τομέας ευθύνης της ήταν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έρευνες καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus, ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Στον «αέρα» οι συντάξεις -Εγγύηση μόνο για 360 ευρώ


Ανατροπές στις συντάξεις που αλλάζουν πλήρως το συνταξιοδοτικό τοπίο δρομολογεί η κυβέρνηση.
Η πιο σημαντική αφορά σε όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1 Ιανουαρίου 2015 και μετά καθώς η εγγύηση του κράτους δεν θα καλύπτει πλέον το σύνολο της σύνταξης, όπως γίνεται σήμερα, αλλά μόνο ένα τμήμα της μέχρι 360 ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό, που θα είναι αναλογικό των εισφορών και του συνολικού χρόνου ασφάλισης, θα είναι ευθύνη κάθε ταμείου να το καλύπτει χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που άρχισαν ήδη να δρομολογούνται στο ασφαλιστικό, με στόχο να ενσωματωθούν σε νέο νόμο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2015, σύμφωνα με δημοσίευμα του«Ελεύθερου Τύπου»

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Προχωρά το project «κοσοβοποίησης» της Θράκης

Την αναγνώριση, ως τουρκικών, των μουσουλμανικών ενώσεων της Θράκης ζητά η Ευρώπη!
Οι μεθοδεύσεις των Τούρκων για τη Θράκη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ευρώπη…Από την άλλη οι εδώ κυβερνώντες τηρούν σιγήν ιχθύος χρόνια τώρα! Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης -αρμόδιο όργανο επίβλεψης της ορθής εκτέλεσης των καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τα κράτη μέλη- υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution) με το οποίο καλεί τις ελληνικές Αρχές, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που αφορούν τις υποθέσεις «Μπεκίρ Ούστα και άλλοι κατά Ελλάδος», «Εμίν και άλλοι κατά Ελλάδος» και Τουρκική Ένωση Ξάνθης κατά Ελλάδος.
Με το ενδιάμεσο αυτό ψήφισμα καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει, ως τουρκική, τη μουσουλμανική ένωση Ξάνθης και ν΄αναγνωρίσει το δικαίωμα του «συνεταιρίζεσθαι» στις υπόλοιπες μουσουλμανικές ενώσεις της περιοχής.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΣΟΚ στις συντάξεις!

Έρευνα βόμβα του Αλ. Μητρόπουλου ειδικά για Το ΧΩΝΙ: Τελειώνουν τις επικουρικές, επιδοματοποιούν τις κύριες, εξαϋλώνουν τα εφάπαξ!
Σε λίγο καιρό, οι συνταξιούχοι θα παίρνουν ψίχουλα και θα αδυνατούν να επιβιώσουν έστω αξιοπρεπώς:
- οι επικουρικές συντάξεις είναι ένας θεσμός χωρίς μέλλον αφού η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων θα επιφέρει συνεχείς μειώσεις μέχρι την οριστική κατάργηση τους
- οι κύριες συντάξεις, και καθώς το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει, θα καταντήσουν κάτι σαν προνοιακά επιδόματα
- τα εφάπαξ, απλώς, θα... εξαφανιστούν.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κλειστόν λόγω πολλής δημοκρατίας!..

Και πάλι συγχαρητήρια παλικαρίνα!
Έδωσες άλλο νόημα στην έννοια ''Κοινοβουλευτική Δικτατορία''!
Επίσης πέτυχες μ' ένεν σμπάρο δυό τρυγόνια:
Πρώτον, επανα-ξανα-ματα-διέσωσες τον κολλητό σου Μεγάλο Ηλίθιο από τις ευθύνες του για την δόλια και ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ υπαγωγή της χώρας στην εξουσία του ΔΝΤ και των λοιπών τοκογλύφων, με αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, κωλυσιεργία στην εύρεση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές καθώς και με εκ των προτέρων μυστική και προσωπική του συμφωνία με την ηγεσία του ΔΝΤ,...μεθοδεύσεις που στοιχειοθετούν σε οποιοδήποτε Ειδικό Δικαστήριο στον πλανήτη την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, και επισύρουν τις ανάλογες ποινές.
Επίσης διέσωσες τον τραπεζίτη-πρωθυπουργό από ανάλογες ευθύνες που έχουν σχέση με το επιλεκτικό ''κούρεμα'' (PSI) ομολόγων και ''κλοπή'' των αποθεματικών ταμείων, συλλόγων, νοσοκομείων και άλλων οργανισμών, μέσω μετατροπής τους σε ομόλογα τα οποία μετά ''κουρεύτηκαν'' και τα λεφτά βεβαίως χάθηκαν!

H συνέχεια >> infognomonpolitics

Βάζουν χέρι στους μισθούς! Απίστευτη πατέντα από την Εφορία

Φόρο με τον μήνα για το σύνολο των εισοδημάτων τους θα αρχίσουν να αποδίδουν από το 2015 μισθωτοί και συνταξιούχοι, με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν την παραμικρή οφειλή.
Οι νέες αλλαγές, που ουσιαστικά ενεργοποιούν την προκαταβολική είσπραξη φόρου, έρχονται καθώς το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να περιορίσει αρχικώς και στη συνέχεια να εξαφανίσει το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.

Τελικά αποτελέσματα Ευροεκλογών στα Βάγια

η

Σχετικά με όσα δεν μας λένε

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αχιλλέας και Πενθεσίλεια, ένας έρωτας μέσα από τον θάνατο

[[ δαμ- ων ]]

Ένας έρωτας χωρίς αντίκρισμα, γιατί πριν καν αρχίσει τον σκέπασε με τα μαύρα φτερά του ο θάνατος, ήταν αυτός που ένιωσε ο μεγαλύτερος ήρωας του Τρωικού πολέμου, ο Αχιλλέας,
για την πεντάμορφη Αμαζόνα Πενθεσίλεια. Για τον Αχιλλέα, το γιο της θεάς Θέτιδας και του θνητού Πηλέα, γνωρίζουμε πάρα πολλά από τη μυθολογία μας. Η Πενθεσίλεια ήταν κόρη του θεού του πολέμου Άρη και της Οτρήρης. Η βασιλεία της ανάγεται στην εποχή του Τρωικού Πολέμου, ενώ στην προγενέστερη εποχή του Ηρακλή βασίλισσα των Αμαζόνων ήταν η Ιππολύτη. Μετά τον θάνατο του Έκτορα στον Τρωικό Πόλεμο, η Πενθεσίλεια ήρθε «από τον αλαργινό Πόντο» να βοηθήσει τους Τρώες επικεφαλής στρατού από Αμαζόνες. Σύμφωνα με κάποια παράδοση είχε αναγκασθεί να εγκαταλείψει τη χώρα της μετά από κάποιο φόνο που έκανε άθελά της, ή ήθελε να εξαγοράσει το κρίμα που την βάρυνε. Συγκεκριμένα, είχε σκοτώσει κατά λάθος την αδελφή της στο κυνήγι κι έλπιζε βοηθώντας τους Τρώες, που τους προστάτευε η θεά Άρτεμη, προστάτιδα και του κυνηγιού, ότι θα τη συγχωρούσε η θεά.
Ο βασιλιάς της Τροίας Πρίαμος δέχθηκε την Πενθεσίλεια σα να ήταν πραγματική κόρη του και ετοίμασε πλούσιο τραπέζι γι’ αυτήν. Όμως οι οιωνοί δεν φάνηκαν ευνοϊκοί. Ο Πρίαμος είδε στον ουρανό έναν αετό που κρατούσε στα νύχια του ένα περιστέρι – σημάδι ότι η Πενθεσίλεια θα σκοτωνόταν. Η γενναιότητα των Αμαζόνων και η πολεμική τους ικανότητα ήταν τέτοιες που κατόρθωσαν όχι μόνο να κυνηγήσουν τους Έλληνες και να τους αναγκάσουν να οπισθοχωρήσουν στα πλοία τους, αλλά και να σκοτώσουν πολλούς Αχαιούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Μαχάονας, γιος του Ασκληπιού κι ένας εκ των δύο γιατρών του αχαϊκού στρατεύματος. Η βασίλισσα των Αμαζόνων κάλεσε σε μονομαχία τον Αίαντα τον Τελαμώνιο, που όμως δεν αποδέχτηκε την πρόκληση, θεωρώντας την ανάξιά του.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Ο λαός αρνείται να νομιμοποιήσει την κάστα ...

Ο λαός αρνείται να νομιμοποιήσει μια ολιγαρχική δεξιοαριστερή συμπολιτευόμενη και αντιπολιτευόμενη Κάστα η οποία ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας.
Μνημονιακοί ήταν και παραμένουν όλοι τους. Αυτή είναι η δομική, ορθολογική αφετηρία για μια έντιμη και απελευθερωτική για την κοινωνία πολιτική συζήτηση.
Μιλώ τόσο στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία» όσο και στο «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος» για αυτά.
Η περίοδος της ελαφρότητας τελείωσε. Ήρθε η εποχή της ευθύνης. Η στάση των πολιτών στις Ευρωεκλογές έχει χαρακτηριστικά ευθύνης.

Πρόωρη λήξη εργασιών της Βουλής !!!!

Η κυβέρνηση αποφάσισε την πρόωρη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου.

Ο Γ. Τράγκας σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα

Ο πρόεδρος ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

"Αν δεν υπάρξει και «κούρεμα» της οφειλής ο δανειολήπτης δε θα αντέξει στην εξυπηρέτηση του δανείου"


Αυτά «έβγαλε» η Γερμανία από την ελληνική κρίση


H Βουλγαρία διαχωρίζει την θέση της από την ΕΕ για τον South Stream

Οι συζητήσεις μεταξύ Ε.Ε και Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού South Stream αναστέλλονται λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά η κατασκευή του αγωγού προχωρά κανονικά, καθώς η χώρα-"κλειδί" η Βουλγαρία, επιμένει στην έναρξη κατασκευής του και στην άμεση έναρξη υλοποίησης του έργου ανεξάρτητα με την βούληση της ΕΕ και αυτό ίσως αποτελέσει την απαρχή εξελίξεων στην περιοχή:
Η άθλια κατάσταση της βουλγαρικής οικονομίας και η εξαθλίωση του βουλγαρικού λαού (για να μην αναφερθούμε στην γεωστρατηγική εκλειψη της Βουλγαρίας) μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για αλλαγή "στρατοπέδου" της Σόφιας μεσοπρόθεσμα.
Η Βουλγαρία αυτή την στιγμή αποτελεί τον "αδύναμο κρίκο" της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στην χώρα έχουν ξυπνήσει οι φιλορωσικές μνήμες μιας άλλης εποχής.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο Σόιμπλε «χαστουκίζει» και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!

Εμμέσως πλην σαφώς ο Σόιμπλε λέει προς την Ελλάδα με περισσή κυνικότητα ένα πράγμα: «Είναι στο χέρι της Γερμανίας να σας πετάξει όποτε θέλει εκτός ευρώ».
Λέει όμως και κάτι ακόμα: «Η Ελλάδα- σε αντίθεση με την πλασματική εικόνα που θέλουν να περάσουν στο εσωτερικό της χώρας κυβέρνηση και μίντια- δεν έχει εξασφαλισμένη την θέση της μέσα στο ευρώ. Αντίθετα, είναι πάντα σε μία κατάσταση επισφαλής, με τους δανειστές μας να χρησιμοποιούν την ιδιότητα μέλους του ευρώ ως μία μέθοδο αλλεπάλληλων ωμών εκβιασμών προς την χώρα μας».
Επιπροσθέτως όμως, η σοκαριστική δήλωσή Σόιμπλε- όσο κι αν επιχειρήθηκε από το Βερολίνο να την ανασκευάσει- γκρεμίζει όλο το επικοινωνιακό οικοδόμημα της κυβέρνησης που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Ότι αφενός η Ελλάδα δήθεν ανακτά την αξιοπιστία της και αφετέρου δήθεν έχει διασφαλισμένη την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Μειώνουν ΚΙ ΑΛΛΟ τους μισθούς μας!

Οι εκλογές τελείωσαν. Εφτασε η ώρα της αλήθειας! Η κυβέρνηση φέρνει ΤΩΡΑ τα μέτρα που έκρυβε κάτω από το χαλί μπας και υφαρπάξει καμία ψήφο.
ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Μειώνουν κι άλλο τους μισθούς! Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
Η σύνδεση της αξιολόγησης με τις αμοιβές, δεν θα φέρει αυξήσεις για όσους αξιολογούνται θετικά, αλλά ΜΟΝΟ μειώσεις για εκείνους που θα αξιολογηθούν αρνητικά! Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, έρχονται καινούριες αιματηρές περικοπές ακόμη και στους πιο χαμηλά αμειβόμενους, αλλά και επιπλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφού τουλάχιστον το 15% θα κατατάσσεται στο «προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων».
Μόνον οι πολύ... τυχεροί θα παίρνουν τα 586 ευρώ μικτά του -υποτιθέμενου- κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο το ΙΚΑ ομολογεί ότι 500.000 άνθρωποι (ένας στους τέσσερις Έλληνες!) παίρνουν κάτω από 450 ευρώ το μήνα, αφού είναι μερικώς απασχολούμενοι!
Και όλα αυτά την ώρα που oι Έλληνες έχουν μετατραπεί σε «σύγχρονους δούλους», καθώς είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη. Δεν τα λέει Το ΧΩΝΙ. Τα λέει ο ΟΟΣΑ: εμείς δουλεύουμε πάνω από 2.000 ώρες το χρόνο, όταν οι... δουλευταράδες Γερμανοί δεν φτάνουν ούτε τις 1.400 ώρες!